Gå til innhold

Jo Are

Medlemmer
  • Innlegg

    2 980
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jo Are

  1. Du kan jo sjekke ut Jet Carrier (jetcarrier.com)

     

    Jeg har ikke prøvd ut denne tjenesten selv, men jeg har hørt fra andre som skal ha brukt denne og dem mener at dette opplegget fungerer bra..

    Takker for innspillet, blir nok å benytte meg av dette ved senere anledninger. men akkurat nå var jeg mer ute etter en adresse i USA (nært Washington D.C.) hvor jeg personlig kan hente ut pakker, for så å frakte dem med meg hjem til Norge. Dette for å unngå fortolling ;)

  2. Hei

     

    Vet ikke helt om dette er riktig plass, men jeg prøver :)

     

    Saken er den at jeg skal til USA til sommeren, nærmere bestemt Washington D.C. Jeg samler på donald statuer (ja litt barnslig men slik er det nå bare :p), og har kjøpt noen fra USA tidligere. Da har jeg fått dem tilsendt til min norske adresse, mot en dyrere frakt og betaling av norsk moms, da disse koster over 200 kr. Når en kommer tilbake fra reise har en jo lov til å ha med seg saker og ting til en verdi av 10 000 kr, har derfor kommet på tanken om å kjøpe noen og ta med meg hjem. Besparingen ligger da i at jeg slipper den norske momsen.

     

    Problemet er bare at jeg tviler på at det er mange butikker som selger slikt i Washington D.C. Har ved tidligere anledninger handlet med privatpersoner. Lurer derfor på om det er en tjeneste som kan fungere som en form for midlertidig adresse for meg i USA. Endten om pakker kan sendes til hotellet eller om det går via et firma.

    Er det noen her inne som vet om en slik form for tjeneste i USA? Setter stor pris på hjelp :)

  3. Hei

     

    Jeg skal kjøpe meg et kamera, og det er vist ikke så enkelt. Jeg begynte med å se på Leica D lux 4, men har siden beveget meg bort fra det.

    Det jeg øsnker fra et kamera er at det ikke skal være for stort, slik at det blir med på turen. Dog skal ikke bildekvaliteten være dårlig. Det skal også være fremtidsrettet, i den forstand at det skal være et kamera som jeg kan ha i mange år.

    Har sett på Panasonic Lumix GX7 og Samsung NX300. Har sett på fler også, men har etter hvert kommet til disse to.

     

    Jeg har planer om å reise en del i årene fremover, og har i den forbindelse tenkt å lage fotobøker fra turene mine. Det er dette jeg i hovedsak trenger kameraet til. Det vil derfor bli brukt ute på gaten, ta bilder av bygninger, innendørs og til landskapsbilder. Jeg trenger altså et allround kamera.

     

    Ser at NX300 er billigere enn GX7, men kan det lønne seg å bruke prisforskjellen på et ekstra objektiv til NX300?

     

    Håper noen kan hjelpe meg :)

  4. Henger lysrøret i "tyggis" fortsatt, eller byttet du hele lampa?

     

    Sånne lysrør er ikke akkurat hyllevare til hyggelig pris på matbutikken, og ikke lyser de bedre enn mye annet som er lettere å få tak i og billigere. Jeg ville byttet hele armaturen, særlig når den er skadet, men også pga. at det krever mye og penger å i det hele tatt få tak i røret når det skal byttes.

     

    Det henger fortsatt i tyggis å teip, men den ene siden av festet er i stand da. Tyggisen og taipen er der bare for å bedre festet litt. Er enig i bytte av armatur, men er ikke mitt hus. Er min mor som leier, og huseieren er ikke rask med utbedringer. Håpet er at dette skal være en løsning, i hvertfall ut dette lusrørets levetid. Men virker som om at det går bra, har vært i bruk hele tiden siden lille julaften nå og merker ingenting.

  5. Hei :)

     

    Jeg har i dag skiftet et kompaktlysrør, alla dette:

    http://www.elektroimportoren.no/kompaktlysroer-2d-28w-835-hvit-4pin-10000t/3802303/Product.html

     

    Oppdaget når jeg skulle feste det til sokkelen at den ene hempen som holder lysrøret på plass var knekt av. Jeg har derfor brukt dobbeltsidig teip (av robust type) og litt lim for å feste lysrøret. Problemet er jo at lysrøret blir ganske varmt når det står på, jeg er derfor redd for at tapen og limet skal gi etter. Noen som vet om det er fare for det? Lurer også på om dette kan være brannfarlig på noen måte?

     

    Takker for svar :)

  6. Hei

     

    Skal kvitte meg med macen og gå over til Alienware, lurer i den forbindelse på om det er noe verdi i den gamle macen?

    Det gjelder en 13,3 MacBook Pro fra 2009, maskinen har 2,53 GHz prosessor, 4 gb ram og 250 gb HDD. Eneste skaden er at en av føttene mangler, ellers er det jo litt bruksslitasje men ikke mye. Har tatt godt vare på maskinen.

    Er den verdt noe i det hele tatt?

     

    Takker for svar :)

  7. Skal ordne med maskinlesbart pass i løpet av uken, hva koster dette? Noen som vet det? Tenker å søke om ESTA i løpet av november, må vel være god nok tid i forveien når ikke avreise er før i august. Hva er API for noe, hvor søker jeg om dette? Må dette også søkes om før en bestiller billettene?

  8. Hei

     

    Sitter å planlegger en tur til USA til sommeren, og lurer i den forbindelse på om det er noe spesielt en må ta hensyn til. Tenker da på om jeg må søke om visum, pass, osv. Vet jo at USA er litt strengere enn mange andre land. Slike ting er jo kjekt å ha klart før en bestiller billettene :)

     

    Takker for svar :)

  9. Kasset 2 står hjemme hos min mor, men skal oppover på onsdag. Skal sjekke dette da.

     

    Beklager sent svar, men har rett og slett glemt av det. Hos meg mangler det ingen sider, dobbelt sjekket dette med en annen utgave av den historien som er over de sidene du refererer til.

    Flere som har fått kasset nr. 3 forresten?

×
×
  • Opprett ny...