Gå til innhold

poffa

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av poffa

  1. Har akkurat overtatt en ny bolig med fiber fra Altibox. Forrige eier har lagt igjen noe utstyr: en HET-3012 fibermediekonverter og en ZyXEL EMG5924 «hjemmesentral» (er dette korrekt Altibox-terminologi?). Sistnevnte ser _svært_ gammel ut. Tre spørsmål:

    • Er dette utstyret fremdeles i bruk hos Altibox, eller bør jeg ved tegning av abonnement be dem om nytt utstyr?
    • Jeg er ikke interessert i å bruke «hjemmesentralen», og vil heller kjøre min egen router og wifi-aksesspunkt. Jeg har forstått det slik at jeg har to valg: sette hjemmesentralen i «bromodus», eller bruke en egen switch til å skille up TV-VLANet (som jeg uansett ikke vil bruke) fra resten. Jeg ser at mye av informasjonen om dette har kommentarer fra de senere år som sier ting à la «ting er ikke helt sånn lengre» – har noen mer oppdatert informasjon om sistnevnte løsning?
    • Har jeg forstått det riktig at når hjemmesentralen er i «bromodus», så spiller den i praksis rollen som switch som skiller de to VLAN-ene?
    • Liker 1
  2. Jeg ser også på mobiler med samme krav og prisklasse. Mamma har sII, den er flott, men sitter ikke så godt i hånda. Nexus vet jeg ikke så mye om egentlig.

     

    Jeg dro i en butikk og prøvde Nexus i går. Jeg har, som din mor, tidligere reagert på at S II ligger litt feil i hånden min (ikke ille, men noe føles ikke helt bra). Denne følelsen hadde jeg *ikke* med Nexus. Jeg ender nok opp med å gå for Nexus.

     

    Men jeg har også sett på Xperia Arc S, som har bra kamera, god og stor skjerm, minnekort på 8 gB følger med(man kan kjøpe opptil 32gB), HDMI-utgang og Jack 35 mm utgang. Prisen fra Elkjop.no er 2400. Den blir lovet av Sony Ericsson at skal få oppdatering til Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ligger godt i hånda og holder lenge.

     

    Jeg boikotter Sony, så jeg må nok styre unna Xperia, men jeg er enig i at det ser ut som en hyggelig priset, anstendig telefon.

  3. Hei.

     

    Jeg må gå til anskaffelse av ny telefon (min trusty gamle førstegenerasjons-iPhone har tatt kvelden), og søker noen råd rundt dette. Jeg leter etter en Android-telefon i 3000 kroners-klassen. For meg er følgende det viktigste:

    • At telefonen er fremtidsrettet. Jeg liker å få minst 4 år ut av telefonene mine. Jeg vet det er vanskelig å spå fremtiden, men jeg ønsker nok CPU-kapasitet, minne og lagring til i hvertfall å ha et håp om å kjøre en relativt ny utgave av Cyanogen også om 4 år.
    • God batterikapasitet. Skjønt, jeg forstår det slik at "grei" er alt man kan håpe på i disse dager :-( (Rant: Hvorfor lager man ikke utgaver av telefonene som er, la oss si, en halv cm tykkere, og fyller dette med batteri? "Fat edition" kunne man kalt det.)
    • Jeg vil kjøre hva enn jeg måtte ønske på min egen hardware, uten at produsenten forsøker å hindre meg i dette (enten de får det til eller ei -- jeg akter ikke å gi pengene mine til noen som engang forsøker å stoppe meg). I praksis betyr dette for eksempel at jeg ikke må slåss med telefonen for å få root-tilgang, eller for å kjøre Cyanogen. Dette har delvis med prinsipp å gjøre, og delvis med praktikaliteter.
    • Noenlunde byggekvalitet.

    Av telefoner som ser ut til å passe greit med punkt 1 og 3, samt pris, er Samsung Galaxy S II og Samsung Galaxy Nexus. Det irriterer meg litt at sistnevnte ikke har minnekortstøtte, men den virker bortsett fra dette kanskje noe mer fremtidsrettet enn S II. HTC Sensation virker også som et godt valg, og slik jeg forstår scorer denne bedre enn de tidligere nevnte på punktet om byggekvalitet. Hvordan er det dog med punkt 3 for denne? Vet noen?

     

    Til slutt kan jeg nevnte at jeg vel egentlig også har Samsung Galaxy Note i tankene, men denne er jo så absurd stor at jeg selvsagt må prøve den i en butikk før jeg vurderer den seriøst. S II har jeg prøvd, og syns størrelsen er uproblematisk. Slik jeg forstår det er både Nexus og Sensation rimelig lik S II i størrelse.

     

    Har noen noen innspill å komme med? Andre forslag?

     

    Takk så mye!

  4. I utgangspunktet er det ikke så mye mer du kan gjøre enn å ordne med driverne. Last ned siste versjon fra amd, pass på at ikke antiviruset blokkerer noe under installasjonen.

     

    Når du fjerner det forrige så få med mapper fra harddisken, register osv.

     

    Takk for feedback. Alt dette er gjort (og gjort igjen, og igjen), så jeg får vel returnere kortet.

     

    Litt ros til Komplett er på sin plass: Kortet var demovare fra Komplett, så jeg RMAet det hos dem. Få dager senere sender de en flunkende ny versjon av samme kortet, som egentlig koster 50% mer enn demovaren. Bra, Komplett! Dette er service!

  5. Hei.

     

    Jeg oppgraderte nylig fra et HIS Radeon HD 46xx til et Sapphire Radeon HD 6850, og nå fryser maskinen til stadighet ved normal bruk av Windows 7. 3D-programmer (f.eks. spill) krasjer uten å starte engang. Før oppgraderingen har maskinen kjørt stødig og 100% krasjfritt i over 2 år, så jeg kan være rimelig sikker på at problemet er GPU-relatert. Under oppgradering fjernet jeg de gamle driverne, og la inn nyeste Catalyst. Jeg har også prøvd å bruke Windows' default-drivere istedet, uten forbedring.

     

    Har noen noen forslag til hvor jeg bør gå videre med dette før jeg konkluderer med defekt produkt? Annen maskinvare er:

    • Core 2 Duo E8500 (ikke overklokket)
    • 4 GB DDR2 (ikke overklokket)
    • 550 W Corsair PSU; alle indikasjoner jeg har funnet indikerer i hvertfall at dette er nok for mitt oppsett. Sapphire selv anbefaler 500 W for det aktuelle produktet, mens diverse kalkulatorer lander under 400 W.

     

    Det begynner å bli et tiår siden sist jeg diagnostiserte hardware-problemer, så jeg setter stor pris på tips her :)

     

    Jeg har husket å koble til PCIe-tilkoblingen til kortet. Jeg har også prøvd å ta kortet ut og plassere det inn igjen.

     

    Oppdatering: Nå satt jeg hoveddisken min, som kjører Linux, tilbake i systemet. Her ser alt ut til å være fryd og gammen. Jeg kjører med fulle desktop effects, og OpenGL-programvare funker flott som bare det. Nå har jeg bare holdt på en halvtime, men Windows har sjelden overlevd lengre enn 10 minutter... her lukter det ugler i mosen.

     

    Oppdatering 2: Belastet CPU 100% i Linux mens jeg kjørte et lite 3D-program og observerte spenningsnivåene. Jeg kan ikke lese av GPU-spenning, men CPU V_core og alle rails var helt normale også under belastning. Jeg tviler derfor at PSU er problemet.

  6. Hei. Jeg har en flunkende ny HTPC-boks med en Corsair CX430V2-strømforsyning. Denne coil-whiner noe ekstremt (aller verst når maskinen er av, whine avtar så med økende last). Strømforsyningen må uten tvil returneres, men jeg lurer på om det er gode sjanser for at jeg får en like hylete en i retur, for da bør jeg jo bytte til et annet merke...

     

    Har lest flere som klager over coil-whine på CX430 (jeg skulle kanskje ikke basert meg på mine gode erfaringer fra VX-serien da jeg kjøpte), og er derfor redd for at dette er en systemisk feil på alle sammen. Hva tror dere? Har dere eventuelt noen PSUer i samme prisklasse

  7. Heisann. Jeg skal omskolere min Core 2 Duo E8500-baserte maskin til HTPC-tjeneste, og vil i den forbindelse vurdere å bytte ut dens stock-kjøler med noe mer stille. CPUen skal flyttes til et mATX-hovedkort i en Silverstone GD-05, så her innbiller jeg meg at det blir litt trangt i høyden for populære slitere som Cooler Master TX3 og lignende. Kanskje noen kan anbefale noe i omtrent samme ytelses- og prisklasse som burde passe i kabinettet?

     

    CPUen skal ikke overklokkes, og grafikkortet er ikke veldig glohett (jeg husker ikke nøyaktig TDP, men det er passivt kjølt i hvertfall). Takker for alle tips.

  8. Takk til alle sammen for informative innlegg.

     

    Hvorfor tror du at det finnes noen ISP'er som er "greie"?

    Min erfaring er at kvaliteten på ISP'en måles i hvor sjelden jeg trenger å kontakte dem; jo sjeldnere, jo bedre.

     

    Jeg er i prinsippet enig, men etter å ha vært plaget med hyppige linjeutfall hos NGT har jeg fått en ny verdesettelse av kundeservice. Jeg klandrer i og for seg ikke NGT for linjeproblemene jeg opplevde -- det kan nok skje den beste ISP -- men måten jeg ble behandlet på var ytterst kritikkverdig.

     

     

    Men det å få hjelp til bridging av eget utstyr har jeg ikke fått hos noen ISP`er jeg har hatt... dette er noe jeg alltid har måttet finne ut av selv.

    Dog det finnes nok av svar på google.

     

    Så tror ikke du finner noen "greie" ISP`er som du forklarer her, mest må læres på egenhånd når man skal ha et eget oppsett.

     

    Jeg finner gjerne ut av det tekniske selv, men vil helst slippe å motarbeides. Det med bridging av router var bare et eksempel. Det aller viktigste er at en ikke behandles som idiot når en ringer kundestøtte pga. linjeproblemer. For eksempel vil jeg ha meg frabedt å dikteres hva slags OS jeg skal kjøre, og at jeg skal reboote maskinen.

  9. For første gang på en god stund skal jeg gå til anskaffelse av nettilkobling. Det er begrenset med rimelig fiber i området, så det blir snakk om en *DSL- eller kabel-basert linje. Nå er problemet at jeg ikke har høstet erfaringer med andre leverandører enn NGT de siste 5 årene -- og mine erfaringer med disse tilsier at jeg aldri vil være kunde der igjen.

     

    Så, kan noe anbefale en ISP som leverer 10 Mbps-ish linje i de større norske byene, som er rimelig, og som er grei å ha med å gjøre? På dette siste punktet feilet NGT miserabelt. Jeg vil gjerne ha en leverandør som behandler meg som noenlunde kompetent når jeg ringer teknisk avdeling, og som gjør ting jeg forventer av en ISP, som f.eks. å la meg bridge routeren deres for å bruke eget utstyr. Forslag mottas med takk :-)

     

    Addendum: Jeg har hørt rykter om at Telenor nå er blitt ganske hyggelige, sammenlignet med slik de opererte for 10 år siden. Confirm/deny?

  10. Godt observert, jogamaster. Å skru av window scaling hos meg gir full hastighet. Jeg skal si ifra til Norwegian.

     

    Wikipedia-artikkelen [1] om TCP window scaling nevner at Linux >2.6.8, samt Windows Vista har window scaling på per default - er det noen som har det sistnevnte OSet tilgjengelig for testing?

     

    [1] http://en.wikipedia.org/wiki/TCP_window_scale_option

  11. FreeBSD 7.1 : 236kB/sec (max)

    Arch Linux : 183kB/sec

    Fedora 10 : 9kB/sec

    OpenSolaris : 235kB/sec (max)

    Debian 4 : 200 bytes/sec

    Debian 5 : 186kB/sec

     

    Vel, dette er ihvertfall noe av det rareste jeg har sett...

     

    Oi - ja DET var snodige resultater, det! Jeg ville vel kanskje si at variasjonen mellom 236 og 183 kan tilskrives tilfeldigheter (men du kan kanskje påpeke noe annet ved å gjenta forsøket?) - de andre variasjonene der er helt sprø. Spesielt Debian 4 vs Debian 5 er jo bananas. En burde vel begynne å binærsøke gjennom kjerneversjoner, men sånt tar jo voldsomt mye tid. I tillegg kan det jo godt hende det er en innstilling, og ikke endret kode, som gjør forskjellen. Men i det hele tatt må noe svært mystisk foregå hos Norwegian!

  12. Jeg er litt fastlåst i dag. Kunne noen som har tid prøvd å kjøre et par forskjellige OS i en VM og se om resultatene varierer? F.eks. ser det ut fra det over at Fedora og Debian gir andre hastigheter enn Ubuntu (Debian vs. Ubuntu er det for øvrig veldig mystisk at skal variere...) - hva skjer om en kjører begge to i VM med samme host-OS? Det ville være interessant å se om det er verts- eller gjeste-OSet som bestemmer graden av problem her.

  13. Neida, jeg ser heller ingen grunn til å bli fornærmet. Jeg tror absolutt ikke dette er en policy-endring fra Norwegian ("vi vil ikke lenger ha Linux-brukere som kunder"). Jeg syns dog det er ganske dårlig at en må ringe kundeservice for å finne ut hvordan rapportere om slike feil. Men nå har de fått beskjed, så får vi se hvor lang tid det tar å rette opp i feilen. Ellers vil vel sikkert SAS hjelpe meg...

     

    I tillegg håper jeg de forklarer bakgrunnen for dette - rett og slett fordi det virker som et veldig interessant og uvanlig problem fra et rent teknisk ståsted. Hva i alle dager sørger for å throttle forbindelsen?

  14. Jeg fikk også prøve en kamerats iPhone, som vel kjører en slags Safari-nettleser på et dedikert UNIX-aktig OS(?). Her snakker vi full hastighet - innlasting momentant i nettleseren. Siden telefonen er jailbroken, har den også et standard GNU-miljø, så jeg testet wget. Sett slikt, over 1 MB/sek!

     

    Dette blir rarere og rarere. Her snakker vi om en case der wget, en av de simpleste HTTP-klientene en kan tenke seg, gir 500 byte/sek i ett OS, og 1.22 MB/sek i et annet. På samme linje. Fått solstikk i sommervarmen, Norwegian?

×
×
  • Opprett ny...