Gå til innhold

convak

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av convak

  1. Hvor lenge har du tenkt å ha TV-en?

    Det er 1 år igjen med reklamasjonstid på JS9505, det kan hende den holder 5 år til, og det kan hende den går i stykker ved juletid neste år. Når du ikke lengre har reklamasjonstid på TV-en kan jeg love deg at den er dyr å reparere. Den støtter heller ikke alle HDR-standarder og videokodek som en ny TV støtter. På en annen side har den betraktelig bedre bildekvalitet enn en 7-serie, med skikkelig high-end lokal dimming lignende dagens toppmodeller har.

     

    Takk for tilbakemelding

     

    Jeg håper jo gjerne den holder i 5 år. Jeg har ennå ikke opplevd at en TV går istykker, bare at de blir utdatert. Det jeg tenker er at jeg vil heller ha et bedre bilde til en billigere penge som kanskje varer noe kortere, enn å ha et middels bilde i noen år ekstra. det er 6 vs 8 tusen kr, så jeg tenker at jeg kan leve med en noe kortere levetid.

     

    Jeg har ikke sett at det er forskjell i HDR-standarder som støttes på disse to alternativene, ref sammenligning.

     

    Kodeker vet jeg ikke om er så relevant for meg, siden jeg ikke regner med å spille av særlig filmer mm fra ekstern lagring. Vet heller ikke om det er forskjell i hva disse støtter.

  2. Jeg skal kjøpe ny 65" TV idag, budsjett innenfor 10.000 og trenger råd.

     

    Det står mellom brukt TV, Samsung sitt flaggskip UE65JS9505, eller en ny budsjettklasse TV. 

     

    Den brukte TVen har litt over ett år igjen på 5 års garantitid, og fikk voldsomt gode kritikker når den kom i 2015. Får den for 6000.

    Tester:

    tek.no

    dinside.no

    lydogbilde.no (test av 78" i samme serie)

    rtings.com

     

    Mitt alternativ på ny TV i budsjekklassen er Samsung UE65RU7105. Får den for 8000

    elkjøp

    rtings.com

     

    Sammenligning

    rtings sammenligning av TVene.

     

    Viktigst for meg er et godt bilde for film, TV og spill.

  3. Jeg har lyst på nye LG G6 men river meg i håret over at den europeiske versjonen ikke har trådløs lading som den amerikanske. Kan jeg kjøpe den amerikanske versjonen US997 og fint bruke den på alle nettverk her hjemme?

     

    frequencycheck.com finner jeg at telefonen har dekning for alle nettverk med unntak av ett av tre LTE nettverk. Dette er B20 (800 DD). Slik jeg forstår det er 800 mhz LTE/4G frekvensen med lengst rekkevidde (og lavest hastighet), så jeg kan risikere å miste 4G dekning i grisgrendt strøk.

     

    Er det noen som har noen formening om hva dette vil bety? Finnes det kanskje et dekningskart hvor jeg kan luke vekk dekningen til 800mhz og se hva som gjenstår?

     

    Er det noe annet å være obs på, annet enn at man får amerikansk strømplugg?

  4. Søk litt rundt, så finner du delte meldinger om alle telefoner.

     

    Hvis det du trenger er en musikkspiller og en telefon, så er iPhone markedets beste musikkspiller. Regner med at du kjenner til iPodbiten. På den nyeste iphone 3g s kan du styre musikkavspillingen og volum fra headsetet. Det blir mulig å benytte talekommandoer for å styre blant annet musikkavspilling. Se videoen nederst til høyre på denne siden

  5. @Vice

    Folk har forskjellig behov og ønsker. At man må jailbreake for å få en iPhone til å være tilfredsstillende, er din mening. Jeg er nok ikke den eneste som er uenig med deg der. Personlig er jeg glad for at apple holder en viss kontroll og begrensning på OS'et sitt, og tror at det er mye av grunnen til at det er stabilt, og gir en så gjennomført god brukeropplevelse. Det er ingen som tvinger folk å kjøpe iPhone, men det er jævelig mange som gjør det alikevel. De som klager, sitter ofte med en annen telefon.

     

    I påvente av nyeste iPhone har jeg også sett på andre telefoner, og forhørt meg litt rundt dette med multitasking, som mange "superbrukere" mener er så bra. Har ennå ikke fått forespeilet en situasjon der det er nyttig nok til å ikke velge iPhone. Men det er min subjektive mening.

  6. "Huff"?! Jeg er ikke ute etter en sånn tone på diskusjonen. Jeg er ute etter å forhøre meg rundt multitasking vs push notification, og lurte på om noen kunne endre meningen min. Men takk for at du svarer uansett.

    Huff dette med at prosessoren blir påvirket ved multitasking er en myte som jeg enda ikke har sett konsekvensene av på en telefon med demand paging. Har du selv opplevd dette eller sier du det bare fordi du har hørt andre si det?

     

    Demand paging? Kan du forklare det du drar fram. :) Hvordan fungerer det, og er det utbredt? Du sier ingenting om hvordan ting er på telefoner uten demand paging?

     

    Det er det noe jeg har lest i flere forumtråder ja. Klart, jeg tar ting med en klype salt og pepper, men jeg sitter alikevel igjen med inntrykket.

     

    Kun hvis programmet som ligger i bakgrunnen faktisk gjør noe vil du merke at ting går treigere. F.eks. hvis nettleseren holder på med å laste ned en side eller nettradioen spiller musikk. Jo da, multitasking bruker ram, men ram er til for å bli brukt så jeg ser ikke poenget med sy puter under armene på brukeren. iPhone kjører også en rekke forskjellige prosesser i bakgrunnen. Forskjellen er bare at du selv ikke får bestemme over hvilke.

    Skjønner poenget ditt med prosessor/prosesser. For å sette det på spisen: Det er vel først og fremst med bakgrunnsprogrammer som ikke gjør noe at multitasking kommer til sin rett? :)

    Ja ram er til for å brukes selvfølgelig, men jo mer ram tilgjengelig for programmet man faktisk har i forgrunnen, jo bedre for den prosessen. Hvis notifications kan erstatte bakgrunnsprogrammet, så ser jeg bare fordeler med det.

     

    Hvis du ikke vil bruke multitasking på grunn av batterikapasitet skjønner jeg ikke hvorfor du er fan av push notifications som krever en konstant tilkobling til nettet. Dette bruker mye mer batteri enn noe annet program som kjører i en annen prosess på telefonen! Jeg merker for eksempel enorm forskjell i batteritid når jeg bruker pushmail, men jeg har aldri merket noe når jeg multitasker. :hmm:

     

    Hvor har du det fra at det krever en konstant tilkobling til nettet? Mener du mobilnettet, så er jeg enig, for det er jeg alltid sålenge jeg ikke er på vidda. Det er ikke snakk om en dataforbindelse som må stå åpen og kommunisere her. Hvor har du det fra at det vil sluke batteri?

     

    Jeg deler ikke din oppfatning av hvordan push mail påvirker batterikapasiteten. Jeg har mobileme push mail og merker ingen ting på batteriet. Men så mener jeg at det finnes forskjellige typer push mail, så vi har kanskje forskjellige løsninger der. Evt håndterer telefonene det kanskje forskjellig.

  7. Det finnes en million eksempler.

     

    F.eks. et program som lar deg låse telefonen med passord via SMS om den skulle bli stjålet og gi deg nummeret til tyven ved sim-bytte.

     

    Eller et program som gir deg nyttig informasjon i standby-skjermen (før den låses opp). Alt fra facebook, twitter og epost til sms og ubesvarte annrop.

     

    Eller noe lignende Best Profiles til S60. Et slikt program vil aldri bli mulig på iPhone. Push notifications er overhodet ikke en erstatter for fullverdig multitasking.

    Takk for svar! Jeg skjønner at begge sider har styrker/svakheter, men jeg kjenner mest til iPhone, så det er greit med innspill fra andre brukere om positive sider ved multitasking.

     

    SMSprogrammet hørtes morro ut, og er for meg et godt eksempel på at man kan ha bruk for multitasking. MEN med et bakgrunnskjørende program følger de vanlige ulempene følger med: beslag på minne og prosessorkapasitet, samt redusert batterilevetid - noe som gjør at jeg tviler på at jeg hadde benyttet programmet mer en de første dagene, når sånnt er morro. For min del blir det ikke så interessant når jeg har mobileme og findmyiphone kommer. Findmyiphone virker mer enn godt nok for meg som en barriere mot tap/tyveri/misbruk av telefon og innhold.

     

    Personlig ser jeg ikke særlig nytteverdi i de to andre eksemplene du nevner, har men der vil jo folk være forskjellige. For meg er det en perfekt løsning med et varsel hvis det kommer en ny melding eller hendelse, og en bryter som skifter til lydløs/vibrasjon. Vil heller styre profiler selv, enn å la telefonen styre det for meg. Blant annet er det ofte dagen ikke går som planlagt.

     

    In the end, så kommer det vel an på hva slags ønsker/behov/krav man har. Jeg fikk et herlig svar i en annen tråd:

    Snippet fra http://daringfireball.net/2009/06/palm_saturday

     

    "Another aspect where the Pre is different than the iPhone is in nerd appeal. Here’s a passage from Jason Chen’s Pre review for Gizmodo:

    Opening multiple apps at once really does slow down the phone enough to be noticeable. In fact, if you’re doing something particularly intensive, you’ll actually notice your music stutter, which we’ve never experienced once on the iPhone. Ever. The problem with giving you the ability to open a lot of apps at once means you need to police yourself and close them when they’re not in use. But it’s damn well worth it. Being able to view a PDF, then flipping over to Messaging to answer a text, then over to Music to change a song, then over to email to tap out a quickie—that’s computing.

     

    What’s fascinating about this passage is that Chen clearly intends for it to be taken as a compliment — he is praising the Pre’s multitasking support and interface. But these exact words also summarize perfectly why Apple has withheld multitasking from third-party iPhone applications. The Pre will let you run too many apps at the same time and suffer the consequences. The iPhone will not.

     

    Palm has chosen a different trade-off than Apple in this regard, and it might help them carve out a segment of the market that the iPhone does not, and probably never will, appeal to — the “don’t treat me like a child, let me shoot myself in the foot if I want to, I despise artificial constraints imposed upon me” crowd. Some expert users will see the Pre’s stance as a huge win."

     

    Jeg synes dette belyser begge sider ganske bra. (jada, jeg vet det ble litt mye tekst :whistle: )

  8. Det skal ikke så mye til for å overgå Iphone, men det kommer jo helt an på hvilke krav du stiller.

    Kjekt å se at vi er enige om noe :-)

    Hvilken telefon som passer til trådstarter kommer helt an på behovet ja. Kom gjerne med behovene dine! At det ikke skal så mye til for å overgå iPhone er jeg 100% uenig i. Og i enda større grad nå som iPhone 3G S og OS 3.0 kommer.

  9. @autodidact

    Jeg ser stadig at multitasking ifm iPhone er et hett tema. Vi vet jo alle hvorfor Apple har valgt å ikke åpne generellt for multitasking. Personlig kan jeg ikke se noe nyttige bruksområder for multitasking som er bedre enn løsningen til iPhone med push notification. :woot: Kan du komme med et (eller flere) eksempel på når multitasking er en bedre løsning, så skal jeg med glede vurdere å skifte mening.

  10. Typisk Applefanboy, for hva skal man med multitasking? Alle andre merker kan bare legge seg ned flat og bøye for Apple. Lenge leve Jobs.

    Ja hva skal man med multitasking, dersom push notification fungerer som det skal?

    Kan du eller noen andre komme med et eksempel?

     

    Sålenge push notification fungerer bra, ser jeg bare fordeler med den løsningen.

     

    Det som skuffa meg litt med nyeste modellen, er at de ikke bytta ut pianolakkbaksia. Hadde vært perfekt med en matt gummiaktig bakside.

  11. Hei. Jeg lukter litt på å kjøpe meg min første eksterne blits, til mitt Canon G10.

     

    I den forbindelse, har jeg sett en del på Canon Speedlite 270EX. Mange nettbutikker i prisguiden opererer med to forskjellige produktnr, og to helt forskjellige priser:

    3806B003 (har ofte den ekstra benevnelsen "flash", en nettbutikk har påført "ledetall 27")

    3806B006

     

    Jeg skjønner ingen ting her. Har sett på canon sine sider, og prøvd å google uten hell.

     

    Noen som veit om det er noe forskjell her?? Isåfall hva?

  12. google.no/sms

     

    Ved å navigere på mobilen til m.google.com/sms kan man lese (på norsk) at sms skal sendes til 46645 (GOOGL).

    På min iPhone 3g får jeg beskjeden "Feil ved sending av melding"

    Fra minside.chess.no får jeg beskjed om at nummeret må være 8 siffer

    Har også forsøkt til nr 466453 (google)

     

    Gjør jeg noe galt? Noen andre som får tjenesten til å virke?

     

    Fungerer ikke tjenesten i Norge? Isåfall er det rart at det er en norsk side (m.google.com/sms) med et annet nummer enn de benytter i USA/G.Br.

     

    Norge er ikke nevt her:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Google_sms#Search

×
×
  • Opprett ny...