Gå til innhold

EspenBeh89

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EspenBeh89

  1. Men er det slutt på den tiden (Laptop gir dårligere ytelse en stasjonær?)

     

    Så hvis vi sammenlignet:

    GTX 970 (Stock versjon) vs Nvidia GTX 970MX

    GTX 980 (Stock versjonen) vs Nvidia GTX 980MX

     

    Stock versjonen mener jeg ikke fabrikkoverklokket.

     

    Så skal det være umulig å merke forskjellig i spilling, med mindre laptop produsentene har satt tempratur\sperre i bios?

    Med tanke på batteridrift\skjermkort bruk.

     

    Nå er jeg usikker på slike laptop skjermkort kan overklokkes.

    Dette vil i så fall være bra for gammere, men syns særlig delen for skjermkort med lav strømbruk er nvidia dårlig.

     

    Ser frem til GTX 1040M og 1060M om de vil ha strømbruk på 40 watt maks og 60 watt maks.

     

    Overklokking på bærbare avhenger av kjølingen til maskinen. Til eksempel har jeg en Asus G750jx med 770m skjermkort. På stock hastighet (797mhz uten gpuboost og 862 med gpuboost, på kjernen og rundt 4000mhz på minnet) så holder temperaturen seg på rundt 50-60 grader på maks i spilling. Har selv brukt Asus GpuTweak til å bare skru kjernen opp til 920mhz uten gpu boost og 4800hz på minnet. Med gpuboost overklokker kjernen til ca 980 i spill. og temperaturen stabiliserer seg til ca 70-75 grader i spill. I en del spill får jeg opptill 10 extra fps av den lille overklokkingen :-) og temperaturen er rolig og viftene er også rolige :-)

  2. OK. Tusen takk for hjelpen, dette hjalp en god del :-) Der blir litt action bilder, men lite hurtig bevegende objekter. Så da er det vel litt hipps om happ, men har lyst på ett kamera som har søker(om det er det lille "kikkehullet" heter ^^). Liker bedre å kikke igjennom "søkeren" i stedet for å bruke skjermen. Føler jeg har mer kontroll da.

  3. Hei.

    Jeg tenker å kjøpe meg ett systemkamera. Det store spørsmålet mitt er hva og hvilken type. Ser der er 2 "vanlige" hovedtyper, med og uten speil, men vet ikke hva som er fordelene og ulempene med disse.

    De kameraene jeg har sett for meg er Canon 100D(med speil) og Panasonic G5/G6 (speiløse).

     

    Var innom fotosenteret i Stavanger i dag og fikk sett og kjent på de og likte de alle tre. Derimot så fikk jeg ikke noe spesielt klart svar på forskjellene på med og uten speil. Hun snakket om oppblåsning av bildene, men det er jo hovedsaklig MP som avgjør det, eller tar jeg helt feil nå???

     

    På forhånd takk for all hjelp :-)

     

    /Espen

  4. Personlig stemmer jeg for en av Multicom sine modeller. i forhold til Ytelse per krone i ligger de foran andre konkurrenter. For meg er det også ett pluss at du kan få en ren windows installasjon uten all den ekstra junkprogramvaren som andre pcer kommer med.

    I forhold til støy så er det faktisk ikke stor forskjell mellom Asus og Multicom. Uansett merker du antageligvis ikke noe av støyen når du gamer eller ser på film med lyd enten på headsett eller høyttalere, det gjør i alle fall ikke jeg med kanskje en av de mest bråkende gaming-bærbare som finnes, MSI GX660 med fan overdrive aktivt(pga overklokk på både cpu og gpu).

    Enig med at SSD i dag nesten er ett must... Fikk en helt ny verden da jeg gikk fra hybrid disk til SSD(intel 330).

    Forskjellen på 770m og 780m er også ganske stor så for meg er det en no brainer....

    Kvaliteten på Multicom sine pcer er også normalt på lik linje som Asus og MSI(snakker fra egen og gode venners erfaring + erfaringer fra tester og personer fra nettet). Jeg har 5 kamerater som bruker Multicom pcer og de kunne ikke vært mer fornøyd med pcen. Eneste som av og til er plagsomt er WIFI-kortet på forrige generasjon multicom pcer(ivy bridge) men tar jeg ikke helt feil er der ett annet WIFI-kort på 157 og 177 serien.

     

    Kort sagt. min neste pc blir en Multicom :-)

  5. De testene som jeg har linket til tidligere inneholder også støytesting, og ja de bråker under hard belastining, og det er nevnt som "thomit" skriver at kun ASUS ROG maskinene bråker mindre.

    Til gjengjeld har ROG maskinen ett gtx 770m skjermkort som yter en god del dårligere enn Multicom sin GTX 780m. Logisk nok blir der en del mer støy da siden der genereres en god del mer varme.

     

    Vil allikevel si at 40/45db under har gaming med lyd enten på høyttalere eller enda mer normalt headset ikke er ekstremt sterkt, selv om det selvsagt hadde vært en fordel med lavere lydnivå.

    Jeg har selv en MSI gx 660, med enkel 80mm vifte som lett kommer opp i 45-50db ved 60cm avstand til måleren(ja, har egen måler). Under hard gaming hvor jeg er fokusert på spillet, med lyd enten på surroundsystemet mitt eller headsettet mitt merker jeg ikke viftestøyen med mindre jeg faktisk bevisst lytter etter den. Og vi vet alle CS/FPS spillere at forsvinner fokuset i spillet så er du fort dau.

    Mitt poeng?

    I kampens hete vil du uansett ikke merke viftestøyen...

  6. Min erfaring med multicom pc'ene beregnet for gaming er at de har god ytelse, men bråker mye (uansett).

    Modellen jeg hadde overopphetet veldig fort, og det var ikke spesifikt min pc (kjenner to med samme problem).

     

    Supporten jeg fikk fra multicom var også langt under gjennomsnittet, og de prøvde i månedsvis å få meg til å betale for reprasjonen selv om jeg hadde lang reklamasjonstid igjen.

     

    Hvilken modell var det og hva måtte repareres?

  7. De bråker visstnok en del.... men vurderer selv kunshan 17"

     

    Her er noen tester av maskinene både 15" og 17". De har andre navn, men maskinene er nøyaktig de samme, utenom noe hardware valg, som cpu og hdd. Multicom sine pcer er jo kun Clevo maskiner som de har gitt eget navn.

     

    15" http://www.notebookc...ok.93275.0.html

    17" http://www.notebookc...ok.93249.0.html

  8. Har vurdert å kjøpe en GX660, men har lurt litt på kvaliteten. Har hørt noen rykter om at der er mye som ryker raskt på de, men så er der andre som sier at MSI sine produkter varer i evigheter. Hva er mest vanlig? Har de uheldige bare vært uheldige eller har de heldige bare vært heldige?

     

    Det som ikke bør glemmes er jo 2xUSB 3.0 porter :D og forholdsvis bra pris 12 743kr(actit.no) med i7 720, 6Gb ram, og 1 Tera HDD.

    Dog 3,5kg er jo tungt for en 15,6"...

  9. Hei.

    Jeg skal i løpet av høsten kjøpe meg en ny bærbar. Har til nå hatt en Macbook 13" som nå er 5 år gammel.

     

    Har lyst til å kjøpe en bærbar i 15-16" klassen med best mulig utstyr for en ca 15.000kr.

     

    Har sett litt på Multicom sin Kunshan W860, med i7 740, hd5870, og 4Gb ram. Dette er jo i 15-17k kr klassen. Er der noen andre bedre alternativ til samme eller bedre pris?

     

    Er ikke en ekstrem gamer, men ønsker en pc som jeg faktisk kan spille på i 3-4 år, og ikke bare det året jeg kjøpte maskinen(som skjedde med macen)...

     

    Vet at en 17 ofte er bedre i forhold til pris og kjøling, men ønsker å lett kunne ta den med på skole osv.

     

    Takker for alle innspill.

     

    Espen

×
×
  • Opprett ny...