Gå til innhold

MarciahL

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MarciahL

  1. Jeg skal ikke juge og si at veien til å drive med 3d har vært lett, fordi det har det ikke vært. Spesielt for en kar som meg som hadde absolutt ingen erfaring eller talent.

     

    Ting tar tid altså, men brenner du for det, er det verdt det. Jeg har hatt en fin stødig utvikling hele veien siden jeg begynte med det, enten jeg satt på internett, eller gikk på skole, eller jobba. Kun fordi jeg var intresert og satte meg inn i det.

     

    Jeg har desverre vært også den personen som har vært veldig lite intresert i alt det tekniske, men veldig mye mer intresert i det artistiske med 3d. Rett å slett bare bli flink i anatomi, skulpturering, modellering og karakterer etc. Fordi det er dette jeg brenner for.

     

    Jeg har kanskje brukt 7-8 år (dette er inkludert alle jobber jeg har hatt innenfor 3d, skole innenfor 3d, selv studie), men i dag kan jeg skulpturere og modellere ting jeg kun kunne drømme når jeg først begynte. Jeg har også vært med på utrolig mye gøye produksjoner innenfor spill og film. Det tok meg 3 år med skole og selvstudie for å lande meg en jobb i funcom.

     

    Jeg føler jeg har akkurat begynt, og har enda 10 år til med utvikling ;) For meg så har alt egentlig bare kommet ned til lidenskap, øving, tålmodighet, interesse og stahet..

    • Liker 1
  2. Jeg begynte med 3d Studio Max. Jeg siktet på å lære meg å modellere først. Var mest betatt av det å kunne skape noe, lage noe fra bunnen av.

     

    En av de første tingene jeg så på var en gratis tutorials, og denne tutorialen er faktisk like relevant i dag som den var den gangen.

     

    http://www.3dtotal.com/index_tutorial_detailed.php?roPos=1&catDisplay=1&id=1344#.T0zi3_EaMsI

     

    Det viktigste er kanskje for deg å finne ut hvilken del av 3d er du mest intresert i. Prøve litt her og der. Først bli kjent med UI i for.eks 3d studio max (som jeg føler er bedre å starte med enn Maya, overgangen er ihvertfall lettere senere)

     

    Uansett, du kan gå til 3dtotal.com også gå på tutorials, det ligger enormt mye der. Det viktige er å starte med helt enkle ting og få en god forståelse for åssen uien fungerer, og hvordan du rett å slett gjør de basice tingene. Teste litt rendering, litt animasjon, litt modellering, litt partikler, etc :)

     

    Nå til dags skulpturerer jeg i zbrush fremfor å modellere, så ting har forandra seg veldig, men jeg kan modellering fra gammelt av, og det er utrolig viktig enda.

     

    Viss du da føler deg komfertabel med 3d studio max uien og synes dette var fantastisk shaiiitt, da kan du fortsette til http://www.thegnomonworkshop.com/ og ta noen basice tutorials der i hva enn du finner intresant.

     

    De har veldig dyktige mennesker som forklarer veldig bra over video hvorfor du gjør en ting og åssen det fungerer.. Dette koster riktig nok penger..

  3. Argoniel : Idefagskolen og Noroff er begge to ekstremt dyre skoler å gå på. Det er strengt tatt ingenting du kan lære der du ikke kan lære deg selv via internett og tutorials. Viss du er veldig intresert, tålmodig og hardtarbeidene, så kan du rett å slett lære alt selv via internett og samtidig ha en liten jobb ved siden av eller noe.

     

    Trenger du svar på noe eller personlig hjelp er det nok av frivillige som svarer deg på en forum post på 3dhue, storedyret, cgsociety, polycount, etc etc.

     

    Jeg lærte selv 3d programmer i 2 år før jeg gikk idefagskolen. (3d studio max) riktig nok. Idefagskolen lærer bort maya.

     

    Mitt første forsøk på å begynne på 3d var på et 28.8 bps modem og tutorials var hardt å finne, nå kryr det av dem. Bare se på Gnomon workshop eller eat3d. Informasjon og tutorials har blitt utrolig lettere å lage og gi ut. Gratis eller mot betaling. Jeg har selv lagd tutorials om UDK for.eks. Så du sitter i en litt heldigere posisjon enn det jeg gjorde :D

     

    Viss du er ekstremt intresert i å lære deg 3d er idefagskolen uten tvil det mest riktige miljøet å gjøre det i. Du får også en del gode kontakter der som sannsynligvis kommer til å jobbe i 3d bransjen i norge årene fremover.

     

    Miljøet er veldig bra, men anbefaler deg uten tvil å ta litt selv studie før du begynner.

     

    Jeg gikk der selv i litt over et år (gikk til funcom og måtte slutte på skolen)

     

    Tror også man nå må ha generell studie kompetanse for å gå på idefagskolen, tar jeg ikke feil. Det er noe de har inført etter jeg slutta. (riktig nok tror jeg ikke at jeg var årsaken til det :p)

     

    Når alt det er sagt, så må jeg si at jeg fikk venner for livet på idefagskolen.. ;)

  4. Dette er artikler skrevet av folk som ikke vet hva de snakker om.

    En gjennomsnitts karakter i uncharted 2 var neppe 80 000 polys.

     

    Gjennomsnitts poly på en karakter på den tiden var 8 - 10 k polys.

     

    Det andre med denne greia er, hvorfor skal de ha en million polys, når alt du trenger for å få overflatene til å se jevne ut er ca 30 - 60 k polys.

     

    Det blir allerede brukt million polys modeller, det kalles Zbrush, skulpterings program hvor de baker ut normalmaps til low poly karakterene som er rundt 10 - 12 k polys nå tildags..

     

    Tulle artikkel :p

    • Liker 1
  5. Fortjenesten hos PC-spill er vel ikek noe lavere nå enn før?AtW
    Nja , problemet ligger fortsatt i risikoen ved å lansere et spill , enten så selger spillet i bøtter og span , eller så kopieres det i bøtter og span på nettet og pc brukerne skylder på at det var for dårlig eller noe annet.For hvert solgte spill så kopieres det omtrent 10 til 20x av pirater uavhengig om disse har kunnet kjøpt eller ikke spillet , av ca 200 pirater så har du kanskje 1 som så kjøper spillet senere når det er billigere.Jeg antar at 50% av piratene har budsjett til å kjøpe spillet men gjør det ikke fordi de ikke trenger det, uavhengig om de liker det eller ikke.

     

    Jeg er veldig nysgjerrig på hvor du drar tall fra. Hvor er kildene dine? Annet enn reva di mener jeg..

     

    Det er en risiko å lansere til alle platformer, er det dårlig selger det ikke. Er ikke noe mer til historien enn det.

     

    Du kaster ut veldig mye tall og beskyldninger jeg finner utrolig usannsynlig

  6. Greit å forholdeseg til dagens tilstand ikke 6 år siden.

    Her er jo noe av påenget til Steam og Valve, de la seg på billig siden med spill.

    Spill utgivelser som baserte seg på samme grafikkmotor og grunnoppgygning.

    Utrolig lavbudsjettutvikling i forhold til EA sine utgivelser.

    Men svært bra produkter.

    Koster mye i dataverdenen å ligge det lille ekstra foran og helt på topp.

    Og når du da må ha en PC som koster 30.000,- for å utnytte spillet så tilsier det at

    12åringen ikke kan overtale modern og fadern 2-3 ganger i året om PC-oppgradering.

    Klart Steam ble favoritt og EA ble den store stygge.

     

    Dette fikk meg til å tro at du er faktisk utklassert her, way in over your head. Tror du sitter å debatere med hardcore gamere, mens du selv er en svak casual gamer.

     

    He he mulig det. Mer hobby enn livsstil her ja.

     

    Men vet jo en del da.

     

    hardcore gamere . Den var god.

     

    Høres mer ut som softcore loosers. (nå kommer det kommentarer :tease: )

     

    Og hva om du mener du er det?

    Hva har det med dette å gjøre.

     

    Altså, bare for å snakke litt om min erfaring med pc gaming.

    Jeg bygde min første pc når jeg var 8. Har gama på pc hele livet mitt. Jeg har vært med å utvikle 2 trippel A spill. Og hovedjobben min er, du gjetta det, grafikk. :p

     

    Gjennom livet mitt har jeg kun oppgradert/kjøpt ny pc hvert 3 - 4 år. Og jeg vet det at du trenger ikke å bruke 30 000 spenn på en pc for å spille dataspill. Du trenger kanskje 10 - 14 k.

     

    Når du da har skjerm/keyboard/mus/kabinett er ikke det ting du trenger å kjøpe nye hele tiden.

    Det du oppgraderer er inn maten som oftest. Hovedkort/ram/skjermkort/cpu.

     

    Du kan slippe unna med å oppgradere en pc for 6 - 7 k hvert 4 år. Er du supergjerrig.

     

    Du trenger ikke å oppgradere 3 ganger i året slik du påstår, eller bruke 30 000 kr på en ny pc for å "utnytte" pc spill.

     

    Jeg vet det finnes folk der ute som er enda mer hardcore enn meg, men ja, jeg vill anse meg selv som rimelig hardcore på gaming fronten, ettersom jeg gjorde det til en jobb, og jeg spiller flere timer daglig, og jeg har gjort det i 20 år. :p

     

    Pc gaming er dyrere enn consol gaming ja, men ikke i nærheten av det du skal ha det til. ;)

  7. Greit å forholdeseg til dagens tilstand ikke 6 år siden.

    Her er jo noe av påenget til Steam og Valve, de la seg på billig siden med spill.

    Spill utgivelser som baserte seg på samme grafikkmotor og grunnoppgygning.

    Utrolig lavbudsjettutvikling i forhold til EA sine utgivelser.

    Men svært bra produkter.

    Koster mye i dataverdenen å ligge det lille ekstra foran og helt på topp.

    Og når du da må ha en PC som koster 30.000,- for å utnytte spillet så tilsier det at

    12åringen ikke kan overtale modern og fadern 2-3 ganger i året om PC-oppgradering.

    Klart Steam ble favoritt og EA ble den store stygge.

     

    Dette fikk meg til å tro at du er faktisk utklassert her, way in over your head. Tror du sitter å debatere med hardcore gamere, mens du selv er en svak casual gamer.

  8. Steam blir nevnt så positivt, men de har da samme priser og bruker også ganske strikte DRM.

    Jeg ser ikke helt det at Steamer så tilnærmet slikt mer en Oregin , bortsett fra at de har noen stor klassikere på onlinedelen som CS og lignende.

    De selger jo EA spill til samme pris. Hva er så enormt posetivt med Steam kontra Oregin?

     

    Origin er utrolig treigt, sjekker du hvor mye ram den sluker så ser du også en vesentlig forskjell der.

     

    Det du må huske er også at når steam starta, fram til for 2 - 3 år siden, var alle priser i dollar. Altså du fikk kjøpe et spill for en mye billigere penge enn du gjorde her i Norge i butikk og andre digitale nedlastningstjenester.

     

    Så slik starta min addiction til steam, jeg kjøpte utrolig masse spill, lasta ned på en kjapp linje og betale 50 dollar istedenfor 50 euro. På et tidspunkt var dollaren sykt billig, spesielt rundt tiden jeg kjøpte orange box.

     

    Etter du har samla rundt 50 - 100 spill på steam, så har du på en måte gjort steam til ditt gamelibrary, og de får da monopol på spill. Er stress å ha flere tjenester inne på pcen med seperate vennelister/spill lister. "Nå må jeg kjøre den tjensten for å kjøre det spillet" :p

     

    Det er litt frustrerende, og det var faktisk slik at flere av meg og mine venner vurderte å ikke kjøpe BF3 pga origin. Desverre er det slik at jeg har kjøpt og spillt ALLE bf spillene med untak en ekspansion, så man må desverre kalle meg selv en bf pc fan. til slutt måtte jeg gi meg pga press :p

     

    pluss det Slimda sa :)

     

     

    Greit å forholdeseg til dagens tilstand ikke 6 år siden.

    Her er jo noe av påenget til Steam og Valve, de la seg på billig siden med spill.

    Spill utgivelser som baserte seg på samme grafikkmotor og grunnoppgygning.

    Utrolig lavbudsjettutvikling i forhold til EA sine utgivelser.

    Men svært bra produkter.

    Koster mye i dataverdenen å ligge det lille ekstra foran og helt på topp.

    Og når du da må ha en PC som koster 30.000,- for å utnytte spillet så tilsier det at

    12åringen ikke kan overtale modern og fadern 2-3 ganger i året om PC-oppgradering.

    Klart Steam ble favoritt og EA ble den store stygge.

     

    Jeg føler at de fordelene mange sier Steam har har falt bort og Orgein er like bra hvis ikke bedre. I hvertfall slik jeg bruker spill.

     

     

    Argumentet mitt var ikke at det var bedre før pga prisene, argumentet mitt er at du dermed kunne kjøpe masse spill på steam pga utrolig billigere pris. Noe som gjorde at ditt hovedbruk ble steam, altså en vane.

     

    Når du har samla et sted, så er det vanskelig å begynne å ha flere slike spill tjenester. Dette gjelder utvalg, vennelister og hvor du allerede har alle spillene dine. Det er ikke bare en faktor som gjør at jeg velger å bruke steam og ikke origin.

     

    EA er den story stygge ulven pga utalelsene dis mot kundene dems, supporten dems, og grådigheten dems.

    Valve er julenissen pga de velger å høre på kundene, de prøver veldig hardt å være de absolutt beste på support. Og de har aldri lagt ut et søppelspill.

     

    Det er ekstremt lett å se på historien mellom EA og Valve og peke på hvem du kan stole på fra et kunde ståpunkt. Å si seg uenig i det er bare latterlig.

     

    dessuten er det tåpelig å påstå man må oppgradere en pc 3 ganger i året. Kanskje en gang hvert 3 år utifra det jeg har kommet frem til. Og man trenger ikke å kjøpe 30 000 krs pc.

     

    De argumentene du legger frem er utrolig latterlige fordi det er ikke slik at pc må være så jevlig dyrt å holde igang.

     

    se på starcraft 2, portal 2, diablo 3 som kommer.

  9. Steam blir nevnt så positivt, men de har da samme priser og bruker også ganske strikte DRM.

    Jeg ser ikke helt det at Steamer så tilnærmet slikt mer en Oregin , bortsett fra at de har noen stor klassikere på onlinedelen som CS og lignende.

    De selger jo EA spill til samme pris. Hva er så enormt posetivt med Steam kontra Oregin?

     

    Origin er utrolig treigt, sjekker du hvor mye ram den sluker så ser du også en vesentlig forskjell der.

     

    Det du må huske er også at når steam starta, fram til for 2 - 3 år siden, var alle priser i dollar. Altså du fikk kjøpe et spill for en mye billigere penge enn du gjorde her i Norge i butikk og andre digitale nedlastningstjenester.

     

    Så slik starta min addiction til steam, jeg kjøpte utrolig masse spill, lasta ned på en kjapp linje og betale 50 dollar istedenfor 50 euro. På et tidspunkt var dollaren sykt billig, spesielt rundt tiden jeg kjøpte orange box.

     

    Etter du har samla rundt 50 - 100 spill på steam, så har du på en måte gjort steam til ditt gamelibrary, og de får da monopol på spill. Er stress å ha flere tjenester inne på pcen med seperate vennelister/spill lister. "Nå må jeg kjøre den tjensten for å kjøre det spillet" :p

     

    Det er litt frustrerende, og det var faktisk slik at flere av meg og mine venner vurderte å ikke kjøpe BF3 pga origin. Desverre er det slik at jeg har kjøpt og spillt ALLE bf spillene med untak en ekspansion, så man må desverre kalle meg selv en bf pc fan. til slutt måtte jeg gi meg pga press :p

     

    pluss det Slimda sa :)

  10. Flere utviklere har tidligere gått brutalt vekk fra PC-spill på grunn av piratkopieringen, og mye tyder på at flere vil følge etter dersom denne trenden holder seg i samme retning. Kanskje Call of Duty 5 kun kommer til konsoll?

     

    Åssen vet du at det er pga piratkopiering? Jeg vill tørre å påstå det er flere gamere der ute med xbox 360 eller ps3 istedenfor high-end pc. Dette mye pga de generasjonene som er vokst opp som gamere er opp i rundt 30 årene nå. De har kanskje familie, dame, kone osv osv. Det er lettere å ha en tv og konsoll enn å ha en high end pc. Så jeg tror konsoll markede er mye større av rene naturlige årsaker. Derfor har mange folk slutte å produsere til PC. Pluss at de mister support fra pc gamerne pga deres utrolige dårlige konsoll ports.

     

    Finner ikke du det ganske rart at det stort sett bare er de selskapende som lager middels produkter/dårlige drm løsninger som syter på dette. Typisk aka UBISOFT.

    Se på valve og blizzard. Hører skjeldent de syter på piracy.De fokuser mest på PC. Hvorfor er ikke de like ivrig på å slutte å produsere til pc som de andre?

     

    Og hvorfor klager noen selskaper så jevlig på pc markede. Xbox markede har sykt mye piracy. Ps3 begynner å komme det også. Så vet de ikke om dette, eller bare ignorerer de det?

     

    Jeg vill også rett på ting du har sagt tidligere, hvor du påstår flere her inne er pirater fordi vi har forsvart definasjonen av piratkopiering. Som du definerer som stjeling.

     

    Ingen av oss har nevna at vi laster ned ulovlig eller ikke. Jeg er en gigantisk forbruker av pc spill/film. Har en gigantisk steam konto og har utrolig mange spill hjemme på ps3/xbox360 og pc.

     

     

    "We think there is a fundamental misconception about piracy. Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem," he said. "If a pirate offers a product anywhere in the world, 24 x 7, purchasable from the convenience of your personal computer, and the legal provider says the product is region-locked, will come to your country 3 months after the US release, and can only be purchased at a brick and mortar store, then the pirate's service is more valuable."

     

    The proof is in the proverbial pudding. "Prior to entering the Russian market, we were told that Russia was a waste of time because everyone would pirate our products. Russia is now about to become [steam's] largest market in Europe," Newell said.

     

    The purpose of Steam is to provide as much value not only to the customer but also to other game publishers. "Our success comes from making sure that both customers and partners (e.g. Activision, Take 2, Ubisoft...) feel like they get a lot of value from those services, and that they can trust us not to take advantage of the relationship that we have with them."

     

    -Gabe Newell.

  11. Flott takk. Dette var joh selvfølgelig bare hypotetisk.

     

    Du hadde kaldt alle de fattige barna i afrika for tyver, og du ville ha ønska å stoppe det, viss de hadde kunne lasta ned mat via torrents? Selvom ingen fysiske objekter eller råvarer forsvinner?

     

    Og du mener det er akkurat det samme som å gå inn i en butikk og stjele den fysiske varen?

     

    Personlig mener jeg at det å piratkopiere noe, ikke er den samme tingen som å gå inn i en butikk å fysisk stjele noe.

     

    Så viss vi hadde hypotetisk sett hatt teknologien til å laste ned (duplikere) mat, og fora alle som sulta i verden akkurat som en torrent. Er det stjeling?

     

    Ja hvis du tar noe i fra noen uten lov så er det å stjele.

    Uansett om et fattig døende barn stjeler en sjokolade i fra Bill Gates så er det å stjele.

     

    GG NO RE

  12. Jeg prøver ikke å rettferdigjøre ulovelig nedlasting.

     

    Jeg prøver å få deg til å enkelt å greit inrømme at det å piratkopiere er ikke det samme som å gå inn i en butikk og stjele et fysisk produkt.

     

    Din påstand er at det å stjele et fysisk produkt fra en butikk er det samme som å piratkopiere noe. Mat er et fysisk produkt i en butikk akkurat som spill er et fysisk produkt i en butikk.

     

    Så viss det hypotetisk sett gikk ann å laste ned mat, på lik linje som det gikk ann å laste ned torrents av spill.

     

    Er det å stjele? ja eller nei?

     

    Er ikke et vanskelig eller et spørsmål du burde ha splitta meninga på. Enter er det å stjele eller ikke, og du har sagt tidligere at det er å stjele.

     

    Så viss vi hadde hypotetisk sett hatt teknologien til å laste ned (duplikere) mat, og fora alle som sulta i verden akkurat som en torrent. Er det stjeling?

     

    Det finnes fremdeles mat i butikken, og folk som produserer mat. Du kan til å med laste ned mat fra nettet og betale for det via Steamed...

     

    Men du kan også gå og få det via en torrent gratis.

  13. Det som er det morsomme her er ikke fantasien som er brukt ved eksempelet mitt, det er at du ungikk å svare på det.

     

    Er det umoralsk og stjeling å laste ned (viss vi kunne) mat? Er altså det å laste ned mat det samme som tyveri/stjeling? Ja eller nei?

     

    Fordi vi vet at viss du svarer ja, noe du ikke kommer til å gjøre, så er du umoralsk fordi du nekter barn i afrika å laste ned mat.

     

    Svarer du nei, vet vi at du endelig har innrømma at det å stjele ikke er det samme som å piratkopiere noe.

     

    Eksempelet ditt er ikke i fra virkeligheten, men i fra en episode av StarTreck.

    Dessuten dør du ikke av mangel på PCspill og Tvserier. Det er heller ingen menneskerett.

     

    Mer utdyping trengs vel neppe.

     

     

    Ja, vi er alle fullstendig klar over at dette er fra fantastien og ikke er virkelig.

     

    I den hypotetiske situasjonen at det var mulig å kunne laste ned mat for å fore alle som sulter i verden, er det akkurat det samme som stjeling? Ja eller nei?

     

    Se, du kan ikke svare på spørsmålet en gang..

  14. Det som er det morsomme her er ikke fantasien som er brukt ved eksempelet mitt, det er at du ungikk å svare på det.

     

    Er det umoralsk og stjeling å laste ned (viss vi kunne) mat? Er altså det å laste ned mat det samme som tyveri/stjeling? Ja eller nei?

     

    Fordi vi vet at viss du svarer ja, noe du ikke kommer til å gjøre, så er du umoralsk fordi du nekter barn i afrika å laste ned mat.

     

    Svarer du nei, vet vi at du endelig har innrømma at det å stjele ikke er det samme som å piratkopiere noe.

  15. -Lenke 2 : Svar til MarciahL går ut på akkurat det samme, altså ikke betale og så kopiere/laste ned i tillegg til at han sier han ville gjort det samme med mat hvis han kunne det. Så ja da stjeler han.

     

    haha..

     

    Så du forteller meg at viss vi kunne lasta ned mat så er det akkurat det samme som å stjele? Og det er umoralsk?

     

    Jeg tror verden hadde vært et mye bedre sted hadde vi kunne spredd mat på samme måte som piratvare.

     

    Tror du ikke vi hadde løst all fattigdom og all sult i verden viss det gikk ann å laste ned mat..?

     

    Ser ikke problemet jeg.. Hadde lett latt barn i afrika laste ned "mat-torrenten" min jeg. Syntes ikke du det er greit, så er det nok du som er den umoralske. ;)

     

    one "biff_rodvinssaus_ris_gulrotter.torrent" coming up

     

    "Retten til sunn og riktig mat er nedfelt i menneskerettighetene." , men bare viss du har penger seff.

  16. Folk må snart innse at å piratkopiere et spill er det samme som å stjele det fra en butikk.

    Hva blir det neste vi må innse, at piratkopiering er det samme som voldtekt? Drap? Nei vet du hva...

     

    Nei, hvis du leser hva han skriver: "... spill er det samme som å stjele det fra en butikk." Voldtekt og drap. herregud, og dere klager på dårlige sammenligninger...

     

     

    Seriøst, det å laste ned, er å stjele produktet. hvordan klarer dere ikke å se det? Er dere jammen meg så sinnsykt trangsynte at dere ikke skjønner at det å ta ett ulovlig produkt fra nettet, som opprinnelig er tatt rett fra ett spill og modifisert er å stjele!?! Hvorfor er det ulovlig å gjøre det da? Fordi man kopierer? Da må man slutte å selge kopimaskiner og! (ja dårlig eksempel, følger deres fotspor).

     

    Du vet det at når du ser en film sammen med kompissene dine, la oss si dere er 5 stykker. Han som bor der har for.eks kjøpt watchmen på blueray. Han inviterte dere over for litt uskyldig popcorn, pizza og en god film.

     

    Da stjeler 4 av dere en blueray hver siden dere også ser den! SKAM DEG! det er tyveri å se filmer med vennene dine. Dere har sett filmen uten å ha kjøpt den!

     

    hvorfor forstår du ikke det?

    Ban hjemmekino!

     

     

    Det du skrev der er noe av det dummeste jeg har lest. Når du viser en film hjemme med kompiser så er det innenfor avtalen om den private bruksrettigheten som anses som akseptert i det du setter igang filmen. Blu-ray kveld med venner er uten tvil innenfor "kun for privat hjemmebruk".

     

    Laster du ned et spill ulovlig så har du dermed ulovlig tilegnet deg "bruks(retten)muligheten" til det spillet. Spiller ingen rolle om du stjeler det fysiskt fra butikken eller om du laster det ned. Poenget er og forblir at du har tilegnet deg bruksretten for et gode uten å ha betalt vederlag for det, m.a.o har du tatt noe uten å betale for det = du har stjålet.

     

    Er en vanskelig sannhet å svelge for mange. Kan ikke være lett for ellers lovlydige borgere å stå frem med at man har gjort noe kriminelt, og det er ikke overraskende eller uvanlig at man går lange skritt for å argumentere for at det man gjør ikke er ulovlig. Jeg har selv lastet ned et og annet film/mp3/spill men man trenger ikke være blind for sannheten av den grunn.

     

    Nå har jeg ikke nevnt noe som helst om DRM, tilgjengelighet eller hvem vet hvilke andre grunner man kan ha for å laste noe ned ulovlig, det er irrelevant for mitt poeng; Ulovlig nedlasting ER nettopp det --> ulovlig tilegnelse av en bruksrett/lisens --> Tyveri!

     

    Truth hurts :)

     

    Jeg er så utrolig glad du tok meg alvorlig :) That just made my day!

  17. Folk må snart innse at å piratkopiere et spill er det samme som å stjele det fra en butikk.

    Hva blir det neste vi må innse, at piratkopiering er det samme som voldtekt? Drap? Nei vet du hva...

     

    Nei, hvis du leser hva han skriver: "... spill er det samme som å stjele det fra en butikk." Voldtekt og drap. herregud, og dere klager på dårlige sammenligninger...

     

     

    Seriøst, det å laste ned, er å stjele produktet. hvordan klarer dere ikke å se det? Er dere jammen meg så sinnsykt trangsynte at dere ikke skjønner at det å ta ett ulovlig produkt fra nettet, som opprinnelig er tatt rett fra ett spill og modifisert er å stjele!?! Hvorfor er det ulovlig å gjøre det da? Fordi man kopierer? Da må man slutte å selge kopimaskiner og! (ja dårlig eksempel, følger deres fotspor).

     

    Du vet det at når du ser en film sammen med kompissene dine, la oss si dere er 5 stykker. Han som bor der har for.eks kjøpt watchmen på blueray. Han inviterte dere over for litt uskyldig popcorn, pizza og en god film.

     

    Da stjeler 4 av dere en blueray hver siden dere også ser den! SKAM DEG! det er tyveri å se filmer med vennene dine. Dere har sett filmen uten å ha kjøpt den!

     

    hvorfor forstår du ikke det?

    Ban hjemmekino!

    • Liker 4
  18. Skal si du er hissig på piratene Glavalavala.

    Har de såra følelsene dine? :p

     

    Å argumentere at det å stjele i en butikk er det samme som å laste ned en piratkopi av et spill er latterlig.

     

    Hadde jeg kunne lasta ned matvarer, så hadde jeg pokker med gjort det! ;)

     

    Er masse spill jeg aldri hadde kjøpt, hadde det ikke vært for piratkopiering. Hva mener jeg med det? Jo, jeg har piratkopiert et spill bare for å teste det eller se hva det dreier seg om. Etter å ha spillt det har jeg funnet ut at jeg digga det og kjøpt en kopi til samlinga mi :)

     

    Så hvis noen gjør slik at lønnen din går til en annens konto så syntes du det er hel ok??? Fordi det var enkelt for han som fikk pengene :thumbup:

    Eller at naboen syntes det er enklere å bruke hevert på bensintanken din i stedet for å stå å fylle nede på bensinstasjonen?

     

     

    Lav moral å ikke se likheten med å laste ned piratkopierte ting via nettet og å stjele fysisk i butikk. Rettslig og moralsk er det det samme også.

     

     

    Selv så har jeg såpass respekt for andres arbeide at jeg ikke stjeler det. Har man ikke råd så la vær.

    Men kan være enig i at det er greit hvis man kjøper en vare som et spill i fra Ubisoft som er laget med flere feil og mangler at men etterpå laster ned en craket versjon. Sparer du da på kvitteringen av kjøpet av det orginale så er du helt trygg også.

    Unnskyldninger om at piratting er lettere og bedre på en eller annen måte gir deg ikke rett til å ikke batale for en vare.

     

    Hvorfor forvirrer du dette med enkelhet?

     

    Jeg argumenterte at piratkopiering i mange tilfeller fører til at folk kjøper spill, spill de aldri hadde overhode vurdert å kjøpe hadde det ikke vært for piratkopien.

     

    Jeg vill tørre å påstå at 25 % av spill samlinga mi består av spill jeg har kjøpt etter piratkopiering.

     

    Dette er et argument som ikke stjeler levebrødet fra de stakkars sjefene, men faktisk gjør det motsatte. Har jobba mange år i spillbransjen selv, problemet der er ikke piratkopiering.

     

    Problemet er kvalitet på produktene, er derfor de ikke selger. Vill du debatere noe fornuftig noe, så heller debater de stusselige arbeidsforholdene og lønnene til de som faktisk gjør det produktive i spillbransjen. Artistene, gameplay designerne, story skribentene, etc etc etc.

     

    Vi snakker en generasjon rundt hele 80 tallet som har vokst opp med piratkopiering. Dette er nå voksene mennesker med jobber. De er store forbrukere av spill, og de kjøper faktisk spill som aldri før. Hvorfor kjøper de disse spillene nå, fordi de piratkopierte spill når de var yngre og begynte å digge spill. Det er kunder som har blitt skapt pga piratkopiering.

  19. Skal si du er hissig på piratene Glavalavala.

    Har de såra følelsene dine? :p

     

    Å argumentere at det å stjele i en butikk er det samme som å laste ned en piratkopi av et spill er latterlig.

     

    Hadde jeg kunne lasta ned matvarer, så hadde jeg pokker med gjort det! ;)

     

    Er masse spill jeg aldri hadde kjøpt, hadde det ikke vært for piratkopiering. Hva mener jeg med det? Jo, jeg har piratkopiert et spill bare for å teste det eller se hva det dreier seg om. Etter å ha spillt det har jeg funnet ut at jeg digga det og kjøpt en kopi til samlinga mi :)

    • Liker 2
  20. Jeg syntes Ubisoft alltid putter problemet på piratene, istedenfor å se litt på kvaliteten på deres egne spill. Det virker som om de bare totalt ignorerer salgstalla på pc for andre spill.

     

    Hvor mange av spillene til ubisoft kan vi si er utrolig bra, og faktisk blitt decent utvikla til pc?

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Ubisoft_games

     

    Er litt som en musikkprodusent syter på pirater fordi en utrolig dårlig artist han har ikke selger plater.

    • Liker 1
  21. "Olsen, som er far til en av de overlevende ungdommene fra Utøya, har lang fartstid som motstander av voldsskildringer i media. Ifølge NRK reiste han på 80-tallet rundt i Norge og anmeldt videoforhandlere og importører som solgte eller leide ut voldsfilmer, og fikk da tilnavnet "Video-Olsen"."

     

    Helt klart at denne personen kun er ute etter å utnytte utøya for sitt egent personlig agenda, som er å fjerne vold eller voldsskildringer innenfor media. Denne personen er Norges svar på Jack Thompson..

     

    Han påstår tilåmed at det er en sammenheng mellom spill og vold. Det er "teorier" på det. Tror ikke han vet selv hva ordet teori betyr.

     

    Jeg lukter at denne personen er en eller annen form for kirkegåer, som mener at verden bare blir værre og værre for hver dag som går. Og alt er media sin skyld. Bøker, musikk, film og dataspill. Ungdommen nå til dags, fy!

     

    La oss banne kreativitet!!!

×
×
  • Opprett ny...