Gå til innhold

kj_

Medlemmer
  • Innlegg

    917
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av kj_

  1. Flott d der men kanskje Huawei ikke skal glemme de med p9 (plus) og mate 9 osv og i det minste få oppdatert disse til android 8...

     

     

    Ser ikke bort fra at det vil komme. Det som kommer først er vel til de modellene som ble lansert med Android 8, siden disse da ble en del av Project Treble. Det kreves mindre koding fra Huawei's side for å implementere Android 9 i Huawei mobiler som ble lansert med Android 8, og det er nok årsaken til at disse slippes først.

     

    Huawei kundeservice har allerede besvart en etterspørsel vedrørende oppdatering til P9-serien, og presiserer at det ikke kommer en oppdatering til disse modellene. De begrunnet årsaken med inkompatibel hardware. De slapp først en OTA-beta til kinesiske kunder, men trakk denne pga. bugs.

     

    Edit: kilde: http://www.huaweicentral.com/huawei-p9-wont-be-receiving-android-8-0-oreo-update/

  2. Etter den nye revisjonen i Oslo har det ikke skjedd store endringer de siste årene, men de første årene har gjennomgått litt større. Noe å nevne er at man har gått fra en noe integrert tverrfaglig løsning til å gjøre seg ferdig med all basalmedisin de første halvannet årene, ie. all anatomi, normalfysiologi, statistikk osv.. Siden det var mulig å bytte over tidligere, er det derfor ikke nødvendigvis gitt at det er like enkelt nå. Spesielt ikke når semestrene er kombinert i moduler. Da må man i verste fall innstille seg på å gå noen semestre om igjen. Alt dette vil en studiekoordinator svare bedre på.

     

    Enkleste er kanskje å søke seg inn på nytt, for så å søke fritak for enkelte eksamener.

  3. Vil tro at et annet aspekt er elektriske felter som gir små forstyrrelser i radar og lignende i flyet. Ved to flyvninger jeg har vært på inn til OSL nå i februar har kapteinen bedt alle om å skru alt elektronisk utstyr «helt av» pga. at de har måtte lande kun vha. flyinstrumentene. (Tett tåke helt ned til rullebanen). Flyvertinnene gikk etterpå rundt og grovsjekket radene før innflyvning.

  4. Jeg tror jeg ikke helt skjønner hva du spør om, men generelt har vi et immunforsvar som forsøker å bekjempe infeksjonene selv. I mange tilfeller klarer det det, men andre ganger er det nødvendig med medisiner som kan hjelpe til med denne oppgaven, eg. antibiotika. 

     

    Effekten av medisinen pr. mikroorganisme vil være den samme, men medisiner kan være med å kuppere et anfall f.eks. raskere enn det hadde gjort hvis man ikke hadde brukt det.

  5.  

    De er inne på noe der ved at man kun trenger å ha litt mer rett enn man tar feil for å slå markedet.

     

    Noen problemer med en slik presentasjon som NRK har laget:

     

    1. Tre måneder er altfor kort tid for å se hvem som kan gjøre det bra på aksjer. Selv Warren Buffet, Ben Graham, og andre investorer som har slått markedet over flere tiår, sier at kortsiktig så er det vilkårlig hvor prisen på en aksje går. Dvs. Umulig å spå nøyaktig.

     

    2. Sammenligningene de gjør er av natur, på kort sikt. Et fond som gjør det dårlig i tre år, for så å ha en 300 % økning det fjerde året vil bli sett på som flaks, og et dårlig fond, fordi det kun gikk bedre enn markedet ett år. Et fond som gjør det 0.1 % bedre enn markedet hvert år i ti år, vil bli erklært for et genifond(eller i dette tilfellet flaks det også), selv om fondet har en mye dårligere avkastning en tidligere nevnte eksempel.

     

     

    Oppstarttidspunktet har nok også veldig mye å si. Man kan jo spørre seg om hvordan det hadde gått om han hadde startet opp i 2006.

  6. Hvis du vet du ikke har nok poeng til å komme inn på studiet per i dag, har du kanskje ikke noe valg mtp. å ta opp igjen enkelte fag. Å velge de letteste fagene, virker jo som.. ehm, den letteste veien.

     

    Etter at studiet i Oslo ble lagt om er det nok ikke så mange som kan uttale seg om hvordan byttet vil gå nå, men det virker fremdeles som om OD1100 overlapper med MED1100. Dette vil jo si at du ikke nødvendigvis kan søke overgang internt, men at du må søke via samordna opptak på nytt, for deretter å søke fritak fra MED1100 og på bakgrunn av det få opprykk. (Hvis det er ledig plass).

  7. Laser har jeg ingen erfaring med, men kan svare litt på kirurgibiten.

     

    Uten at du har beskrevet det noe nærmere, er arr etter kviser relativt små og flertallige. Å fjerne disse kirurgisk vil antakeligvis gi større arr enn det var i utgangspunktet, med andre potensielle komplikasjoner som f.eks. hypertrofisk arrvekst og keloid. Dette er ikke vanlig, men heller ikke sjelden å se etter kirurgi. Noen kan eksempelvis få keloid-arrdannelse etter føflekkfjerning.

     

    Når det gjelder støtte, så kan du ta opp dette med din fastlege. Hvis du plages så mye av dette at ønsket om å forsøke og fjerne de veier tyngre enn potensielle komplikasjoner, vil fastlegen kunne henvise deg videre. Offentlige sykehus vil antakeligvis ha lang ventetid (plastikk på Rikshospitalet hadde typ >52 uker på lavpri småkirurgi sist jeg sjekket), mens private legesenter f.eks. Aleris kan ha betydelig kortere ventetid. Henvises du fra det offentlig, er det kun egenandel som gjelder i begge tilfellene.

    • Liker 1
  8. Det er veldig individuelt hvor lenge man har smerter da det er mange ting som kan påvirke dette. Alt fra graden av herniering til hvor på skiven den er og egen smerteterskel. 

     

    Generelt vil man i en akuttsituasjon ved sterke smerter utelukke andre differensialdiagnoser ved å teste nevrologien i området. Dette vil som oftest gå på nedsatt følelse og kraft nedover beina, sfinktertonus og blæreretensjon. Hvis dette er ok, vil man ideelt sett sende hjem personen med paracet+ibux som kan tas x flere/dag. (studier viser dog blandede resultater om dette i kombinasjon eller hver for seg fungerer best, så det tyder vel på at det er best å teste ut hva som funker best for en selv - selv om det er akseptert blant legestanden at å ta det i kombinasjon er greit). 

     

    I mange tilfeller vil man også ta et rtg.bilde, men flere radiologer mener at dette ikke er nødvendig etter en slik akutt hendelse som er nevnt fordi behandlingen initialt vil ikke være noe annerledes hvis de symptomene ovenfor er negative. Hvis det derimot ikke blir bedre etter noen uker, vil man kunne vurdere videre utredning. 

     

    Men oppsøk gjerne lege, og som nevnt vil de aller fleste bli bra av seg selv etter noen uker, men for kuriositetens skyld kan man jo nevne at ... hvis man ikke har noen bedring etter 1 mnd. eller at man ikke har blitt bra etter 3 mnd., kan det være indikasjon på kirurgisk inngrep. Dette er ikke risikofritt, så man bør vurdere potensielle komplikasjoner opp mot de symptomene man har.

  9. Forfallsdato vil hos mange banker være dagens dato, med mindre man presiserer dette ved å velge en spesifikk dato. Hvis du gjorde dette på fredag, vil antakeligvis ikke transaksjonen ha gått igjennom før natt til i dag. I tillegg til dette, vil det som nevnt ta et par dager før semesteravgiften blir registrert i din studentweb el.. Sjekk igjen om et par dager.

  10. Nei, det er ikke det samme!

     

    Krystallsyken skyldes at en løs otitt-stein i balansesystemet har løsnet og forstyrrer andre balanseorganer i øret. Dette gir en kortvarig posisjonsavhengig svimmelhet, derav også navnet Benign paroksysmal posisjonell vertigo (BPPV). Symptomvarighet er anfall med sekunders varighet.

     

    Virus på balansenerven skyldes som navnet sier et virus på balansenerven (oftest et herpes simplex virus). Dette ligger ofte latent i kroppen, og enkelte ganger kan det blusse opp på f.eks. balansenerven, og derav også navnet vestibularisnevritt (fordi balansenerven heter nervus vestibularis). Dette gir også svimmelhet og kvalme, men kan vare lenger enn BPPV - ofte 2-3 dager.

    • Liker 5
  11. Det vil være vanskelig for oss å si noe konkret om dine plager, da symptomene du forteller om inngår i mange ulike ting. Du bør derfor ikke konkludere noe ut fra svarene du får her, men ja...

     

    Du sier at prøvene fastlegen har tatt er greie, og at du derfor antakeligvis ikke lenger har påvisbare verdier av mononukleose. Mange personer forteller allikevel at de fortsetter å ha plager en stund etter at verdiene går tilbake igjen, og symptomene til mononukleose er jo nettopp mange av de du forteller om. Residiverende after kan jo også underbygge en slik mulig forklaring, ved at immunforsvaret kan være redusert. 

     

    En skjev neseskillevegg alene vil ikke forklare de plagene du har, men det kan godt være andre ting i ØNH-regionen som kan være medvirkende. Tror du skal vente til du har fått time der, og fortelle legen der om plagene du har med luftveiene i kombinasjon med de andre plagene. Andre leger vil ikke kjenne deg bedre enn fastlegen din, og mtp. blodprøvene vil de ikke nødvendigvis finne noe nytt. 

  12. Det er i all hovedsak to grupper som kan avlegge utsatt eksamen / konte. Dette er de som enten har strøket på ordinær eksamen eller trekk av andre grunner.

     

    De som har strøket meldes som oftest opp automatisk til utsatt eksamen, mens de resterende må melde seg opp selv. Dette gjøres stort sett gjennom studentweb, og muligheten er kun åpen for de som faller inn under de ovenfornevnte gruppene etter at ordinær sensur er publisert. Studiekoordinator kan være behjelpelig i prosessen. 

  13. Settes ikke umiddelbart på blodtrykksmedisiner?

     

    Hun har gått på det i årevis og det skulle være veldig unødvendig.

     

    Nå har det jo bare ballet på seg med det ene og det andre.

     

    Å settes på medisiner og uten i mellomtiden gi kroppen en sjanse til å heale seg selv, syns jeg ikke er rett.

     

    Hun har sikkert gått på det i 20 år kanskje 30 antageligvis eller mer :/

     

    Om man ukritisk hører på hva legen sier kan det bli resultatet

     

    Hvor vidt hun trenger det eller ikke er vanskelig for oss å svare på, men siden hun går på Marevan er hun mest sannsynligvis inne til hyppige (INR-) kontroller på fastlegekontoret hvor behovet for denne type medisin vurderes i mer eller mindre grad. 

     

    Når det gjelder blodtrykkssenkende medisin er det flere indikasjoner for bruk av dette. Å senke blodtrykket er naturligvis en av dem, men en annen er også bruken av det i behandlingen av atrieflimmer. Ved atrieflimmer brukes som nevnt Marevan / DOAKs for å hindre trombedannelse og potensiell hjeneemboli, men i tillegg kan man bruke medikamenter som kontrollerer hjerterytmen for å hindre at hjerteslagene blir altfor uregelmessig - altså antiarrytmika. Av antiarrytmika har man blant annet medikamenter som også fungerer som blodtrykkssenkende. Dette kan være grunnen til at hun står på begge deler.

  14. Jeg synes man skal ha litt tiltro til hva legen(e) har satt henne på. Man settes ikke umiddelbart på blodtrykksmedisiner, og i alle fall ikke marevan, med mindre det er indikasjon for det. Marevan ved atrieflimmer vil forebygge blodproppdannelse, med påfølgende reduksjon av risiko for å få slag. Det er antakeligvis gjennomført en enkel CHA2DS2VASc score i forkant av dette for å se om det er indikasjon for å sette henne på dette. Det finnes mange gode studier som viser effekten av bruk av denne scoren før initiering av blodfortynnende.

     

    I løpet av de siste årene har det riktignok blitt utviklet andre medisiner som kan brukes forebyggende ved atrieflimmer, DOAKs. Disse er ikke vitamin-K-antagonister (slik som Marevan), og vil ikke påvirkes av K-vitamin i kosten. Hvis inntaket av K-vitamin i kosten deres påvirker INR-verdiene til moren din, burde dette tas opp med fastlegen som kan se på muligheten til å gå over til de nyere DOAKene. 

     

    ed.typo..

    • Liker 2
  15. Du slenger også ut en påstand om at dette "Ayurveda" er noe som bør prøves, uten faktisk å argumentere hvorfor. 

     

    Jeg tror det kun er et fåtall av den norske befolkningen som har hørt om og satt seg inn i dette, og årsaken til dette er at det ikke er en godkjent/akseptert offentlig behandlingsform. Det kan riktignok være at det har en marginal effekt, men at denne effekten skyldes andre ting enn selve behandlingen kan definitivt ikke utelukkes. Som nevnt klarer kroppen veldig ofte å hele seg selv med tiden.

     

    Når behandlingsformen ikke er godkjent er det i tillegg ofte en grunn til det. De viktigste årsakene til dette er at studier ikke viser at behandlingen har effekt, at behandlingen rett og slett er skadelig eller at det ikke finnes anatomiske og fysiologiske holdepunkter for at det skal fungere. Ofte en kombinasjon av de ovenfornevnte. Det er ikke uvanlig at etatene som godkjenner behandlinger fraråder enkelte behandlingsformer nettopp fordi de kan være helsefarlig. [1]

     

    Tilbake til spørsmålet som stilles

    Snakk med legen som satte deg på medisinene i utgangspunktet. 

     

    Det finnes flere steder som kan hjelpe en med nedtrapping av medisiner. Dette bør gjøres i samråd med en lege på det aktuelle området. Uproblematiske legemidler kan gjerne trappes ned i samråd med fastlege (som kan ta kontakt med spesialisthelsetjenesten), ellers så kan de trappes ned i samråd med legen som startet opp behandlingen. Psykiatriske legemidler kan da f.eks. trappes ned gjennom en DPS. 

     

    Dog er det ofte en grunn til at legen mener man bør stå på det, men er interaksjoenne og bivirkningene et problem som går utover hverdagen, kan man forsøke i samråd med legen å finne et annet legemiddel med tilsvarende effekt, men med ulik bivirknings- og interaksjonsprofil. Legen kan også henvise til annet aktuelt helsepersonell dersom det er ønskelig og behovet er der.

     

    5. års medisinstudent

     

    [1] http://www.fda.gov/ForConsumers/ConsumerUpdates/ucm050798.htm

    • Liker 9
  16.  

    Hvis flomlyset er hovedargumentet ditt mtp. det uformelle, så har du en dårlig sak. En 1000lm lykt på styret som peker rett frem blender mye mer enn en som vinkles nedover fra hjelmen. Lyskilden kommer såpass mye lavere fra styret enn fra hjelmen, så man er avhengig av en del sterkere strølys hvis man skal gjøre det førstnevnte og samtidig kunne se alle ønskede steder. At dét ikke vil blende medtrafikanter, kan jeg ikke skjønne.

    Men nå er du heldig som slipper meg i trafikken for en periode ettersom noen stjal lykt og skjermene mine i går.. Har hjelmlykten fremdeles da

    Ikke når man tilter lyset ned mot veibanen, noe jeg gjør, og skal gjøre. Et lys som peker rett frem har lite reell effekt, og de som evt. måtte rette lyset slik har gått glipp av noe vesentlig. De som gjør det riktig ser det man vil se samtidig som at man ikke blender motgående trafikk. Det er ikke lysforholdene som avgjør hvilken fart det er forsvarlig å holde, men føret så lenge man har sterkt nok lys, og tilter det riktig. Med lykten jeg bruker kan jeg holde tilnærmet samme tempo i bekmørke som på lyse dagen, når den er stilt inn riktig på styret. For da ser jeg veibanen og oppdager evt. hindre før det er for sent. Skjønner ikke hvordan folk kan kjøre rundt med telys, de er jo praktisk talt ubrukelige, samme som det å montere flomlys på hjelmen, som lyser idioti.

    Hvordan får man egentlig lykt og skjermer frastjålet?

    Med utgangspunkt i innleggene våre er vi uenig. Det er greit. Synspunkter har blitt belyst.

     

    Hele lysmodulen var borte (med festeanordningen), så det var nok benyttet en unbrako. SKS-skjermene hadde gummistroppfeste. Skjedde ved Ullevål.

  17.  

    PS - synes med hell du kan roe ned aggresivitetsnivået i denne tråden. Jeg skjønner at du har sterke meninger om dine med- og mottrafikanter, men å konsekvent rope ut at folk er duster er ikke spesielt konstruktivt.

    Vel, nå har jeg kjørt langt nok til å ha en mening om hva som er rett å gjøre mtp. å kjøre i trafikken på sykkel. Og de som har flomlys på hjelmen blender motgående trafikk, både på 2 og 4 hjul. Lys skal monteres på styret. Både fordi det er påbudt, men også fordi man da enkelt får stabilt lys det det faktisk trengs, og ikke alle andre steder. Hva angår plass er det ingen unnskyldning. Jeg kjører sykkel med bukkestyre, og selv jeg får plass til GoPro, ringeklokke, GPS (Garmin Edge 1000) OG lykt på styret.

    Hvis flomlyset er hovedargumentet ditt mtp. det uformelle, så har du en dårlig sak. En 1000lm lykt på styret som peker rett frem blender mye mer enn en som vinkles nedover fra hjelmen. Lyskilden kommer såpass mye lavere fra styret enn fra hjelmen, så man er avhengig av en del sterkere strølys hvis man skal gjøre det førstnevnte og samtidig kunne se alle ønskede steder. At dét ikke vil blende medtrafikanter, kan jeg ikke skjønne.

     

    Men nå er du heldig som slipper meg i trafikken for en periode ettersom noen stjal lykt og skjermene mine i går.. Har hjelmlykten fremdeles da

  18. Inntil jeg skaffet meg nytt lys til styret etter tyveri, var jeg en av dem som prioriterte lys på hjelmen fremfor styret.. selv om jeg var klar over påbudet. Begrunnelsen var enkel;

    • Jeg fikk lyset dit hvor jeg trengte det, enten det måtte være å se etter om det kom fotgjengere/syklister som skulle krysse veien over gangfelt
    • Jeg kunne se hvordan veibanen var der hvor jeg var i ferd med å svinge.
    • Jeg ble mer synlig for andre trafikanter fordi lyskilden var høyere (ikke alltid man ligger på rekke i trafikken)
    • Frontlykten min ble stjålet 2 ganger sist vinter, og det irriterer meg å måtte bruke en del tid totalt på å montere/demontere for hver tur. De som enkelt kan klipses av lyser jo "ingen ting", og har ikke noen funksjon utover det å bli synlig for andre (+0.5 m foran sykkelen)

    Monterer man også lyset slik som nevnt tidligere, med skråvinkel med fokuspunkt 3-5 foran sykkelen, vil som oftest strølyset til hjelmlyktene være mye mindre enn det som bilene gir fra seg. 

    • Liker 3
  19. UiO har vedtatt å innføre karakterer som sagt, og har valgt å følge Bergen som har benyttet karakterer i mange år. Det er ikke alle emnene som skal ha karakter; enkelte emner skal fremdeles ha bestått/ikke bestått. Dette vil antakeligvis i hovedsak være emnene hvor man har en klinisk eksamen.

     

    Kunnskapsnivået hos en student med A vil antakeligvis være bedre enn en med D, men hvor mye en student med D kan, vil helt avhenge av hva fakultetet setter som som standard på eksamen. De kan velge å legge lista generelt høyt, og da vil D-studentene et sted ha bedre kunnskapsnivå enn en B-student et annet sted.

     

    Med andre ord vil det bli vanskelig å sammenligne mht. karakterer, og arbeid med midlertidig lisens vil antakeligvis fortsette veie tyngst i ansettelsesprosessen til turnus. Som et supplement til dette har de jo valgt å kartlegge muligheten for en nasjonal embetseksamen som er felles for de ulike fakultetene, og da vil det være denne som teller fremfor karakterene på enkelte emner.

     

    Ish

  20. Hej Allihopa! 

    Kjæresten min (ikke norsk statsborger) kommer og skal etter et friår (lære nødvendig og krevd språk) begynne medisinstudiet. I forhold til Lånekassen, så er det gunstig med en jobb i det friåret som er relatert til medisinstudiet. Hvilke muligheter har man for medisinrelatert arbeid, uten noen som helst utdannelse? Noen tips?

     

    Uten noen utdanning og erfaring er det stort sett stillinger som pleieassistenter på diverse sykehjem, omsorgshjem e.l. som alle går under helsesektoren. Hvor relevant det er for studiet som sådan er omdiskutert, men det gir i alle fall et innblikk i helsesektoren og etter min mening verdifull erfaring.

     

    Hvor enkelt det er å finne en slik jobb for en person som ikke snakker norsk i utgangspunktet kan vel riktignok være en utfordring. Flere avdelinger jeg har vært innom det siste året har tatt opp dette som et problem, og ønsker å få bukt med problemet. (ansette godt språkkompetente folk).

  21. Ut fra den økonomiske situasjonen som har funnet sted de siste årene, og hvor man er i dag, så kan man jo prøve å resonnere hvor mye rentene kan falle ytterligere. Med stigende inflasjon samtidig som at oljen, i alle fall for en periode, har begynt å stabilisere ser, er det vel i alle fall forlokkende å tenke at renteoppsiden er MYE større enn nedsiden. Dette sammen med at enkelte store banker har satt opp renten siste måned, så er det vel en god risk/reward i å binde renten for eksempel 5 år. 2% eller 2.5% er begge lave, historisk sett.

    • Liker 3
  22. Jeg har ikke spesielt hast med å få en ny mobil, da min gamle S3 fremdeles fungerer passelig på mange områder. Et tilbud som ligger 800-1000 under andre priser virker derfor utmerket. Det virker for meg tydelig at folk har for mye penger for siden det diskuteres om man kun sparer 800 eller 1100 fremfor det faktumet at man sparer ca. 1000 kr (ca. 15% avslag).. som er et godt tilbud

×
×
  • Opprett ny...