Gå til innhold

Saft Suse

Medlemmer
  • Innlegg

    897
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Saft Suse

  1.  

    Det kan gjøre litt vondt, men for å forebygge dypere skader er lunkent vann det beste for såret, og det vil også lege raskere. Hvorfor har jeg ikke satt meg skikkelig inn i, men det er studier på studier å finne på det om ønsket.

    Ja takk gjerne :)

     

     

    Bare å hoppe over til Google. Jeg har intet behov for å bevise påstanden min, og før det blir en heftig diskusjon ut av det her melder jeg meg ut først som sist, da det ikke akkurat er hva trådstarter spør etter. For min del må dere gjerne fortsette med kaldt vann, for forskjellen er nok minimal uansett.

  2. Det kan gjøre litt vondt, men for å forebygge dypere skader er lunkent vann det beste for såret, og det vil også lege raskere. Hvorfor har jeg ikke satt meg skikkelig inn i, men det er studier på studier å finne på det om ønsket.

     

    Lunkent vann vil oppnå samme kjølende effekt som kaldt vann, da såret er langt varmere enn selv lunkent vann, men man får ikke den raske og ekstreme endringen i temperatur som ved å kjøle med kaldt vann.

  3. Såklart, men de kan da virkelig snu skiltene mot grøfta eller noe slikt, så folk slipper å ta hensyn uten grunn. Det var ikke tegn til veiarbeid i det hele tatt i området foruten skiltene. Ingen maskiner, ingen gravde hull, og veien var hel og fin. Den kunne uten tvil brukes som vanlig så lenge det ikke var folk der.

     

    Red.: Én bokstav feil.

    • Liker 2
  4. Kjørte E6 fra Jessheim hjem i kveld. Mellom Jessheim og Kløfta var det nå satt opp skilt om veiarbeid og ett som informerte om bruk av høyre felt om én kilometer. Folk legger seg over, og noen hundre meter senere informeres det om 70-sone 300m lenger frem. 70-sona kommer riktig nok rundt 300m senere, etterfulgt av ett skilt (ikke to, som såvidt jeg har forstått skal opp ved endring av fartsgrense) om 100-sone igjen knappe 200m lenger bort, og det var det. Intet feltskifte, intet veiarbeid. Ingenting.

     

    Er det rart folk ikke respekterer midlertidige fartsgrenser og annet forbundet med veiarbeid?

    • Liker 1
  5. hD3864795.jpg

     

     

    Jeg antar at forbudet gjelder alt som er væske i romtemperatur, selv om vannet er frossent. Men hva er sannheten? Jeg fant nettsier som sier at du kan ha med frossent vann.

     

    I Norge er det lov med ett kjøleelement per passasjer, eller opptil 2,5kg med tørris, om de er nødvendig for reisen. I bunn og grunn lov for å tillate passasjerer å medbringe medisiner som må holdes nedkjølt.

     

    Men å fryse ned en flaske med vann (eller annen væske; brus, osv.) bare for å ha den med gjennom sikkerhetskontrollen vil ikke fungere. Dette blir stoppet.

     

    Fra Luftfartstilsynets liste over regler for sikkerhetskontrollen:

     

    Mine medisiner krever kjøling. Kan jeg ta med kjøleelement?

    Du kan ta med ett (1) kjøleelement eller inntil 2,5kg tørris for å kjøle medisin. Ved bruk av tørris se tabell om farlig gods for riktig merking og oppbevaring

     

    - Sikkerhetskontrollør

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...