Gå til innhold

SSGXD

Medlemmer
  • Innlegg

    137
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SSGXD

  1. Nå som studietiden nærmer seg har jeg flyttet hjemmefra. Før jeg flyttet søkte jeg studielån og siden jeg ikke skulle bo hos foreldrene mine skrev jeg inn adresse til stedet jeg skulle bo under utdannelsen i feltet for dette i søknaden. Nå har jeg flyttet ut. Jeg har meldt flytting til folkeregisteret og har også endret adressen på mine sider på lånekassen. Jeg har også gitt beskjed om at jeg har flyttet ut og endret adresse for å være på den sikre siden.

     

    Blir dette riktig i forhold til å få omgjort noe av lånet senere til stipend? Endret folkeregistrert adresse slik at de ikke kan komme å si at jeg har bodd med foreldrene mine for det er jo kun jeg som bor på og er registrert på denne adressen.

  2. Det er ikke pcen i seg selv som er problemet!

     

    Jeg har nå avsluttet 3 år på vgs med den dell-pcen som her blir omtalt som en dårlig pc med mye tull.

     

    Jeg brukte pc'en til litt nettsurfing, skolearbeid og det var det. Jeg hadde så og si nesten ingen problemer med pc'en min. Andre brukte den som en primærpc hvor de lastet ned masse dritt (Ja, om du laster ned musikk o.l. kan dette kludre det til med virus!)og de pc'ene overnattet på IKT mang en gang.

     

    Jeg har fått forklart av en som jobber ved IKT at pcene i seg selv ikke er så alt for gærlige. Men de kjører ikke "vanlig" ren windows, men skolen legger inn "sperrer" og kjører windows gjennom disse. om jeg forstod riktig. Dermed kjører man via en server og ting går saktere. Men ved normal bruk burde det ikke være noe problem.

     

    Dessuten er det VELDIG få 15-16 åringer som VEIT hvordan man bruker en pc. Man trykker på ting i hytt og pine, lagrer ting OVERALT så det blir et rot og propper pcen med virus som man i utgangspunktet ikke hadde fått om man IKKE hadde lastet ned de 1001 filmene, sangene og spillene, eller besøkt alle de tvilsomme nettsidene.

     

    Pcen min fungerte helt greit fordi jeg kun brukte den til skolearbeid og surfing, og ikke proppet den full av dritt. Det er en SKOLEPC, den skal brukes til SKOLEARBEID ikke til alt mulig annet.

     

    Ja, pcen min var treg, men de fungerte uten for mye tull. Nå har jeg fått innstalert WIndows 7 av skolen uten alle sperrene de hadde på vistaversjonen og tro meg, det er en annen pc!

     

    Konklusjnen blir som følger, jeg vil påstå at brukerfeil 99% av tilfellene forårsaker at pc'ene blir trege. Ikke kom å si at batteriet faller ut fordi pc'en er treg. Det faller ut fordi pcen får hard medfart. Folk setter seg på bussen slenger sekken i setet, kommer på skolen slenger den ved siden av pulten, tar opp pc'en og legger den skjødesløst på pulten. Man har den på fanget, i senga på dyna så vifta ikke "Får luft" også klager man når vifta bråker og pc'en plutselig blir varm.

     

    Neida, få IKT til å reinstalere alt på pc'en slik at du får den slik som den var ved begynnelsen også lar du vær å laste ned masse dritt og slik og bruker den kun til skolearbeidet så skal du se at ting fungerer. Du sier selv du ikke har peiling på data, derfor er det logisk og tro at også flere i klassen ikke har det. Dette kan gjøre at dere ikke vet helt hva dere gjør og kludre det til.

    • Liker 1
  3. I og med at jeg skal begynne på høgskole til høsten trenger jeg en bærbar pc.

     

    Fra før av har jeg to bærbare, men etter å ha tatt med en normalstor bærbar daglig til skole er ikke dette aktuelt lenger. :nei:

     

    Planen er å kjøpe en minipc som i hovedsak skal brukes til å ta notater, litt nettsurfing og andre lette oppgaver. Hvilken vil dere anbefale da? Har ikke lyst til å bruke mye mer enn 3000,- kr.

     

    Har kikket litt på bl.a. denne.

     

    Vil såklart at den skal være litt solid og helst ikke støye alt for mye..

  4. Sitter å forbereder meg til denne eksamenen jeg også.

     

    Første punkt, definere velferd og ungdom!

     

    Tror det er lurt å finne kilder på levekår, foreldres utdannelse, foreldres inntekt, psykisk velferd, deltakelse i fritidsaktiviteter m.m.

     

    Deretter finne ut om ulike typer samfunnsvitenskapelige metoder som er relevante på punkt to. Men dette står jo i boka. :thumbup:

     

    Til slutt vil jeg finne harddata på hvor mange det er som dropper ut, fra hvilke grupper disse kommer. Hvilke linjer de velger m.m.

  5. Hei!

    Etter et innbrudd i bilen min har jeg nå lyst til å anskaffe meg bilalarm/falsk alarm.

     

    Har hørt flere prate om at man kan få kjøpt en kloss med en rød lampe på og klistremerker slik at det SER ut som om bilen har alarm. Dette fordi det mest sannsynlig er det som har stoppet innbruddstyvene fra å bryte seg inn i andre biler på parkeringsplassen. Alle de bilene de brøt seg inn i hadde nemlig IKKE alarm.

     

    Noen som vet hva det koster for en slik en? Og hva er prisen på det i forhold til å innstalere SKIKKELIG alarm?

  6. Heisann!

     

    Jeg begynner med å si at jeg er ei jente som har NULL peiling når det gjelder bil, eneste som har med bilPLEIE å gjøre som jeg klarer selv er å fylle på spylevæske, peile olje og slike ting.

     

    Jeg har en Peugeot 306, 1997 modell. Kjøpte bilen i fjord sommer, og den har ikke blitt mye brukt før nå nylig, da jeg først fikk sertifikatet i mai. Den har gått helt fint frem til nå nylig. Problemet er at dersom jeg kjører bilen nesten tom for bensin og deretter fyller full tank så er den et h******* å kjøre. Noe ganger trenger en ikke være nesten tom engang det er nok å fylle full tank. Den stopper dersom jeg trykker inn clutshen og bremser. Derfor kan jeg bare småfylle, noe som går an, men som er kjedelig.

     

    Det som skjer når den stopper er at oljelampe og batterilampen lyser, også stopper den. For å starte den da må den ruses skikkelig, men motoren stopper neste gangen jeg trykker inn clutshen og bremser (noen ganger bare ved at jeg trykker inn clutshen for å gire). Det lyser en pære i dashbordet innimellom som indikerer en feil i innpumpningssystemet, tror jeg det var.

    Det at jeg må ruse den for å få den igang igjen gjør jo at bilen blir VELDIG varm, og den sluker bensin. Bilen er helt umulig å kjøre på en trafikksikker måte, og det er bare å parkere den, men etter noen timer er den fin igjen.

     

    Bilen må jo på verksted, men jeg har som sagt ikke peiling på hva dette kan være, derfor spør jeg her først, da det sikkert er noen som kan litt om bil her inne.

     

    Jeg har egentlig bare to spørsmål.

    1. Vet du hva dette kan skylles?

    2. Hvor mye tror du dette kan koste og fikse dersom det er det du tror det er?

  7. Du vil heldigvis ikke finne noe max antall bilder.

    Klem på!

     

    ...

    Tull.

    Lukkeren i alle (les: speilrefleks) kameraer blir testet til ett antall der de antydes å bli ødelagt. I dyrere kameraer er det rundt 200-250 tusen, i D40 tror jeg det er ca 50 tusen

     

    50 000 er tall jeg har hørt også.

     

    Knipsingen vil uansett roe seg med tid og erfaring, så tror ikke du trenger å bekymre deg :)

     

    Ja, såklart! Og det er jo alltids slik at når man har nytt kamera tar man flere bilder i starten for å bli kjent med det.

     

    De billigste speilrefleksene er garantert å tåle 50 000 eksponeringer. (Lukkeren)

     

    La oss si du bruker kameraet aktivt i 10 år. Da vil det si et gjennomsnitt på ca 14 bilder per dag.

     

    Hvis vi sier man tar tre ganger så mange bilder på en helg enn man gjør i løpet av ukedagene en uke, og at man tar tre ganger så mange bilder i sommerhalvåret enn i vinterhalvåret så vil det si:

     

    2,4 bilder per ukedag på vinteren

    7,2 biler per ukedag på sommeren

    18 bilder per helgedag på vinteren

    54 bilder per helgedag på sommeren

     

    Dette ligger i hvert fall i nærheten av mitt forbruk. Det vil si at jeg kan forvente at min billige speilrefleks varer i minst 10 år før jeg må sende den til service og få ny lukker (koster ca en tusenlapp, men det er spørs om det ikke er lurere å bare kjøpe et nytt kamera)

     

    Jeg gikk fra et digitalt kompaktkamera, og på 1 og et halvt år hadde det tatt mellom 3 og 4 tusen bilder. Og dette var et billig kamera, ergo jeg var ikke redd for det. Derfor ble det tatt med på skoleturer o.l hvor andre enn jeg også brukte det. Og jeg vil nok derfor si at jeg tok rundt halvparten av disse bildene. Når jeg nå endelig har fått skaffet meg speilrefleks kommer jeg ALDRI I LIVET til å sende det rundt på samme måten, det ville være galskap. :!:

    Men med et speilrefleks kamera er jo mulighetene mye større en med et kompakt kamera, og da vil jo kanskje antall bilder per år øke noe.

    Men jeg tror nok at mitt kamera vil bli brukt mest til fotografering i bursdager, ferier o.l.

     

    På under ett år har jeg passert 10 000 bilder med god margin med min D80.

     

    Francis

     

     

    Gjelder meg også, det. I perioden 30-08-07 til 27-07-08 skøyt jeg 12000 bilder med D40-en min.

     

    Hvordan klarer dere å ta så mange bilder? Men såklart, en hobby er en hobby. Man skal ikke ha dårlig samvittighet for å drive med den.

     

    Tull.

    Lukkeren i alle (les: speilrefleks) kameraer blir testet til ett antall der de antydes å bli ødelagt. I dyrere kameraer er det rundt 200-250 tusen, i D40 tror jeg det er ca 50 tusen

    Og D40 er det eneste Nikon kameraet hvor det ikke kan skiftes gardiner?

    Nei, glem max antall og skyt. Tar du så mange bilder at kameraet blir utslitt,

    så har du fortjent et nytt!

     

    Det syns virkelig jeg også!

  8. Jeg har akkurat kjøpt meg et speilreflekskamera, og har prøvd meg frem, tatt nærbilder, landskapsbilder o.l. Så langt har jeg nok tatt rett under 300 bilder siden torsdag. Mye er testbilder, for å gjøre meg kjent med det.

    Men så kom jeg til å tenke på hvor mange bilder kameraet kan ta totalt? Noen som vet det, eller kan jeg finne det i brukermanualen, eventuelt andre steder?

  9. Drog en tur innom elkjøp idag, og kjøpte en Lowepro Altus 160 bag til 329,- . Syns det var en passelig pris, og den er passe stor også. Inne i vesken kan man bestemme hvor store rommene skal være, fordi det er "vegger" med borrelås som man fester i sidene. Det er også greit med tanke på at kameraet "står" på linsa/objektivet. Da kan man jo regulere plassen der, slik at det står støtt og ikke "slenger" rundt omkring i vesken.

  10. Jeg kjøpte meg mitt første speilrefleks, og trenger en bæreveske til dette. Jeg er interissert i å ha en veske som har plass til kameraet og objektivet, batteriladeren, en ekstra blits og usb kabelen, og mulighet for oppbevaring av minnekort. Dessuten må vesken ha flere ekstra lommer eller rom som jeg kan legge mobiltelefon, lommebok, ipod og slikt i. Slik at jeg ikke trenger en ekstra sekk/veske vedsiden av.

    Det er også et pluss dersom den ikke er veldig dyr.

  11. Hei!

     

    Jeg kjøpte meg et Nikon D40 idag, og tok meg en testrunde rundt omkring hvor jeg tok bilde av alt og ingenting. Også overførte jeg bildene til datamaskin, og de het DSC_0001 , DSC_0002 o.s.v. Når jeg skulle begynne å ta bilder igjen så startet den å lagre filnavnene på nytt, altså DSC_0001 o.s.v. Jeg vil helst at den skal forstette filnavnene fra der den slapp forige gang. Leste i manualen, og prøvde å gjøre som det stod der, men den menyen der man kunne stille inn at den bare fortsetter filnavnene vidre, var ikke der? Noen tips? Andre med samme problem?

     

    Dette er mitt første speilreflekskamera noensinne, så en enkel forklaring hadde vært fint. :yes:

  12. Faren min har bestilt ting for meg på nettet, og da har jeg fått det sporingsnr slik at jeg kan spore den selv. Når pakken står ankommet, så har jeg tatt med meg nr og hentet pakken, uten pakkelapp. Kun nr.

    Aldri hatt problemer med det, og de har ikke spurt om leg. Og jeg er jente, så tror ikke det skal være problemer med å få ut pakker som er til det andre kjønn heller. :nei:

  13. Hei !

    Bindingstiden på min telefon er i ferd med å løpe ut, og derfor skal jeg kjøpe meg en ny telefon.

     

    Skal kjøp telefonen med abbonomentet Dj Nonstop, og makspris er 700 kr, inkl frakt. (Mamma betaler ^^ )

     

    Iallefall. Vil ha en telfon som ser bra ut. (hels kamskjell eller skyvetelefon), med grei mp3 spiller (har ipod), et greit kamera som duger når jeg ikke har med digitalkamera (minimun 3 mp) og den må være god å ringe med /sende SMS. Og såklkart. Telefonen må være god å bruke.

     

    Og helst ikke Nokia eller Sony Ericsson.

    Allerede har jeg sett på Samsung u600 og LG kc550. Tips?

  14. SSGXD: Det kommer ann på hvilket materiale man bruker :)

     

    Jeg ser ikke noe problem med det i det hele tatt. Hadde ikke stusset på det om en lege hadde piercing. Ser ikke på det som noe "værre" en øredobber.

     

    Skjønner ikke helt hvorfor folk er så barnslige at de skulle snu i døren? Direkte umodent vil jeg si.

     

    Ja, såklart! Man går ikke akkurat på Glitter å kjøper en nikkelbombe av et piercingsmykke. Men hygienen spiller uhyre stor rolle også :)

  15. Noe alle vet er at piercing ofte fører en del problemer med seg. Som verk o.l..

    Og en lege regner en jo med at gjør smarte valg i forhold til sin egen helse. Og piercing er vel kanskje ikke et direkte smart valg. Med mindre man tar uhyre godt vare på den til den er 100 % grodd!

     

    Skal ikke si noe jeg. Har piercinger selv, i øre og navle. Men jeg er da ingen lege heller.

     

    Men jeg mener at å ta piercinger i munnen IKKE er smart i det hele tatt. De sliter utrolig på det ene settet med tenner du har. Og det er vel ikke den stangen verdt?

  16. Pålegg? Eller annen mat?

    Dersom du snakker om brødmat generelt så er jo grovbrød å anbefale. Plantemargarin og for eksempel magre kjøttpålegg slik som kokt skinke, kalkunskinke (krydderskinke av kalkun fra Prior tror jeg det var er kjempegod! :yes: ) Leverpostei.

     

    Noen annet godt og ikke minst VELDIG sunt er jo lapskaus :thumbup:

     

    Dessuten hjelper det en del på hvor sunn maten er dersom du koker den eller steker den i stekeovn, istedenfor i panne med masse olje / smør.. ;)

     

    Egentlig er det bare å bruke sunn fornuft ;)

     

    EDIT: Rettet opp noen skrivefeil. :)

×
×
  • Opprett ny...