Gå til innhold

dbuch

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dbuch

  1. Disse kortene virker jo ikke så "syke" egentlig. Ihvertfall ikke i forhold til prisen.

     

    Geforce kort og Quadro kort er basert på samme underliggende arkitektur (G80, G92 osv) men har likevel en rekke forskjeller:

    • BIOS - kortenes BIOS er forskjellig, og eksponerer forskjellige features i underliggende hardware arkitektur
      Hardware - Geforce kort kan bygges av 'hvem som helst', mens Quadro kortene bygges av NVIDIA selv (eller rettere sagt - av en spesifikk produsent på vegne av NVIDIA). Build-kvaliteten, og dermed levetid og stabilitet på Quadro kort er normalt atskillig bedre enn på Geforce.

    En rekke kommenterer at Quadro kort er tilpasset CAD og annen profesjonelt bruk. Det korrekte er mer det motsatte : De fleste profesjonelle pakker er stort sett tilpasset Quadro kortene, og utnytter spesifikke profiler og features ved Quadro kortene. I praksis kan det aller meste gjøres på Geforce kortene, og forskjellene er ikke større mellom kortene at et (noen) Quadro kort kan BIOS flashes til å bli et Geforce kort osv.

     

    For en ISV (som vi er selv) så er fordelen med Quadro mange : Kortene har full support fra NVIDIA (eller PNY), programvaren sertifiseres for Quadro og kortene er normalt mye mer stabile over tid.

     

    Fra et kundeperspektiv så er kostnaden for et Quadro kort vs Geforce relativt ubetydelig. En geofysiker i StatoilHydro kan finne olje for enorme beløp, og hvorvidt grafikkortet kostet 5000 eller 15000 er likegyldig.

  2. Det kan det være flere årsaker it:

     

    - Grad av parallelisering av sofware. Seismikk algoritmer er ikke alltid 'embarrassingly parallel' - men er avhengige av cache hit/miss ratio. Husk at RAM IO er gudjammerlig tregt (i motsetning til RAM I/O for f.eks. Nvidia TESLA ol.)

    - I/O til/fra disk/nett er ofte begrensende faktor, ikke CPU (og å gå til Infiniband er ikke alltid regningssvarende - selv om Infiniband blir stadig billigere og billigere)

    - Uten at jeg har giddet å slå opp - det er ikke sikkert at Dell blades støtter quad core (trolig gjør de vel det).

     

    Mvh

    DB

     

    De 1300 nye nodene blir får to prosessorer med to kjerner, altså 5200 nye prosessorkjerner.

    Hvorfor flesker de ikke bare til med firekjerner når de først er i gang? Å gå fra to til fire kjerner på bladservere utgjør ikke så veldig mange prosent ekstra kostnad. Selv for modeller med samme hastighet og TDP som dobbeltkjernene.

     

    EMGS har planer om å frakte overskuddsvarmen til Trondheims fjernvarmeanlegg slik at man ikke bare fyrer for kråkene.

    Supert! De får en stjerne i boka der.

    9276415[/snapback]

  3. NVIDIA har sluppet 8700M - se http://www.channelregister.co.uk/2007/06/1...8600m_as_8700m/

     

    Er ikke sikker på om laptops med denne er tilgjengelig enda, men det er trolig bare uker om å gjøre. (Sommer = stille).

     

    8600 støtter DX10, men 7700 yter nok noe bedre i DX9. 8600 er det beste valget om du ikke har tenkt å bytte ut denne laptopen igjen rimelig snart.

    9089475[/snapback]

     

    Fins det noe bedre enn WXGA GeForce® 8600M GT 256MB da?

    9089482[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...