Gå til innhold

peder---

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av peder---

  1. Hei. Jeg skal en tur til Alpene i januar og lurte på om dere hadde noen forslag om bra steder å reise? Er mest på utkikk etter offpiste-løyper og steder som ikke er overfyllt av folk. Er også interessert i å høre om bra after-ski steder.

     

    Takker for evt. hjelp!

  2. Hei. Jeg og en kamerat skal dra på en fotballferie til Spania i september, vi har sett oss ut kampene:

     

    1. 13.09 Sevilla vs. Real Zaragoza

    2. 20.09 Barcelona vs. Atlético Madrid

    3. 23.09 Villareal vs. Real Madrid

    4. 27.09 Valencia vs. Atlético Madrid

     

    (Vurderer å sløyfe Sevilla vs. Real Zaragoza pga. at vi må være der en uke før de andre)

     

    Spørsmålene er da som følger...

     

    * ... hvor er det man får tak i de billigste billettene?

    * ... hvor lenge før bør man bestille for å få så og så gode plasser?

    * ... burde vi få med oss Sevilla?

  3. Hei. Jeg og en kamerat skal dra på en fotballferie til Spania i september, vi har sett oss ut kampene:

    1. 13.09 Sevilla vs. Real Zaragoza
    2. 20.09 Barcelona vs. Atlético Madrid
    3. 23.09 Villareal vs. Real Madrid
    4. 27.09 Valencia vs. Atlético Madrid

    (Vurderer å sløyfe Sevilla vs. Real Zaragoza pga. at vi må være der en uke før de andre)

     

    Spørsmålene er da som følger...

    • ... hvor er det man får tak i de billigste billettene?
    • ... hvor lenge før bør man bestille for å få så og så gode plasser?
    • ... burde vi få med oss Sevilla?

  4. Hva betyr...

    Det er navnet på brettene til Loaded.

    For billige brett kan du se på utvalget til Sector 9, Earthwing og Landyachtz, som noen eksempler. Den sida er fin å bestille fra.

    Lengde må du vurdere selv. Jeg anbefaler å sjekke ut noen videoer på Youtube og se hva du syns passer best. Selv trives jeg både med 33" og 42", men til hvert sitt bruk.

    Ok, men det skal sies at det ikke manglet på valgmuligheter og variasjoner når man først så på et brett :p Noen anbefalinger? Hvor mye må jeg sette meg inn i det messom?

  5. Hei. Jeg tenkte meg et nogenlunde billig brett til å cruise (i byen og evt. ned fjellveier) og komme meg fra A til B på, anbefalinger om type og nettbutikk? Jeg er 188cm og rundt 80kg, er det en viss lengde på brettet jeg bør være på utkikk etter?

     

    Hva betyr...

    Vanguard,

    Ceviche,

    Pintail,

    Dervish og

    Dancer?

     

    PS. Helst et brett som ikke må byttes ut etter ett års bruk.

  6. Hei.

     

    Jeg var usikker på hvor jeg skulle henvende meg med dette, så jeg håper en moderator kan hjelpe meg med å kategorisere det.

     

    Jeg har nettopp kjøpt en Acer Aspire 6930z og fant ut at det var en masse Acer-produkter på maskina, vet noen av dere hva jeg kan slette/ikke slette? Jeg har ikke noen OS-cd og kan derfor ikke bruke noe andre formateringsmuligheter.

     

    Mvh.

    Peder MH

  7. Jeg skal ha meg en bærebar pc til 5-7 tusen. Den skal brukes mest til generell bruk, men har også lyst på en som har muligheten til å dra igang spill som Battlefield 2 (+ det nye Bf1943), Company of Heroes ++ på fullt. Skjermen bør ikke være større enn 15,6" og helst så lett som mulig. Har dere noen tips som jeg kan se på?

     

    HP vs. Acer (kundeservice og kvalitet)?

  8. Hei.

    Jeg skulle hatt meg en bærebar PC (BBPC) å ha i førstegangstjenesten jeg avtjener for tiden, og videre ut i studier.

     

    Makspris: 7000,-

    • Om jeg høyere ift. spilling på den si gjerne hvor høyt.

    Bruksområder: Spilling, DVD-spiller og vanlig bruk

    • Jeg spiller mest Battlefield 2, jeg kunne derfor tenke meg en BBPC som kjørte det ganske bra. Det er også sannsynlig at jeg kommer til å kjøre det nye Battlefield 1943 på den BBPCen.
    • Jeg har ikke mye erfaring i å koble BBPCer til TVer, men vil gjerne ha muligheten til det. Hva trenger jeg?

    Skjermstørrelse: 15,6"

    Ikke noe større, ikke noe mindre.

    Porter: X antall USB-porter, Firewire, HDMI-inngang

    • Jeg bruker ekstern HDD, skriver, datamus og trenger derfor noen USB-innganger (4+)
    • Firewire er ikke en nødvendighet, men kan være bra å ha ift. videooverføring fra videokameraer.
    • Jeg vil ha muligheten til å bruke den BBPCen som en DVD-spiller/vise filmer fra HDDen, derfor har jeg tatt med HDMI. Om det er noe mer jeg bør vite angående bruk av BBPC som DVD-spiller så si gjerne ifra.

    Angående produsent er jeg ikke sikker på hvilken jeg vil ha, jeg har hørt mye bra om HP og Acer og hatt ett dårlig møte med Dell, men det kan hende det var et éngangstilfelle.

    • Hvilken produsent rekommenderer dere?
    • Hvilken leverandør har dere hatt best erfaring med (jeg skulle helst kjøpt fra en leverandør med butikker, da det er mest lettvint)?

    Takk for all hjelp!

  9. Hei. Jeg skulle hatt meg en bærebar PC (BBPC) til førstegangstjenesten:

    • Jeg vil ha muligheten til å bruke den som DVD-spiller, finnes det HDMI-porter på BBPC?
      Den høyeste ytelsen jeg trenger er å kunne kjøre Battlefield 2-grafikk+ knirkefritt, gjerne på baner med 64 stk.
      Jeg tror at jeg maksimum vil bruke 7k, helst nærmere 6k.

    Hvilke produsenter holder den beste kvaliteten etter deres mening?

  10. Nå sjekka jeg Finn, og det ser ut til at Continental er billigst med billetter til rundt 11.000, ja.

     

    Du er nok litt sent ute, desverre. Jeg bestilte billetter til min tur i mai for tre uker siden, og da slapp jeg unna med 5.300. Det er viktig å ikke vente for lenge med å bestille.

    Ok, da får jeg utsette turen :) Takk for hjelp!

  11. Jeg tenker på å reise til USA mellom lørdag 4. april til fredag 10./lørdag 11. april. Jeg lurte på om det er noen andre flyselskaper enn Continental Airlines, SAS og Icelandair dere kan anbefale?

     

    Målet er Orlando, Florida, og lurte på om noen av dere har vært der som kan anbefale noe å gjøre? Tenkte jo å se Orlando Magic (basketball) spille kanskje.

  12. 1. spm: Jeg solgte en Blackberry Bold 9000 til en fyr via finn.no. Som jeg visste og flere av dere sikkert vet er den låst til Tricom her i Norge, med mindre den er låst opp; som den da er - med den opplåsingen fører det med seg at man bla. ikke kan ta ibruk e-post-funksjonen på mobilen. Dette finner da kjøperen ut etter kjøpet og vil da sende den tilbake til samme pris, dette sa jeg meg da enig i. Spørsmålet er da; jeg informerte om at den var låst opp, er det mitt ansvar si ifra eller er det hans ansvar å finne ut hva det kan innebære?

     

    2. spm: Det er en som har tilbudt seg å bytte mobilen med en annen, hvordan kan dette gjøres? (Helst gjennom Posten)

  13. . Tidligere i fjor høst skrev jeg et innlegg om det eventuelt forestående EM på Den skandinaviske halvøy, hvor jeg ga min støtte til et mesterskap som fikk støtte i befolkningen - samtidig som jeg foreslo at det skulle ha en miljøprofil. Min ja-stemme hadde disse kravene, som da inkluderte en storsatsing på infrastruktur med fokus på jernbanen - eventuelt Oslo til Tromsø/Bodø og Oslo til Bergen - og at hovedstadionen ble bygget i en by som uansett må forbedre stadionen sin (Trondheim), samt at folket måtte vise sitt engasjement i å være veldig ihugga når det gjaldt å gå på kamp.

    . Det var da, virkeligheten idag er en helt annen. Siden da har jeg fått vite at en satsing på hurtigtog i Gudbrandsdalen (Oslo - Trondheim) ikke er kommersielt, noe jeg mener må være grunnlaget for alt - at det en gang blir kommersielt, ikke noe pengesluk som skal støtte opp mot en illusjon om miljøsatsing av staten. Da forsvinner mye av grunnlaget til å bygge hurtigtog, i allefall på den strekningen, og dermed infrastrukturen som trengs for å frakte tusenvis av supportere mellom vertsbyene. Vi så at nærheten mellom vertsbyene, samt den flotte infrastrukturen i Østerrike og Sveits gjorde at det ble et fantastisk EM - for å misbruke uttrykket for OL på Lillehammer; "Best European Cup ever!"

    . Når det gjelder hovedarenaen i Norge har NFF valgt å putte enda en stadion i hovedstaden! Jeg vet det ligger sentralt og at Oslo er Norges største by, men det forsvarer ikke fire store arenaer (VIFs nye på Valle Hovin, FC Lyn Oslos Bislett - etter diverse pengekriser ser det ut som det sannsynlige utfallet - Stabæks Nadderud og gigantarenaen Nye Ullevål med 50 000 seter) når Mellom- og Vest-Norge har gjort seg mye mer fortjent til dette. Norsk fotball er en underholdningsarena som går med røde tall, år etter år - og så skal de gå iverk med sette opp flere tusen sitteplasser som ikke blir fylt opp?

    . Når Aftenposten spurte EM-"general" Hilde Barstad om hva hun tenkte om at Norge sannsynligvis må sette opp to reservearenaer som ingen klubb i Norge er i nærheten av å fylle opp, svarte hun ikke engang på spørsmålet - men sa at det ikke er et krav fra UEFA, men at det var muligheter for å ta det med i søknaden.

    . Ikke misforstå meg, jeg elsker god fotball, men dette makkverket som enkelte ildsjeler og stormannsgale toppfolk i NFF som tydeligvis fortsatt er blinde etter avslutningsfyrverkeriet fra EURO2008 er helt forferdelig! Hurtigtog-/miljøsatsingen er ikke kommersiell/infrastrukturen er ikke der og arenabyggingen er ikke kommersiell (hvem skal holde til på Nye Ullevål og fylle setene?). Med mindre Røkke og Co. vil sprøyte inn millioner av kroner på dette syns jeg ikke at NFF skal føre dette videre, hvorfor la satsing på fremtiden - på barnefotballen - bli skadelidende av en måned i "Paradis" hvor norsk toppfotball virkelig ikke hører hjemme. Uansett om NFF velger å sende inn søknaden tror jeg, og håper, at de ikke har en sjangs mot veletablerte fotballand som Skottland (m.fl.?) og Frankrike. Dette er ett tegn på at NFF virkelig har røyket for mye kunstgress.

    . Hva syns dere, satse på fremtiden i norske barneben på fotballbanen eller satse på at vi får EM og bygge fremtidige tomme seter som kan sanke støv og vedlikeholdsmillioner? Hvis Kåfjord og Giske har litt der oppe i topplokket og ikke har rusa seg altfor mye på kunstgress så håper jeg inderlig de avblåser hele stormannsgalskapen og heller satser sårt trengte millioner på andre arenaer; se f.eks. hvilket potensial den fattige og dugnadslidende norske ishockey har!

     

    Her er det som står :)

  14. Kan jo gjøre som D'Amico sa. Da trenger ikke stadionene være tomme. ;)

    Den er jeg for!

    De gjorde det i et mesterskap for x antall år siden, husker ikke hvilket.. Det kostet en hel del penger, men staten dekket jo det meste. Stadion ble akkurat lik som før :)

    NEI, ikke bruk mine penger til å bygge stadioner til fotball når ishockey sliter med ett halvt århundre gamle stadioner selv! Hele greia virker utrolig lite gjennomtenkt med tanke på at disse størrelsene er de de største ligaene (PL, La Liga, Serie A osv.) opererer med, og det er fotballand! Ingen statsgaranti fra meg hvertfall, staten og mediene pisser på norsk ishockey og breddeidrett! Fy skam!

     

    Forresten kilik; sjekk innbyggertall, det er mye mer interessant ifh til etterbruk.

     

    Les teksten i diskusjonsdelen av denne gruppa, og kom med motargument plis:

    http://www.facebook.com/home.php#/group.php?gid=53620657085

  15. Størrelse:

    37"-40", vi sitter som regel ett par meter unna TVen, men fredags- og lørdagskvelder snur vi den slik at den er fire-fem meter unna.

     

    Prisklasse:

    Helst ikke så langt ifra 10k.

     

    Hva slags spesifikasjoner mener du tven bør ha?

    LCD-skjerm med mottaker for RiksTV, Full HD ++

     

    Hva slags kildesignal har du?

    Antenne enn så lenge, kan bli parabol, men ikke før om lenge.

     

    Hva annet enn tv skal du bruke den til?

    Den vil bli brukt til filmer og Ps2 enn så lenge, kan hende jeg skaffer meg Ps3 etterhvert.

     

    Skal du koble til pc?

    Ja, det hadde vært greit. Det vil nok bli brukt til å vise bilder ol. kanskje vise noen filmer fra PCen.

  16. Hei. Vi er på utkikk etter en flatskjerm her i huset, til rundt 10 000kr med Full HD og hele den pakka. Den LCD-TVen vi har sett oss ut er SONY KDL-40W4000 bla. pga. den innebygde mottakeren for RiksTV. Spørsmålet er; er det mulig å få kjøpt denne TVen i en kjede som har forhandlere rundt om i landet (som Elkjøp, Expert ol.)?

     

    Hva er evt. forskjell på denne TVen og SONY KDL-40U4000K?

  17. Den har ikke liveview. Hvis det er viktig at liveview skal fungere som på kompaktkamera så er det bare Sony A300/350 som tilbyr det. Er du så sikker på at liveview betyr så mye for deg? Isåfall, hvorfor?

    Det betyr kanskje ikke så veldig mye.

     

    Men jeg får ikke noe kompaktkamera med de funksjonene jeg nevnte? Jeg har lyst på muligheten til å bare ha kameraet i lomma, men om det går hardt utover kvaliteten må jeg kanskje gå for speilrefleks.

  18. Hei.

     

    Jeg er usikker på om jeg skal kjøpe meg speilreflekskamera eller kompakt. Det jeg er ute etter er mulighet til å justere fokusen manuelt, bra dybde i bildet, LiveView (som er på alle kompakt, men ikke alle speilrefleks), rask oppstart og at det tar bilde kjapt, god blender (?, er det det som regulerer hvor mye lys du får inn?), gjerne en del manuelle funksjoner, bra optisk zoom og bra fargegjengivelse.

     

    Grunnen til at jeg er usikker på å skaffe meg speilrefleks som som regel møter alle disse kvalifikasjonene er at de er så store og lite praktisk å ha med seg på reiser hvor man er mye i bevegelse.

     

    Er det noen kompaktkameraer som møter disse kravene, hvilke kan anbefales i såfall? Om det blir for dyrt så får jeg bare tåle speilreflekskameraet.

×
×
  • Opprett ny...