Gå til innhold

HanAndreTomaten

Medlemmer
  • Innlegg

    226
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av HanAndreTomaten

  1. På jobben her en dag ga jeg service til en kunde som ikke er kunde av vår tjenesteleverandør. Dette tar vi vanligvis 100 kr betalt for, slik at ikke våre kunder "betaler" for at vi hjelper de som ikke er kunder av oss. Denne dama syntes det var greit, men ville ikke at jeg skulle legge pengene i kassa, fordi jeg hjalp henne av fri vilje. Da jeg la pengene i kassa, sa hun at jeg måtte jo få noe for det jeg også, så hun ga meg 50 kr som hun insisterte på at jeg tok selv. Tok disse pengene og kjøpte meg kaffe :)

     

    Lurer på om dette er helt lovlig, eller om det blir svart inntekt?

  2.  

    Så blir spørsmålet, hvorfor gjøre dette i utgangspunktet? Hva er inspirasjonen?

     

    Slike skaller er funnet flere steder (som tidligere nevnt, feks. i Egypt). Og dermed blir dette spørsmålet enda mer relevant. Hvor kommer inspirasjonen fra? Ideer som dukker opp på to nærmest motstående sider av jorden samtidig, to kulturer avskilt av lange avstander og store hav. Disse to samfunnene (inkaene og egypterne) hadde flere likheter ved kulturen og arkitektur osv enn bare slike elongated skulls.

     

    Så nå at dette ble en liten bump, så da kan jeg jo like gjerne spørre om noen har fått med seg om det er kommet noe info om DNA-resultater eller noe annet gøy? :)

  3. Jeg tror at alle religiøse skrifter og myter er er basert på opplevelser og faktiske hendelser. At det kom noen fra himmelen i flyvende fartøyer for tusenvis av år siden. Om det var en svært utviklet befolkning på jorda på den tida, som vi enda ikke har funnet spor av, eller om det var noen fra andre planeter eller fra en annen verden har jeg et åpent forhold til...

     

    noen som deler dette?:p

     

    jeg ser på meg selv som en ateist, for jeg tror ikke på gud. Jeg tror på alle religioner og at det er utrolig mye vi ikke vet enda!

     

    Hvis du ikke har sett på serien på History Channel som heter "Ancient Aliens", burde du gjøre det nå ;) (finner alt på youtube). Jeg hørte om denne teorien for lenge siden, og syntes det var like absurd som alle andre. Men de som tror på det, klarer å finne gode beviser på det. Og ikke sånne uverifiserbare bibelen-er-sann-og-Gud-finnes-beviser, men beviser det er vanskelig å si noe på. Jeg har sett en del episoder og lest en av bøkene til Eric von Däniken, og må jo si jeg synes det er en fantastisk teori, med mange interessante problemstillinger som "vanlige" forskere ikke vurderer å finne svaret på.

    • Liker 1
  4. Første mosebok, kapittel 6:

     

    1 Nå begynte menneskene å bli mange på jorden, og de hadde fått døtre. 2 Da så gudesønnene at menneskedøtrene var vakre, og de tok noen av dem til koner, dem de helst ville ha. 3 Herren sa: «Min ånd skal ikke for alltid bli værende i menneskene, for de er av kjøtt og blod. Deres levetid skal være 120 år.»

    4 Det var kjemper på jorden i de dager, og siden også. For gudesønnene gikk inn til menneskedøtrene, som fødte dem barn. Dette er de mektige fra eldgammel tid, de navngjetne.

     

     

    Bare lar den ligge her, som en liten nyttårsgave :ph34r:

     

    Da tenkte jeg på denne:

     

    Gud sa: «La oss lage mennesker i vårt bilde, så de ligner oss! De skal råde over fiskene i havet og fuglene under himmelen, over feet og alle ville dyr og alt krypet som det kryr av på jorden.»

     

    Eller mener han da "oss" som i "meg og de andre dyrene jeg har skapt?". Høres jo ut som om det er flere guder...

  5. Så langt har vel politiet konkludert med at dette er en fiktiv organisasjon og da forholder jeg meg til det.

     

    Det var det CIA konkluderte med også, helt til de sto der med hæla i taket og et fly inn bakdøra. Skal ikke si at tempelridderne har eksistert sammenhengende de siste par tusen årene, men deres oppgave var å ta vare på europeere (kristne) som var i fare for å bli plyndret av muslimer, samt å bekjempe spredningen av islam. Det er jo dette ABB også driver med. Og han er ikke alene, selvom han gjennomførte terroren alene. Det er samma leksa, bare at det ikke er muslimske fundamentalister som står bak her hjemme.

    Det er ingen ting som tyder på at dette er en organisasjon som eksisterer utenfor hodet til ABB. At dette er likt med Al-Qaida får du selv bevise.

     

    Sier ikke at det er en organisasjon som er bygget opp like strukturert som Al-Qaida, men jeg sammenligner det med at det er en rekke mennesker som har et syn på virkeligheten som vi "normale" ikke tror på, fordi det ikke stemmer med slik vi ser verden. Vi stempler det derfor som usannsynlig. Ved å sammeligne med Al-Qaida mener jeg likhetstrekk i det å ikke oppfatte trusselen som virkelighet.

     

    "Få innen amerikansk politi og etterretning hadde erfaring med islam eller særlig forståelse for den misnøyen som medvirket til at det allerede hadde vært et anngrep på WTC og til andre sammensvergelser mot USA" (Lawrence Wright, The Looming Tower, 2008).

     

    Det er en sånn mangel på erfaring og kunnskap om trusselen man står overfor som gjør at man kan stemple det som ikke-eksisterende, slik CIA gjorde. Man tror det er noen få som står bak det hele, og ser ikke at det finnes mange med samme oppfatning. De trodde bombingen av WTC skyldtes en manns gjerninger, og hadde ikke hørt om Al-Quida før denne ene mannen nevnte det i avhør. Han kunne blitt stemplet som gal og med en vrangforestilling om verden. Men for han og de som delte hans oppfatninger var det virkelig. Jeg kan ikke bevise noe som helst; det klarte ikke CIA heller. Men jeg vil påpeke at det som virker far fetched for oss, ikke er det for alle.

    • Liker 2
  6. Så langt har vel politiet konkludert med at dette er en fiktiv organisasjon og da forholder jeg meg til det.

     

    Det var det CIA konkluderte med også, helt til de sto der med hæla i taket og et fly inn bakdøra. Skal ikke si at tempelridderne har eksistert sammenhengende de siste par tusen årene, men deres oppgave var å ta vare på europeere (kristne) som var i fare for å bli plyndret av muslimer, samt å bekjempe spredningen av islam. Det er jo dette ABB også driver med. Og han er ikke alene, selvom han gjennomførte terroren alene. Det er samma leksa, bare at det ikke er muslimske fundamentalister som står bak her hjemme.

    • Liker 2
  7. Jeg har lest en del i manifestet og han utroper ikke seg selv til noen fremtidig leder. Det er mer ment som en motstandsbevegelse det som han kaller Knights Templar. Han var jo frimurer, og de har jo også mange rare utmerkelser.

    De som har skrevet rapporten har heldigvis forholdt seg til Breivik som person i lengre samtaler, og har da mye mer grunnlag enn kun et manifest han selv har skrevet.

     

    Det har de nok, men politiet har jo beskrevet ham som logisk og konsistent i alle de lange avhørene. Er en psykotisk person virkelig så normal?

     

    Det blir litt vanskelig å bevise at man selv ikke er psykotisk om dette blir normen framover.

     

    Shutter Island...

     

    Det er vel noe av denne logikken som brister her. For eksempel vil jeg tro at politiet og psykologene har fått ganske mange detaljer og argumenter fra ABB om hvorfor han var utvalgt, den fiktive organisasjonen osv.

     

    Skjønner ikke hvorfor alle omtaler det som "den fiktive organisasjonen" og "ABB's organisasjon". Dette er da ikke noe som kun finnes i hodet på ABB. Mange mennesker deler hans tilhørlighet til dette systemet, som har eksistert lenge. Blir som på 1970 og -80-tallet, da man benektet eksistensen (og i aller høyeste grad farligheten) av organisasjoner som Al-Jihad og Takfir wa Hijra, før de en dag slo oss i trynet som det vi kjenner som Al-Qaida. Dette virket som noe "fiktivt" fordi det var veldig fjernt fra den virkeligheten vi omga oss i. Men når nok mennesker tilknyttes denne formen for organisasjoner, blir det veldig virkelig, uansett hvor utilregnelige personene måtte virke. Ingen vil i dag kalle Al-Qaida en organisasjon av utilregnelige islamister. Deres "fiktive" virkelighet blir realitet i det øyeblikket de setter det ut i livet, og vi kan ikke forholde oss til det som fiktivt lenger. ABB har ikke en vrangforestilling om en organisasjon som ikke finnes. Den er virkelig for ham, den er virkelig for de som deler hans meninger, og 22. juli ble den en virkelighet vi også må forholde oss til.

    • Liker 2
  8. Jeg må alltid kommentere hvis noen sier noe feil, stokker om på bokstaver eller formulerer seg rart/morsomt. Irriterer meg veldig, for samtalen stopper opp når jeg gjør det. Og så er det sær deles sin sykt irriterende med folk som ikke kan ord deling. Da er det noe som sier klikk oppi der...

     

    Edit: hadde en gæærn formulering der, gitt. MÅ rettes!

  9. Hvorfor helbreder ikke Gud de som har amputert et lem, uansett hvor mye de ber selv, eller hvor mye andre kristne ber for dem?

     

    Jesus sier i Matteus 17:20 "«Fordi dere har så lite tro», svarte han. «Sannelig, jeg sier dere: Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit!’ – og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere.". Han lover at de som ber, skal få. Matteus 21:22: Og alt dere ber om i bønnene deres, skal dere få når dere ber med tro. Løy Jesus, eller hva er greia?

    Nei, det er noe galt med troen til folk.

     

    Som det står: hvis man har tro som et sennepsfrø (altså veldig lite tro, men dóg tro), så kan man flytte fjell. Jeg kan altså tro litt, men riktig, så er alt mulig. Så hvis alle andre tror "feil", kan du (som tror "riktig") be om å gro et nytt ben hvis du mister ditt, og få det? Og hvis ikke, hvorfor ikke? Hvis alt ondt er djevelens verk og utenfor Guds makt (som er altomfattende, så det skulle ikke vært mulig), hvorfor kan ikke Gud gjøre det godt igjen ved en god gjerning? Er ikke Gud god, vil han oss ikke alltid det beste? En omnipotent gud har ingen problem med å gi en person et nytt ben.

     

    Det koker altså ned til Epicurus' problemstilling: “Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent. Is he able, but not willing? Then he is malevolent. Is he both able and willing? Then whence cometh evil? Is he neither able nor willing? Then why call him God?”

     

    Alle kan ikke tro "feil", så noen må kunne be om at et amputert ben skal gro tilbake. Har aldri hørt om at det har skjedd, ikke i Bibelen en gang...

    • Liker 1
  10. Hvorfor helbreder ikke Gud de som har amputert et lem, uansett hvor mye de ber selv, eller hvor mye andre kristne ber for dem?

     

    Jesus sier i Matteus 17:20 "«Fordi dere har så lite tro», svarte han. «Sannelig, jeg sier dere: Om dere har tro som et sennepsfrø, kan dere si til dette fjellet: ‘Flytt deg herfra og dit!’ – og det skal flytte seg, og ingenting skal være umulig for dere.". Han lover at de som ber, skal få. Matteus 21:22: Og alt dere ber om i bønnene deres, skal dere få når dere ber med tro. Løy Jesus, eller hva er greia?

    • Liker 2
  11. Skriver en oppgave om hvordan Zalo blir brukt i norske hjem, og vi har klart å finne 23 bruksområder for Zalo. Dette må da være norges beste universalprodukt, på høyde med WD-40. Her har de funnet 43 bruksomoråder for WD-40. Noen som kan hjelpe å finne flere bruksområder for Zalo? Hadde satt stor pris på det :)

     

    De vi har er:

     

    1. Oppvask

    2. Flekkfjerning på tøy (stearin)

    3. Fjerne olje (klær og hender)

    4. Vindusvask (også bil)

    5. Vaske henda

    6. Bananfluer

    7. Metallpuss

    8. Fett hår

    9. Vår-rengjøring

    10. Gulvvask

    11. vaske utemøbler

    12. rense CD/DVD

    13. pusse briller

    14. Smøre hengsler

    15. Duggfritt speil på badet

    16. Tove ull

    17. Såpebobler

    18. Såpehockey

    19. Fjerning av lus (dyr og blomster)

    20. vann i fontene 17 mai

    21. motor på barkebåt

    22. Fjerne flis fra fingern

    23. Biestikk

  12. Planlegger å kjøpe et par baoding balls, og lurer på om det er noen som vet hvor man kan kjøpe dette i oslo? Vil gjerne ha de litt fort, for det skal være en gave. Har funnet det på internett, men da vet jeg ikke hvor lang tid det tar før jeg får dem.

     

    Hvis noen lurer på hva baoding balls er, der det tradisjonelle kinesiske stressballer, slik som disse

  13. Hei. Vi har en oppgave på skolen om denne reklameplakaten, og lurer på hvilken Mercedes det er på bilet til høyre. Og hvis noen vet hva den andre heter også, hadde det vært fint. Vi tror den 1886-modellen er en "Karl Benz's Patent-Motorwagen", men har den noen enklere navn? :dontgetit:

     

    mercedes.png

  14. Vulkanen ligger også i Japan. Shinmoedake-vulkanen. De sa for noen uker siden at den var veldig ustabil og at de forventet utbrudd snart. Kalles James Bond-vulkan, fordi det var en James bond film som ble spilt inn der. Maks uflaks at den bryter ut nå, men jordskjelvet var nok den lille ekstra dytten den trengte for å komme igang.

     

    Edit: eller tar jeg feil nå? :dontgetit:

  15. Tragisk det som skjer i Japan selvsagt... Men når man blir servert videoklipp av vannmassen med "ting og tang" som bare skyller ustoppelig over landskapet... Da klarer jeg ikke å la være å lire ut en "... kult!..."

     

    Enig, det er veldig skremmende og trist, men utrolig fasinerende og spennende å se på samtidig. Sitter med hjemmeeksamen nå, men blir litt for opptatt med Japan til å klare å jobbe effektivt. Lurer på hvor lang tid de vil bruke på å rydde opp og bygge ting opp igjen.

×
×
  • Opprett ny...