Gå til innhold

safags

Medlemmer
  • Innlegg

    811
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av safags

  1. En kan jobbe som frivillig FØR Øya. Hva slags arbeid gjør man da? Og hvor? Kunne tenkt me jobbe et par dager før og få gratis 4 dagers pass, det hadde gjort godt for lommeboka. Har dog ikke så veldig lyst å jobbe during festivalen, selv om jeg kan ofre noen dager for noen dager fri.

  2.  

    Wow! Takk for oppmuntringen :)

    Gleder meg allerede skikkelig til å komme dit, siden familien virker så ressurssterke og slikt :)

    Hvordan er klimaet i Idaho i forhold til Norge egentlig?

     

    Men den skolen jeg skal gå på er en veldig "akademisk" skole, som vertsmor sa, og har ikke SÅ mange spennende aktiviteter.

     

     

    Er det noen her som har prøvd amerikansk fotball eller baseball? Jeg tenker bare at det kan være tøft å komme inn på skolelagene når det liksom er det eneste de driver med, og som MartinF sa så er amerikansk fotball ganske stort i Idaho! :)

    Noen her som har erfaringer? Selv er jeg ganske flink i sport, men ballteknikk er ikke akkurat min sterke side... :p

     

     

     

    Været er veldig bra. Veldig varmt på sommeren, og kaldt på vinteren. Veldig likt Norge. Dog, i år har det vært den værste vinteren på lenge. Lite snø og kort sesong. Har vært mer eller mindre vår siden starten av mars, men vi har hatt noen "stormer" innimellom. Feks idag snødde det, første gang på lenge men rart uansett.

    Boise state er kjent for å være et jævlig bra lag, og har gjort en veldig bra sesong. Og som Martin sa, de har den feteste banen. Blått og oransje gress.

     

    Am fotball tror jeg hadde vært kjempe gøt, jeg valgte ikke dette da jeg ville prøve å ta opp soccer/fotball igjen. Noe som var veldig gøy. Men amerikanerne kødder ikke med treninger. De var hardcore!

    Hvis du signer opp på Am fotball vil du nok ikke ha like mye spilletid. Siden du er nybegynner og her tar de fotball veldig seriøst. Sender highschool fotball på tv og radio. Men jeg skal ikke utale meg noe mer om dette. Spør heller noen andre på forumet, vet at Marius spilte fotball iallefall.

     

    Spør hvis det er noe mer du lurer på!

     

     

  3. Bluebeard gratulerer! Jeg er i Idaho nå, men i the south east part. Kan på forhånd si at du er heldig, du kom til vestkysten, det mer liberale og der faktisk begrepet by finnes. Idaho er en veldig konservativ stat med mangfold av mormonere. Disse er da som alle Amerikanere veldig snille og åpne, men har en veldig sær og spesielt religion etter min mening. Veldig beskyttende og fungerer som en lov der du bor. Boise har da også mormonere, men er en "the capitol" og en veldig fin by med mange rike kulturer. Er en norsk jente som skal i nærheten til Boise: http://amalieiusa.wordpress.com/. Akkurat her jeg bor og egentlig de fleste stedene så går året sånn du vil ha det til. Gå inn med et åpent sinn og prøv å glem Norge og lev livet de knappe 10 månedene du er her. Idaho har en veldig fin natur, dog vet ikke hvor mye du kan se av den da mye er i south east, men finnes masse oppe i nord også. Så har du Washington og Oregon nær og de har masse flott natur. Har du får et storartet år!

  4. haha, blir litt rart vis du ikke godkjenner vertsfamilien din xD? wtf? og sende en mail med hvorfor? "I have a lot of dirty pictures where I'm drunk and shows a lot of crazy things and I don't want to show them to you." nååja..

     

    Mener du godkjenne familien for å bo hos, eller på facebook? Hvis de ikke klarer å akseptere at du ikke vil være venn med de på facebook synes jeg er rart. Dette er ditt eget valg. Det er veldig viktig å ha en god dialog og god kommunikasjon med vertsfamilien. Og ha en god forståelse med hverandre. Har man ikke dette så er noe av det essensielle borte.

  5. bare et tips til fremtidige utvekslingsstudenter, sjekk facebook!

    veit verts fam'en min sjekka ut facebooken til noken av studentane dei lurte på, litt creepy, men sant. Veit om folk som mista verts familiane sin pga det. så lurt å slette alt av "inappropriate" pictures.

     

    Haha, det du sier er helt sant! Har selv'untagga alle 'sånne' bilder av meg.

     

    At de ikke klarer å innse at du lever i et annet land med en annen kultur og også er ungdom da tror jeg ikke jeg ville bod sammen med denne familien. Men hvis du er redd for dette, hvorfor i det hele tatt godta venneforespørslen? Det er ditt "privatliv", og du bestemmer hvem du legger til. Eller bare sende en mail og forklare hvorfor du ikke vil legge de til.

  6. Dere som er redd med karakterer osv. Som regel går det bra, både med å få gode karakterer og få de godkjent. Har du en timeplan som ligner den du skulle hatt, og skal bygge på, og du består alle fagene dine så burde det ikke være alt for vanskelig å få året godkjent. Om det blir vanskelig hjemme hvis du skal ta tredje året er en annen sak. Er som regel mye mer lekser her, men dette spørs også veldig på lærere og fag. Men ikke tenk på språket eller skolen. Alt kommer til å gå fint, og vips så sitter dere her snart.

  7. Nå syns jeg du er litt streng. Men skjønner poenget ditt.. Vi alle har forskjellige meninger om hva vi mener er moralsk og umoralsk. Jeg syns du kan si hva du mener om saken, og hvis dem respekterer det, kan du respektere dem. Vi kan ikke få alle til å mene det samme.

     

    Streng? Dett er et viktig spørsmål med en viktig betydning. Synes dette var helt riktig gjort. Alt for mange tenker for lite, og når de først blir konfrontert med dette og gir ett sånn, svar synes jeg det er et helt riktig svar å gi.

    "Vik kan ikke få alle til å mene det samme", men vi kan få alle til å gi ordentlige argumenter og holde en diskusjon som voksne folk.

  8. Hvilke fag har du?

     

    Hvis du spurte meg så hadde jeg første Tri (3 inndelinger av året)

    - English in the media

    - Physics A

    - Chemistry A

    - Precalc A

    - Spanish A

     

    Nå (2 tri) har jeg:

    - Precalc B

    - Physics B

    - US History A

    - English, Myths and legends

    - Weights

     

    Neste tri (3, starter om ca en måned) ser noe lignende dette:

    - Chemistry B

    - Precalc C

    - US History B

    - English literature

    - Weights

  9. Lurte på en ting..

    Jeg har spansk nivå 2 nå, og kunne tenke meg å ta tysk nivå 1 som programfag i vg2/vg3 ..

    Hvordan er det med språkfag i USA? Går det greit å ha begge deler?

    :)

     

    Gaar fint an dette, men spoers igjen paa skolen din. Veldig variert. Noen har mange fag, noen har faa. Ogsaa kan du ende opp med et problem at du bare har 4-5 klasser om dagen. Da er det vansklig aa faa en timeplan med de obligatoriske fagene + dine valgfag som du skal starte vidre paa i VG3.

    Saa varierer fra skole til skole, ingenting du kan gjoere egentlig, bare vente til du faar skoleplass og evnt sende mail til rektor/raadgivere.

  10. Har en primary, og secondary harddisk. Det var Primary som gikk dukken derfor er windows borte osv. Og igjen derfor jeg installerer windows vista paa nytt paa den nye harddisken. Har proevd aa installere paa BEGGE uten hell. + Proevd aa formatere begge diskene uten at det funket.

     

    Har ikke flere harddisker tilgjengelig naa, og allerede brukt over 400kr paa ny harddisk saa litt uaktuelt aa kjoepe enda en..

  11. Ok, har hatt et helvettes problem siden jul.

    Uansett, endte med at jeg kjopte en ny harddisk og trodde alt skulle vaere fikset, men neida.

     

    Dette er en DV9500 HP Pavilion laptop, og den nye harddisken er en SATA harddisk. Problemet mitt er under instalasjonene av vista. Harddisken er byttet saa helt ny og clean instalasjon. Setter inn disken, booter den opp, velger spraak osv, velger plassering (Faar opp den nye harddisken og ogsaa secondary harddisken), formatert begge og proevd aa instalere paa begge ogsaa. Gaar gjennom alle trinnene, restarter. MEN. Saa kommer den til "Completing Installation" da bare fryser den. Ingenting skjer. Har latt den staat paa i flere timer. Rimelig lei alle problemene naa.

    Hp kjoerer "PhoenixBios", som er kjent for aa ikke tilatte noe advanced settings....

    Saa i BIOS kan jeg ikke endre fra SATA til IDE etc. Og kan heller ikke FINNE noe som inneholder harddisker eller SATA (Bare hard drive test, noe jeg har gjort og begge diskene passerer testen.). Betalte 400kr for den nye disken (Seagate ST-9160412AS 7200RPM) og er surt hvis de gaar i vasken.

     

    Noen som kan hjelpe meg? MAA ha en laptop, og har ikke penger til aa kjoepe ny, garanti er ute og er desp naa.. Bor foresten i USA for tiden saa stikke til elkjoep etc funker daarlig.

     

    Saa dette er saken: Vil ikke instalere windows.

    - Ny clean harddisk

    - Ingen SATA funksjoner i BIOS

    - Henger seg paa "Completing Installation"

     

    Please answer ASAP!

     

    -GreVeen

  12. Faren min jobber i Aker, med en sivil ingenioer utdanning. Snakket litt med han om dette, siden dette hoeres ganske bra ut for en ung mann uten familie etc. Noe som ogsaa intereserer meg. Han sa at skal du ut offshore er det lettest å få til hvis du har ingeniør/siv.ing bakgrunn eller fagarbeider (elektrikker, inst ....). Men det er vanskelig å komme ut som ung uten god utdannelse. Må nok gjøre seg ferdig på videregående først og ta en utdannelse.

  13. Vil bare legge til en ting til dere som tenker paa problemer med penger. Selvfoelgelig koster denne opplevelsen endel, er jo et skoleaar, nesten et helt aar. Men USA er billig, her koster ikke ting saa veldig mye. Foreldrene dine sparer paa aa ikke ha deg hjemme og ting du kjoeper her er uansett billigere. Har du en kul vaertsfamilie saa kjoeper de inn all maten, betaler regninger paa resturanter etc, men ikke forvent at dette skjer. Uansett saa sparer familien din penger paa at du er her, og er du fornuftig nok klarer du aa ikke bruke saa mye penger her. Grovt sett har jeg brukt 20k siden Juli. Dette er ikke mye eller lite. Regn med dette. Men da har jeg kjoept masse klaer som jeg ikke trenger aa kjope da jeg kommer hjem, pluss masse turer og uerstattelige reiser.

     

    Denne reisen kan heller ikke maales i penger.

  14. Ok en hard drive som har ryket naa. Dette er C: disken der vista osv ligger. Min andre disk funker helt fint. Jeg har backup paa alt jeg trenger paa en external hard drive. Vil bare reformatere/recovery vista.. Det er en laptop som kjoere vista 32 bit. Fikk IKKE med noen OS disker saa det har ejg ingenting av. Backup/recovery av vista ligger inne paa C: disken, men denne er oedelagt og jeg kommer ikke inn paa denne ellers saa kan ejg ikke boote eller komme meg inn for aa resette pc. Ikke en gang i safe mode. Saa mitt spoersmaal.

     

    Kan jeg bare kjoepe ny hard drive og sette den inn som C: og vista fremdeles er der??

    Garanti er ute saa maa gjoere dette selv, rimligere en kjoepe ny pc...

  15. Hei!

     

    Et problem jeg fikk første juledag. Så på film og skjermen begynte å blinke regelmessig svart, etter litt ble jeg lei av dette og bare slo av pcn. Dagen etter skrudde jeg den på og fikk bluescreen. Slo av og slo på igjen. Deretter vil den ikke gjøre så mye mer. Så windows loadingbaren men etter det ble det bare svart selv om maskinen gikk. Dette er en LAPTOP foresten, en HP Pavilion. Kjøpte den i Norge og sitter nå for tiden i USA. Trenger pcn også for skolearbeid og kommunisere hjem så viktig å få den til å funke snart.

     

     

    Specs:

     

    ------------------

    System Information

    ------------------

    Time of this report: 12/28/2009, 15:08:16

    Machine name: -------

    Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.090803-2339)

    Language: Norwegian (Bokmål) (Regional Setting: Norwegian (Bokmål))

    System Manufacturer: Hewlett-Packard

    System Model: HP Pavilion DV9500 (GP661EA#UUW)

    BIOS: Ver 1.00PARTTBL

    Processor: Intel® Core2 Duo CPU T7300 @ 2.00GHz (2 CPUs), ~2.0GHz

    Memory: 3070MB RAM

    Page File: 733MB used, 5606MB available

    Windows Dir: C:\Windows

    DirectX Version: DirectX 10

    DX Setup Parameters: Not found

    DxDiag Version: 6.00.6001.18000 32bit Unicode

     

     

     

    Pc'n kjører i sikkerhetsmodus, det jeg sitter på nå. Ser alt osv.

    Kan komme meg inn i BIOS og se alt

    Kjørt Windows vista recovery cdn flere ganger, ingenting funket.

    Bootet/recovery/gjennoprettet fra en annen dato. Funket ikke.

    Reparert registeret med ccleaner

    Slettet et program jeg instalerte før dette skjedde.

     

    Har alt lagret på en ekstern harddisk. Så driter i om jeg må slette alt osv. Er det noen måte jeg kan slette/restarte BIOS, CMOS eller formatere pcn? Jeg har IKKE windows vista cdn, siden var ikke med når

    jeg kjøpte den. Kjøpte fra nett btw. Pcn har vært på reperasjon flere ganger (2 for program og 1 for mennesklig feil tror jeg).

     

    Vær så snill og hjelp meg, er URGENT!

×
×
  • Opprett ny...