Gå til innhold

Parallellakseteoremet

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Parallellakseteoremet

  1. Vet at det er 1000 liter i en kubikkmeter, men er ikke det litt mye sånn intuitivt sett? En kubikkmeter er jo bare en liten firkantet boks med 1 meter bredde/høyde/lengde. Og så må jeg kjøpe hele tusen literkartonger med melk for å fylle den opp?? Evt 666 store flasker med pepsi max. Virker bare litt mye å få plass til i en liten boks..

  2. ps5 skrev (37 minutter siden):

    samtidig som ai gradvis reduserer behovet for utviklere (da de som er igjen blir stadig mer effektive),

    Tror effekten av dette er sterkt overvurdert. Av min erfaring fører ChatGPT bare til flere bugs, siden den ikke har noen garanti for korrekthet. Verktøy som Github Copilot kan sikkert hjelpe noe, men det er begrenset hvor mye det øker effektiviteten. Det aller meste av tiden som utvikler går til å løse problemer, ikke å faktisk skrive koden, som er det slike verktøy gjerne hjelper til med.

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  3. maja4628 skrev (4 minutter siden):

    Jeg er første år student og har fått høre at dataanalyse yrket står i trussel ovenfor  kunstig intelligens, og lurer på om det er slik med flere IT yrker, eller andre IT yrker

    Generelt er min erfaring at arbeidsmarkedet innen AI overhypet og mindre enn folk tror. Jeg hadde selv spesialisering innen kunstig intelligens, men har endt opp med standard web-utvikling. Flere fra mitt kull har endt med det samme, selv om de ønsker å jobbe innen AI. Det er rett og slett veldig mye større behov for web/app/systemutvikling enn AI. Det er også bedrifter som lyser ut AI-stillinger, men så viser det seg at oppgaven egentlig bedre løses med heuristikker og enkel databehandling. Man vet aldri med framtiden så klart, men enn så lenge er dette mitt inntrykk.

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 2
  4. Et litt interessant poeng fra videoen er at om det var et uhell, så har hodet hans vært helt borte ikke bare én gang, men to:

    - Når han tar de fra hylla og legger på trallen sin.

    - Når han senere tar de fra trallen og putter de i lomma og lukker glidelåsen.

    Kan forstå at man kan glemme seg en gang om hjernen går litt på automatikk, men det virker veldig usannsynlig at han har glemt seg helt to gang etter hverandre.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5.  

    Carlsen vs Karjakin er i gang.

    VG TV sender kampen, men utrolig irriterende med kommentatorer som ikke kan si bokstaven "R"....

     

     

    Jon Ludvig er kanskje den beste norske sjakkkommentatoren du finner i Norge som nr 2 norgesrankinga og evne til å engasjere. Synes du kan se bort i fra det.

    • Liker 1
  6.  

    Tror ikke noe på det tullet. Det er bare for å få seere. De har jo til og med tilstått det.

     

    Er ikke noen motsetning i akkurat det, og om det skulle være noe annet enn "tull"

     

    Syns det florerer veldig med lettvinte/harry skråsikre holdninger her, om at det bare er latterlig og kan avfeies som

    tull og oppspinn.

    Like dumt det som å være sikker på at det er "spøkelser".

     

    Hvorfor er det så vanskelig å erkjenne at vi ikke kan vite sikkert?

     

    Og en faktor som konsekvent forbigås oppi dette når man konkluderer, er det er hundrevis av familer, butikkpersonal etc som

    har stått fram og fortalt. Og at alle de er med på svindelet og dikter opp historiene sine på bestilling fra Tvn? Eller for å få

    oppmerksomhet?

    Nei den tar jeg ikke for gitt. Det er for vanlige folk som framstår for oppriktig, til at jeg tror de bløffer og finner opp ting.

     

    Der er til og med huser man ikke får solgt, fordi slike fenomener er for plagsomme inni de.

    Så jeg heller mest mot den tro at der er noe i det, men vet ikke hva. Tror det er noen fenomener vi ikke har forklaring på. 

     

     

    Spør deg selv: hva er så spesielt med påståtte paranormale hendelser? Kun én ting; de har aldri blitt dokumentert. Det er ingenting angående fenomenets natur som tilsier at det skulle være vanskeligere å dokumentere enn andre fysiske fenomener – snarere tvert i mot. Hjemsøkte hus, ESP, healing, etcetera, er alle fenomener som hadde vært ekstremt lett å påvise hvis de skulle eksistere, sett i sammenlikning med dokumenterte fenomener som kvantesammenfiltring og nøytrinoer. Likevel har det aldri skjedd, på tross av en ufattelig mengde forsøk. Det er altså overhode ingen grunn til å tro at disse fenomenene er noe mer enn innbilning og altfor raske og feilaktige konklusjoner om årsak-virknings-forhold.

     

    Vi kan ikke vite noe med sikkerhet innen vitenskapen. Men det at spøkelser verken er bevist eller motbevist betyr ikke at vi ikke kan si noe om sannsynligheten for at de eksisterer. Det at gjentatte vitenskapelige forsøk på å bevise fenomenet har feilet, tyder på at det er ekstremt liten sannsynlighet for de eksisterer. Det er slik den vitenskapelige metode fungerer.

  7. Hvis du vil gjøre mer avanserte ting er det ofte bildeprosessering som gjelder. Det vil si å la programmet ditt ta screenshot av skjermen og analysere fargene til pikslene for å finne ut hvor f.eks "fil"-knappen er. Så kan du gjøre automatiske tastetrykk eller museklikk på bestemte koordinater for å utføre handlinger. Dette er mulig i de fleste programmeringsspråk, så bare søk på "[programmeringsspråk] + image processing" på google.

  8.  

    Har hatt masse tamrotter opp igjennom årene, og det er helt klart å anbefale! De er kjent for å være mer lekne og kosete enn f.eks hamster som bare ligger å drar seg hele dagen. Du kan også lære de masse kule triks, sjekk youtube. Hvis du skal ha tamrotter, er det helt nødvendig at du kjøper mer enn 1. De er født sosiale dyr og klarer seg mye bedre i selskap med andre rotter, uavhengig av hvor mye du koser med dem. Det kan også være lurt å kjøpe to av samme kjønn hvis du ikke ønsker 20+ rotteunger. Hunrotter er mer lekne og vil utforske alt mulig, mens hanrotter er roligere. Hanrottene markerer seg mer, men blir lite lukt. Sjekk tamrotter.com for nyttig info, lykke til :)

    Noe jeg burde tenke på før jeg skaffer rotter? Hvor mye lukter disse? Tror du jeg vil reagere på de, siden jeg reagerer på mange andre dyr? :)

     

     

    Lukter generelt veldig lite , men dette varierer også fra rotte til rotte. Anbefaler å kjøpe hos oppdretter i stedet for dyrebutikk. Vet ikke med tanke på allergier.

  9. Har hatt masse tamrotter opp igjennom årene, og det er helt klart å anbefale! De er kjent for å være mer lekne og kosete enn f.eks hamster som bare ligger å drar seg hele dagen. Du kan også lære de masse kule triks, sjekk youtube. Hvis du skal ha tamrotter, er det helt nødvendig at du kjøper mer enn 1. De er født sosiale dyr og klarer seg mye bedre i selskap med andre rotter, uavhengig av hvor mye du koser med dem. Det kan også være lurt å kjøpe to av samme kjønn hvis du ikke ønsker 20+ rotteunger. Hunrotter er mer lekne og vil utforske alt mulig, mens hanrotter er roligere. Hanrottene markerer seg mer, men blir lite lukt. Sjekk tamrotter.com for nyttig info, lykke til :)

  10.  

    Nå er jeg studass for første gang. Personlig varierer det på humøret. Om sene øvinger medfører at jeg må plukke frem et gammelt LF, så godkjenner jeg, men jeg gidder ikke å rette. Jeg mener at det er verken studassen eller øvingsopplegget sitt ansvar å forberede studentene til eksamen. Hvorvidt de vil ta øvingsopplegget seriøst er opp til de selv imo.

     

    Jeg er studass i Fysikk for ikke-fysikere (altså andre sivinger), og vi diskuterte en del fram og tilbake med professoren i faget om nettopp dette, og kom fram til akkurat det: øvingene er der som en oppfordring til å lære seg deler av pensum, for at NTNU som universitet skal oppfordre til å jobbe med faget før skippertaksperioden. Hva gjør det oss om studentene får godkjent øvinger som er levert litt over fristen? Eventuelt om de koker øvinger? Å være streng og å gjøre øvingssystemet vanskeligere og mer firkantet går stort sett kun ut over de studentene som ønsker å gjøre en innsats i faget - de som ønsker å sluntre unna på et eller annet vis kommer til å få det til uansett.

     

     

    Noe av poenget med øvingssystemet, i tillegg til å hjelpe studentene, er den sammfunnsøkonomiske besparelsen fra NTNU sin side. Ved å sette et minimumskrav for å ta eksamen, stryker færre av de som tar eksamen, og man unngår dermed unødvendig sysselsetting i forbindelse med eksamenene.

    • Liker 2
  11. Fra et evolusjonistisk perspektiv er jenter programmert til å velge sin partner med forsiktighet. Grunnen til dette er at de blir gravide, og når de først blir gravide er de det i over 10 måneder. Med en dårlig partner (en med gener som har lavere sannsynlighet for å reprodusere seg), vil disse 10 månedene nærmest være bortkastet fra et evolusjonistisk perspektiv. Menn derimot, taper ingenting på å ha sex. De trenger ikke å vente 10 måneder før neste gang, og er derfor programmert til å ville ha så mye sex så mulig, ettersom det øker sjansen for å føre genene videre.

     

    Når det er sagt, så er ikke hensikten i moderne samfunn den samme som i oldtiden. Vi har prevasjon, noe som gjør hele argumentet over ugyldig. Mennesker har også, i motsetning til andre dyr, en intelligens som gjør det mulig å overskride instinktene som er spikret inn i hjernen. Du er programmert til å få en dårlig følelse av å ha sex med mange ulike personer, men dersom du innser at dette kun er en psykologisk konsekvens av millioner av år med evolusjon, kan du være upåvirket. Det finnes altså ingen objektiv moral på hvor mange det er greit å ha sex med, så du bestemmer selv.

  12.  

    Det er nesten utelukkende intervjuet som avgjør. Alle blir kalt inn uansett. Skriv en kort søknadstekst som får deg til å virke som en positiv og hyggelig person som er genuint interessert i det gjengen driver med, og gjør et godt inntrykk på intervjuet.

     

    Takker! Tenker å søke på litt forskjellig så sjansen blir større for å få plass. Er det noen verv hvor det er ekstra lett å bli tatt inn?

    De tekniske gjengene er som regel sultne på nye folk, så lenge du er alright person, kan leve med bindingstid på 2-3,5 år og bruke rundt 20 timer i uka i snitt på Huset.

    Jeg synes dette høres litt avskrekkende ut. Hva hvis man finner ut at det ikke var noe særlig allikevel etter å jobbet der én måned? Er man da pliktet til å fortsette å jobbe frivillig 20 timer i uka i flere år?

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...