Gå til innhold

Ley28

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ley28

  1. Hey, har en i familien som er en tur innom USA neste uke, tenkte det var en glimrende anledning til å grabbe en ipod touch på billigsalg (1600 kr der mot 2500 her)...

     

    I den forbindelse lurer jeg på om det er noe forskjeller mellom amerikansk og norsk vare, noe som forhindrer full funksjonalitet eller noe sånt? Iom at det ikke er en iphone tror jeg ikke det er noe veldig galent med å kjøpe fra statene, men er det noen som har info/erfaringer med sånt?

     

    Det er slik at alle ipoder selges med norsk innebygget?¨

     

    Takker! :)

  2. Hei,

     

    Jeg leter etter et dikt, det fineste diktet jeg har hørt (ikke at jeg har hørt så mange). Det er en norsk oversettelse av "How do I love thee" av Elizabeth Barret Browning. Jeg har kun hørt den i en episode av en gammel tegnefilm, "Snoopy og knøttene", det er et valentinsdikt.

    Siden det virker som en lite kjent oversettelse, er det ikke noen som tilfeldigvis har episoden på DVD eller noe sånt? lite trolig, men det er lov å spørre...

     

    Takker for svar :)

  3. Noe jeg vet mange jenter liker, er en lyserosa shorte, i stedet for klassiske hvite. :)

    Det er en grunn til at det er klassisk.

     

    Her er forresten et veldig generelt tips: ikke hør på 15 år gamle jenter når det gjelder herreklær. Det er som å be en blind mann male et portrett av deg.

     

    Ikke nødvendigvigvis; hvis TS er ute etter å imponere nettopp 15 år gamle jenter, så er det kanskje veien å gå. I denne situasjonen.

  4. Hei,

     

    Har fått behov for både ny mobil og ny ipod. Tenkte jeg derfor skulle slå to fluer i en smekk og spare plass i bukselommene ved å kjøpe en iphone. Etter å ha tenkt litt over det, så virker det dog som et dårlig kjøp, tatt i betraktning pris i forhold til funksjonalitet ...

     

    Så har tenkt å kjøpe mobil og ipod separat. Er det noen som kunne hjelpe med forslag til ganske så enkel, liten mobil? Skal kun brukes til SMS og ringing, og burde være god å tekste på. Greit om den holder en viss standard, men ikke noe unødv. specs...

     

    (Er dette riktig tenkt, eller er iphone verdt prisen?)

     

    Takk :)

  5. Hei =)

     

    Tenkte å kjøpe en smoking til skoleball i februar, og vet at House of singles selger smoking m/skjorte og sløyfe for 3000 kr.

     

    Ellers så har jeg mulighet til å kjøpe brukt smokingjakke, -bukse og cummerband for 1000 hos en brudesalong... Jakken må syes litt inn, og settes seleknapper på, (noen som vet hvor de gjør dette rimelig?) i tillegg må jeg kjøpe skjorte. kommer vel opp i 1800-2000 kr...

     

    Vet ikke helt hva jeg skal kjøpe, antrekket skal bare brukes en gang i året, og smertegrensen går egentlig ved 1800 kr. Siden ballet er i februar, er det sannsynlig at HoS har januarsalg på smokinger?

  6. mmhmm... det blir vel en avveining mellom utseende og bruk da. har trasket en del rundt med fjellstøvler tidligere, og syntes det var veldig komfortabelt, spesielt når det er sludd og snø overalt. Eneste bekymringen er jo at det kan bli litt vel militaristisk/skinhead.

     

    Hadde ikke helt sansen for de skoene der, Thrice, men jeg skal sjekke ut litt andre typer røffere sko :)

  7. Heisann,

     

    Nå stunder det mot høst/vinter, og med det så begynner behovet for ordentlig fottøy å melde seg. Tenkte jeg skulle gå for et par ordentlig solide fjellstøvler og bruke dem som allroundsko i vinterhalvåret, men er litt redd for at dette blir rart...

     

    Hva tykker dere om fjellstøvler (ala combat boots, sort skinn, ganske høye 8"), kombinert med casual jeans/chinos og peacoat, f.eks.?

     

     

    Takker for svar =)

  8. Hei,

     

    er på utkikk etter en 17-tommers bærbar pc som skal brukes til multimedia. Ser at Elkjøp har dagstilbud på en Packard Bell LX86 i morgen, men problemet er at denne modellen ikke ser ut til å eksistere noe annet sted enn på Elkjøps nettsider. Den finnes ikke på Packard Bells hjemmesider.

     

    Er det noen som har noen erfaringer med denne pc'en? Jeg lurer på om den er noe å bruke penger på, for 6499.-

     

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/ENLX86JO757NC/packard-bell-easynote-lx86-757

     

    Takker for svar :)

  9. Takk for forslagene, de Dakine-sekkene ser veldig fine ut og egner seg godt til mitt bruk, tenker jeg :)

     

    I hvilke butikker får man tak i slike? (jeg bor i Lillestrøm, Akershus) Vil helst prøve sekken før jeg kjøper den, så nettbutikker er vel litt risky...

     

    Det var ganske mange modeller, og jeg har egentlig ikke peiling på sekk. Er det noen som vet hvor stort volum en vanlig sekk til vgs-bruk må ha?

  10. Heisann. En stund siden noen skrev i tråden, men jeg er egentlig på jakt etter en sekk til VGS jeg og...

     

    Noen som har forslag? og da mener jeg SEKK, og ikke skulderbag. Syns at skulderbag er finere, men sekk er behageligere og kan romme mer. Så hvis dere måtte kjøpe en sekk, hvilken hadde det vært?

     

    Takker for forslag =)

  11. Hei,

     

    Starter på videregående til høsten, og har fått beskjed om at jeg får utlevert en Dell Vostro 3300, med Intel Celeron duo core P4500 prosessor og 2Gb RAM...

     

    Er det noen som har noen erfaringer med Dell Vostro? Jeg lurer litt på hva denne maskinen er brukandes til, vil det funke med noe random Photoshop-arbeid og HD-avspilling? Og er noe casual Starcraft II helt ute av bildet?

     

     

    Takker for alle svar (:

  12. Du har rett i at det er mange hypoteser som er avvist, men ikke motbevist, med vitenskapelig kunnskap
    Den setningen der må du formulere på nytt. Den gir bare rett og slett ikke mening.Og dersom du har eksempler på "skapelses-teorier" som ikke er motbevist kan du jo dele det med oss/meg?

     

    Det går an å avvise en teori på grunnlag av at den er svært lite sannsynlig, men så lenge man ikke kan motbevise den kan man ikke si den er feil.

     

    Nå snakker jeg om kreasjonisme kun i den forstand at "noen/noe har skapt universet".

     

    Så vidt jeg vet, er det ingen som hverken har avvist eller motbevist et slikt postulat, man er bare enige om at det er svært lite sannsynlig.

     

     

    [EDIT]: Ser at jeg har misforstått diskusjonen litt, siden det her dreier seg spesifikt om kristendom, og ikke kreasjonisme generelt...

    Just forget what I've said

  13. Jeg mener på ingen måte at religion og vitenskap er likestilte, eller at religion er fakta. For the record, jeg er hardbarket ateist. Budskapet mitt er at hvis man setter sin lit til vitenskapen, burde man også vite hvordan man går frem for å bekrefte/avkrefte noe vitenskapelig sett. Det gjør man ved å føre beviser som kan dokumenteres empirisk. Siden ingen noensinne har klart å føre troverdige bevis for en teori om hva som ligger bak universets opprinnelse, er andre konkurrerende teorier, i dette tilfellet kreasjonisme, inntil videre helt valide. Det betyr ikke at den er sannsynlig eller at jeg mener det er den riktige teorien, det betyr bare at man vitenskapelig sett ikke kan utelukke den.

     

    Når det gjelder Intelligent Design, samt alle verdensreligioner, så er de basert på så mange andre påstander (f.eks. at Jorden er 6000 år gammel) som er tilbakevist av empirisk dokumentasjon at de er uforenlige med vitenskap.

     

    [edit]: litt skriveslurv

  14. Gud kan ikke eksistere. Da er han i hvert fall ikke allmektig og allgod på en gang. Hadde han vært det, hadde det ikke eksistert ondskap i verden.
    Og ikke nok med det. Orkaner, vulkanutbrudd og jordskjelv med påfølgende tsunamier skaper antakelig mer lidelse og død enn ting som kan tilskrives menneskelig ondskap. Hvorfor i herrens navn kan ikke den allmektige guden i det minste ordne opp i det. Til og med Supermann kunne jo stoppe et skarve jordskjelv.
    Jeg ser ingen umiddelbar motsetning mellom allmektighet og allgodhet. La oss anta at det finnes en allmektig el jefe. Kanskje menneskelig lidelse av en eller annen grunn er i det godes tjeneste? Kanskje har the man upstairs mer enn bare mennesker å ta hensyn til ved sin administrering av godhet? Kanskje godt for oss mennesker ikke nødvendigvis samsvarer med godt for mannen bak spakene? Det vi anser som godt er kanskje ikke godt i en mer objektiv, intergalaktisk og filosofisk forstand?... [...]

     

    Man kan saktens argumentere ut fra at Gud har et større, bredere og altomfattende kosmisk perspektiv, og at mennesket ikke forstår hans intensjoner og planer...

     

    Men jeg mener det er totalt irrelevant så lenge Gud henvender seg til mennesket, har plassert mennesket i en særposisjon og ser ut til å påta seg rollen som menneskets rettleder.

     

    Mye av den kristne tro er jo basert på en skreven kilde, som alle andre religioner. Hvis gud er allmektig og allvitende, hevet over tid og rom, så betyr det at han må ha godkjent og hatt kunnskap til det som står skrevet i Bibelen. Derfor må man også gå ut fra det bibelske og menneskelige konseptet av godhet. Hvis god for gud og god for mennesket var to forskjellige ting, så ville jo det rokket ved menneskets særstilling overfor gud?

    Hvorfor henvender han seg spesifikt til mennesket og likevel handler på en måte mennesket ikke forstår? Det er vårt konsept av ondskap som må legges til grunn, og så lenge han både er allvitende, allmektig og allgod hadde det vel vært en smal sak å gjøre ende på all verdens ondskap, og likevel ha dette som ledd i en større plan?

     

    Etter alt å dømme så betyr jo "allmektig" at man er hevet over alt og alle, på alle mulige plan i og utenfor tid og kosmos, og at ingenting er umulig eller ukontrollerbart, selv det som ligger utenfor vår fattevne, fantasi og de premisser vi baserer oss på i vår eksistens.

  15. Det er i bunn og grunn ingen motsetning mellom vitenskap og kreasjonisme i dets videste definisjon. Så lenge vitenskapen ikke vet hva som utløste/skapte liv og universet, vil det være rom for et utall forskjellige teorier om opprinnelsen. Ut fra et empirisk perspektiv vil det ikke være mulig å benekte en av disse teoriene, nemlig at det eksisterer en gud/guder som har skapt liv og universet, før man har ført bevis for en annen teori om universets opprinnelse. Hvor usannsynlig kreasjonisme enn er...

     

    Skjønt, religion i sin nåværende form er totalt uforenlig med vitenskap. Det vil alltid være en konflikt. Mennesket vil dessverre bedras.

  16. Jeg er selv i tenårene og har aldri sett en gutt som med vilje har shavet leggene sine for komfortens/estetikkens skyld... Selv ville jeg knapt hatt behov for det(om jeg i det hele tatt hadde brydd meg om legghår), å være asiater med generelt sparsom kroppsbehåring er jo ganske greit i den forstand =)

     

    Synes det blir litt for lettvint å stemple en hel aldersgruppe som "saueflokk" tho, de fleste på min skole og i mitt miljø er på ingen måte sauer.

  17. Si aldri til noen at du har følelser for dem på andre måter enn ansikt til ansikt. Jeg hadde oppfattet slikt som feigt, og upassende. Mange jeg har snakket med assosierer slikt med fjortisoppførsel deluxe, det gjør jeg og.

     

    Et godt tips er å si det - eller aller helst vise det - før det er for sent. Selv har jeg brent meg på det at jeg har brukt så lang tid på å samle mot til å vise følelsene mine, at toget har dratt og jenta gått hen og blitt sammen med en annen.

     

    Vennskapet står nok ikke på spill, hvis man trives i hverandres selskap er det svært mye som skal til før man ikke lenger er venner. Selvfølgelig blir det kleint, men det er ingenting uopprettelig ødelagt. :)

  18. Gud eksisterer ikke, som sagt, så det blir bare svada å diskutere hvorfor man evt. misliker ham. Derimot er det stor grunn til å mislike alle de ugjerninger, den urett og den villedelse som er avstedkommet i Guds navn.

     

    Jeg anerkjenner likevel det positive i Gud og religion generelt, ved at den gir mennesket håp, trøst og en følelse av at livet er mer enn det det egentlig er, og at døden kan overvinnes. Vi vil så gjerne tro at det er et formål med livet, noe fast, bestandig og trygt som vi alltid kan stole på og vende oss til. Til og med de fleste ateister vil gjerne tro.(Ut ifra dette perspektivet har kanskje religion vært en nødvendig overlevelsesmekanisme, et utslag av den evolusjonelle dødsfrykten?)

     

    Gud kan ikke eksistere. Da er han i hvert fall ikke allmektig og allgod på en gang. Hadde han vært det, hadde det ikke eksistert ondskap i verden. Og argumentet med at ondskap fungerer som en definerende motsats til godhet, holder ikke, for en gud som tillater ondskap er ikke allgod, uansett om den er så mye nødvendig.

     

    Nei, hadde Gud eksistert, så hadde han oppfylt menneskets mening i livet, og gjort alle lykkelige. Han hadde ikke overlatt det til oss selv å søke livets mening, som til syvende og sist er å være lykkelige.

     

    Derfor eksisterer ikke Gud. Det er dog et tankekors om den ultimate allgode handlingen, hvis Gud hadde eksistert, kanskje hadde vært å unnlate å skape verden i det hele tatt.

    • Liker 1
  19. Hei :D Sitter og øver nå, men trenger hjelp med en oppgave som i sannsyn som vi har hatt lite av dette skoleåret. "Du har et glass med 8 kuler oppi, 5 av dem er blå og 3 er gule. Hva er sjansen for å trekke de 3 gule kulene på rad etter hverandre?"Blir utrekningen slik? 3/8 * 2/7 * 1/6 Tilnærmet ; 0.375*0.285*0.166 tilnærmet ; 0.017 = 1.7 prosent? Føler det er noe feil her, kan noen regne oppgaven? Takk for svar!
    Det stemmer nok det, ja.EDIT: for å forklare litt bedre, 3/8 * 2/7 * 1/6 er korrekt, og man kan løse det slik:chart?cht=tx&chl=\frac{3}{8} \cdot \frac{2}{7} \cdot \frac{1}{6} = \frac{3 \cdot 2 \cdot 1}{8 \cdot 7 \cdot 6} = \frac{6}{336} = 0,0178571 \approx 0,017 = 1,7 %

     

    Vi fikk en oppgave som lignet dette på del 2.

    Er veldig usikker på om jeg løste den riktig, siden klassen min ikke har fått den type sannsynlighet gjennomgått i det hele tatt.

     

    Oppgaven var ala: I en kasse med 15 tilbehørspakker er det 2 av pakkene som har en feil. Hva er sjansen for å trekke de to feilvarene etter hverandre?

     

    iflg. quoten over, er riktig svar 2/15*1/14=2/210=1/105=0,008 ??

     

    Det var i hvertfall det jeg svarte, men kan noen bekrefte det?

    Sitter og gremmes over den oppgaven der...

     

    Uheldigvis klarte jeg å regne 1/105=0,008 men det får ikke hjelpe :(

×
×
  • Opprett ny...