Gå til innhold

aarolilja

Medlemmer
  • Innlegg

    831
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aarolilja

  1. de fleste har 1 Gbps opp/ned, eller 500 Mbps opp/ned. avhengig om det er kobberkabler eller fiberkabler. ihvertfall AFAIK. og så er det trådløse nett (Education roaming) tilgjengelig overalt. den har en så som så hastighet med tanke på nedlasting, men den funker helt fint for surfing, spilling og andre mindre krevende ting. stabilt og fint.

  2. jeg kan jo svare litt på programvareutvikling. jeg har gått litt skole fra før, så jeg gikk ikke et "vanlig løp", men tar en del fag der. når dette semesteret er over vil jeg ha gått et år, med litt flere fag enn vanlig. jeg har fire tipoengsfag per semester. (det som er vanlig er tre tipoengsfag.)

     

    jeg kan jo begynne med å si med en gang at jeg angra etterhvert på å ha søkt på programvareutvikling, og flytter over på spillprogrammering til høsten. dette er ikke fordi jeg nødvendigvis vil jobbe med spill, men fordi jeg vil programmere. programvareutvikling er nemlig veldig fokusert på at du skal jobbe med systemutvikling-prosjekter. gjerne i selskap som ikke er programvarehus, men driver i en annen industri med behov for IT. IT-ledelse er også et fokus ved programvareutvikling.

     

    dette fører til et stort fokus på "prosessen". din bacheloroppgave vil f.eks bli vurder 2/3 utifra dokumentasjon. dette førte til at jeg nå skifter over. jeg vil kode. ikke skrive kravspesifikasjoner, snakke om IT-strategi, e.l. er ditt mål å være med på hele systemutviklingsprosessen, så er dette linja for deg. vil du kode, så er spillprogrammering et bedre valg.

     

    håper det der var litt til hjelp. :-)

  3. om noen ser på norske talenter, fortell meg hva den låten som nettopp var het. :-P

     

    det som er skikkelig irriterende er at dette er noe jeg skikkelig liker og har hørt *mye* på før. men jeg kommer bare ikke på hva det er. det var en vokalsentrert låt med piano. veldig lys vokal. før Evanescence eller hva det er som er nå.

     

     

    edit: huska det! leta litt rundt i hjernen min og fant Mika - Over My Shoulder inni der et sted. :-)

  4. jeg ønsker ikke bruke allverden med penger. allerede på kr1000 begynner det å bli vel dyrt for min lommebok.

     

    jeg skal bruke dem litt til musikk, men ikke primært til musikk. (noe jeg kommer tilbake til i neste avsnitt.) da mest tapformater på iPod, eller som mer eller mindre bakgrunnsmusikk når jeg spiller enkelte spill (FM, høhø). av og til vil de nok bli benyttet når jeg skal ordentlig "høre på musikk". da er det alt fra tapfri digital musikk til vinyl som gjelder. da blir de brukt på en relativt dyr og bra forsterker. men allermest på iPod eller på PC.

     

    primært skal de dog brukes til spilling (hovedsaklig WRPG-spill). det er i denne sammenheng viktig for meg at støy ikke går verken inn eller ut. noise cancellation blir med andre ord det aller viktigste for meg, tett etterfulgt av "best mulig kvalitet per krone".

     

    mikrofon er ikke noe jeg direkte higer etter, men det er jo en fin bonus. det kommer an på hvor mange kroner ekstra det blir. om hodetelefonene skulle ha montert mikrofon spiller ikke kvaliteten på denne en uutholdelig stor rolle heller, da den nok mest blir brukt f.eks i WoW.

     

     

    så for å oppsummere:

    -noise cancellation

    -forholdsvis lav pris

    -best mulig kvalitet iforhold til prisen

    -mikrofon ikke et behov, men velkommen som tilbehør

×
×
  • Opprett ny...