Gå til innhold

wollywella

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wollywella

  1. Harduis skrev (3 minutter siden):

    Hehe, utsikten er nok den samme om man kjører gods eller passasjertog da :p  Ja, det er mye som finnes langs linja som man kan gjette på :)  Dersom du er interessert så legger jeg ved en link til trafikkregler, skilt osv. Mye interessant å lese på om man lurer på noe :)  https://orv.banenor.no/orv/doku.php?id=Signaler

    Jo da. Men det er liksom noe med passasjer som frister mer, uten at jeg helt vet hvorfor. Er rått å se de superlange godstogene når de kommer innimellom også (jobber tilfeldigvis rett ved en jernbanelinje :p ), men det stopper liksom der. Hehe

     

    Takker for link :D Jeg forsøker suge til meg mest mulig info nå som jeg er i flyten. Hehe :p Har allerede lært en del ved å lese denne tråden, og forsøker suge til meg det jeg kan :D Både med tanke på om jeg er heldig og kan få prøve meg på utdanningen en gang, og for å gjøre togturene litt mer interessante når jeg tar de. Hehe

  2. Harduis skrev (Akkurat nå):

    Sant som du sier, man vet ikke før man står der :)
    Men det er jo såklart en motivator til å kvitte seg med noen kilo, i tillegg så er det jo en stillesittende jobb.. Men jeg kjenner jo ikke deg, og du vet nok best selv :)

    Og ja, det er et slit på skolen og man må følge med. Men som belønning så får man nok verdens fineste arbeidsplass :)
    Hva er det som frister mest å kjøre da, passasjertog eller godstog?

    Passasjer :D Jeg elsker å sitte på som passasjer - greit det blir jo ikke helt det samme som å kjøre toget, selvsagt :p Men bedre utsikt da :D Jeg har jo tatt meg i det på togturer å gjette på hva områdene heter med disse tre-bokstavs skiltene langs linja, og litt sånn smågreier jeg har lagt merke til underveis - så er det bare å lære seg resten om jeg skulle komme inn en gang i tiden. 

     

    Så på Lindmo på lørdag med disse lokførertvillingene, og jeg som passasjer har på en måte tenkt det litt som hun ene forklarte når man ser masse passasjerer på perrongen. "Kult! Mange som liker å reise på samme måte som meg!" :D Jeg er god på å snurre litt på døgnet hit og dit, så litt rare arbeidstider ser jeg ikke på som noe problem, og av det jeg har fått med meg virker det jo som det er et yrke de fleste trives i i hvertfall :) 

  3. Harduis skrev (Akkurat nå):

    Hehe, det er sant :)

    Men det er vel ikke bonuskiloene som eventuelt kommer til å være problemet, men det er slike ting som syn, hørsel osv. Legger ved en link til helsekravene : https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-11-27-1414#KAPITTEL_11 .

    Det er bare å søke på det som virker interessant, vi trenger flere gode kollegaer på jernbanen :)

    Jeg er litt bekymret fordi bonuskiloene mine er i skalaen sykelig overvekt. Men samtidig fungerer kroppen fint i det daglige, så tror ikke det skal være noe problem. Er nærsynt, men bruker briller/linser som sjekkes jevnlig og hørselen tror jeg er fin :p Har lest igjennom helsekravene og føler jeg skal bestå - men man vet jo aldri enn før man står der. Hehe. Selv med overvekten er det til nå ingen tegn til diabetes eller andre ting - og ingen ting er bedre enn det. Hehe.

     

    Jeg merker at jo mer jeg har lest om yrket (og pratet med en lokfører) jo mer lyst har jeg fått til å gi dette en skikkelig sjanse. Så da er det jo bare å stå på. Det er jo litt gøy å jobbe for noe man vil også, selv om det nok blir et slit i perioder. 

  4. Harduis skrev (9 minutter siden):

    Godt å høre at du har søkt ? Men det er viktig å tenke på at det er flere nåløyer du skal klare deg gjennom. Det første er faktisk å få tilbud om skoleplass, det andre er en godkjent helsesjekk (samme krav til helse for konduktør, txp, togleder) det er en praktisk eksamen i tog, skiiftedel som må gjennomføres med resultat Godkjent, eksamen på slutten av studiet ?

    En utdanning som TXP er noe jeg ikke ville ha satset på med tanke på fremtiden. Med den planlagte utbyggingen av ERTMS så er det planlagt å kvitte seg med txp, betjente stasjoner og strekning uten fjernstyring/strekning med togmelding. Ville nok heller ha valgt å søke på stillinger som konduktør kanskje?

    Eller som banemontør i Bane Nor, krever da litt skole og lærlingetid i etterkant, men de sender sine egne folk til jernbaneskolen for å utdanne de til fører. Her får du alt dekt, kost og losji pluss full lønn. 

    Mange veier man kan velge ?

    Da har man værtfall jernbanerelatert bakgrunn dersom man ønsker å søke seg til jernbaneskolen når alle krav er oppfylt. 

    Men er generelt lite info å finne på nett, værtfall av det man ønsker å få svar på med en gang ? 

    Ja da :) Men første mål får være å få "godkjent" søknad. Hehe :)

    Av kravene vil jeg ikke tro den fysiske helsesjekken skal være noe problem - kroppen fungerer fint, selv om det er bonuskilo som det jobbes med å få vekk. Den psykiske testen kan jeg ikke si noe om, liksom. 

    Og de andre tingene kommer jo som en del av skolegangen. Og er jeg heldig og får plass, så skal jeg virkelig stå på også, for dette er noe jeg har tenkt på i ganske mange år, men tenkt at "nei, klarer ikke - tør ikke søke - passer ikke" og mange andre tanker. Men jeg har innsett at jeg vet ikke uten å ha prøvd :D  Også er jeg såpass lei jobben jeg har uansett - så kommer til å følge med på div jobber som lyses ut innen jernbanen i hvertfall. Tanken rundt txp var egentlig bare det å få en fot innenfor, komme vekk fra det jeg gjør idag - for så å sånnsett kunne lære litt mer om jernbanen mens jeg jobber mot inntakskravene til lokfører. 

  5. Harduis skrev (På 29.2.2020 den 7.37):

    Siden det er så mange fagbrev somner godtatt så er det bare å søke, søknadsfristen er 1. Mars.

    Dersom alt av papirer er klart så koster det 45-60 minutt og 300kcal å slenge inn en søknad. Kommer du ikke inn så er neste steg å ta opp fag og søke igjen neste år. Kommer du inn har du skrevet en god søknad, spart deg ett år med studering, fått en utdanning som kvalifiserer til en sikker og godt betalt jobb og en mye bedre utsikt fra kontorvinduet enn du har i dag ? 

    Bakdelen er jo at man må stå opp midt på natta for å møte på jobb kl 03.00. Men man får jo kjøre tog så da er det greit ?

    Det finnes vertfall to på youtube som viser deg hvordan det er å kjøre tog.

    Kan være verdt å ta en liten titt. 

    En i Trondheim (Frozen Moustache Railroading) 

    Og en i Bergen (HinduCowGirl) 

    Takk for tips! :D

     

    Slang inn en søknad selv om jeg ikke helt har troa på å slippe igjennom med fagbrevet jeg har.

    Har samtidig begynt å lage meg en plan for fag som må tas opp for å faktisk oppfylle kravene, og har ikke peiling på hvor mye tog-greier jeg har lest denne uken - inkludert alle sider i denne tråden og ca alle linkene som er lagt ut som funker. Hehe :p Hardt når det først går opp et lys at man virkelig vil gjøre noe annet. 

    Hadde jeg hatt lappen hadde jeg også søkt på txp stillingene bane nor har lyst ut, men det får heller være et ønske til senere evt :D 

  6. OleSK skrev (På 16.2.2020 den 22.51):

    Synes de nye kravene er latterlige. De godtar alle fagbrev som finnes, og 90% av dem er ikke relevante.

    Ikke alle fagbrev ?Ikke at mitt i kontorfaget er relevant, men da det gikk opp et lys for meg at jeg er lei av å jobbe på kontor, og har lyst til å teste ut drømmen som har dukket opp i tide og utide over mange år - så var det veldig mye rart som var godkjent, men ikke mitt. Tenkte da jeg så garveri på lista - skal man evt stoppe ut dyrene man om mulig kjører på langs linja...? :p 

     

     

    Men for å slenge inn et spørsmål i tillegg til noen som kanskje har litt peiling - jeg har en vei å gå uansett, siden jeg mangler et par fag for studiekompetanse + mangler matta og fysikken - når jeg en gang får fullført det - kommer jeg til å ha sjans i det hele tatt mot andre som evt har fagbrev i rette fag...? 

  7. Jeg lurer på AKKURAT det samme selv.

     

    Har gått og hatt lyst på w995 siden jeg først hørte rykter om den, men nå har jeg plutselig fått lyst på Hero også... :hmm:

     

    Kravene jeg har er egentlig bare et godt kamera og muligheter for å spille av musikk..

    Men jeg klarer ikke bestemme meg :p

     

    Erfaringer og tips mottaes med takk ;)

  8. Aceren min lever sitt eget liv om dagen.

     

    Er på flyttefot - og siste rest ble pakket i går - dvs pc'er og slikt.

    Pc'en ble skrudd av ordentlig, pakket og fraktet på en sikker måte, men på et eller annet merkelig vis har den "slått seg" på den lille turen den fikk.

     

    Den virket HELT FINT før jeg flyttet den, og etter at jeg kom til leiligheten, og skrudde den på - så har den slått seg helt.

    Tastaturet og toucpaden NEKTER å virke til tider i windows, mens i bios virker i hvertfall tastaturet som det skal.

     

    Har kjørt backup på den 2 ganger, men fortsatt virker ingen ting.

     

    Første gang jeg kjørte backup hadde jeg den på nett en liten stund, der alt virket som det skulle, men etter å ha puttet innpå avast og oppdatert til sp3, så stoppet alt opp - så jeg kjørte backup igjen nå nettopp. Og igjen virker ingen ting...

     

    Noen som vet HVOR problemet kan ligge, eller HVORDAN det kan fikses?

  9. Jeg har en gammel og halvdød 4. gen ipod (den med clickwheel uten farger).

    Den lever når den vil, og akkurat nå har den visst lyst, så jeg prøver å fikse på den.

     

    Den "døde" for 2-3 år siden, etter å ha installert en oppdatering på den.

    Stresset en del med den da dette skjedde, og da klarte jeg å putte inn en gammel oppdatering på den, som den virket en stund på, før den døde IGJEN, og etter det ble den gitt opp.

    Så tror det kan være harddisken som er gåen...

     

    I skrivende stund er ipoden koblet til PC-en, og den kommer opp i min datamaskin, men iTunes finner den ikke (installerte iTunes'en som fulgte med ipoden) og hvis jeg prøver å gå inn på den via min datamaskin henger det.

     

    Er det noen som har hatt samme problem og vet hva som er galt, eller i det minste vet om det er noe mulighet om hvordan jeg kan få kommet inn på den og sett hva som ligger inne på den?

     

    Tar gjerne imot forslag til steder som kan fikse problemet også...

  10. Tror jeg har dette problemet på XP. Men jeg fant en løsning på det. Prøv å lagre det et annet sted enn standardmappa, du kan kanskje lage en egen mappe for RollerCoasterTycoonfiler. Det var det jeg gjorde, og det fungerte fint. Eller...Det var kanskje å åpne lagrete filer jeg ikke kunne...Prøv likevel, kan jo hende det går.

     

    det funket :D men så kom problemet med å åpne lagrede filer :mad: noen som vet hvordan det kan la seg fikse?

     

     

    Hva skjer når du prøver å åpne en fil? Er det sånn at det ikke kommer noen filer å åpne? Isåfall kan du jo prøve å flytte saven fra der du lagra den til der hvor lagra spill *egentlig* skal lagres? :p

     

    Hele spillet kutter. Skjønner ikke hvorfor, siden dette skjer med ikke fler enn 3 forskjellige versjoner, og på 3 forskjellige PC-er.

     

    Prøv å dobbeltklikke på fila i stedet for å åpne spillet først. Hvis du ikke har prøvd det alt, da.

     

    Funket ikke det heller :(

  11. Tror jeg har dette problemet på XP. Men jeg fant en løsning på det. Prøv å lagre det et annet sted enn standardmappa, du kan kanskje lage en egen mappe for RollerCoasterTycoonfiler. Det var det jeg gjorde, og det fungerte fint. Eller...Det var kanskje å åpne lagrete filer jeg ikke kunne...Prøv likevel, kan jo hende det går.

     

    det funket :D men så kom problemet med å åpne lagrede filer :mad: noen som vet hvordan det kan la seg fikse?

  12. Min søster var ute for akkurat samme problem i forrige uke (populært spill?). Løste problemet ved å laste ned en patch fra den offisielle Rollercoaster-hjemmesiden.

     

    Edit: Dette var på en PC med Windows XP SP2. Vet ikke om det vil fungere på Vista. Er i alle fall verdt forsøket :)

     

     

    Det virket ikke nå heller :(

    Har prøvd både på svensk og engelsk, men kutter "like fint" når jeg skal prøve å lagre..

    Irriterende :mad:

  13. Jeg prøver å spille rollercoaster tycoon, men når jeg skal lagre, så kutter spillet helt.

    Noen som vet hva som er galt og hvordan det kan fikses??

     

    Bruker selv XP, og samboeren min med vista har samme problem + en pc til her i huset har også dette problemet.

     

    Har også prøvd i kompabilitetsmodus til win 98/ME

     

    Kan også legge til at jeg har 2 cd'er (begge orginale) der INGEN av de funker når det kommer til lagring :angry:

  14. Da må du ha en diskett som inneholder drivere sånn at windows er i stand til å finne harddisken.

     

    Og hvis du lurer: En driver er et lite stykke programvare som forteller windows hvordan det skal kommunisere med harddisken. Har du ikke det installert, så "ser" windows at det har koblet på enellerannen del, men vet ikke om det er en harddisk eller et lydkort, bare for å sette det litt på spissen.

     

    Windows XP har kun en måte å få lagt inn driveren under installasjon, og det er via en diskettstasjon. Hvis du har en CD som fulgte med maskinen så skal det ligge drivere der. På disketten skal det ligge en mappe med noen få filer i som er selve driveren. Disse filene/mappa skal du kopere fra CD-rommen.

    Hvis filene er zippet (en stk zip-fil) så må du unzippe dem til en mappe på disketten.

     

    Når du da starter opp maskinen (booter med XP-plata og har disketten stående i) så kommer det et valg der du blir spurt om å installere 3. parts drivere og å trykke F6. Så får du valget om hvilke(n) driver du skal installere.

    9289763[/snapback]

     

     

    Takk! =)

     

    Men kan d finne driveren til meg?

    har prøvd men finner den ikkje... =\

  15. Hei!

     

    Eg har fått eg en bærbar pc, men etter at eg formaterte harddisken min å skulle indtalere Win XP pro. så starter eg opp instalasjonen som vanlig, men når eg har kommet inn i installasjonen skal eg trykke enter for å velge hvor windows skal lagre. men det eneste eg får opp er:

     

     

    "installasjonsprogrammet fant ingen harddiskstasjoner pådatamaskinen.

    Kontroller at harddiskene er slått på og tilkoblet til datamaskinen, etc etc...

     

    Ka e feilen?

     

    er det noe spesielt eg skal gjøre siden det er en Sata disk?

     

    håper på en løsning! =\

     

    BIOS finner disken.

     

    Min Pc.

  16. Hei!

     

    Eg har fått eg en bærbar pc, men etter at eg formaterte harddisken min å skulle indtalere Win XP pro. så starter eg opp instalasjonen som vanlig, men når eg har kommet inn i installasjonen skal eg trykke enter for å velge hvor windows skal lagre. men det eneste eg får opp er:

     

     

    "installasjonsprogrammet fant ingen harddiskstasjoner pådatamaskinen.

    Kontroller at harddiskene er slått på og tilkoblet til datamaskinen, etc etc...

     

    Ka e feilen?

     

    er det noe spesielt eg skal gjøre siden det er en Sata disk?

     

    håper på en løsning! =\

     

    BIOS finner disken.

     

    Min Pc.

  17. Min mor arvet en Grundig Xentia 70 tv (eller noe i den duren) av en onkel som døde i fjor.

    (http://video.range.ru/pic.php?id=26174&min=1)

     

    Vi vet INGEN ting om denne tv'en - men fra ca et par uker etter at vi fikk den, så begynte skjermen å bli grønn - og siden den tid har den bare blitt det oftere og oftere.

     

    I begynnelsen holdt det med å skru den av og på - så hjalp det - men nå hjelper ikke dette heller.

     

    Hva kan være galt?

    Noen fler som har opplevd samme problemet?

×
×
  • Opprett ny...