Gå til innhold

Tuddelidu

Medlemmer
  • Innlegg

    250
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tuddelidu

  1. Avvik i produksjonen er fordi den har blitt feilsendt, du vil se den igjen på sporing når den blir skannet inn hos posten eller post i butikk igjen. Som oftest er avvik i produksjonen at den er feilsendt, kommer selvfølgelig an på feilkoden som bare posten dessverre ser, men kan selvfølgelig være andre ting. 

  2. Hei, har et problem her. 
    Våknet i dag tidlig av at noen i russland hadde skrevet inn feil passord en del ganger på min e-post som er levert igjennom hotmail, nå outlook. Så også at det var en annen aktivitet i Russland på e-posten min, bare at dette var en annen del i Russland. 

     

    Hadde også fått e-post fra Origin om at de hadde bedt meg forandre passordet mitt grunnet mistenkelig aktivitet. Har skiftet passord på E-posten og Origin nå. Logget meg nettopp inn på Instagram for å sjekke litt der, også der var det noen som hadde prøvd å logget inn, men denne gang fra Indonesia.

     

    Hva kan jeg gjøre i en slik situasjon? Er dette et "angrep", virus eller malware som jeg eventuelt har?

    Bruker en Macbook pro retina og en iphone 6, men kan jo fortsatt være infisert av noe.
    Noen som har vært borti lignende eller kan hjelpe meg å fortså alt dette?

  3.  

    Da kan man likså godt vente til selvangivelsen, greiere å få igjen på skatten. Kommer det automatisk med videre eller må man føre inn alt? Vet at ligningsverdien har kommet med på skattetrekksmeldingen jeg fikk.

    Greiere å la staten passe på pengene sine? Hvis man vet at man ikke klarer å unngå å bruke dem selv, så er det smart,,men de fleste økonomisk bevisste mennesker greier vel å ta vare på pengene selv?

     

    De kan godt passe på de for meg, trenger de ikke. Syns det er greit å få igjen en sum før sommeren, samt å ha spart opp selv så sitter man med en god sum til ferie eller andre ting. Har ingenting med å ta vare på pengene sine eller ikke, men syns det er en grei ordning. Ingen nødvendighet for å ha lavere skatt igjennom hele året.

  4. Ser den. Jeg blir ihvertfall ferdig med min bachelor neste år, samt at hun har en utdanning fra før. Vi kan jo også fint vente, men tenker at det blir aldri en rett tid. La oss si at vi venter i to år til, så passer det ikke da fordi vi enten har kommet oss opp i karrieren eller noe annet. Tenker det er greit å høre fra andre par som har fått barn, så man kan få høre deres "historie" og eventuelt få litt flere forskjellige situasjoner.

  5. Selv om det økonomiske ikke skulle være et problem, bør tenke over om dere er ferdig oppvokst ennå. Dere skal lære og gjøre mye under og etter studiene. Dere vil forandre dere og få andre tanker og verdier. Uansett hvor mye et par tror det selv, kan man ikke være sikker på at man vil være like glade i hverandre om et år, om fem år eller i løpet av de neste 18 årene. Og hvis dere likevel er brennsikre, skader det ikke å vente et par år med barn. Det er ikke lett å ha barn verken sitt siste studieår eller sitt første "skikkelige" arbeidsår.

    Det du egentlig sier er jo at det aldri passer med barn. Verken under studier eller etter endt studier. Vi har vokst utrolig bare på noen få år og føler at å stifte en familie er neste skritt i framtiden vår, vi hadde jo ikke kjøpt en leilighet heller om vi ikke hadde tenkt å bo sammen en del år, selvfølgelig kan man miste følelser for hverandre, men så kan det jo også gå den andre veien. Merker selv at jeg sitter å motsier alle her på forumet som er imot det, men er prøver å være nøytral og tar til meg både ulemper og fordeler.

  6. Vi er begge 24 år nå, og hun har jobbet så og si fullt der hun jobber nå, mens jeg har jobbet deltid. Vi har jo tenkt en del på å vente også, men hvorfor vente så lenge? Selv om vi ikke har opparbeidet oss stor støtte, så får vi vel litt uansett? Må si vi er ganske flinke økonomisk, vi har månedsbudsjett for et halvt år om gangen og følger det til punkt og prikke. 

     

    Levd litt sammen har vi selvfølgelig gjort, vært ute å reist, gjort ting sammen som er vanskelig med unger, sagt ifra oss festlivet, nå blir det kanskje en gang i året, julebord på jobben. Føler vi er klare, men om det blir for mye ulemper for å ha barn nå enn å vente til ett år i fullt arbeid, så selvfølgelig venter vi.

  7. Hei, vi har nå vært sammen i fire år og har kjøpt oss en leilighet. Vi begge studerer, med jobber ved siden av. Jeg har igjen ett år av min bachelor og hun har igjen to år. Hun jobber tre til fire dager i uken og jeg hver tredje helg pluss en del ekstra. Vi har gjerne lyst på barn i nærmere framtid, men er usikker på hvordan det kan gå.

     

    Spørsmålet: Er det mulighet for å starte en familie nå? Vi er klare, men er redde for den økonomiske situasjonen. Har generelt godt med råd, men et barn kan koste en del. Klær og annet utstyr tror jeg vi får av familie, har i hvert fall en del selv fra andre søsken. Siden jeg bare har ett år igjen av bacheloren og skal ut i jobb etter det, så tror jeg ikke det er så farlig å begynne nå? Er det noen som har barn som kan hjelpe oss litt med å forstå alt av stønader, trygder osv? Har prøvd å sett litt på nettet, men blir bare surrete i hodet av det. Kunne gjerne tenkt å fått mer info om pappaperm og mammaperm også, da dette er et spørsmål vi har lurt på.

     

    Takk på forhånd.

  8. Ganske sikker på at han kan komme å si at han skal ha tilbake gården ja, dessverre er odel et innviklet tema. Ta en titt på odelslova.

    Uansett om hun har bodd der i så, så mange år så vil alltid etterkommere av din bestefar ha odelsretten, hun har ingen rett i hele tatt. Det spørs om moren din kjøpte gården odelsfritt, men høres ikke ut som hun har gjort det når han kommer å forlanger å få den tilbake. Har vært i samme situasjon, da måtte vi flytte fra gården og la odleren få den. Håper dette hjalp litt på spørsmålet.

     

    § 12. Odelsrettshavarane sin prioritet

    Av etterkomarane til odlaren går eldre sysken føre yngre med seg og si line, om ikkje anna går fram av eller blir fastsett med heimel i denne lova. Dette gjeld uansett kjønn og når etterkomarane er fødde.

  9. Det har seg sånn at jeg strøk i et fag før sommeren, så sendte jeg inn en skjema for begrunnelse av karakter før den 10.juni, men venter fortsatt på begrunnelsen av karakteren, nå etter to måneder har jeg gått lei, har purret på skolen og har meldt meg opp til konte eksamen som er i slutten av August.

    Har man ingen rettigheter ved klage?

     

    I forskriften står det at det skal ta henholdsvis 2 uker å få svar på en begrunnelse og etter svar har man da 3 uker på å klage på karakteren. Skolen unnskylder seg og nevner at det er ferieavvikling som er årsaken til forsinkelsen, men ferien kommer ikke akkurat som et sjokk for lærerne hvert år og dette kan umulige være lov å bruke så lang tid på å skrive en begrunnelse på en eksamen så jeg får klaget på karakteren.

     

    Noen som har vært i en lignende situasjon? Hvordan løste du det? 

  10. Sitter her og er oppgitt ,men har meg selv å takke. Fant ut at jeg ligger igjen med 66 studiepoeng, der 7,5 studiepoeng er fra i fjor, som jeg skal ta igjen i år. De tidligere studiepoengene er fra når jeg gikk fagskolen, men sluttet rett før 1.året var slutt pga flytting videre og andre ønsker. 

     

    Er det mulig å få "kompetansebevis" for 1.semesteret på fagskolen, da det er fullførte fag? Eller har det seg sånn at jeg måtte ha fullført begge årene? Med tanke på høgskole og om man tar ett fag der, så får man jo dette med seg videre, så hvorfor skulle ikke dette fungere med fagskole?

     

    Noen som har vært borti noe lignende? 

    Isåfall hva gjorde du?

    Tenkte å prøve å få kontakt med fagskolen i morgen, forhåpentligvis få noe bekreftelse på at jeg har tatt de fagene og videre sende de til lånekassen for å få igjen de 30 studiepoengene som jeg ligger etter med.

     

    Takk for svar på forhånd.

  11. Studerer eiendomsmegling og er uening i den ene megleren hvordan hun håndterte alt. Selv om man er representant av selger, så skal man være en mellommann og hun var definitivt ikke det. Hun var "selgeren" selv, men han den andre eiendomsmegleren jobbet faktisk for oss også, og gjorde en god jobb. Vi fikk den 90,000 under takst og vi var de eneste som la inn bud. 

    Det var bare mulig å få den 20.000 under prisantydning på den andre, det var det motbudet var på. Så vi var egentlig ganske heldige der, men megleren skal ha all ære for det gode kjøpet, og hyggeligere person skal man lete lenge etter. Hun andre skulle man ha klaget på, for den måten hun oppførte seg på er jo uakseptabelt.

  12. Det endte med avslag på avslag og et motbud som vi ikke ville godta. Megleren hadde møter og kunne ikke ta imot bud, så hadde megleren en kunde og kunne heller ikke ta imot bud da. Så bestemte vi oss for en frist på en halvtime, dette syntes megleren var altfor kort og trengte ihvertfall en time, vi fikk avslag etter 10 minutter. Så da ble det ingen leilighet der, så vi gikk på den andre endeleiligheten og bydde og fikk den! Så nå er vi eiere av en leilighet! :)

    Takk for gode tilbakemeldinger, nå har man opplevd både en god og dårlig megler. :)

  13. Takk for rask svar, dette er i hedmark, en liten plass og veldig lite selges fort her. Det er en endeleilighet bygd i 2009. Det som er saken er at endeleiligheten på andre siden også selges, for 1.690.000 kr også var det en leilighet i midten av bygninge som ble solgt for 200.000 under takst i februar. Den til 1.690.000 har ligget ut siden november, så her om dagen at det også kom en ny en i en av de andre byggene.

     

    Vi har på en måte bydd over oss selv, men prøver å få selger til å gå ned, uten hell. Det var ingen andre på visning, dette var også den første visningen. Det er vanskelig å være eneste budgiver i en sånn situasjon, men skal prøve å holde hodet kaldt og prøve å drøye det så lenge som mulig, kanskje til og med vente en måned for å se om megler tar kontakt i håp om å få et salg. Den som bor der nå skal flytte den 1.April, så regner med selger har lyst til å få overtakelsen litt kjappere enn i juni som vi hadde tenkt. Markedet har nok stagnert i det siste og flere kommer ut for salg her i området, så vi får vel bare prøve å vente så lenge at kjøperen faktisk går ned i pris.

     

    Takk igjen for et godt svar :) Kom gjerne med noe mer innspill :)

  14. Trenger litt hjelp her, er med i en budrunde for øyeblikket på en leilighet til 1.650.000. Har lagt inn bud på 1.575.000 med overtagelse i mai. Føler at megler gjør alt for at vi ikke skal få komme til noe enighet, det er bare selger og oss i budrunden. Dette er første dagen etter visning og megler mente vi måtte vente med å legge inn bud til klokken 4 pga befaring, deretter startet vi på 1.450.000 for så bli avslått og ingen motbud. Deretter la vi inn høyere og landet nå på 1.575.000 som står til mandag, fordi megler ikke hadde tid.

     

    Megler mener at vi bør nærme oss mer 1.600.000 før det i heletatt kan bli noen diskusjon, men da syns jeg det er rart at vi ikke får noe motbud når vi ber om det, selv om motbudet fks er på 1.650.000, så er det fortsatt et motbud. Føler at megler gjør alt for å få høy nok pris, det er jo okei, men føler også at megler glemmer å være en mellommann og holder mer kjøpers side i forhold til budrunde.

     

    None tips på hva man kan gjøre for å komme til en litt mer enighet i budrunde? Hva kan man gjøre med megler, eventuelt si?

  15. Det er mye forskjellige utgifter i forhold til en eiendomsmegler, selv om ikke alle utgiftene går rett til foretaket eller megleren.

    La oss ta for oss et eksempel.

    Fastpris: 50,000kr som altså er pengene til foretaket og lønn til eiendomsmegler.

    Foto: 10,000 kr som går til fotografering av huset/leiligheten. Dette går jo som regel til fotograf, med mindre megler tar egne bilder.

    Eierskifteforsikring: 20,000kr Har man tegnet en eierskifteforsikring, er det forsikringsselskapet som behandler alle krav selger måtte få fra kjøper. En eierskifteforsikring dekker prisavslag, erstatning og heving av kjøpet inntil boligens salgssum begrenset opp til kr 5 000 000.

    Markedspakke: 15,000 kr som består av markedsføring i boligannonser i regional og lokalaviser, boligannonser i bankens boligaviser (om foretaket har en bank bak seg) finn.no, vindusutstillinger i banken om man har for eksempel eiendomsmegler 1 som eiendomsmeglerforetak.

    Summen på dette blir 95,000 kr. Der en liten del bare går til eiendomsmegleren, enda eiendomsmegleren har en del jobb å gjøre på et salgsoppdrag. Alt ifra befaring til utarbeidelse av salgsoppgave, visninger, budgivning, kjøpekontrakt, og tinglysning osv.

  16. Begynte med øvelseskjøring for rundt 2-3 måneder siden, har kjørt en del nå. Rundt 1-3 ganger i noen uker og 1-2 ganger andre uker. Har kjørt på landeveier, rundkjøringer, i kryss og mer traffikert vei, ikke E6. Blir alltid litt usikker på meg selv om det har gått en stund siden sist jeg kjørte, så må alltid ta en landevei om det har gått en stund. Hva skal jeg fokusere på videre i øvelseskjøringen? Hvordan komme over på ett nytt nivå ? :) Hvordan bli sikker på seg selv, vet jeg greier å kjøre pent, men er alltid litt "skummelt" om det har gått en stund siden sist.

×
×
  • Opprett ny...