Gå til innhold

Tanus

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tanus

  1. Hei, Jeg har en Dell precision m4600 laptop. Maskinen har i utgangspunktet 4GB RAM. Dette oppgraderte jeg til 8GB med et par minnemoduler som jeg hadde liggende fra min Macbook (med lavere minnehastighet). Systemet kjører nå med 4GB (som fulgte med maskinen) og 4GB fra Mac'en.

     

    Før installasjonen lå minnehastigheten på 1600Hz etter installasjonen falt denne til 1067MHz. Hva vil tror dere lønner seg for meg, kjøre systemet på 1067 med 8GB eller 1600Hz og 4GB. Bruker maskinen hovedsakelig til 3D / 2D- tegning.

     

    Kunna ha kjørt benchmark med gammelt og nytt system, men håper å slippe dette dersom noen har efaringer med dette.

     

    Takker for alle innspill!

  2. Hei,

     

    Jeg skal bytte tannhjul på sykkelen min, det er snakk om det midterste av de tre foran. Saken er at jeg ikke klarer å spore opp et som passer. Jeg har funnet noen tannhjul på nett, men det ser ut til at hullene for skruer er lokalisert nærmere tennene enn det er på mitt.

    På mitt tannhjul er hullsirkeldiameteren ca. 60mm (målt med linjal, noe usikkert). 32 tenner.

     

    Et av de jeg har funnet som ligner mest er dette:

     

    http://www.wiggle.co.uk/shimano-94-pcd-lx-m570-mega-9-5-arm-middle-chainring/

     

    Kan det passe?

     

    Vennlig hilsen

     

    FT

    post-134447-0-16693200-1320261197_thumb.jpeg

    post-134447-0-20019800-1320261248_thumb.jpeg

  3. Det er riktig som du forstår det og det må være en mekanisk løsning.

    Jeg har en løsning på den mekaniske biten som er festet til akslingen, som er et system bestående av en fjær og en bolt som påvirkes av sentripetalkraften.

     

    Så nå holder jeg på med den "stasjonære" delen og den elektriske bryteren som jeg må finne.

     

    Her er et (muligens) bedre bilde

    bryter2.JPG

  4. Hei,

     

    Jeg har et fysikkproblem som jeg håper noen har mulighet til å hjelpe meg med.

     

    Det er to objekter som kolliderer (se figuren). objekt 1 står i ro. Massen til objekt 2 er mye større enn objekt 1 og farten til objekt 2 forandrer seg marginalt ved sammenstøt.

    Baneradiusen til objekt 1 er mindre enn objekt 2.

     

    figur%201.jpg

     

    Kraft er jo, F=masse*aksellerasjon.

    Fordi objekt 2 ikke mister sin fart så er jo aksellerasjonen konstant. Hvordan kan en da beregne hvilken kraft som objekt 2 utfører på objekt 1?

     

    Takker for alle innspill!

  5. Hei,

     

    Jeg er på utkikk etter en mikrobryter som fungerer slik at det skal en viss kraft til å trykke inn og at den er fjærbelastet slik at den går tilbake til utgangsposisjonen når kraften forsvinner. Jeg har funnet frem til en bryter som virker interessant, men klarer ikke å se om denne har de egenskapene som jeg har beskrevet.

     

    https://www1.elfa.se/data1/wwwroot/assets/datasheets/03586609.pdf

     

    Takker for alle innspill!

     

    -t

  6. Hei,

     

    Jeg holder på å lage et worddokument som inneholder en del forklarende bilder, altså bilder med tekst. Bildene er laget i paint/paint.net. Når jeg overfører bildene til word hender det at teksten blir større/mindre enn teksten i selve dokumentet. Jeg gjør da bildet større eller mindre for å tilpasse tekstne i bildet til dokumentet. Dette blir da gjort på øyemål.

     

    Fins det en god måte å legge til tekst på bilder slik at tekststørrelsen blir lik? Er også interessert i bildeprogrammer som løser dette på en god måte..

     

    Vennlig hilsen

     

    T

  7. Da kan jeg meddele at jeg har laget noen utrolig gode italienske pizzaer på pizzastenen min! Forvarmet ovnen til 250 grader (max på min ovn). Ventet 15 min til at temperaturen i steinen skulle varme seg opp (usikker på om det egentlig var nok). Byttet til toppvarme (grill) og stekte pizzaen kun i 5 min! Pga. skjev varmefordeling i ovnen ble den første pizzaen svidd innerst... snudde derfor pizza nr.2 etter 2,5 min :-)

     

    Meget fornøyd med resultatet! Nydelig pizza med SPRØ bunn! Pizzasten anbefales til alle pizzaentusiaster!

×
×
  • Opprett ny...