Gå til innhold

Abbyss

Medlemmer
  • Innlegg

    201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Abbyss

  1. Sitter på jobben nå og skal sikkerhetskopiere maskinen, men edition utgaven har ikke den funskjonen og ikke fulgte operativcd'n med heller. Noen som vet om ett bra gratis backup program eller en annen løsning jeg kan bruke?

    Det finnes mange programmer du kan bruke til det, men jeg vil anbefale deg og lese dette http://eu.acronis.com/homecomputing/products/trueimage/

    Bruker selv Acronis og har aldri hatt problemer med det. Noe av det beste er at når man har installert programmet kan man brenne en CD som man Booter med, og med den kan man lage eller tilbake føre Data-bakcup eller Partisjon-backup. Kjempe greier til en ca pris 300 NOk (49.99$)

  2. Når det gjelder portåpning skal du kjøpe deg en egen Router som du kobler til ZyXelen fra Banetele. Det er mulig at de opererer på samme måte som BKK, der har man en statisk ip man setter i den routeren man selv kjøper (WAN) som er "åpen" og da er det bare til og sette opp sikkerheten selv på sin egen Router. Det er da også mulig og bruke denne adressen direkte fra PC men dette er IKKE noe alternativ jeg anbefaler!!! Men det beste du gjør er og ringe til Banetele og forklarer problemet ditt, og det er mulig de ikke har denne muligheten med "åpen" statisk ip.

  3. Hei!

    Vet at jeg svarer lovlig seint her men men...

    Les her http://www.realvnc.com/products/download.html så ser du at RealVNC Free ikke støttes i VISTA, men en Enterprise Edition ligger på rundt 300 norske kr for 1 lisens.

     

    Jeg har en slik selv og den virker som bare det, kjører mellom XP og Vista :D

     

    Vel vel, bedre sent enn aldri, hehe

    Kjører UltraVNC nå. Den støtter Vista pluss at den har mange muligheter... ;)

     

    Ellers takk for svar!

    Joda, og denne UltraVNC må jeg se litt på, hadde ikke hørt om denne før :-)

    Takker for tipset!

  4. Hei!

    Om det lar seg gjøre det du spør om tviler jeg på men er nå heller ikke 100% sikker.

    Men vist det er slik at du vil ha tilgang til filer som ligger på Linux partisjonene din kan du bruke et program som du installerer i Windows for og lese Linux filsystem.

    Se mer her: http://www.fs-driver.org/download.html

    Har selv brukt dette før og det fungerer greit det, man kan "slå av og på" visningen enkelt i Kontrollpanel etter behov.

     

    Lykke til!

  5. går det an å skifte fra vista til xp uten å slette alt fra pcèn? brukt en mnd. nå på å legge inn programmer å musikk å bilder å ting.. drit å begynne helt på nytt.. men er så forbanna hissig på den *"&¤#¤" vistaèn!!

    9568913[/snapback]

    Hei!

    Her er en "How To" om det du lurer på. Men husk BACKUP av viktige filer!

     

    http://apcmag.com/5485/dualbooting_vista_and_xp

     

    Legger med en link til andre sider om tema :-)

     

    http://www.google.no/search?hl=no&q=how+to...=S%C3%B8k&meta=

     

    Lykke til!

     

    EDIT: Ser jeg var litt snar her... Det jeg har svart på er vel egentlig ikke det du lurer på :- |

    Men, det kan bli vanskelig og fjerne Vista uten og ta bort dine data vist de ligger på samme partisjon, så ta backup og partisjoner og/eller kjøp en ekstra disk du putter i maskinen til lagring av egne data, så slipper du noen gang og tenke på det du nå spør om :-)

  6. Har akkurat innstalert ubuntu. Hadde xp før. Så når jeg skal innstalere et program som gjør at jeg får internet på pc'en kommer det opp en feilmelding om at ikke jeg kan innstalere det. Hva skal jeg gjøre?  :hmm:

     

    Sitter på en annen pc nå.

     

    Takker for alle svar.

     

    Moderator: Flytt denne tråden til det riktig stedet  :yes:

    9460933[/snapback]

    Hei!

    Vist det CD'en som kommer med eksempel Telenor Router kan du bare glemme og kjøre den. Men jeg regner med at den er satt opp fra før da du brukte XP?

    Og vist det da er trådløst du ikke får til og virke kan du prøve dette:

    Klikk System - Administrasjon - Nettverk - Skriv inn root passord - merk det trådløse kortet og klikk Egenskaper.

    Ta bort haken for nomademodus (dette gjelder også vist du bruker kabel), Velg eller skriv inn SSID og kryptering vist du bruker det (pass på skillet mellom ascii og hexdesimal, hex bruker tegn fra 0-9 og fra A til F), velg også DHCP under Konfigurasjon. Trykk Bruk og OK.

    Du skal da se at konfigurasjonen blir endret, vist ikke, prøv igjen :-)

     

    Når dette er gjort må du sette opp e-posten din manuelt, det er ikke vanskelig men det avhenger av hvilket e-post program du velger og bruke. Bare til og spørre her vist du trenger hjelp til det!

     

    Lykke til!

  7. Fant noe som kanskje kan hjelpe deg, les denne:

     

    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=11344564

    9430461[/snapback]

     

    Må jeg restarte alsa mixer for at endringene skal tre i kraft?

    Hvordan gjør jeg dette?

    (Jeg er ganske fersk, så jeg tar gjerne i mot en fyldig forklaring).

     

    --Håper å få dette til å virke. Jeg bruker PC'en kun til filmer, musikk og surfing. Da er det viktig at den optiske lyden funker.

    Har lyst til å kaste ut windows for godt.

    9431044[/snapback]

    Hei igjen!

    Se om denne tråden kan hjelpe deg litt videre..

    http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-75317.html

  8. "Jeg bruker PC'en til å se film på en projector, så da er det viktig at den optiske lyden virker i 5.1 (dolby digital / DTS). Kunne tenkt meg å bekreftet dette før jeg legger det inn."

     

    Vist det bare det er dette du bruker maskinen til kan du jo bare bruke Windows siden det virker.

    Ellers er jeg nok redd for at du MÅ installere Ubuntu for og få installert de riktige drivere og programmer som det høres ut til at mann må ha for at dette skal virke :-)

  9. Du skriver:

    Connections:

    Wired Connection (eth1)

    Address: 192.168.116 Subnet mask:.......

    Her mangler siste del, det skal være noe lignende dette : 192.168.116.100 (den siste delen kan variere alt fra det som er innstilt i DHCP. Men vist du kjører med fast IP på maskinen kan du jo prøve dette oppsettet:

     

    IP : 192.168.116.30 (som normalt sett ligger utenfor routerens DHCP innstillinger)

    Subnett: 255.255.255.0

    Gateway: 192.168.116.1 (da 1 normalt sett er adressen til routeren, byttes ut med riktig verdi).

     

    Wired connection (eth0)

    Roaming mode enabled"

    Gå inn i Egenskaper for det trådløse kortet (System - Administrasjon - Nettverk) og ta vekk haken for Roaming mode, slik at du kan få sette opp egne verdier der.

     

    Lykke til!

  10. Vel!

    Hvem som spiller Bond best eller ikke og hvilken film som er best er vel strengt tatt opp til hver enkelt og gjøre seg opp en mening, eller :-)

     

    Det som overrasker meg her er at ingen har nevnt "Never Say Never Again" fra 1983. Jeg husker hvilken skuff denne filmen var som Bond film.

    Etter min mening havner denne Bond filmen i samme klasse som "Casino Royale" fra 2006, grei spille film men ingen typisk Bond film. Men detter mine personlige meninger, andre må selvsagt mene hva de vil.

    Bond film skal være overdreven, et godt eksempel er "A View to a Kill" fra 1985 der Bond (Moore) raser rundt i Paris med en halv bil, egentlig godt mulig det vist forgasseren rommer reservetanken på bilen :-)

     

    Men jeg håper nye Bond filmer blir litt mer lik de som kom på 80. tallet, men siden den kalle krigen er over og det er terror som er i skuddet for tiden lar vel det seg ikke gjøre. Men vist man tenker på Bond som Donald Duck, de lever i sin egen verden og det er vel slik vi vil ha det, er det ikke :-)

  11. har prøvd

    9375885[/snapback]

    Har opplevd noe lignende selv, hadde med meg maskinen på hybelen til dama og fikk problemer med tastaturet. Ingen ting virket, prøvde med et annet, kjøpte overgang fra PS2 til USB men like dødt..

    Så mitt forslag til er nå at du prøver maskinen i en annet strømkrets i huset, for eksempel på kjøkkenet, der er det også jordet kontakt. Prøv og se om det har noen effekt, du har ingen ting og tape på det, selv om det høres helt sprøtt ut :-)

     

    Abbyss

×
×
  • Opprett ny...