Gå til innhold

noob11

Medlemmer
  • Innlegg

    1 950
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av noob11

  1. Så lenge du betaler skatt anbefales BSU først. Så kan du se på en aksjesparekonto som du fyller med fond i forhold til rådet over. Så hvis du kan sette vekk penger fra nå til pensjonsalder så kan du tenke på en ips konto. Bare pass på å investere skattefordelen i den aksjesparekontoen.

     

    Det skulle være relativt trygt. Husk også at du ikke har tapt noe om kursen blir lav. Bare hvis du selger til lavere enn du kjøpte får du tap.

  2.  

     

    Ok siden midten av 2016 så har gull likevel sunket:

     

    https://www.bloomberg.com/quote/XAUEUR:CUR

     

    Trykk på 5 year (5Y) er du grei.

    Det stemmer ja, men dette er jo mot euro. Tror de fleste som handler gull i Norge gjør det med Nok.

    Nå stemmer kurven sånn ca med euro, men sjekker denne siden har jo kursen steget noe enormt siden 2014 https://www.fosback.no/gullpriser/

    Som alle andre verdier så er det også svingninger på gull. Er du uheldig å kjøper på topp kan du tape penger. Gull er vel generelt ikke en god investering, men prisen på gull er vel gjerne omvendt av finansmarkedet. Så, vil man unngå nedgang på børs kan gull være en "trygg havn" til børsen er ferdig med nedgangen og du selger gullet og kjøper aksjer igjen. Lykke til med timingen på det ?

  3. Nær knyttet ja, men de skal jo ha penger for og mynte den, distrubusjon etc. Alt kostnader som hoper seg opp og ikke nødvendigvis øker verdi som gull. Så du binder endel av pengene dine i noe som har 0 avkastning.

     

    Samt det er mye mer vanskelig og kvitte seg med mynter. De må du selge til en som vil ha mynter for og få pengene dine igjen. Du kan ikke dra til en gull smelter og selge det der. For han betaler bare ren gullpris. Og da er du allerede i minus.

    Noe som gjør gull en veldig dårlig investering i Norge. Vel hvertfall på kort sikt.

    Noe av argumentene her vil vel gjelde for barrer også. Distribusjon og og kostnader ved produksjon. På den andre siden er det vel noe uvanlig å kjøpe gullmalm? Salg av gull til en smelter gir jo mindre enn salg til andre. Det samme gjelder forøvrig kjøp og salg av sedler også. Banken gir gjerne mindre enn de tar ved kjøp av utenlandske sedler.

     

    Tror kanskje vi kan være enige i at om man skal bruke gullet så kan det være på sin plass å kjøpe"rent"gull. Vi er sikkert enige i at kortsiktig investeringer i mynter ikke er lønnsomt også.

     

    Men jeg tror det å slippe moms utgjør en betydelig forskjell på langsiktige investeringer i gullmynter kontra andre former for gull. Så sant man ikke skal bruke gullet til noe da.

  4. Plukker man fra alle kan man kanskje være pan-satanist, men jeg regner med at man bruker den boken samfunnet rundt har som hovedbok. I kristne samfunn regner jeg da djeveldyrkere som en del av nettopp kristendommen. Grunnen til at jeg sier man ikke kan tro på satan i bibelen uten å også tro på jesus i bibelen er at bibelen hevder de snakket sammen. Så med mindre man tror Satan snakket med seg selv...

     

    Mistenker forøvrig at vi ikke kommer til noen enighet i dette spørsmålet. Jeg lar deg gjerne ta siste ord i saken ?

  5. Nei, en kristen er en som tror Jesus døde for våre synder og frelset oss - det trenger ikke en djeveldyrker tro på. Da kaller du også jøder og muslimer kristne i samme setning, da de deler gud/Jehova med de kristne.

    Man kan da ikke tro på den bibelske satan uten også å tro på den bibelske Jesus?

    Muslimer og jøder deler jo ikke troen på jesus som guds sønn. Det gjør djeveldyrkere som baserer seg på bibelens beskrivelse av satan.

     

    Skulle de basere seg på koranens beskrivelse av satan og dermed også tro at jesus var profet ville naturligvis ikke være kristne, men muslimer.

  6. Jepp men prisen for dette er vesentlig høyere. Jeg er bare interessert i gullet, ikke mynten.

    Samt Krugerrand er legert med kobber etc for og gjøre den brukbar som en mynt.

     

    Det er urenheter jeg ikke vil ha om jeg skal bruke noe til og utvinne sølv fra en løsning eller lignende.

     

    Om du ikke kjøper store kvanta kan du nesten regne med samme pris som og kjøpe rent gull og betale mva.

    Slik jeg forstår det er prisen på Krugerrand nært knyttet til prisen av gullet i den. Ser ikke for meg at prisen er mer enn 25% over rent gull. Noe som gjør det billigere enn rent gull pluss mva.

     

    Skal man bruke gullet til noe er det jo, som du sier, tullete å kjøpe mynt i legering?

  7. Og at det er MVA for kjøp av gull.... Irriterer meg så vanvittig siden det ikke er lurt og ha alt du eier i fiat. Er fort gjort at det systemet tar kvelden en dag. Og Norge gjør alt for at jeg ikke skal få vekslet mine kroner inn i gull. .

    Ikke helt tema, men om du kjøper gullmynter slipper du moms, da det ikke er moms på penger. Det gjelder utenlandske valuta også.

    https://tavex.no/gull/1oz-south-african-krugerrand/ er et eksempel. Jeg har ingen erfaring med tavex, men jeg vet Krugerrand er populære ?

  8. I dagens tid er det lurt å skille mellom satanist og faktisk djeveldyrker - satanist i dag betyr normalt laveyansk satanisme, hvor satan ikke er en skapning men et symbol - det er en verdslig "religion"(filosofi passer egentlig bedre).

    Om det faktisk finnes noen som tilber bibelens versjon av satan, som en reell skapning, pleier vi å kalle disse djeveldyrkere - men det er høyst diskuterbart om det faktisk finnes mentalt friske mennesker som seriøst tilhører en slik retning.

    Jeg vet, derfor jeg nevnte lavey i posten rett før din ?

     

    Djeveldyrkere er da likefullt kristne. Tror vi kan droppe en evt debatt hvordan den mentale tilstand til forskjellige troende er ?

  9. Homofili og onani var i middelalderen sett på som store synder. Verre enn voldtekt av nonner og jomfruer. Dette fordi man ved feks onani ikke brukte sæden til det den skulle brukes til, nemlig å få barn. Sjekk On the Confession of Masturbation eller ta et Wikipedia søk på onani i religion.

     

    Historien med onan (karen ordet onani kanskje kommer fra) i bibelen ender med at Gud dreper ham fordi han hopper av i svingen og ikke befrukter sin døde brors kone.

    • Liker 4
  10. I følge boka trenger man vel bare tro på gud og tro at Jesus er guds sønn for å være kristen. Noe som forøvrig gjør satanister til kristne. Det burde gi svar på hvor"moderat"man kan være innenfor kristendommen.

     

    Edit: om noen skulle mene at satanister ikke er kristne fordi de ikke"følger"Jesus, så vil jeg spørre hvilken religion de tilhører da ?

  11. Har bemanningsbyrå en netto effekt?

     

    Hvis ja, kan man anta at det samme gjelder for nav.

     

    Jeg vet NAV hjelper til med jobbskaping. En veninne av meg fikk støtte av nav til å skape sin egen arbeidsplass. Hun konkurrerer mot andre bedrifter, men så vidt jeg vet har det at hun startet ikke forårsaket at noen andre har mistet sin jobb.

     

    Jeg antar at hun ikke har en unik situasjon. Dermed antar jeg også at NAV hjelper.

     

    Det er jo tydelig et marked for jobbformidling og oppstartshjelp. Ellers hadde det ikke vært private aktører i bransjen.

  12. Angående dette argumentet: du forutsetter vel her at arbeidslivet har problemer med å skaffe arbeidskraft? Har de det?  En kan kanskje også argumentere med at NAV holder lønningene nede ved at de graver frem alternativ arbeidskraft (altså øker tilgangen på arbeidskraft)?

     

    Debattklovn svarte godt :)

     

    Siden lønn > trygd vil flere folk i jobb bety mer penger til forbruk. Økt forbruk pleier å bety økt etterspørsel etter arbeidskraft og dermed flere jobber. Regner med at vi kan være enige i dette :)

     

    Gitt antall rekruteringsbyråer, bemanningsbyrå osv er det åpenbart at det er et marked for å koble folk til jobber.

     

    Siden staten håndterer trygd/stønader osv er det ikke unaturlig at de også ønsker å få folk ut av trygd og inn i arbeid. Dermed har man NAV. Man kan selvsagt diskutere hvor effektiv NAV er, men at det dekkes et behov i markedet som fører til flere folk i arbeid er det nok liten tvil om.

     

    Ang det med at jobber blir "blokkert" kan forøvrig være sant i den lokale bedrift, men i samfunnet som helhet er det en fordel at så mange som mulig produserer så mye verdi som mulig. Det øker inntektsnivået til staten, og det øker mengden som forbrukes som igjen fører til økt etterspørsel som igjen fører til flere jobber. Det er vel hele ideen bak skatteletter. Folk betaler mindre i skatt, som fører til at de forbruker mer, som fører til økt etterspørsel og flere jobber som fører til at flere betaler skatt og staten får inn like mye eller mer. Så sant man klarer å gi skatteletter som fører til økt forbruk da, og at forbruket ikke blir dekt av jobber utenfor Norge...

    • Liker 1
  13. Jo mer penger forbrukere kan bruke, jo flere mennesker kan ha jobb. Det å ha jobb øker som regel mengden man kan forbruke. Så, jo flere som har jobb, jo flere kan vi ha i arbeid.

     

    Gitt at man er enig i det over, kan man se nytten av et statlig organ som kan koble mennesker med jobber. Når NAV i tillegg kan gi støtte under etablering av egen bedrift gir det mulighet til å lage nye jobber. Det at NAV ansetter selv også fører til økt forbruk, som også fører til flere jobber.

     

    Man kan forøvrig gjerne diskutere effektiviten i NAVs jobbskaping, men at den er der burde være et faktum.

  14. Edit: Pga noen poster er fjernet mistet dette innlegget noe av sammenhengen. Henvisningen til ordbok gikk på hva ordet betyr og hva som da er evt riktig bruk. /Edit

     

    Ordbok.uib.no eneste offisielle ordbok i Norge.

     

    Uavhengig om ordet neger er brukt riktig i denne sammenheng er det tydelig ment negativt.

     

    Ang alder så er den kriminelle lavalder 15, så vidt jeg vet.

     

    Ps. Kan nok være lurt å slå opp ordet rasisme også. Kan jo være personen sa ting for å såre deg, men ikke har rasistiske holdninger.

    • Liker 1
  15. Det ble spurt etter fordelene.

     

    Flere organer tilgjengelig, men det løses bedre ved å gå fra opt in til opt out.

     

    Sparte samfunnskostnader, men jeg tror ikke det er snakk om særlig summer om man begrenser seg til særlig farlige kriminelle. Det er ikke mange nok av dem. Har noen tall blir det straks mer spennende å diskutere.

     

    Ingen gjentagelse. Det stemmer selvsagt, men kommer med ingen feilretting om vi har gjort feil.

     

    Det er mange ulemper også, men de ville jo ikke op ha med.

    • Liker 1
  16. https://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-New-Product-Paper-Model-weapon-Barrett-M82A1-Sniper-rifle-1-1-Scale-Gun-Magazine/2012515097.html?spm=2114.search0104.8.20.419021efJ7Sg5P tja... Her har du i papir. Tror nok den treffer alle kriteriene dine utenom plastikk..

     

    Litt mindre realistisk sak av tre : https://www.aliexpress.com/item/DIY-AK47-Submachine-Gun-Model-3d-Three-dimensional-Wooden-Puzzle-toy-gun-for-Children-Diy-Handmade/1000005662094.html?spm=2114.10010108.1000014.1.23385af63KuSer&gps-id=pcDetailBottomMoreOtherSeller&scm=1007.13338.106568.000000000000000&scm_id=1007.13338.106568.000000000000000&scm-url=1007.13338.106568.000000000000000&pvid=f86315bb-c2c4-4776-b7c6-d3f47c43a9c2

     

    Poenget er vel uansett at om man skal forby noe så må man være veldig forsiktig med kriteriene. Er det smutthull så lager noen ting som passer det smutthullet.

     

    Hva med å heller si at lekevåpen skal ha fargerikt utsende. Feks regnbuefarge på alle lekevåpen. Det ville jo skilt seg ut fra sort metall som de fleste våpen selges i. Evt hadde bare ekte våpen blitt laget i regnbuefager også. Det kunne jo være noe gøyere å se soldater da :D

×
×
  • Opprett ny...