Gå til innhold

thofle

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av thofle

  1. Ikke sant.. =)

     

     

    Noen som har noen links til tutorials på å ta 360 grader panoramas i HDR? Oo

    Evt. bare panoramas i 360 grader.

     

    Gode tutorials. Som du helst har prøvd selv og vet at funke.. ^^

     

    Har vel ikke noen tutorial, men det viktigste er å snurre rundt nodal-punktet til objektivet. Den greieste måten gjøre det på er å skaffe seg et spesielt stativhode, som f.eks nodal ninja. Det er ikke noe du må ha, men det gjør alt mye enklere.

     

    Du bør også ha et ganske vidt objektiv, med 10mm på D300 så må jeg ta 18 bilder for å få 360x180, skal jeg ha hdr så blir det latterlig mange bilder. Hvis du bruker fisheye isteden så slipper du unna med mye mindre (6 bilder med 10,5mm).

     

    Etter bildene er tatt må du sy de sammen, et gratis alternativ er hugin. Er dette noe du skal gjøre mye av så ville jeg gått for Autopano Pro, jeg syns i alle fall at det er mye lettere og kjappere. Noe som er viktig å huske på er å ha samme hvitbalanse på alle bildene samt lik eksponering (ikke kjempekritisk med Autopano, det er litt greiere å ha med å gjøre).

    For HDR bruker jeg TuFuse,en kommandolinje-basert applikasjon som passer bra for batching.

     

    Min "workflow" ser slik ut: Import til lightroom, sync av hvitbalanse, defringe osv. -> TuFuse -> Autopano -> Pano2VR (genererer flash). To eksempler: 1 2.

     

    Skal prøve å finne igjen tutorialen som jeg brukte når jeg lærte meg dette.

     

    Edit: Video tutorial

  2. takk for fine svar. Om SBene. Men så lenge jeg bruker popop flashen kan eg ha 2 stykker koblet til?

     

    til det siste. er vel rear du tenker på, av innstilling på blitzen. Rear er utrolig fin å bruke når man vil ha bakgrunnen med. Prøv gjerne uten, og med etterpå. Lukketiden blir ofte litt lengre, så stødighet er ekstra viktig. Men har begynt å bruke rear mye, og den er en killer på mange bilder.

    Jau, det er ikke noe problem å styre flere enn en blits.

     

    Rear er det samme som å fyre av blitsen ved bakre lukkergardin. Stødighet kommer litt an på hva man er på utkikk etter, kan være litt kult med "ustødige" bilder også. Dagbladet hadde et fint ett for noen dager siden.

  3. Har 3 spørsmål relatert til blitz.

     

    1) Cruel eller andre. Kan dere utdype hvorfor nikon sitt tråløse system er ubrukelig utendørs? Er det p.g.a lange avstander? Har ingen problemmer utendørs på mindre avstander.

     

    2) Jeg har SB600. Kan jeg kjøpe 1stk SB600 til, og få disse til å virke sammen?

     

    3) skal kjøpe en softbox for blitz. Vil variere lyset, og ser for meg en 60-90. Vil SB600 være sterk nok til en slik softbox? Skal brukes mest til portrett.

     

    Trengs det isåfall ekstra "koblinger" til denne? Eller kan den settes rett over blitzen, og rett på et kamera stativ.

     

    Takk for de som gidd å bryne seg på dette :-)

    1. Det benytter seg enten av IR eller vanlig lys ut i fra hvilket utstyr du har. Hvis lyset ikke er sterkt nok eller ikke kommer til (hvis du f.eks har plassert biltsen rundt et hjørne eller bare er et stykke unna) så vil det ikke virke.

     

    2. Kommer litt an på hvilket kamerahus du har, SB-600 har ingen innebygd "master modus" for å kontrollere andre CLS-blitser. Du må ha et kamerahus som støtter det, du må da bruke pop-up blitsen for å kommunisere med SB-600ene. Eller du kan bruke noen radio-triggere, men da må du bruke blitsene i manuell modus.

     

    3. Veldig skeptisk. Jeg har ikke prøvd det, men vil tro en så stor softbox spiser litt vel mye av lyset. Du "må" ha en adapter for å montere den, f.eks: PhotoFlex Softbox Adapterring

     

     

    Kan noen forklare eller vise til en link med forklaring på bakre lukkergardin, hvordan det brukes, og hva det vil si?

    Det vil si at blitsen fyres av like før eksponeringen slutter. Eksempel på bruk:

    slow-sync-flash-2.jpg

    Hvis dette hadde blitt tatt på vanlig måte ville kortet blitt fryst tidligere i bevegelsen samt at "fartsstripene" ville kommet på høyre side av kortet. Står litt mer om det her.

×
×
  • Opprett ny...