Gå til innhold

hlnd

Medlemmer
  • Innlegg

    767
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hlnd

  1. Det er nok ganske vanlig å bruke venstre halvdel til kode og høyre halvdel til kommentarer i C++. Dette er vanlig praksis hos Høyskolen i Gjøvik, som regnes som blant de beste i Norge på programmering:)

     

     

     

    attachicon.gifc++.jpg

     

     

     

    Hva selvlærte brukere mener på et forum, det driter jeg opp i. 

     

    Med all respekt, eksempelet du gir er ikke et eksempel på god kode. La meg gi noen grunner.

    • Variabelnavn er ikke-beskrivende. Variabel1 og variabel2 er ikke gode variabelnavn: de sier ingenting om hva verdien faktisk er.
    • Hungarian notation slik det er brukt i eksempelet ditt er ikke en god idé.
    • Kommentarene er ubrukelige. De sier nøyaktig det samme som koden, og ender opp som visuell støy. Kommentarene gir ingen forklaring på intensjoner.

    ... men kan vi klare å komme med en forklaring på hvorfor dette er tilfellet? Joa! Eksempelet ditt skal ikke være et eksempel på god kode! Det skal være et eksempel på enkel input/output i C++!

     

    Så hvorfor blir du ikke "bare presentert god kode" når du tross alt skal lære programmering? Fordi da ville det vært helt håpløst i lære verktøyet; programmeringsspråket. Før du kan være i nærheten av å skrive god kode, må du skrive dårlig kode, og føle konsekvensene. Personlig mener jeg det er nyttig å ha vært innom et par paradigmer (imperativt, objektorientert, funksjonelt) også.

     

    Vil du ha eksempler på god kode, les Clean Code. Boka er meget god, og gir konkrete eksempler på hvordan kode kan forbedres, samt forklarer hvordan forfatteren resonnerer seg fram til konklusjonene han trekker. Code Complete blir også ofte anbefalt; den har jeg ikke lest.

     

    Ellers herlig at du allerede bryr deg om kodekvalitet. Stå på.

     

    --

     

    Tilbake på sak. Personlig ser jeg meget sjelden gode grunner til å skrive linjer lenger enn 80 tegn. Har du flere nøstede (nested) funksjonskall, bør du fakturere ut noen mellomvariabler for å si hva du driver med. Om du kaller funksjoner med mange parametre, bør du trekke ut en klasse. Unntaket blir dokumentasjon. At whitespace ikke er korrigert for er like meningsløst. Med mengden verktøy representaten fra Google nevner i YouTube-videoen fra artikkelen, har de garantert automatisert sjekk for trailing whitespace og om kodekonvensjoner følges.

     

    Med en kodebase på størrelsen Google håndterer, er de fullstendig avhengig av å skrive god kode, og kode blir aldri bedre av fryktelig lange linjer. Når det er sagt, er ikke lengden av kodelinjer så mye av et valg som jeg får inntrykk av ved å lese innlegg i denne tråden. Valg av programmeringsspråk er langt mer relevant. Noen språk (Java, C#, C++, C) bruker naturlig mer plass enn andre (Haskell, Python, Ruby, Lisp, F#). Jeg vil fremdeles påstå at antall kodelinjer er et helt OK mål på kodemengde.

    • Liker 2
  2. Da jeg leste overskriften ble jeg overraska over at Intel skulle "rydde opp i Android-kaos" ved å innføre en ny aktør (seg selv). Men dette ser jo ut som noe Google burde vurdert selv. Har personlig en Nexus nettopp fordi jeg vil ha gjennomført, oppdatert programvare med få feil.

     

    Imildertid, Intel kan hardware og Google software. Dette kan fungere godt. Vel tenkt, Intel---stjerne i boka.

    • Liker 3
  3. Forskerne har glemt av nettsiden som skal skrive ut googolplex, altså tallet 10^(10^100)

     

    http://nitsche.mobi/2014/stanford/cgi-bin/numbers.pl?googolplex

     

    Hadde gått tom for trær før man hadde fått skrevet ut en brøkdel.

    Dog nyttigere å skrive ut Wikipedia enn 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 ... fulgt av 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999900 ekstra nuller ....

     

    Edit: Kommentarfeltet bryter ikke linjer med lange tall (ord), men forumet ser ut til å få det til.

  4.  

    Savner test av responstid. Hadde vært spennende å se om det er noe faktisk forskjell mellom TN- og IPS-paneler.

     

    Ellers, 144Hz 4K går ikke med dagens båndbredde, så å klage over at det mangler blir noe meningsløst.

     

    Ordentlig test

    http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_xb270hu.htm

    Vart overrasket over hvor lave responstider de målte opp mot f.eks asusen.

     

    Synes nivået på hva Tek/hardware kaller tester begynner å nærme seg bunn-nivå. Heller kalle det bruker erfaring enn test.

    God lesing, takk skal du ha.

  5. ... menmenmen da kan vi ikke stå sammen her og skryte til hverandre om at vi har den størsteste og besteste duppeditten som finnes! Ingen ser jo når jeg åpner pakka hjemme, det er da ikke no gøy :(

     

    På et seriøst plan, ser ikke hvorfor Apple ønsker å avskaffe en kultur hvor kundene tilber produktene. Luksus er et poeng, men det kan da ikke være mer lønnsomt enn guddommelighet.

    • Liker 1
  6. Kan det hende de har tenkt seg at gassen fra eksplosjonen fyller litt ut tomrommet som plasmaen har skapt, inntil plasmaen får så pass store "kuldegysninger" at det braker til med litt torden likevel?

     

    Samt at vibrasjonene fra den varme gassen som etterlates etter at plasmaen opphører, vil skape en del ekstra kollisjoner gassmolekylene seg i mellom (termofysikk). Altså både molekylene fra eksplosjonssjokkbølgen og de som dannes som en etterlatenskap av plasmaen vil selvfølgelig også kollidere med hverandre på sett og vis.

     

    Jeg ser også for meg at eksplosjonssjokkbølgen vil drive den varme etterlatenskapen fra plasmaen inn i ansiktene hos bilpassasjerene. Fønvin, eller en altfor varm vind?

     

    Gassmolekyler kolliderer elastisk med hverandre, det vil si at den energien som absorberes en stakket stund vil videreformidles i sin helhet. Man får diverse forskjellige bevegelser i gassmolekylene fra disse kollisjonene. Man kan få molekyler som spinner, molekyler som farer rett fram, eller molekyler som vibrerer som følge av varmen (som i seg selv er vibrasjoner så lenge det finnes molekyler å overføre til).

     

    Men, jeg skjønner ikke helt hvordan denne plasmaveggen skal kunne bremse særlig på granatfragmenter som kommer susende igjennom. Noe artikkelen har dekket inn at heller ikke kommer til å skje.

     

    http://no.wikipedia.org/wiki/Bevaringslov

     

    Jeg stussa over det samme. Videoen forklarer imidlertid at sjokkbølgen ikke bare skal reflekteres, men også splittes. Bevegelsesmengen til sjokkbølgen skal altså bli fordelt i flere retninger rundt kjøretøyet. Spennende å se om dette er noe Boeing faktisk får til. Ellers signaliserer det en viss styrke at de tar patent på "kraftfelt". Økt aksjekurs er aldri feil.

  7. SupCom <3 Sjekk ut FAForever om du ikke har hørt om det, forresten. Aktiv lobby, patching og grensesnitt for mods og maps.

     

    Da klarer du nok deg fint med det meste av maskinvare. Jeg ville gått for en ultrabook, å ha en PC som er stille og fint mulig å ta med rundt er en fryd. Lenovo Yoga 2 Pro gir mye for pengene for tida. Ellers har du kandidater fra Asus, Samsung og Acer i prisklassen din. Forskjellene ligger stort sett i utseende og skjerm. Jeg ville valgt lett. Men mindre enn 13" blir lite.

  8. Hallois. 4. klasse siv.ing Ingeniørvitenskap og IKT her. Tenkte jeg kunne ta litt av hva jeg skulle ønske jeg da jeg var i samme posisjon.

     

    Hva studerer du? En del forskjell på I&IKT, Datateknikk, etc.

     

    Skal du drive 3D-modellering (Siemens PLM NX, Autocad, Solidworks, Fokus Konstruksjon, etc.), trenger du et greit grafikkort, men det du får av integrert Intel for tida holder (HD 4000/HD 4200/HD 4400). Programmering krever ikke mye av PC-en, med mindre du skal kjøre vanvittig fancy verktøy. Koding gjør jeg for tida stort sett i Sublime Text, som kjører kjapt på hva som helst. Skal du spille nye spill, holder imidlertid ikke integrert Intel.

     

    Om du har en del programmering i studiet ditt, kommer du før eller siden til å komme innom Linux. I enkelte fag er er alt annet et fordømt styr. Hva har det å si for maskina? Sjekk at noen har fått Ubuntu til å kjøre greit på den før du kjøper. Hold deg unna byttbar grafikk. Kjøp standard maskinvare.

     

    Så konkret, hvilken PC bør du kjøpe? Jeg har ikke oversikt over hva som finnes med dedikert grafikk for tida, så skal ikke gi deg noen anbefaling når du skal spille. Sjekk det over, så kommer du sikkert i mål med noe du er fornøyd med!

  9. Noen som har brukt denne med Linux, gjerne Ubuntu Gnome? Virker spennende, men ser for meg at særlig oppløsningen kan skape trøbbel. Eventuelt forslag til alternativer?

     

    8 GB-varianten å finne i netbutikker, men foreløpig vanvittig overprisa. http://www.gs.no/produkt.php?id=61034. Det er rein idioti å si at ingen har bruk for mer minne fordi du ikke har det. Begynn med virtualisering, og si det en gang til. Nettopp derfor lager Samsung flere varianter -- så man kan velge den som passer eget arbeidsmønster.

  10. Før PayPal begynner å sutre, så kan de gjøre noe med sin 20 tegns maks lengde på passord...
    Jeg går ut ifra at dette er fordi hash-formelen deres ikke støtter lengre fraser, og det er nok voldsomt komplisert å bytte til en ny hash. Det vil vel involvere å først brute-force alle brukernes passord (m.mindre paypal er så naive at passordene er lagret noe sted) for så å hashe dem gjennom dem nye formelen...Edit: Typo

     

    Det er da ingen som gjør det sånn. Ikke at de har (burde ha) datakraft til det, heller. Innfører du en ny hashing-algoritme, bruker du den på _nye_ passord, eller du bytter neste gang brukeren logger inn.

  11. 7-8000 er en sweetspot her. Går du ned, gir du opp kvalitet og ytelse på de fleste komponentene, og går du opp, vinner du ikke mye mer. Det originale forslaget til Stagga er bunnsolid, og vil fungere flott til alt du vil bruke den til.

     

    I forhold til kabinett ville jeg revurdert. Jeg skal ikke anta noe om alder, men jeg var i alle fall veldig glad for å gå fra et Antec 900 (svart, sidevindu, blålys, ...) til et R4 (samme som er i det første forslaget til Stagga). Dette er såklart noe du må vurdere selv, men det skader ikke å se litt framover! Sier dette ikke for å ødelegge moroa, men noen bør si det :)

  12. Du kan ha full kontroll selv om du bruker rammeverket. Forskjellen er at en del av grovarbeidet er gjort for å gjøre jobben din mindre krevende og tvinge deg til å bruke gode konvensjoner. Om du vil lære alt fra bunnen av, trenger du ikke noe rammeverk, men sannsynligheten for at du begynner å bli oppgitt over at koden du har skrevet er for dårlig eller for lite utvidbar er større. Du vil imidlertid også måtte sette deg inn i rammeverket, som pleier å være en del jobb.

     

    Eksempler på gode rammeverk for utvikling av webapplikasjoner er Ruby on Rails (Ruby), Django (Python) og Yii (PHP).

     

    Om dette blir det første du gjør av programmering, ville jeg skrevet alt fra bunnen av i PHP, og om behovet for noe bedre viser seg, gått over til et rammeverk. Koden du skriver i starten kommer sannsynligvis til å være av ganske laber kvalitet, så å starte på nytt kan være en befrielse like mye som en pine. Gitt at du synes hva du holder på med er spennende!

    • Liker 2
  13. hehe, fant det ut. Tok meg flere timer før jeg fant ut hvordan man shippa tastaturet fra USA til Norge.

    Husk at du da fort får amerikansk layout. Ikke ÆØÅ printa på tastaturet, og forskjellig plassering av tegn. I tillegg mangler du knappen som på nordisk layout er < og >.

     

    Om du skal bruke 2000,- på et tastatur, ville jeg heller kikka på mekaniske, men det er nå meg :)

×
×
  • Opprett ny...