Gå til innhold

kingofcali

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kingofcali

  1. vidor skrev (10 timer siden):

    Dette er ingen enkel oppgave. Det enkleste er nok bare å plugge det i det du skal bruke, eller ha 2 ulike cams. Alternativ kan du streame det kameraet du bruker over til den andre maskinen, men det er neppe helt optimalt. Du kan gjøre dette med f.eks VLC (VideoLAN).

    Vil det si at en form for USB-splitter ikke vil fungere?

    1 x usb(hun) til 2 x usb(han) hvor en går til skjerm og den andre går til stasjonær pc?

  2. Hei!

    Jeg har hjemmekontor hvor jeg har en stasjonær pc og skjerm i tillegg til thunderbolt-3 kabel fra den eksterne skjermen til Macbook. Jeg har i tillegg et eksternt webkamera festet på den eksterne skjermen. 

    Både PC og Macbook brukes daglig til forskjellige ting og av praktiske grunner så vil jeg gjerne kunne møte på videokonferanse på begge steder litt avhengig av hvilken plattform jeg bruker i det konferansen skal være.

    Per nå så er webkameraet koblet til inngang på ekstern skjerm, noe som gjør at det kun er macbook som "finner" dette kameraet. Kobler jeg kamera over på stasjonær PC så vil det kun være pc som finner webcam.

    Er det noen som vet om en lur løsning her for å slippe å bytte om på kablene hver gang? Kanskje en eller annen form for splitter finnes? (vet at jeg kan bruke innebygget webcam på mac, men spør selvfølgelig i håp om å unngå dette).

     

  3. Oslo er selvsagt det mest populære studiestedet (som du ser).

     

    Såvidt jeg har skjønt har alle studiestedene fordeler og ulemper.

     

    I Oslo har du nærhet til div. etater som er veldig nyttig, og selvsagt mye action. Men det er også overfullt der, visstnok mye utslitte bygninger, og vanskelig å finne plass i lesesal, trimrom, m.m.

     

    I Stavern, Kongsvinger og Bodø har man bedre studentmiljø ("alle kjenner alle"), bedre treningsmuligheter, nærhet til naturen, osv. I Kongsvinger driver de også hundeopplæringen eller noe slikt, så man kommer nærmere innpå enkelte deler av politiet.

     

    Jeg tror vel alle studiestedene er bra, og at det kommer an på hva man selv ønsker. Hvis jeg skulle studert der og ikke bodd i Oslo, hadde jeg gjerne gått på en av de andre. Men bor man i Oslo passer det liksom best å gå på PHS der.

    Kan bare legge til at Stavern i tillegg har UP og Redningsselskapet "vegg-i-vegg", operativt mannskap som har kursing hele året, kurs for PST, helse og brann. Så her kommer man også ganske tett innpå de som allerede er ute i jobb på forskjellige områder :)

  4. Hei!

     

    Til dere som har kommet inn i Stavern og som trenger leilighet, så har jeg og kjæresten min en stor og fin leilighet som kan passe deg og evt. kjæresten din perfekt! Leiligheten er nå 1 år gammel, 60-70kvm stor, rimelig leie og ligger 3 km fra skolen (perfekt gå-, jogge-, sykleavstand). Området har kjempegode turmuligheter, ligger i nærheten av vannet og er ett rolig boligområde med stort sett bare nye hus og barnefamilier. Hyggeligere utleiere enn vi har, skal du lete lenge etter! :)

     

    Ta enten kontakt direkte med utleier eller med meg hvis dere er interessert! Det er mulighet for å flytte inn allerede nå :)

     

    Telefonnummer til utleier Steinar: 944 37 380

  5. Hehe, problemet mitt er at jeg er 196 høy, så bøyer jeg ikke knærne så blir det dårlig med trening :p

     

    Takk for videoen.. Skal forsøke å finpusse litt på teknikken.. Har jo 2 uker på meg :)

     

    Det viktigste er å få slappet ordentlig av før opptaket :) Ta deg noen dager før opptaket og ro ned kroppen helt, så klarer du det nok kjempebra! Husk at adrenalinet kommer til å hjelpe bra på den store dagen også da! ;)

  6. Vet ikke helt hva jeg gjør... Hehe :)

     

    Dette er en video, som jeg måtte legge ut for å få klarhet i hva i ALL verden som feila skuldra mi.. Nå er samboeren min fysioterapaut, så vi fiksa det, sånn høvelig :p

     

    http://www.youtube.com/watch?v=pq3jCr0J6LU

     

    Man kan jo så vidt se at jeg har en tendens til å vippe litt bakover med hodet og overkroppen, og beina kommer følgelig framover..

     

    Har vært på opptak før, og da fikk jeg underkjent et par reps. Men det var nok noe helt annet.. Var ikke spes godt trent den gang.

     

    Hvor ligger denne videoen fra PHS forresten?

    For meg så ser det ut som om du tar i for mye med nakken (uten at jeg er noe ekspert på chins selv :p)

     

    Det jeg følte jeg tjente litt på da jeg trente til opptaket, var å "se opp" eller på en måte "søke med blikket" dit du skal. Da fikk jeg på en måte dratt brystet opp mot stangen slik at øvelsen tok mer på ryggmusklene i stedet for nakke/skuldre.. Litt vanskelig å forklare, men du skjønte kanskje sånn ca hva jeg mente? :p

     

    EDIT: Fant denne videoen som viser litt hva jeg prøvde å fortelle over her :p

  7. Der er vi enige, men det er altså snakk om personer som ikke er enig i dette. Jeg synes det er slapt at man skal ta med urinprøven hjemmefra.

    Det at urinprøven kan taes hjemme har nok litt med ressursbruk å gjøre.. Urinprøven taes ikke med for at alle skal testes for bruk av narkotika og lignende, men den taes med for at det skal kunne taes stikkprøver (slik jeg har forstått det).

     

    De som eventuelt blir tatt inn til studier ved PHS, vil komme til å gå i gangene med polititjenestemenn og polititjenestekvinner hver dag. Disse har jobbet med dette i maaaange år og har bred utdannelse og erfaring. Mistenkes det bruk av narkotika, så vil dette bli tatt hånd om ganske så fort.

     

    Vi er vel alle da enige om at man pisser i koppen selv og håper at de som eventuelt ikke gjør dette, siles ut. ;) Done!

  8. Hei alle sammen. Nå skal jeg til opptaksprøver 3 juni. og etter å ha trent 6 ganger i uka i snart 1 år og gått ned 30 kilo skal det bli utrolig godt å bli ferdig og slippe å tenke hangups hele tiden.

     

    Litt spørsmål til dagen:

     

    Urinprøve, jeg må rett og slett stå opp og pisse i en flaske og ta med den i bagen?

    CV, jeg har skrevet en cv der jeg har skrever om utdanning og jobb. den ble veldig kort, bare en halv side. bør jeg kanskje skrive litt om meg i tillegg?

     

    Passbilde, her trenger jeg nærmere forklaring.

     

    Så lurer jeg på om det er flere som skal til opptak den dagen og om dem er klare?

    Urinprøveglass kan du få tak i på apoteket, så slipper du å pisse på flaske ;)

     

    CV'en er ment å være kortfattet over hva du har gjort i livet i form av utdanning, jobb og eventuelle kurs og lignende. Du kommer til å få mulighet til å skrive litt om deg på egenerklæringen regner jeg med, og hvis du kommer til intervjuet så får du muligheten til å fortelle det der også ;) Så på CV'en skal du ikke skrive dette.

     

    Passbilde tar du i "fotoboks" som ofte står på kjøpesentrene, hos fotobutikk (eks. Fotoknudsen) eller så har enkelte politistasjoner også en slik "fotoboks" ;)

  9. Hei!

     

    Til dere som har søkt Stavern og som allerede har begynt å titte litt etter leiligheter i tilfelle dere kommer inn, så har jeg og kjæresten en stor og fin leilighet som kan passe deg og evt. kjæresten din perfekt! Leiligheten er nå 1 år gammel og ligger 3 km fra skolen (perfekt gå-, jogge-, sykleavstand). Området har kjempegode turmuligheter, ligger i nærheten av vannet og er ett rolig boligområde med stort sett bare nye hus og barnefamilier. Hyggeligere utleiere enn vi har, skal du lete lenge etter, så her er det bare å ta kontakt på melding hvis du/dere allerede nå sjekker bomuligheter :)

  10. Et spm folkens.

    Jeg sliter med sykdom.. har akkurat hatt halsbetennelse og omgangsjuke og nå er jeg noe som likner influensa.. vet ikke om jeg rekker å bli frisk til fredag, er det slik at PHS til NØD kan flytte opptaksdagen? Hvis ikke så får jeg bare gjøre et forsøk uansett hvilken form jeg er i :p

    Jeg hadde bihulebetennelse og feber osv da jeg hadde opptaket, men det er desverre lite sympati å få akkurat på opptaksdagen :p Du får si i fra at du sliter med det og si at du allikevel skal prøve så godt du kan ;) Lykke til!

  11. Men til noe helt annet. Jeg tenker å været i militæret i 2-3 år fremover, og deretter satse på en karriere i politiet. Imidlertid lurer jeg på om jeg kanskje skal ta et år hvor jeg reiser rundt i verden, opplevd litt kultur som ung mann, før jeg søker PHS. I den forbindelse får jeg kanskje lyst å røyke litt hasj i Amsterdam, noe som er lovlig. Hva skjer så om dette dukker opp på narkotesting hos politiet i det jeg skal søke meg inn? Vil jeg komme noen vei med å fortelle sannheten, at jeg røykte det lovlig i Amsterdam?

     

    Det å i det hele tatt vurdere å røyke hasj viser at du kanskje ikke har de holdningene som ønskes av politistudenter. Og selv om du hadde forklart at du røyket dette i Amsterdam så ville jo allikevel din vurdering vist at du synes dette narkotiske stoffet er helt greit å røyke?

     

    Edit: Ser du har forklart at du er for legalisering av cannabis, så da bortfaller den siste setningen der... Første setning gjelder forøvrig legalisering av cannabis også.

     

    Vil du inn på PHS så anbefaler jeg deg å oppføre deg mer slik du regner med politiet hadde ønsket du skulle være... Det er klart du skal kunne ha egne meninger og ta egne valg. Men det handler jo litt om sunn fornuft også.

     

    Dette er jo min mening, men jeg vil tro at mange av mine medstudenter har samme oppfatning.

    • Liker 1
  12. @student90

     

    politi.no har vel en del info. Ellers kan du google litt, du finner garantert noe relevant!

     

    Hva fikk deg til å endre mening ang bodø forresten? :p

     

    Leste litt rundt også var det så mange som skrøt av stedet. Så at de hadde fått universitetsstatus på høgskolen der, og treningstilbudet virket utrolig bra! Liker friluftsliv og så de hadde noen fantastiske muligheter til å gå på tur og bedrive idrett på et litt annet nivå. Så søkte jeg på Bodø og fikk opp masse fine bilder, og man kunne faktisk skaffe seg en leilighet til grei sum, så man slipper å stue seg inn på 12 kvm. Ikke at jeg tror leiligheten spiller så stor rolle siden jeg liker å være på farten og lese i på bilbiotek. Er av typen som mener at bostedet kun er et sted for avslapping. Men heller litt mer mot Stavern nå også. Ante ikke at det lå så nære Torp flyplass så det gjør det jo mye enklere å komme seg hjem! Nær flyplass var et stort argument for Oslo så der røk ihvertfall den. Ombestemmer meg sånn ca. en gang i timen så dette må nok tenkes litt mer gjennom!

     

    Et stort minus for Bodø: Mørketid. Om ikke eksamenstiden i seg selv er deprimerende nok tror jeg ikke lite sol virker veldig motiverende! Har flere på skolen fra nord-norge og en som var der i militæret og alle sier de blir skikkelig trøtte og leie og fikk en liten vinterdepresjon som følge av mørket.

     

    Et godt alternativ til Bodø uten mørketiden er da som sagt Stavern :) PHS her er en kjempe bra skole å gå på, prisene på leiligheter ligger langt unna Oslo-priser i hvertfall, naturen er helt fantastisk og avstand til storby enten med bil, buss eller sykkel er liten :)

  13. Hvem her har søkt i Stavern?

     

    Jeg har søkt alle studiestedene, med Stavern som andrevalg.

    Stavern ser ut som et fint sted å tilbringe noen år. :)

     

     

    Kan bekrefte at Stavern er ett fint sted å gå på skole. Studenter, lærere og andre som besøker PHS i Stavern skryter av stedet og min personlige mening er at dette er det beste stedet å studere :) *hysj*

     

    kingofcali

  14. Får vel slenge inn ett godt ord for Stavern som studiested på PHS jeg da, siden det er alt for lite prat om det! :) Har ikke hørt om en eneste av mine medstudenter som angrer på å ha valgt Stavern som studiested.

     

    Dere som eventuelt får tildelt plass i Stavern kommer til å få ett kjempe bra studentmiljø, gode fasiliteter og masse flinke lærere/forelesere. Lykke til med søkingen!

     

    kingofcali

×
×
  • Opprett ny...