Gå til innhold

Ig-88

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ig-88

  1. Om en tusenlapp her eller der har noe å si, ja så går du for det oppsettet. Det gir nok mye for penga. :)

     

    Det er forståelig, og bare for å demonstrere tankegangen for sikkert flere med X79:

     

    Her i gården så har jeg kabinett og kjøleutstyr til flere titusener, skjermkort til over 15000, og en tusenlapp eller to ekstra for prosessor er bare en dråpe i havet uten særlig stor betydning. Med det totale systemet i tankene så kan 4930k gi mange ganger høyere pris/ytelse enn 4770k. :)

    Det ligger flere interressante 2011 toppkort på bruktsiden og med z-97 ute nå og x-99 på vei så er jo muligheten til stede for en god pris. Har selv brukt mye på vannkjøling fra blant annet aqaero og liker pc bygging/overklokking men med 2 små barn har samboer krevd innskrenking på pcbudsjettet. Da er det siste og beste utelukket:(

  2. ja, og nei. Det kommer an på.

     

    Skal du ha tre eller fire skjermkort, så ville jeg ikke hvert i tvil, da er det X79 som gjelder. Z97 har flere kort myntet på OC, og her er det mer individuelt hvor mange funksjoner som er lagt til. Det er godt mulig du har noen skikkelig gode OC-hovedkort her.

     

    Problemet med sokkel 1150 er at du må modde prosessoren (delidde) for å få til noe skikkelig overklokking. Dette slipper du på X79. (men skal visstnok ordne seg ved 4790K/4690K)

     

    Men om målet er høyest mulig ytelse i visse benchmarks, eller spill (og det er derfor du overklokker), så har jo X79 den naturlige fordelen at den har to ekstra kjerner som kan ha en del å si for ytelsen. Har selv både X79 med 4930k OG Z97 med deliddet 4770k, og det er førstnevnte som får bli med når jeg skal spille eller benchmarke.

     

    For ikke å snakke om Quad-Channel minne, og flere utvidelsmuligheter. Samt et par knallhovedkort fullstappet med OC-funksjonalitet (Asus Formula IV Extreme/Black Edition) på X79-platformen.

     

    Det er ikke sikkert man har bruk for X79/X99, men er du en dreven overklokker, og/eller skal ha mange skjermkort, eller noen tunge RAID-kort, så bør du nok sterkt vurdere Entusiastserien.

     

    F.eks: z97 ATX/M-ATX platformen passer dog godt om du glir inn i den gruppen som ønsker god ytelse, men som ikke ønsker å betale en premium-pris for det lille ekstra. Typisk i denne semi-entusiastklassen er oppsett som: 2x8GB minne, 2stk radeon 290 / GTX 780, og et 4770k / 4670k, en 250 GB SSD, en 2 TB disk.

     

    For X79 så er et mer typisk oppsett:

    4x 8GB minne / 4x 4GB high speed minne, 3stk radeon 290x / GTX 780 classy / GTX 780 Ti, RAID-kontroller, Flere SSDer i RAID 0, og flere HDDer RAID.

    Dette funker svært dårlig/ikke overhode på Z97.

     

    Tror det blir maks 2 skjermkortet for meg. Gigabyte soc force z79 er vel hovedkortet som er mest aktuell akkurat nå. Så bare at d ligger ute flere av 2011 toppmodellene på bruktbørsen, men prisen blir nok allikevel en del over force+4770/4790k
  3. Ja, det er veldig lite, men så må man huske på at Z97 er budsjett/middelklasse, og ikke minst for de med High-End maskinvare.

    Når du skal ha mer enn et, eller toppen to PCI-e kort, så er sokkel 2011 et naturlig valg.

     

    I og med at 4790K ser ut til å bli en del forsinket, og ikke ser ut til å fysisk komme på markedet før i september (papirlansering i Juni), så ville jeg uten tvil ha vurdert å vente på X99 og Haswell-E.

     

    Nå vet jeg ikke med Haswell-E, men Ivy-E har jo totalt 40 kanaler (i motsetning til haswell/Ivy som har 16), og gir da 16x,16x,8x båndbredde, og da i PCI-e 3.0 selvsagt. :)

     

     

     

     

    Hvis vi tar utgangspunkt i Hero kortet jeg linket til, altså x8/x8/x4 (Rød/Rød/Svart) hvorpå Areca'en sitter på den sorte. Når man kjører slik har man vel PCIe 2.0 over hele linja.

     

    Du skal vel da få 500 MB/s per bånd, totalt 2 GB/s.

     

    Areca'en din tar vel totalt 8 drev, så hvis du har fylt opp alle 8 med dagens raske SSD'er så benytter du ikke potensialet på en PCIe 2.0 x4.

     

    Er jeg helt på jordet nå folkens?

     

    Du får nok ikke plutselig revisjon 2.0 over hele linja. Det er fortsatt 16 PCI-e 3.0 kanaler rett inn til CPUen. Men den ene 4x-slotten vil jo da ha rev 2.0, da den blir delt ut via brikkesettet, som igjen betyr litt ekstra latens på toppen av det hele. Ikke optimalt for et RAID-kort, selv om det nok vil funke passelig bra.

    Så ett x79 kort vil være bedre enn z79 hvis man vil bruke multi gpu og overklokke?

  4. Jeg har en maskin som har følgende komponenter.

     

    Gigabyte ga-790fxta-ud5 am3 hovedkort

    Amd phenom II X4 965 prosessor (3,4 ghz)

    4 stk Dominator 2gb ram (8gb totalt)

    Sapphire 6990 grafikkort.

    Samsung ssd på 240gb.

    Strømforsyning på 1200w

    Half x kabinett.

    Vannkjøling på cpu, grafikkort og ram.

    Eizo FlexScan s2411w

     

    Har lyst til å oppgradere for å få bedre spillopplevelse.

    Er litt usikker på hva jeg burde prioritere først.

     

    Ny prosessor er vel ikke å få lengre til am3 som er særlig hurtigere. Vet ikke om den jeg har er bra nok.

     

    Ram er vel det eneste jeg er sikker på å skifte ut. Men vet ikke om jeg burde skifte ut hovedkort og cpu. Eller prioritere nytt skjermkort.

     

    Håper noen har et godt råd å gi meg.

  5. Jeg har bestemt meg for å bruke en aten ve800 for å sende lyd og bilde opp til stuen( 2 cat kabler). Men er litt usikker på hvilke kabel for overføring fra skjermkortet til aten jeg kan bruke. Skjermkortet har mini displayport 1.2 og aten støtter opp til hdmi versjon 1.3b. Det er lett å få tak i mini displayport-hdmi kabel versjon 1.1,men funker dem bare på Mac og hvordan er det med lyd gjennom en slik kabel?

  6. Jeg vil tro trådløs overføring av lyd og bilde er uegnet til spilling. Særlig hvis du kjører trådløs mus og tastatur i tillegg, da har du to forskjellige forsinkelser å forholde deg til og alt blir bare rot. Hvis det er teknisk mulig å få til en kablet forbindelse ville jeg gått for det.

    Eneste kabelen jeg kan legge er en 25 meters ethernet kabel rundt huset. Hvis jeg skulle legge noe annet blir det riving av noen tak og veggplater. Hadde håpet å unngå det. For tastatur og mus kan jeg legge trådløs sender/mottaker rett opp av kjelleren. Da er det 6-7 meter mellom sender/mottaker og tastatur.
  7. Tror det er en bra ting at hbo og netflix produserer egne serier. Kanskje muligheten er mindre for tidlig kannselering av serier. Begynner å bli lei av sci fi serier som bare blir produsert i en eller to sesonger for så og plutselig bli nedlagt. Netflix og hbo har vel større mulighet for å få inn penger som forsvarer produksjon av de forskjellige seriene sine.

    • Liker 4
  8. Hvordan er folks erfaringer med vannavkjøling egentlig? Er det så bra man tror, eller har noen erfaringer med det motsatte?
    Sånne små kit er ikke så mye vits i mine øyne, jeg mener vannkjølings nytte har blitt begrenset av stadig bedre luftkjøing som er tilgjengelig. Om det skal være så mye vits, så er det for å kunne ha en større raditoer/kjøresak enn det du får med en vanlig luftkjøler.AtW

     

    Er ikke enig i dette. Har ett 6990 kort og originalvifta bråkte som bare d. Med vannkjøling og stort sett 200 vifter på kabinettet er det så lite støy iforhold til viftekjøling og resultatet er mye lavere temperatur på cpu og gpu enn hva viftekjøling klarer å få til. Vet at det finnes viftekjølere som er mye stillere og bedre enn originalviftene. Men det blir ikke like stille som vannkjøling og gir ikke like god effekt.

×
×
  • Opprett ny...