Gå til innhold

agnata

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av agnata

  1. Jeg må si jeg heller mer og mer mot en bessa ja... Har funnet en Bessa R2 til en ikke så alt for avskrekkende pris :)

     

    MEN: finnes det et helt OK normal-objektiv(russisk leica-kopi eller lignende) jeg kunne kjøpt til det mens jeg sparer til noe av litt bedre kvalitet? Har gått meg vill blant alle de forskjellige faningene(hva er forskjellen på M42/M39 og hva trenger i så fall jeg?)

  2. Hva med et målsøker aparat? Skal tro de slipper unna speilreflekssjekken...

     

    Minolta hi-matic

    canon canonet

    olympus 35

    m. flere

     

     

    Målsøker hadde nok vært noe! Jeg drev i utgangspunktet og så på en voigtlander bessa, men lurer på om det kanskje går over budsjettet litt(hvis jeg skal ha med et brukbart objektiv).

     

    Har sett litt på minoltas hi-matic modeller nå. Det ser ut til å være en del forskjellige modeller, er det noen spesielle du har erfaring med/vil anbefale?

  3. Jeg har planer om å kjøpe meg et nytt(gammelt), filmbasert kamera, men etter flere timer på diverse forum og testsider er jeg fortsatt like forvirret!

     

    Det jeg ser etter er et kamera som:

    - er lite nok til å få plass i vesken og ikke bli stoppet i "speilrefleks-kontrollen" på festivaler og konserter.

    - har god søker for manuell fokus

    - har utskiftbar optikk(evt. veldig lyssterkt fastobjektiv)

    - gjerne har lysmåler(men ikke nødvendig)

    - helst kan fungere selv uten batteriene(men heller ikke kjempe-nødvendig)

    - og selvfølgelig gir fine bilder:)

     

    Kan være både 35mm og mellomformat(men ser for meg at sistnevnte kanskje blir litt stort?)

     

    Smertegrense: 3500,- med normal-objektiv

     

     

    Blir veldig glad for alle forslag!

  4. Har fått 5 i alle fag gjennom hele videregående bortsett fra i år da jeg fikk 6 i norsk muntlig og 4 i 3KJ. Angrer litt på at jeg ikke anstrengte meg mer, særlig i førsteklasse der det meste var repetisjon og femmeren nesten kom av seg selv... Men sånn går det når man helt på slutten av året finner ut at man vil inn på en skole med høye poengkrav!

  5. Nå har jeg lest ferdig "Kjemien stemmer" og funnet ut at den er utrolig mye bedre enn vår bok(Kjemi 3KJ, Brandt)! Lurer virkelig på hvorfor vi ikke bruker den boka på skolen. Ting som komplekstitrering, forskjell på gruppe 3 og 4 i uorg. analyse og mye annet er ikke engang nevnt i boka vår... Nå ser faktisk mange av eksamensoppgavene overkommelige ut også :D

  6. Frustrasjonsutbrudd: Få dager etter at billetten for årets ferie er bestilt(ja, jeg er veldig tidlig ute) finner jeg ut at Interpol kommer til Norge. Til Quart-festivalen. Akkurat den uka jeg IKKE er i Norge. Det samme skjedde i fjor. To uker etter at billetten var bestilt bestemmer The Killers seg for å ta en tur til Hove.

     

    Jeg er sikker på at det sitter noen der oppe og peker på meg og ler!

  7. Portrettbilde kan være så mangt, fra klassisk skolebilde/passfoto til et bilde der du nesten ikke ser hvem som er avbildet. Det viktigste, som læreren din allerede har fortalt deg, er å vise personligheten til den du tar bilde av. Snakk gjerne med ham/henne litt før du begynner å knipse. Finn ut interesser, verdier osv. Tenk på at bildet skal fortelle en liten historie!

     

    For å kunne ta et godt portrettbilde er det veldig viktig at modellen er avslappet. Unngå alt for oppstilte bilder. Dersom du tar bilde av en baker, kan du f.eks. henge en stund i bakeriet mens han/hun jobber og knipse rundt.

     

    Prøv deg fram! Ta masse bilder og slett heller i ettertid de du merker ikke holder mål. Lykke til med oppgaven :)

  8. Ja, det er mange stativ-innlegg der ute, men jeg har ikke blitt særlig klokere så jeg forsøker selv!

    Jeg skal investere i nytt stativ og kulehode, men har blitt meget forvirret i alt utvalget...

    Når det gjelder stativet tror jeg at jeg går for et Manfrotto M055XB. Men kulehodejungelen har jeg gått meg litt vill i...

    Det står vel egentlig mellom de to som er nevnt i overskriften: Manfrotto M486Rc2 vs M488Rc2. Er det noen som kan peke på forskjellene mellom disse for meg? Bortsett fra at sistnevnte kan ta to kilo mer og veier noen hundre gram mer?

     

    Stativet skal holde et Nikon D80 med lette objektiver(foreløbig), så max. belastning er ikke så viktig.

    Jeg regner med å bruke det ganske mye ute og her jeg er kan det ble veldig kaldt... Er det neon som har erfaringer med hvordan dette utstyret fungerer i f.eks. 20 kuldegrader?

    Og hvor hurtige er egentlig hurtigfestene på disse hodene?

     

    Kom gjerne med forslag til andre kulehoder(jeg vil IKKE ha treveishoder) eller stativ. fortrinnsvis av Manfrotto da jeg får kjøpt de billig gjennom jobben:)

    Pristak på 1000 for kulehodet.

  9. Jeg skal snakke om antikkens påvirkning av utviklingen av demokratiet i Europa. Utviklingen av demokratiet i Hellas har jeg under kontroll,men så kommer det vanskelige: se paralleller utover i Europa:S Så langt har jeg funnet ut at jeg skal nevne Romerriket som den første republikken og videreføringen av antikkens tankegang under reformasjonen. Og litt om hvordan Sokrates og de andre greske filosofene har påvirket den europeiske oppfatningen av demokrati.

    Men det jeg altså lurte på var: hadde antikken noen innvirkning på utviklingen av demokratiet i Storbritannia og Frankrike? Eller skyldes det i hovedsak andre forhold som industrialiseringen?

     

    Tar eller imot tips om andre måter å angripe dette grusomme emnet på :D

×
×
  • Opprett ny...