Gå til innhold

Blaabærmuffins

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blaabærmuffins

  1. Skal kjøpe min første klokke, og da trenger jeg litt hjelp. Tenkte å kjøpe for ca. 500 - 1500 kroner.

     

    Ser for meg en enkel automatisk klokke som jeg kan bruke både skinn og nato-rem på. Ettersom jeg ikke har planer om om å kjøpe flere klokker med det første, så hadde det vært fint med en allsidig klokke.

     

    Jeg har smale håndledd, så klokka må ikke være for stor.

     

    Har dere noen forslag?

     

    Jeg har sett på Seiko 5 SNK793, og har funnet en som selger den på ebay. Hva synes dere om den? Og ettersom jeg aldri har handlet på ebay før så hadde det vært fint med en bekreftelese på at selgeren ser grei ut.

  2. The_Darkness: Filippa K og Gregers wingtip skoene er fine. Jeg har de samme Filippa K skoene selv. Det eneste minuset var at gummisålen begynte å løsne foran på skoen, så vær obs på det. Det er fikset nå, men får se hvor lenge det holder.

     

    Likte også godt den grå cord-buksen og genseren fra NN07. Ser for meg at det kan bli et kult antrekk med de to tingene + Filippa K skoene :)

     

    Foretrekker enklere skjorter med færre detaljer.

  3. Jeg endte med å kjøpe disse skoene fra Herring shoes. Er godt fornøyd med dem så langt.

     

    Nå trenger jeg et passende belte til dem. Det må være ca samme brunfarge. Noen som vet hvor jeg kan finne dette? Jeg vil helst kjøpe fra en butikk i osloområdet, men nettbutikk er også greit.

     

    De fra Loake er kanskje litt større enn vanlig størrelse når de har blitt gått inn skikkelig. Men det er snakk om små forskjeller fra f.eks Mano (plims)

    Traff bra på størrelsen takket være deg :)

  4. De selger TGD på volt. Skjorter ligger vel rundt 500 kroner. Jeg har mange skjorter fra dem som jeg er fornøyd med. De fleste har en fin passform, men det er noen unntak. TGD har generelt en del enkle og pene plagg til en god pris, så jeg kjøper en del fra dem.

     

    Har kun èn dårlig erfaring med kvaliteten til TGD, og det er den ene v-genserne min som har blitt slapp i fisken etter en del vasker. Har riktignok 3 andre tilsvarende gensere som har holdt seg bra sålangt, men de er ikke blitt brukt og vasket like mye.

  5. På den siste siden liker jeg spesielt godt antrekkene til Jonas og Bebeluv. Fine fargekombinasjoner og god passform av begge.

     

    ---

     

    Når det gjelder hvite plims vil jeg anbefale en "cleaning block" som jeg kjøpte på DinSko. Den fungere som et viskelær, og fjerner støv og stygge merker på skoene. Noen merker får man ikke helt bort, men det meste forsvinner. Skoene blir hvertfall mye hvitere, og ser mye renere ut etter at man har brukt den.

     

    Mener å huske at denne saken kostet ca 100-150 kr. Den er egentlig laget for suede og nubuck skinn, men fungere altså fint på tøysko. Ser ut som den holder _veldig_ lenge også.

  6. Jeg er på utkikk etter et par brune pensko. Noen som har noe å anbefale, eller vet om butikker i oslo-området som det er verdt å besøke?

     

    EDIT: Prisklasse: ca 1000, men kan strekke meg litt lenger hvis jeg finner noe vledig bra.

    De skal f.eks kunne brukes til beige chinos og navy blazer.

     

    EDIT 2: Var veldig sløvt av meg å poste dette i cafen når det er en egen skotråd. Inlegget kan flyttes, men nå ser jeg at det snakkes om brune pensko der og :)

  7. Jeg er på utkikk etter noen svarte boots. Har vært rundt i mange skobutikker nå, og merker at jeg er alt for sent ute i år med tanke på at utvalget blir mindre og mindre.

     

    Har sett på disse fra Flippa K og disse fra Wolverine. Det er ca noe sånt jeg ønsker meg. Så er det noen som vet hvor jeg kan få tak i de skoene eller noe liknende i Oslo-området?

  8. Skagerak Arena ser ikke så bra ut etter min mening. Den gamle hovedtribunen som nå er på korstiden bør byttes ut med en ny som matcher resten av stadion. Dessuten burde de holdt seg til en etasje på tribunen og heller lukket igjen hjørnene. Da hadde det blitt mer intimt, og lyden hadde helt sikkert vært bedre.

     

    Etter et år på Fornebu Arena må jeg si meg fornøyd. Lyden ble veldig mye bedre etter at Stabæk Support flyttet til kortsiden. Fra utsiden ser arenaen helt grei ut. Litt grått og kjedelig, men sammenliknet med andre norske arenaer er den helt i toppen. Det samme kan vel sies om innsiden. Er veldig fornøyd med tribunen. De er i en 1 etasje, bratte og hevet litt over bakken slik at man ser brukbart uansett hvor man sitter. Lyset i arenaen er også veldig bra. Det som derimot ikke er bra er luften. Når gradestokken passerte 20 i sommer ble det veldig klam og tung luft der. Ellers på året er den helt fin, men ikke det samme som utendørsluft naturligvis. Ellers er alt av fasiliteter på plass og mer enn godkjent.

     

    Telenor_Arena_179302k.jpg

    774px-Telenor_arena_0646.jpg

  9. Spillerne jobbet hardt mot Start, men det viktigste er at de begynner å finne hverandre i angrepsspillet. Kombinasjonene og tempoet var helt på høyde med det vi presterte i fjor. Start var ikke i nærheten, men de var nok litt utkjørt etter ekstromgangene mot Løv-Ham.

     

    Nå møter vi Rosenborg på et best mulig tidspunkt med tanke på den selvtilliten spillerne må ha etter de 3 siste kampene (Selvom de ikke spilte veldig bra mot VIF borte).

     

    KF Tirana fra Albania kan bli psennende, men vi kunne med fordel trukket et dårligere lag. Tirana slo blant annet AC Milan 2-1 i en treningskamp i fjor. Men det er ikke lett å si noe om nivået de er på. Det positive er at de ikke er i sesong nå. Jeg håper de ikke er bedre enn at vi slår de greit med to jevngode kamper.

  10. Norsk fotball, mener du da Tippeligaen eller nordmenn? Du har både nordmenn som spiller i utlandet og utlendinger som spiller i Norge på laget :ermm:
    Hva er din drømmeelver fra norske spillere/samt spillere i tippeligaen

     

    Min:

    Knudsen

    Keller - Hangeland - P. Segerstrom - Riise

    J. Andersson - Annan - Thioune - Gamsten

    Nannskog - Moldskred

     

    Ikke helt objektiv...

  11. Du kan nok ikke se kamper som går lenger tilbake enn det kampsenteret viser. Men når det gjelder den kampen kunne det kanskje vært en idee å sende en forespørsel til TV2 å be dem om å legge kampen ut under "klassikere". Jeg har sett gjennom noen av kampen som ligger i den kategorien, og Lyn-Vif kampen ville lett overgått mye av det.

  12. Haha. FFK var sure fordi de tapte. Eller kanskje de var overdøvet av sine egne trommer? En kan jo ikke høre forskjell på FFK og Stabæk - da begge bruker trommer i tide og utide og har helt identiske sanger.

    Stabæk Support bruker ikke trommer eller megafon bare sånn at det er klart. Men det er etterhvert skremmende mange supporterklubber i TL som bruker det. I tilegg til SS er det kun Godset, Brann, VIF og TIL(?) som klarer seg uten så vidt jeg vet.

     

    Nei, Stabækfansen har aldri imponert meg. Var borte der i fjor - og da gikk Semb utover høytaleranlegget og takket den tilreisende fansen for at det kom til å bli en fest. Stabækfansen hadde, som vanlig, ingenting å by på - og det var vel flere bergensere der tror jeg...

    Hvilket høytaleranlegg? :!:

    Ellers konstaterer jeg at den siste setnningen din er totalt feil, men her er det uansett subjektive meninger som råder. Jeg oppfattet faktisk ting helt motsatt :)

     

    Da jeg var på Brann stadion i fjor ble jeg imponert over lyden når Bataljonen hadde vekselsrop med den andre kortsiden, men det virket ikke på langt nær som hele stadion bidro i en og samme sang. Mulig det kun skjer på gode dager.

     

    Ellers kan jeg si meg ganske enig med Brann fansen her når det gjelder sanger med "lalalala" og liknende. Det funker i noen få sanger, men det bør ikke være mange av dem. Kjernen hadde alt for mange i går etter min smak.

  13. Det som derimot er interessant å merke seg, er at Brann-publikumet måler seg med de beste i England i på en god dag - noe kampene mot Everton er et eksempel på.

    Hvor bra er de beste i England egentlig? The Kop er naturligvis gode, men bortsett fra det er mitt intrykk at det er elendig stemning i PL. Mange arenar har til og med kun sittende supportere. Så hvor mye som skal til for å få skryt fra den kanten vet nå ikke jeg.

     

     

    Hva så? Bataljonen får skryt utenfor Norge - en Ultrasgjeng skryter av en annen ultrasgjeng. Ikke imponert.

     

    Edit: Når ble Stabæk-fansen annerkjent? Hadde ikke laget vært så god så fjor, hadde de hatt like få folk som Lyn....

    Folk begynte å ta turen til Nadderud etter opprykket i 2005, og det kom ikke spesielt mange flere i gullsesongen, enn hva det gjorde årene før. Men det er vel ikke bare Stabæk som drar nytte av gode sportslige resultater? Men det økte tilskuersnittet må sees i sammenheng med ny arena. Hvor mange tror det det ville vært på Stabækkamper i år hvis vi fortsatt ble spilt på Nadderud? (PS: vi har et snitt mellom 900-1000 i toppseriekampene som spilles på Nadderud. Det er jo ikke så langt unna Lyn :!: )

     

    År - Tilskuersnitt

    2006 - 5056

    2007 - 5570

    2008 - 5834

    2009 - 9426

     

    Vi tar også med oss engasjementet på kamp - der vi overdøver alle med stemmeprakt. At vi ikke ser visuelt best ut, kan diskuteres, men sangen vår kan ingen ta fra oss.

    Tror du skal være litt forsiktig med å overvurdere Bataljonen. Dere får med mange på hjemmekamp, men den bortekampen deres i Fredrikstad var visst ikke så suveren selvom Solli trodde han var på hjemmebane.

    Fredrikstadsupporter fra Tribunekultur.no om Bataljonen sammenliknet med nevnte Stabæk:

    Skal sies at vi ikke hørte en eneste strofe fra Bergenserne før kampen var over og dere sto igjen for å takke spillerne. Stabæk-fansen var langt langt bedre.
    Hørte ikke et kvekk fra andre siden av stadion i løpet av hele kampen. Når spillerne takket dere hørte jeg noe, men ingenting imponerende. Ikke så jeg noe bevegelse der heller i løpet av kampen, unntatt litt klapping et par-tre ganger. Danan har rett, Stabæk var flere klasser bedre enn Brann på bortefeltet
  14. Onsdag 1. juli spiller Start mot Lillestrøm klokka 1935 (!). Kampen overføres på NRK1 (etter Dagsrevyen)

     

    Synes TV-selskapene begynner å få litt vel mye makt nå jeg...

    Det er flere rare tidspunkter for den neste perioden med TV-kamper:

    Onsdag 24.6 21:15 Rosenborg-Stabæk TV2

    Lørdag 25.7 19:45 Brann-Bodø/Glimt NRK 1

    + den kampen du nevnte.

     

    Synd at statrtstidspunktet på en kampe settes ut i fra et annet program som går på kanalen som sender kampen. Mye enklere for folk å forholde seg til de faste tidspunktene som har blitt praktisert de siste årene (18.00, 19.00 og 20.00). 16.00 kampen på NRK er også bra. Man kan trygt si at stadionpublikummet ikke blir prioritert i disse kampene. Men når TV-selskapene har betalt er vel NFF fornøyd.

  15. Jeg kommer med argumenter. Jeg har enda ikke hørt noe argument FOR trommer annet enn at " det får flere folk med." - som jeg synes er et elendig argument. Man får også folk med uten trommer - noe Bataljonen er et stjerneeksempel på.

    Da har du ikke lest godt nok. Trommer kan bidra til å holde et jevnt tempo i sanger som f.eks mange har en tendens til å synge for fort. Det kan vil også bidra til at sammkjøringen blir bedre. Men det er fult mulig å klare dette uten trommer. Trommer gjør bare jobben enklere.

     

    Men det er ikke verdt å bruke trommer på grunn av den utrolig irriterende lyden som på mange måter tar bort litt av trøkket som sang/rop kan skape alene.

     

    Men når man først skal bruke tromme er det som flere har vært inne på varierende kvalitet. Da vi hadde besøk av Oddrane på Telenor Arena før i år fikk vi virkelig høre hvor mye det går ann å missbruke en tromme. Var konstant banking gjennom hele kampen med noen innslag av "oddrane - klapp, klapp, klapp." Slikt blir man bare trist av. Hvis man først skal ha tromme må man ikke bruke det som et korpsinstrument.

  16. At dere trenger oppiskere er synonymt for meg som manglende engasjement.

    Jepp, engasjementet er mye høyere i Bergen enn de fleste andre steder. Men jobben til en forsanger er ikke bare å få med seg hele feltet. Det handler også om å styre tempo og samhandling, samt bestemme hvilke sanger som skal synges. Når enkeltpersoner på tribunen starter sanger ender det ofte med at kun en liten gruppe synger med, og mange hører ikke engagng hva de synger. Hvis dere ikke har det problemet i Bergen skjønner jeg godt at dere ikke har forsangere.

     

    Poenget er at dere kjører en stil der alle "SKAL" til enhver tid synge. Dere virker mer opptatt av å synge enn å følge med på kampen! Jeg annerkjenner at Branns publikum er dårlig i motgang. Der har vi mye å gå på. Men samtidig er det ingen på stadion, noen sinne, som kommer til å synge og hoppe når Brann presterer ræv på banen, uansett om vi ligger under eller det er 0-0. Det blir for unaturlig. Slik er det i Bergen; engasjementet og følelsene "samsvarer" med det som skjer på banen. Vi rabler gal når vi scorer, vi piper på laget til pause dersom de har gjort en elendig jobb på banen, fordi vi gir beskjed om hva vi syntes om prestasjonene. Spillerne fortjener ikke sang når de spiller elendig - da gir vi heller beskjed om at dette holder ikke!

    Er enig med mye av det du sier. Men vi synger da også sanger, som "Jobbe Brann" og den nevnte: "(...) Vi må kjempe for å vinne, kom igjen no SK Brann". Og om det går helt jævlig synger vi "Selv om vi rykker ned"-sangen vår.

     

    Ellers er jeg med på at spillerne skal få som de fortjener - det ser dumt ut å hoppe når du vet laget ditt har tapt kampen. Da skal ekte fans være skuffet.

     

    Ja, også Brann-fansen har sine negative sider i motgang, men vi har også en gjeng med trofaste fans som støtter laget uansett - selv om vi synger sanger/gir spillerne den oppmerksomheten de fortjener.

    Som tidligere sagt burde prioritet nr. 1 være å støtte laget hvis man er på en ståtribune med syngende supportere. Man er fortsatt like opptatt av hva som skjer på banen, men om man ikke klarer å se alt er det greit så lenge det er for å støtte laget. Man får med seg 95% uansett, og kampen kan man se i sin helhet når man kommer hjem.

     

    Det er klart at alle supportere blir påvirket av resultatet og prestasjonene på banen. Hoppesanger når laget er i ferd med å tape er det ingen som har spesielt lyst til, men som tidligere nevnt så kan man finne andre passende sanger. Så lenge laget er på banen skal de ha støtte.

     

    Pipe på eget lag er forresten en uting etter min mening. Er ikke poenget at man skal støtte laget slik at de gjør det bedre? Å pipe fører vel heller til det motsatte.

     

    ----------

     

    Jeg mener at de beste supporterklubbene er de som prioriterer sang og tifo på tribunen. Bataljonen lager en fin ramme rundt kampene i Bergen, men Kanari, Klanen, og til dels Kjernen er mye bedre etter min mening. Felles for de er at de klarer å holde trøkket opp gjennom hele kampen, og resignerer ikke selvom laget møter motgang (det gjelder først og fremst Kanari). Har to eksempler her som viser hvor bra det blir med flagg, hopping, og mye sang.

     

     

    ----------

     

    ...Jungel er gøy det - men det passer seg ikke på en fotballtribune..

    bild042kn8.jpg

  17. Er genrelt veldig enig med 7Bolanos her.

     

    Det handler om å støtte laget uansett hvordan de gjør det. Man finner naturligvis passende sanger ut i fra situasjonen laget befinner seg i. Men å synge, vifte med flagg, og hoppe kan indirekte bidra til å heve lagets prestasjoner. Generelt tror jeg at laget stter stor pris på at supporterne fortsetter å synge i motgang. Det er naturligvis ikke like lett å motivere seg for å synge for full hals hvis man ligger under, men slikt må man bare bite i seg hvis det er til det beste for laget.

     

    Kanarifansen er prakteksempelet på dette. De lager alltid bra trøkk og har et bra bruk av vifteflagg under kampen. Dette til tross for den enorme motgangen de har møtt de to siste årene. Det hadde definitivt ikke vært like morsomt på Åråsen hvis man hadde en supportergruppe som sluknet fullstendig med en gang langet havnet under. Det eneste minuset med kanari er selvfølgelig tromma. Både trommer og megafon burde ikke være nødvendig for å få til dette etter min mening.

     

    Man er selvfølgelig opptatt av hva som skjer på banen, men så lenge man befinner seg på ståfeltet hvor det skal synges så bør man prioritere det. Hvis personen foran deg på tribunen vifter med et flagg slik at du går glipp av 15 sekunder av kampen burde det være helt greit, fordi det bidrar til å skape stemning og støtte til laget.

     

    Forsangerne som står med ryggen til gjør det fordi de prioriterer å støtte laget. Jeg tør påstå at samtlige av dem ser kampen i reprise når de kommer hjem, men når de er på stadion gir de alt for laget og stemningen. Etter min mening står det stor respekt av det.

    Uten slike personer er jeg sikker på at stemningen på norske tribuner hadde vært mye dårligere. For å underbygge den påstaden kan jeg bruke Plankehaugen som eksempel. jeg leste på forumet deres at en forsanger som var veldig ivrig og fikk pisket med seg hele feltet hadde blitt bedt om å slutte med det av styret i supporterklubben. Etter dette har stemningen i Plankehaugen visstnok vært elendig. Dette merket jeg også da jeg var på besøk på Fredrikstad stadion før i år. Det var rett og slett svake prestasjoner av Plankehaugen sammenliknet med hva de har levert tidligere.

×
×
  • Opprett ny...