Gå til innhold

labeelund

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av labeelund

  1. Zedge, koster bakgrunnene og ringetonene penger?

     

    isåfall slutter jeg å bruke det... :)

     

    Hei, bakgrunner og ringetoner koster ikke penger nei.

     

     

    Slik jeg forstår det, kan Zedge-utviklerene plutselig bestemme seg for å ta betalt for eller å avslutte tjenesten.

     

    Det er ingen planer om å ta betalt for eller å avslutte tjenesten. Zedge er og skal fortsette å være gratis!

     

    Mvh,

     

    Matias L'Abée-Lund

    Community Manager, Zedge

  2. Her gjør dere en slett jobb. Denne telefonen blir solgt over disk i Norge allerede, og har selv gjort det. Noen telekiosken butikker har den tilgjengelig.

    Du er ca like troverdig som en kreasjonist.

     

    haha, ser at jeg selv har gjort en slett jobb. Var litt for rask på avtrekkeren og ble akkutt ordblind. Jeg pratet om E75. Tar dette på min kappe

  3. Hvis komplett har bygd PCen så sender du mail til dem, da bare sender du inn pcen og så fixer de det for deg, så sparer du deg selv for masse bry ;)

     

    Hvis de har bygd PCen så har de garantert(!) testet den før de sendte den til deg, og derfor må de ha oversett den ustabiliteten eller no, og er dermed ansvarlig for feilen.

    9121775[/snapback]

     

    Ja, jeg fikk med et ark om at den var testet..Men tydeligvis ikke kjørt under noe heavyload.. Er faktisk den mest stabile pc-en jeg har vært borti noengang (Og jeg var en av de som hadde Windows ME installert), til og med under noen installasjoner bare restarter pc-en seg. Heller vel mer og mer over mot hardware-feil?

     

     

    En annen ting er jo at om jeg sender inn pc-en, og får den om 3 uker igjen..Da er jo plutselig den prosessoren jeg har på halv pris fra Intel..Dermed har jeg i tillegg til å vente 5 uker på pc-en, fått en pc til en mye dyrere pris enn den egentlig koster.. Tror du det er mulig å få klaget inn dette?

  4. Problemet er at da jeg fikk pc-en fulgte det med ørten hundre esker og slikt.. Ganske kjipt å pakke alt tilbake, sende bort en splitter ny pc (fikk den på fredag), og måtte vente 2 nye uker på å få den (Med komplett sin service kanskje 3-4 uker i stedet). Velger å si at det er uproft av Komplett om det er en hardware-feil. Men vil gjerne sjekke om det er en kjent softwarefeil først, derfor jeg postet her ;)

×
×
  • Opprett ny...