Gå til innhold

WhatEverIDo

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av WhatEverIDo

  1.  

     

    Jeg vil vite om opplysninger om meg og mine er på avveie!!

     

    Ja akkurat som alle andre bør du forholde deg til både dette angrepet i januar dette år, men også at vi for en tid tilbake hadde outsourcet driften av IT til helse sør øst, med liten kontroll over hvem som hadde tilgang til hva.

     

    I lys av dette vil jeg si at en bør forholde seg til realiteten. Alle data er kompromittert. Ukjente gjerningsmenn sitter nå på detaljerte helsedata om halve norges befolkning, og bruker hver natt på å tenke ut måter de kan skape profitt av helsedataene.

    Er det ingen åpninger for å gå til søksmål mot slike statlige organisasjoner som med viten og vilje bruker usikre datasystemer?

     

    Finnes det muligheter i lovverket som lar meg få innsikt i og samtidig eventuelt nekte lagring på usikre systemer?

    Jeg deler i dag mye privat informasjon på flere forskjellige platformer, men dette er mine egne valg som er tatt basert på risk/nytte. Men jeg ville faktisk følt meg tryggere ved å oppbevare pasientdata på Google drive enn hos sykehusene.

    Du kan da starte med å be fastlegen din føre papirjournal, og at du alltid bærer en kopi av journalen din.

     

    Videre kan du rette noen av spørsmålene til digital og datatilsynet.

     

    Ville også valgt å ta en samtale med de politikerene du valgte inn på Stortinget de siste ti for det er disse som har blitt gitt fullmakt til å bestemme på vegene av deg samt gi nok penger til å gjennomføre nok tiltak.

  2.  

     

    Hmmm, spennende. Lurer på hvordan det blir med selgere som bare aksepterer Paypal.

    Det er jo bare å lesa artikkelen det:

    "Planene innebærer ikke at det ikke vil være mulig å betale med Paypal i Ebay også i framtiden, men tjenesten vil tilbys på lik linje med mange andre, framfor å framheves slik som i dag."

     

    Jeg leste artikkelen og det er ikke et svar. Jeg lurer på om selgere som bare aksepterer Paypal vil droppe Paypal eller akseptere begge to (vanskelig å forstå skjønner jeg  :hrm: ). Det er det som er spennende, om Paypal risikerer å bli drastisk mindre/populære.

    Så spørsmålet er vel om Ebay tillater selgere å velge hvilke betalingsløsninger som Adyen støtter; deriblant

    https://www.adyen.com/payment-methods/paypal

  3. Kanskje greit å differensiere i debatten og ikke bruke barn på alt fra 0 til 18, men at man kanskje gradvis endrer strategi fra de er små barn til de er skolebarn og til slutt tenåringer i forskjellige nivå.

     

    Når har jeg aldri hatt noe problem med mine barn og de har alltid logget inn på pc når ønsker å se på hverdagen deres. Men jeg har gjort en del begrensninger på nettet som gjør at jeg ikke trenger å overvåke alt.

     

    Når det gjelder skole pcer får vi heller ikke lov til å bestemme der er det skolen som har makt og foreldre null kontroll.

  4. Fascinerende at digi.no linker til Popcorn Time, all den tid produktet i sin form er ulovlig ?

     

    Er det ikke greit at de varsler brukere av produktet slik at de ikke blir utsatt for hacking og missbrukt til mer alvorlige forhold senere.

     

    Er ikke medias oppgave og arrestere brukere, fet er.det politi og rettsysyemet sitt ansvar

  5. At denne mannen har fått ny jobb så fort og som viseadm. kan man jo helt klart diskutere,

    men at dere lar han alene påta seg skylden for lekkasjen og det som har skjedd rundt sykehusene og HPE er jo utrolig.

     

    Man skal jo huske på at denne prosessen ble startet før flere av de i ledende posisjoner fikk den jobben, de fleste fikk den jobben slik at outsouringen til HPE skulle gå så smertefritt som mulig. ledere som ikke var enig i denne fremtiden ble omplassert eller fikk nye jobber.

  6. På 80 tallet, før Internett og mobiltelefonenes inntog husket jeg alle viktige telefonnummer, adresser, fødtselsdager m.m. På 90 tallet begynte dette å bli borte da mobiltelefon kom og man kunne lagre info på den. Og i dag er det mange hjelpesløse om de mister telefonen sin.

     

    Jeg fikk god karakter i programmering, men det var ikke fordi det var en kjørbar kode, men måten den var bygd opp.

     

    Jeg har programmert prosjekt oppgaver uten Internett søm løste problemene på den tiden. I dag er det slik at skal jeg lage programmer i dag.så finner jeg kode jeg trenger får å spare tid på å komme på kode sekvens, men jeg vil jo uansett prøve å forbedre/effektivisere den koden jeg alt har funnet.

  7. Så lenge de som utvikler robot teknologi for fremtiden selv ikke kan garantere at det er nok jobber til menneskene, det er ikke alle som kan ta en høyere utdannelse.

     

    Hva skal de gjøre, de som i dag er bankfunksjonærer, leger sykepleiere mellomledere kundesenter når ai les Watson, ibm kommer mer inn. Når vi får selvkjørende biler, busser m.f. Da er ikke behovet for drosjesjåfører og bussjåfører der.

    Ikke alle er laget for å være serviceteknikker.

     

    Selv økonomisk rapporter tilrettelegges automatisk.

     

    Når man tar bort avgifter til staten og lønn til den ansatte og senkrer produksjonskostnaden på ett produkt fordi det blir urført av en robot vil det alikevel bli soppas mindre pga avskrivninger mm. I firmaet som leverer.

     

    Arbeidskraft er arbeidskraft om det utføres av robot eller ei og bør således betale avgifter til staten på lik linje som andre.

     

    Det bør eller skal ikke lønne seg å bytte ut ansatte med roboter før det er nye oppgaver til den ansatte.

  8. Syns digipost funker bra jeg.

     

    Får feks. hentelapp når jeg får levert en pakke på posten der, i stedet for en hentelapp i postkassa.  Sånne hentelapper har forsvunnet for meg tidligere.

     

    Kjøpte en bil der jeg fikk kontrakten via digipost og signerte den digitalt.  Ikke noe papirmas, og lett å finne fram til igjen.

     

    Aser ingen grunn til å en kontrakt i digital postkasse, kan jeg ikke håndtere den der og da er det uinteressant å gjøre en handel.

     

    Og hentelapper på posten, du har blitt lurt, de kan du få i eposten din eller som sms eller bare bruke appen.

     

    Digital postkasse, din personlige søpplekasse for statlige virksomheter og kvitteringer fra butikken.

×
×
  • Opprett ny...