Gå til innhold

eoys

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eoys

  1. Det vil hvertfall være veldig aktuelt når vi nå ser flere og flere sub-notebookmodeller som har forskjellig hardware-konfigurasjon basert på operativsystemet det blir levert med.

     

    Helt enig med dette.

     

    Jeg ønsker ikke at tråden låses da jeg synes debatten rundt temaet er interessant. Fra min side blir det bare synsing, men jeg er enig at det kan være vanskelig å hevde at Windows er en tilgift på samme måte som om det hadde fulgt med en gratis sykkel.

     

    Ønsket mitt er ikke så mye at jeg skal få tilbake 20-400 kr, men prinsippet om at dette hindrer konkuranse og jeg synes det burde stride mot kjøpsloven eller en eller annen form for konkuranselov slik det bevislig gjør i Frankrike.

     

    Jeg snakket med Microsoft og de var selvfølgelig ikke villig til å refundere noe som helst. De lempet ansvaret over på produsenten. Derimot hadde de ikke noe imot at produsenten tilbyr PC'er uten deres programvare.

     

    Skal ta kontakt med forbrukerrådet og høre om de har noen syn på saken og holde tråden oppdatert uansett utfall.

  2. Tror det står i markedsføringsloven at det ikke er lov til å ha konstant salg på alt mulig rart. Dvs, hvis du skal reklamere med at du har noe på tilbud må prisen faktisk ha blitt redusert. Kan noen bekrefte dette?

     

    Hvis dette stemmer blir spårsmålet om Kiwi faktisk reduserte prisene eller om de bare satte på en kunstig høy førpris. Kanskje noe for noen å undersøke og skrive en artikkel om i en avis.

     

    Jeg lot merke til at en kurv med Jordbær kostet 19,90 med førpris ca 22,40 (husker ikke helt nøyaktige tall). Hvor ofte har noen sett kurver med jordbær til førprisen, 22,40?

  3. Jeg har nylig bestillt meg en Fujitsu Siemens bærbar PC med norsk Windows Vista Home Edition. Jeg kommer ikke til å akseptere EULA da jeg akter å legge inn Ubuntu på den.

     

    IDG Sverige har skrevet en artikkel om dette som ITavisen dekket for en stund tilbake siden.

     

    Jeg bestilte laptopen fra Elkjøp i går og den skal leveres neste Fredag. Tok kontakt med Elkjøp, som sa at dette ikke lot seg gjøre:

     

    From:[email protected]

    To: <**eoys***>

    Sent: Fri, Jun 27, 2008 at 2:09 PM

    Hei og takk for din henvendelse

    Alle våre pcer leveres med Microsoft Windows Vista, ergo selges ingen uten operativsystem

    men vi har en pc-klinikk i alle våres butikker som kan formatere og legge inn Linux for deg.

    Det refunderes ikke penger fra det opprinnelige installerte systemet.

    Ønsker deg en fortsatt fin dag!

    Med vennlig hilsen

    Robin Trippestad

    Kundesenter

     

    ----Original Message----

    From: <**eoys***>

    Sent: 27.06.2008 08:35:59

    To: <[email protected]>

    Hei! Jeg skal kjøpe meg laptop og har ikke funnet noen som leveres uten operativsystem. Jeg ønsker alikevel å benytte meg av et annet operativsystem (Linux). Leste en artikkel i ITavisen (http://www.itavisen.no/php/art.php?id=495481) om muligheten for å få refundert penger for Windows lisens i og med at man ikke godtar lisensavtalen (EULA) eller tar det i bruk. Leser også at i Frankrike har forbrukere gått rettens vei for å få tilbake disse lisenspengene (http://www.itavisen.no/sak/529722/). Meg bekjent er ikke noen liknende sak prøvd i Norge, men dette vet kanskje dere mer om? Hva er fremgangsmåten for å få igjen lisensavgiften for Windows på en PC bestilt fra dere?

     

    Derretter ringte jeg Siemens Support på 800 83 005. Jeg opplyste om artikkelen i hos IDG Sverige som har intervjuet Mats Mileblad som jobber i Siemens. Etter en 38 minutters telefonsamtale fikk jeg et oppløftende svar om at dette stemte og at det lar seg gjøre, men jeg må ta kontakt igjen når jeg får levert laptopen og har serienummeret/lisensnummeret til den.

     

    Det ser ut til at dette løser seg for min del, men er det noen som vet om det finnes Norsk rettspraksis på dette området? Jeg så at i Frankrike kom det nylig en dom til fordel for forbrukere.

     

    Jeg kommer til å dokumentere alt jeg gjør i forhold til å kreve tilbake disse pengene da jeg føler at praksisen om at Windows er installert på alt er konkurransehemmende og at muligheten for å få tilbake lisensavgiften er for komplisert. Er det noen andre som har gått igjennom en liknende prosess i Norge? Kanskje lager jeg en egen hjemmeside for det, eller i det minste skriver noen ord her og på Wikipedia.

×
×
  • Opprett ny...