Gå til innhold

Muimiudo

Medlemmer
  • Innlegg

    78
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muimiudo

  1. Jeg vurderer å adoptere et barn om en stund.. Og ser klart fordelene og ulempene ved en slik avgjørelse. Jeg har også lest en del om hva som kan være vanskelig med et adoptert barn, hva slags problemer man kan treffe på.. og det er greit.

     

    Men jeg møter veldig ofte forestillinger om at det å adoptere er "et feilsteg". At det ligger alt mulig skummelt i barnets gener, og at adopterte barn er mye vanskeligere å ha med å gjøre. Får høre at barn med asosiale foreldre har lett for å begynne å drikke, stjele osv..

     

    Så jeg spør dere som er adopterte / har adoptert - har dere opplevd at det var flere problemer med adopterte barn? har dere selv som adopterte hatt mye konflikter med foreldrene? Har dere selv opplevdt at dette dogmaet stemmer?

  2. hva er din motivasjon for å ikke ha barn? (hva tenker du om å ikke ha barn, og hvorfor har du valgt det bort?)

     

    Barn er vanskelig, tidskrevende, veldig overveldende og til tider vondt. Det er også en ting man ikke kan forandre på når det først er der, så det er et ganske stort valg.

    Jeg har rett og slett ingen glede av barn, og siden det i praksis er omtrent som å ha veldig dyre husdyr, velger jeg det bort. Jeg vil heller kunne bruke de ressursene til noe annet, som faktisk gleder meg og er interessant.

     

    føler du press fra samfunnet rundt deg når "alle" andre får barn? (tviler du noen gang på ditt valg?)

     

    Har aldri følt meg presset :) Men det vel stort sett fordi jeg ikke bryr meg så mye om hva "alle andre sier"

     

    har du gjort valget fysisk permanent (sterilitet), eller holder du døren åpen til senere? (hvorfor/hvorfor ikke?)

     

    Ikke ennå, fordi jeg er for ung, og det er dyrt.

  3.  

    Og hvordan kjerringer med loven i hånd fucker opp livet til en stakkar som sier klart i fra fra første dag at han ikke ønsker ungen, men må punge ut med bidrag resten av livet.

     

    Fyren har tilgang til kondomer, og i 99% tilfeller er det beskyttelse god nok. Tatt i betraktning måten han ordlegger seg, tror jeg ikke han har insistert iherdig nok på bruket av denne fantastiske tingen, og da får han også leve med følgene.

  4. Jeg hadde kuttet tilbake på alle friheter og gitt ungen streng beskjed om at vold mot meg vil resultere i at enda flere tiltak vil bli gjort, og som siste instans kan barnevernet bli involvert. Hører han ikke, så får han ikke middag, klær osv. Ingen lommepenger.

    Ingenting.

    Sett PC-en og alle andre ting som frister han inn på et rom og sett lås i døra, med ordentlig nøkkel. Jeg tror at litt sjokkterapi hadde vært fint, for en gutt på 11 som våger å slå moren sin har hatt frie tøyler litt for lenge.

  5. 2. Hva har lavere forbruk av kjøtt med et bedre liv å gjøre?

    Dette har ingen sammenheng hvis man da ikke tar den heller meget usikre påstanden som sannhet om at kvantitet medføre værre tilstander.

     

    Dyr blir ikke behandlet slik de blir det nå fodri bonden liker det. De blir behandlet slik fordi det er mest lønnsomt, fordi det er mer effektivt å holde dem i bur og bare ha hver høne i 2 år og kjøre den til den er utslitt, fordi det gir mest forstjeneste per investert krone.

    Hvis etterspørselen etter kjøtt senkes, prisen på kjøtt settes opp, visse krav fremstilt, vil det fortsatt være lønnsomt å produsere kjøtt, men nå vil man ikke trenge å være umenneskelig mot dem for at det skal være lønnsomt.

  6. De som mener at det er krise om maten blir dyrere burde sjekke ut hvor lite penger de faktisk bruker på mat, bare for å nevne det.

     

    Det er egetlig litt ekkelt at det viktigste med en vare har blitt prisen, ikke kvaliteten, sunnheten eller noe annet. Vi skal tross alt spise greiene, det er ganske viktig. (Nei, jeg er heller ikke noen sunnhetsgudinne, men det går an å tenke litt, selv om du ikke har tenkt å bli en militant vegetarianer som brenner ned de lokale slakteriene.)

     

    Jeg har funnet ut at "kvalitet fremfor kvalitet" er en gyllen regel. Ved å kutte ut "drittmat"(mat av sånn halvveis dårlig kvalitet, mat man bruker som "fyll") har jeg fått bedre helse OG råd til bedre matvarer. Så selv om jeg spiser kjøtt bare noen får ganger i uka, kan jeg nå tillate meg rent kjøtt, indefilet osv.

    Og isteden for å spise kjeks, junkfood, småkaker osv kan jeg spise frukt og grønnsaker hver dag og i tillegg kunne ha råd til å kjøpe ingredienser til og lage skikkelig god dessert.

    Skjønenr ikke hvorfor det ikke har nådd frem til flere...

  7. Ja, menn har enklere for bli avhengig av pc, fordi det er flere menn som bruker pc

    Jesus kristus kjærring, les det du sier. I følge din logikk ville en mann som brukte en pc akkurat like mye som ei dame ha større sjanse for å bli avhengig av den. Det er bare tull.

     

    For det første - du er i ingen posisjon til å kalle meg kjerring. Vær høflig.

    For det andre, utover flere innlegg poengterer jeg at grunnen til at menn blir lettere avhengig er at de bruker pc mer. INGEN steder in mine innlegg har jeg sagt at dersom en mann og en kvinne som bruker like mye tid på pc, så er det større sjanse for å bli avhengig.

  8. Fakta er ikke tomme. Enten så beviser de noe, eller så beviser de ingenting. De fkataene jeg viste til, beviser at menn/ gutter bruker spill og pc mer enn det kvinner/ jenter gjør.
    Ja, men de beviser ikke at menn som spiller, har lettere for å bli avhengige enn kvinner som spiller. ;)

     

    Men det var jo heller ikke det jeg ville frem til :) Skylder på tannpine der formuleringen ikke er helt soleklar :p

  9. Nyhus

     

    Fakta er ikke tomme. Enten så beviser de noe, eller så beviser de ingenting. De fkataene jeg viste til, beviser at menn/ gutter bruker spill og pc mer enn det kvinner/ jenter gjør.

    Fakta: Mor Åse kan ikke fly

    Fakta: En stein kan ikke fly.

    Dermed kan man selvsagt konkludere med at mor Åse er en stein.

     

    En argument må ikke bare være valid, men også sann, hvis man skal overbevise noen. Ganske enkel TOK.

    Og der avslutter jeg diskusjonen.

  10. Så du mener jeg burde heller dra på julebord og drikke alkohol, enn å sitte å kose meg med dataspill sammen med venner en kveld?

     

    Mellom dataspill og julebord vinner slvfølgelig spillekveld. Men Hvis man har en spillkveld hver kveld eller flere ganger i uka, så er det jo fint med noe variasjon)

    Stort sett mener jeg at samboeren min kan finne ut av sånne ting selv, han er stor nok til det :p

  11. Eksempel:

    Si at flere menn enn kvinner er utsatt for radiaktiv avfall. Følge - flere menn enn kvinner kan utvikle strålesyke.

    Hvis man ikke kjører bil, kan man ikke kjøre på noen. Hvis man ikke spiller dataspill, kan man ikke bli avhengig.

     

    Seriøst, folkens.

     

    Nyhus

     

    Fakta er ikke tomme. Enten så beviser de noe, eller så beviser de ingenting. De fkataene jeg viste til, beviser at menn/ gutter bruker spill og pc mer enn det kvinner/ jenter gjør.

  12. Kvinnfolklogikk:

    Komme med påstander uten å ha noen som helst fakta å basere de på, likevel være overbevist det er sant.

     

    Vel, hvis en ganske solid mengde med personlig erfaring og den gode gamle common sense ikke er nok:

    http://www.nrk.no/nyheter/kultur/1.5668397

     

    Det er helt logisk at menn har større sjanse for å bli spillavhengige der det er flere menn som driver med spill enn kvinner.

     

    http://www.regjeringen.no/nb/dep/kkd/dok/r....html?id=502866

  13. LAN er ikke en fornuftig ting i damas øyne. :) Ikke i forhold til julebordet hvertfall. :p

    TG i stedet for tur(eller trendytur som jeg kaller det) til Trysil er heller ikke veldig populært.

     

    Jeg må innrømme at jeg er litt mer skeptisk til typens PC- og Xbox- aktiviteter enn annet tidsfordriv. Stort sett fordi han har mye bedre av å dra på jakt/ evt Trysil enn å sitte inne i en svær hall full av datafolk. Jeg driver ganske mye med PC selv, men menn har liksom enklere for å bli avhengige av PC. Og det er ikke noe man ønsker seg i hus.

  14. Emmerstad ligger nede ved fjorden, litt sørafor Hvitsten.

     

    På Ramme får du kjøpt (lørdag-søndag 12-17) poteter og grønnsaker i løsvekt, i tillegg til egg og brød ;)

     

    Tror forresten du får kjøpt honningen fra Emmerstad (og en hel del annet) i butikken til landbruksmuseet på Ås også.

     

    Helios på Ås har også endel, blant annet Grøstad-produkter ;)

     

    Sopp ja, har planer om å lære litt mer om det. Synes det er i overkant skummelt når det finnes endel rimelig giftige saker der ute, og man vet fint lite om det. Men alt kan jo læres.

     

    Du kan bli med på sopptur en høst) De beste soppene er rimelig greie å skille fra de mindre troverdige.

    Ja, det er mye her i området, men det er så veldig adskilt. Er jo derfor folk heller drar til Rema - fordi alt er på ett sted. Det burde være lørdagstorg i småstore byer som Ski, Ås, Kolbotn osv.

  15. Halvtime unna Oslo.

    Vi har selvplukk på bær og sånn, og kan til nød få kjøpt gårdsegg og gulrøtter/ poteter fra gård, men bare i sekker. Er litt vanskelig å oppbevare sånt i leilighet.

    Hadde dog en høstfestival på en økologisk gård her i nærheten.

     

    Er ikke tilfeldigvis Ramme Rokke Fest du var på? :)

     

    Ligger litt sørafor Oslo da, kan jo tenkes du er på "motsatt" side.

    Uansett, jeg ville prøvd å sjekke litt rundt, det kan hende det finnes mer enn du tror ;)

     

    Rundt her jeg bor er det en hel del.

    Ramme Gård har gårdsbutikk, de selger frukt, grønt, kjøtt, egg, og endel andre varer.

    Den Blinde Ku på Ås har utsalg på Ski storsenter, der får en mye snadder, det meste både kortreist og økologisk. Osten deres er legendarisk.

    Emmerstad får en kjøpt helt nydelig honning, og det virker som de planlegger å utvide med andre ting også. De sier dog ikke noe om økologisk, men hey, om jeg kan hive meg på sykkelen og sykle dit og kjøpe honning i ny og ne istedenfor på Rema så er jeg happy.

     

    I tillegg er det plenty av selvplukk rundtomkring utpå høsten, bær, frukt, potet, alt mulig.

    Og litt slang blir det jo selvfølgelig. ;)

     

    Sannsynligvis finnes det enda mer.

     

    Men som sagt, det forutsetter at du er på "rett" side av byen, jeg vet lite om andre steder ;)

     

     

     

    Jepp, dat is da place. Jeg er på Stokkstad og plukker jordbær osv. Har ikke hært noe om Emmerstad, men sjekker det gjerne ut. Hvor ligger det?

    Problemet mitt er vel heller det at jeg bor i en liten leilighet og det er lite lagringsplass for potetsekker and alike. Men det blir noe selvplukk i naboenes hage, da) Og jeg sanker MYE bær og sopp.

  16. Jeg tror bare vi har litt forskjellige definisjoner av hva "ser bra ut" går ut på. For meg holder det å være ren, velstelt, ha på seg rene og ikke- hullete klær og lukte godt. Det at klærne passer til hverandre er en selvfølge. Utover det anser jeg pynting som overflødig.

     

    Jeg er fullstendig enig, og utover det kan jeg godt si meg enig i å være uenig når det kommer til selve klesstilen/cammo-diskusjonen.

     

    Deal :)

  17. Rene linjer, klassiske antrekk. Gjerne jordfarger.

    Elsker svarte klær som klarer det, som lyser klasse mer enn de skriker "gother".

    Liker Audrey Hepburn - aktig stil på kvinner. Jeans, skjorte, v-hals på menn, lange skjerf, lange frakker, gjerne vest.

    Liker gentleman- stilen, James Bond (Shon Connery, Daniel Craig, Pierce Brosnan)

  18. Jeg tror bare vi har litt forskjellige definisjoner av hva "ser bra ut" går ut på. For meg holder det å være ren, velstelt, ha på seg rene og ikke- hullete klær og lukte godt. Det at klærne passer til hverandre er en selvfølge. Utover det anser jeg pynting som overflødig.

     

    Jeg har forresten allerede alle de jeg vil se bra ut for, og de synes jeg ser like bra ut i cammo som i en gallakjole. Jeg tror det avhenger av hvordan man har det med seg selv (uten å antyde at det er bare usikre mennesker som pynter seg)

    Jeg trenger ikke å gjøre så mye ut av det for å være uimotståelig når jeg vil det)

×
×
  • Opprett ny...