Gå til innhold

MPC

Medlemmer
  • Innlegg

    922
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MPC

  1. Hei.


    Er ein gammal kar som aldri har kjøpt bil før, og har tenkt å skaffe no til sommar og trenger hjelp :). Kan ingenting om bil sånn generelt og dei vennene eg har som har bil hjelper litt men trur dei blir litt lei at eg spør hundrevis av spørsmål så tenkte å liste opp nokre av mine funn her og lurer på kva dere hadde valgt og kvifor.

    Først, eg og damen bur i bergen. Bilen kommer til å bli mest brukt til å kjøre til jobb (25 km tur/retur) 5 dager i veka, og brukt til helge shopping, også til diverse roadtrips i sommar i ferien og til diverse helgeturer, men primær så kommer den til å bli brukt som jobb bil. Dei helge turene blir sikkert 1-2 gonger kvar 3-4 månader, så ikkje så ofte. 

    Pris klassen vi har sett for oss er mellom 60 - 120 000 kr kanskje litt meir om det er verdt det. Frå før så har vi lånt eGolf 2017 i lange perioder og er veldig fornøgd med den, men å kjøpe eGolf med 200 + km batteri er litt for dyrt for oss, og vi har ikkje mulighet for lading (har mulighet for å lade med stikkontakt nokre timer dagen mens eg jobber). 

    Den må også være automat., Den skal heller ikkje være alt for liten og heller ikkje alt for stor, så ca middelsstørrelse bil..

    Har helst lyst å kjøpe i bergensområdet og har lyst på bil som er pålitelig og varer ein stund før vi må begynne å "fikse" på den. Helst bil som er 2013 + modeller så dei er ikkje alt for gamle, og helst under 120 000 km. Har lest at registerreim må som oftast skiftast på 160 000 km med diverse modeller og dette hørast skummelt/dyrt ut. 

    Har sett litt på biler på finn, og då kjeme som oftast Toyota Yaris 2013/14/15 modeller opp og nokre Golfer frå 2013 + mitsubishi space greier. Men eg har ikkje peiling kva eg ser etter på bil. Kva slags bil i 60 - 120 000 klassen er anbefalt og som er kjent for å ha lite problemer? Er det best å kjøpe frå privat eller forhandler? Eg er helt på bærtur 😛 . Stort pluss også at den ikkje er så dyr i bensin/diesel pris. 


    Eksempel på funn som eg trur ser gode ut, men veit ikkje kvifor:

     

    Eksempel: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=212318084&fbclid=IwAR0SC6fSXqaZahtemqpZD1VL0W8DvOB6DZRUvlOeJ7Cf8FCEUG7AE1nWb7k 

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=174058761&fbclid=IwAR2OY3xNnl3IHo82mGppyaZrXiowRJ5xMKQYuQU8ha5P5fJl1wuEljYxeTI

  2. Jeg vet hvem du er på Reddit :ninja:

     

    Nei nei nei :p

     

    La til fleire bilder:

     

    Litt forksjell på GTX 970 og 2080 TI :p

     

    https://imgur.com/OwhOLsY

     

    Må bruke 2 GPUer pga manglande skjerm adapter frå Displayport til HDMI (Har nokre gamle skjermer som e kun HDMI og DVI utgang på) xD Håper min gamle Corsair TX 850 frå 2011/12 duger fortsatt :p

     

    https://imgur.com/5yOPWhF

     

    https://imgur.com/nHzSg0O

     

    Litt dårlig bilde pga reflections men:

     

    https://imgur.com/ECCHQhZ

     

    Edit: Feels bad man, halvparten av folka downvoter meg på reddit :( 

  3. Sweet! Vurderer Zotac her sjølv. Dei har den største kjøleløysninga? Må være veldig stille ved full load :-)

     

    Veit ikkje om dei har det største, men den er ganske lang :) Likte svarte designen på den. Bryr meg ikkje om stillhet, deler rom med nokre gamle serverer som spinner konstant :p 

  4. Ville dobbeltsjekket at det var Ti du har fått. Var visst en på Reddit som hadde bestilt samme kort som deg og fått levert non-Ti.

     

    Skal sjekke det :) Men Komplett har aldri klart å tulla før med mine andre bestillinger så eg har trua :)

     

    Skurk! Mine står stadig på forventet inn 27.9

     

    Haha :) Besilte min rett etter NVIDIA viste fram korta under presentasjonen :p Bestilte du lenge etter? Trur eg var 1 av dei første i køen til vertfall Zotac korta... (fant ikkje STRIX edition så tok heller AMP Edition)

     

    *tulla

  5. Hei.

     

    Lurar på om nokon veit kva det koster å skifte batteri på eit omega armbåndsur som krever full demontering? Den har ikkje noko batteri lokk som man kan fjerne, ser ut som heile glasset på framsida må bli demontert. Normalt så veit eg at det koster 100-150 kr for å skifte batteri, men om den krever full demontering, vil vel prisen bli x3-4? 

     

    Er prikk lik denne:

     

    991.017.jpg

     

    Edit:

     

    Kosta 400 kroner på A. Lohne. Dei måtte sende den inn, tok ca 1.5 veker.

  6. Hei.

     

    Ser etter noko billig mekanisk tastatur som eg kan få kjøpt med norsk layout. Trenger 1 sekundær keyboard for reise/bruke på jobb. Gjer ikkje noko om det bruker klone bryterer. 

     

    Billigste eg har funnet til no er denne:

     

    399 Kr:

    http://www.clasohlson.com/no/Exibel-GKX-C-mekanisk-gaming-tastatur/38-7975

     

    Men den bruker røde "content" switches. Har helst lyst på noko som er blue clones, men antar eg går for denne om eg ikkje klarer å finne andre :)

  7. Sett router 1 (den fra ISP) til bridge mode, så slipper du dobbel-NAT og trøbbelet det medfører. :-)

     

    Eg har flytta no so bruker ikkje tilgin routeren lengre, men den tilginen frå enivest støtter ikkje bridge mode, snakka med support direkte om det da eg først satt den opp lenge lenge side.

  8. Liten update:

     

    Har fått routeren no frå PS.no. Den er satt opp og alt fungerar. Den er tilkobla direkte frå Lan port A frå Tilgin HG1522 til WAN porten på Asusen. Satt den opp med statisk IP, og har no portforwarda 2 gongar (Router 1 -> Router 2 -> Server data) og det ser ut til å fungere.

     

    Har opplevd store forskjeller no i wifi hastighet. Gamle WIFI på G standarden brukte å overføre på 2.5 - 3 MB/s over LAN om du var 5-6 meter frå routeren. No er det på rundt 12 MB/s 15 meter vekke med N standarden på 2.4 Ghz. Eg får rundt 30 MB/s på 5Ghz (AC) om eg er 5 meter vekke (eller i etasjen under).

     

    Er det nokre instillingar eg bør skifte på for å få betre hastigheter?

     

    Takker for hjelpa :)

  9. http://www.smallnetbuilder.com/tools/rankers/router/view

    Her kan du lese de faktiske forskjellene mellom forskjellige routere.

     

    Har 2 stk Netgear "Nighthawk" R7000 selv. Kjøpte disse fordi jeg sleit med dårlig overføringshastighet på litt lengre avstander i heimen. Har 300/300 linje, så har litt krav til den trådløse overføringshastigheten. Det er nettopp på dette R7000 er bedre AC68, dvs bedre overføringshastighet når du sitter litt lenger enn 1 meter fra routeren og har litt dårligere signal. Bruker default firmware da denne er stabil som bare det, men det finnes også custom builds basert på f.eks DD-WRT om det er interessant. Er egentlig ingenting jeg savner i default firmware bortsett fra SSH shell.

    Har byttet ut hjemmesentralen fra altibox med en av routerene, slik at både TV og Internet går gjennom denne, den andre står som en bridge på kontoret. De har en link på ca 800Mbps jevnt over og bånner linjen min uten problemer, dvs laster stort sett ned med 35-38MB/s om serveren tillater det. Det var også slik at R7000 hadde en nyere trådløs chip i seg kontra AC68. Mulig det er endret nå, men hadde det vært opp til meg, hadde jeg kjøpt denne på nytt.

    Takker for linken!

     

    Einaste eg lurar på no er om cat5e er bra nok for å tilkoble mellom AC68U og min stasjonære pc (som har gigabit nettverkskort). Det står at det støtter 1 Gbit, men er litt usikker om det blir bottleneck.

     

    Har ein 3 TB WD 3.5'' harddisk liggande som eg skal bruke, såg at det koster rundt 400 kr for å kjøpe kabinett i norge, så eg kjøpte noko billig greie frå ebay: http://www.ebay.com/itm/151281098849?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AITTipper det kommer til å gå greit? Er kun til backup/media storage, ikkje noko anna.

     

    Edit: Trur eg skal berre gjere det eg fant her: http://portforward.com/help/doublerouterportforwarding.htmEr kanskje litt stress med dobbel NAT, men det kommer til å gå bra. Angåande kabel, så går det nok bra med cat5e trur eg, men om eg opplever noko bottleneck så får eg sjå seinare. 

  10. Halloen igjen.

     

    Etter å ha fått hjelp angående router installasjon her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1685613

    Så er neste steget å velge riktig type router som eg kan tilkoble til min gamle fiber multimodem/router.

     

    Har sett litt på AC1900 og AC2400 routere og etter det eg har forstått så blir kanskje AC2400 overkill sida mobiler kun normalt har 1x1 antenne mens laptoper bruker normalt å ha 2x2. Så eg får aldri brukt max farten heilt til nettverkskorta på nye mobiler og laptoper vert oppgradert til 3x3 og 4x4. Har eg forstått dette riktig?

     

    Om eg har, så lurar eg på kva type AC1900 router er best å kjøpe. Eg er ikkje akkurat ekspert men har hørt gode ting om asus AC68U, men dessverre veit eg ikkje kva som lager den betre enn AC1900 routeren til for eksempel dlink eller linksys bortsett fra pris forskjellen på 400 kroner.

     

    Einaste som eg har tenkt å bruke på noko ny router er gigabit hastigheita på lan og wifi (til overføring mellom 2 stasjonære, 2 laptoper og mobiler på wifi ), tilkoble ein USB skriver som kan bli brukt av alle PCene på nettverket, og kanskje tilkoble ein ekstern harddisk som media. Er dette noko alle Ac1900 routere kan gjere om dei har nok USB kontakter?

     

    Takker for svar.

  11.  

    Så eg tipper da om eg vil bruke ny router så må eg tilkoble den til ein av lanportene frå Tilginen, så tilkoble alt eg har i huset til den (bortsett frå GET boxen og telefon)?

    Det er slik eg har gjort det med mitt nettverksoppsett heime, og det virkar heilt flott. Klart, ein må port forwarde to gonger, men det går seg til.

    Ev. kan du kanskje sette porten som du har ruteren ståande i i DMZ-modus for å sleppe port forwarding, men då må du ha brannmur på ruteren.

     

     

    Portforwarde 2 gonger kan være litt kjedelig, men er noko eg kan godt gjere ja. Takk for svar! Trur eg skal gjere dette.

  12. Tenkte å bumpe denne.

     

    Fikk epost frå Enivest, og dei sa routeren støtter ikkje bridgemode.

     

    Så eg tipper da om eg vil bruke ny router så må eg tilkoble den til ein av lanportene frå Tilginen, så tilkoble alt eg har i huset til den (bortsett frå GET boxen og telefon)? Altså, i staden for å ha PCen, media PCen og wifi laptopene tilkoble seg til Tilginen, så tilkobler eg dei til for eksempel ein asus router og wifi?

     

    Om eg gjer dette, så lurar eg på korleis det går med portforwarding? Eller om eg gjer det på denne måten, kommer routeren til å bli som ein switchbox med wifi access?

     

    - MPC

  13. Hei.

     

    Har hatt fiber (70/70) hos Enivest dei 4 siste åra og får da nett, tv (GET) og IP-telefoni gjennom Tilgin HG1522.Denne routeren er ganske treig der den kun støtter 10/100 på LAN, og kun G standarden på Wifi.

     

    Har hatt lyst til å oppgradere i ganske langt tid men veit ikkje om det går. Ser på asus sine routere med AC1600 - 2400 hastigheter og tenker det ville ha vert bra å kunne hatt gigabit hastighet på wifi. 

     

    Spørsmålet er, kor enkelt er det å kjøpe ny tredjeparts router og for å så oppkoble det. Er det mulig at Tilginen kan brukast kun til TV og Telefoni mens nettet kan gå gjennom for eksempel 1 router frå asus?

     

    Har prøvd å google, men finner ikkje noko informasjon om korleis eg kan fikse passthrough (Bridgemode?) frå Tilgin HG1522 til ein ny router.

     

    Takker for svar :)

  14. Jeg har hatt koss porta pro i minst 10 år og er veldig fornøyd med de til reisebruk. Øreputene slites ut, men kan byttes. (https://www.komplett.no/koss-ekstra-puter-for-portapro/339616) Lyden er overraskende bra til så billige hodetelefoner å være. Anbefales.

     

    Jeg har bare den gamle vanlige utgaven: https://www.komplett.no/koss-headset-classic-porta-pro/123337

    Aner ikke om det er noe forskjell utenom utseende.

    Takker for svar Bastard Bobo.

     

    Ser no på denne:

     

    https://www.komplett.no/koss-headset-iporta-pro/610395#!tab:reviews

     

    Forskjellen virker å være at den kun har mic + ny farge design mens resten er same, så den frister litt. Dessverre står det at den er kun til apple, men sida det er 4pole 3.5mm ledning, så bør micen virke på HTC One M8? Nokon som har prøvd?

     

     

     

     

    Creative Aurvana Live! Jeg liker ikke Porta Pro spesielt godt...

     

    Skal sjå på den!

  15. Halloen!

     

    Ser etter nokre billige hodetelefoner som eg kan bruke i ferien, hovudsakelig reise (fly/tog/buss). Maks pris er rundt 250 - 350 kr, (kan strekke meg til 450 kr om eg må) Det som er viktigst for meg er at hodetelefonene er enkelt å transportere, at dei kan bli bretta samen og ligge enkelt og greit i store lommar. Er alltid + at dei også kan gje god lyd :ph34r:.

     

    Har frå før Sennheiser HD 598 og Creative fatality, men sennheiseren lar eg bli heime sida den er alt for kostbar å ta med :) (og for stor) og Fatalityen som er min gamle gaming HS har eg kun tenkt å bruke på hotell pga størrelsen.

     

    Har kun sett på Koss "Porta Pro" serien som går frå 249 - 350 kr på komplett. Har alle desse ulike versjonane same lyd kvalitet? Eller er det nokre versjoner som er bedre enn andre? Her er ein liste over dei ulike versjonane på komplett men eg ser ikkje kva som er forskjellen mellom dei, bortsett frå fargen...  https://www.komplett.no/search?bn=10897&category=10896_Hodetelefoner&manufacturer=Koss&q=*%3A*&sort=Price%3AASCENDING&subcategory=10897_Hodetelefoner

     

    Om de har nokre andre anbefalingar, så er det berre å poste. 

     

    Mvh.

     

    MPC

×
×
  • Opprett ny...