Gå til innhold

trixis_

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av trixis_

  1. Jeg har lyst å kjøpe Canon 35mm f/2, og det ligger et ute på finn med ønske om bud.

     

     

    Hvor mye burde jeg by for å få en fin pris? Står i annonsen at skambud aksepteres ikke, så det vil jeg unngå. Men objektivet ble kjøpt for kun en måned siden.. Men er vel ikke verre å by det jeg er villig til å betale for et brukt objektiv, og heller kjøpe et nytt hvis budet mitt ikke aksepteres.

     

    Er 1600 + frakt en grei pris? Det koster jo 2200 nytt.

  2. På ting som koster under 30 kr med levering så er det ikke vits i å være særlig kresen. Har fått mye stygt og som ikke lignet på bildet, men jeg gir nå positiv feedback hvis varen kostet under 30 kr. ;)

     

    På ting hvor jeg har betalt mer (100 kr-300 kr) er jeg litt mer kresen på feedback og lignende, og om det ligner på bildet.

     

    Jeg bestilte masse garn som selgeren sendte i to forsendelser, og jeg visste at det kom til å ta lang tid (for jeg hadde bestilt før), men etter to måneder (!!) hadde jeg bare fått halvparten av garnet. Problemet er også at man må si ifra innen to måneder til paypal angående klagesaker, men jeg kontaktet selgeren og han sendte meg det garnet som manglet. Og som jeg oppfatter det er de fleste selgerne slik, de føyer seg ganske langt for at man skal bli fornøyd.

     

    På billige ting må man være forberedt på at tingene kan være ganske stygge og lite brukelig. Bestilte også en maxikjole til 90 kr og da jeg fikk den i posten rakk den meg til knærne (og jeg er under 1,65 så gudene må vite hvor lav modellen på bildet var).

     

    Men ebay er en veldig seriøs side og det samme gjelder paypal som betalingsverktøy. Kursen er helt grei og jeg føler meg trygg :)

  3. Nå har jeg tatt et panoramabilde og fått "sydd" det sammen i photoshop elements og har et bilde på 26 000 X 4500 pixels (omtrent), men jeg har fått store problemer med å redigere bildet, programmet bruker fryktelig lang tid og ofte låser det seg.

     

     

    Er det photoshop elements som er begrensingen, eller er det pcen min? Trodde ikke pcen min var så dårlig, men det er kanskje litt mye informasjon for den å takle på en gang..

     

    Jeg bruker DPP som konverteringsverktøy fra RAW til .jpeg og er det mulig å lage en slags profil, slik at hvert bilde blir redigert/konvertert omtrent likt, slik at jeg kan gjøre mesteparten av redigeringen av bildene i DPP, og bare sammensyingen i photoshop elements?

  4. Dere kan da ikke tro at det skal bli 600 000 kr dyrere å bygge en leilighet for et par sirkler i en leilighet? De fleste vil vel heller ikke ha dassen og dusjen klint inntil hverandre, og de har vel funnet ut at man kan fint ha et bad på 2,1 m^2 og likevel utfylle kravene.. Hvor små baderom ønsker dere dere?

     

    Grunnen til at boliger blir mye dyrere å bygge er fordi vi har fått nye energikrav i Norge. Nå må vi ha minst 250 mm isolasjon i veggene og 300-350 mm isolasjon i taket (mot gamle forskrifter som klarte seg med 200 mm i veggene), og det stilles mye større tetthetskrav til nye bygninger som igjen vil si at man trenger mekanisk balansert ventilasjon for å få frisk inneluft inne i leiligheten/huset.

     

    Rullestolbrukerne er bare en bitteliten del av denne prisøkningen.

     

    http://www.regjeringen.no/nb/dep/krd/pressesenter/pressemeldinger/2007/regjeringen-har-vedtatt-nye-energikrav.html?id=448761

  5. I familielivet i dag er det nok aller mest kvinner som planlegger, kjøper og lager middagen hjemme. At mange mannfolk har matlaging som hobby tviler jeg ikke på, men kvinnene står nok enda for mye av matlagingen i hjemmet. ;)

     

    Men man kan jo like ofte havne på dinmat.no, matprat.no og andre uavhengige matsider når man søker etter oppskrifter.

  6. Hvem tar styringen over å kjøpe brød da? Hvis alle skal dele brød, så blir det bare rot.

     

    Det enkleste er å kjøpe inn egen mat, egne basisvarer og heller låne litt fra hverandre (som f.eks vaniljesukker og bakepulver) og så kan dere kanskje lage middag sammen av og til.

     

    Det å ta oppvasken til 9 stykker i løpet av en uke blir en ganske heftig uke.. Dere vil jo sikkert ha forskjellige dager (noen jobber ved siden av studiet, andre snur på døgnet) så dere kommer ikke til å bli samkjørt.

     

    Ta ansvar for egen oppvask og heller ha vaskerutine hver uke på fellesarealene.

  7. Morsomme svar :) Jobber også i butikk og de aller fleste er hyggelig, men noen får noen fikse ideer for seg.

     

    Vi selger mange forskjellige varer fra mange forskjellige leverandører (som alle andre butikker), men noen av disse leverandørene har jo sine egne utsalg. Sist jeg var på jobb kom en kunde og spurte om en vare kostet 199 kr hos oss. Jeg sa at nei, det produktet hadde vi ikke kampanje på. Og da sier kunden, jo han hadde fått slik kampanjeavis i posten som han hadde med.. Jeg spurte om jeg fikk se kampanjeavisen og joda, leverandøren av produktet hadde tilbud på det produktet i deres lagerutsalg.. Og siden vi selger det produktet så må jo vi selvfølgelig ha samme pris??

     

    Blir som om Rema 1000 skal ha samme pris på sjokoladen som Nidar-lagerutsalget. Rett og slett for dumt.

  8. har ingen problemer med å komme inn på ftp :)

     

    Ja, synes det var lite informasjon å hente på shed49's kundepanel. Eneste jeg fant av informasjon var at serveren var nede i går.. Hmm.. Da får jeg prøve å logge inn via ssl for å få byttet passord.

  9. Siden min er oppe og går, men innlogginssiden min (på domenet) er fremdeles "hacked by arhack"-team.. Jeg ser ingenting uvanlig på selve kodingen min, så har mistanke om at problemet ligger hos shed49.com.. Har fått høre fra andre som har hosting hos shed49 at siden deres også er blitt hacket av "the arhack-team"..

     

    Hvis man ikke får noe mail fra shed49.com i løpet av uken vurderer jeg å bytte hosting, de kan nå i allefall informere kundene på hva det er som skjer.

     

    Har gått igjennom sidene mine litt nøyere , og det ser ut som SQL ikke rørt men at de har erstattet en del php og html filer.

     

    Disse ser ut til ha en størrelse på 14kb. Bruker du CMS så sjekk index.php'er maincore osv.

     

     

    For å komme inn på kontoinstillingene for domenet går jeg via kundesenter siden på shed , velger domene og vis mer , for så å velge kontrollpanel.

     

     

    Okey.. Jeg begynner å finne de filene på 14 kB og siden virker foreløpig normal. Var da noen merkelige filer de hadde vært og rotet seg oppi, men jeg kommer meg ikke inn på shed49. Når jeg prøvde å logge meg inn på shed49 så kommer denne feilmeldingen opp:

     

    Du har bedt Firefox om å koble til

    www.shed49.com:2083 med en sikker tilkobling, men vi kan ikke bekrefte at tilkoblingen er sikker.

     

    Vanligvis når du kobler til med en sikker tilkobling vil

    nettsteder oppgi en sikker identitet, for å bevise at du besøker rett nettsted.

    Men identiteten til dette nettstedet er ikke bekreftet.

     

    Hva bør jeg gjøre?

     

     

    Dersom du vanligvis kobler til

    dette nettstedet uten å ha problemer, kan denne feilmeldingen bety at noen

    forsøker å etterligne nettstedet, og da bør du ikke fortsette.

     

    -------------------------------------------------------

     

    Og nå begynner jeg å bli veldig skeptisk på hva som egentlig hender med shed49.com ?? Er det noen som har logget inn via shed49.com uten problemer? Jeg tipper disse hackerne har passordet mitt og alt mulig.. Heldigvis må man jo betale med bankID, så jeg føler at pengene mine ligger trygt i banken.

     

    Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skal gjøre.

  10. Siden min er oppe og går, men innlogginssiden min (på domenet) er fremdeles "hacked by arhack"-team.. Jeg ser ingenting uvanlig på selve kodingen min, så har mistanke om at problemet ligger hos shed49.com.. Har fått høre fra andre som har hosting hos shed49 at siden deres også er blitt hacket av "the arhack-team"..

     

    Hvis man ikke får noe mail fra shed49.com i løpet av uken vurderer jeg å bytte hosting, de kan nå i allefall informere kundene på hva det er som skjer.

  11. Jeg har ikke prøvd å ringe, har heller ikke fått svar på mail.

     

    Og nei, jeg får ikke noe imot muslimer når noe slikt skjer med siden min. Et par idioter skal da vel ikke ødelegge for millioner av andre folk..

     

    Så dere har ikke sett dette budskapet de kom med først? Dere oppdaget bare at siden deres var nede og at shed49.com heller ikke virker?

     

    Kan jo fortelle litt om hendelsesforløpet:

     

    Først skulle jeg innpå innlogginssiden for mitt bloggeverktøy, da kom den beskjeden opp at siden var blitt hacked av Arhack Team. Men selve hovedsiden min var oppe og gikk og ftpen fungerte fint og ingenting var blitt tuklet med.

     

    Så skulle jeg prøve å logge meg inn på medlemssidene på shed49.com og da kom den beskjeden igjen opp etter jeg hadde skrevet innlogginsdetaljene (!). Jeg tenkte jeg skulle prøve å sjekke om cPanelet mitt var oppe og gikk, men da fikk jeg beskjed om at jeg måtte kontakte administrator. Jeg fikk da sendt en mail via "kontakt-skjemaet" på shed49. com.

     

    Under en time etterpå var både min og shed49 sin side nede.

     

    Jeg prøvde å google "arhack team" og da kom det mange norske sider som hadde fått samme beskjed, så dette var tydeligvis noe de har gjort mot de fleste nettsidene.

  12. Tipper shed49 ofte tar backup av sidene mine. Men jeg har ingen problem med å koble opp til ftp-kontoen og laste ned alle filene. Cutenews bruker ikke databaser, så jeg fikk heldigvis alt ned på pcen :)

     

    Har ingen problemer med å logge meg inn på ftp nå heller. Nå ser det ut som hele nettsiden min er nede og jeg kommer meg ikke inn på shed49. De har tydeligvis problemer..

     

    Men godt å høre at jeg ikke er helt alene, trenger jeg ikke føle meg helt som en newbie.

  13. At dette er en luguber gjeng tviler jeg absolutt ikke på..

     

    Ja, jeg mistenker at de har gjort at når jeg skriver innloggingsurlen til mitt domene, så har de viderekoblet denne til denne "allah-siden" de driver på med.

     

     

    Fikk sendt mail til shed49, tror muligens problemet ligger der. cPanelet mitt er sperret, så får vente noen dager å se... Har lagt ved et par bilder av hvordan den hackede nettsiden så ut:

     

    Var mye tekst om religionen islam og lenker til islamske nettsider.

    post-131993-1274561941,4712_thumb.jpg

    post-131993-1274561949,4345_thumb.jpg

  14. Jeg vet ikke om jeg har postet dette spørsmålet i korrekt underforum, ble litt paff av alle valgmulighetene.

     

    Jeg har en webside/hotell på shed49.com. Jeg bruker den hovedsaklig som en blogg og har innstallert cutenews som jeg benytter som blogge-verktøy.

     

    I dag prøvde jeg å logge inn på cutenews, men kommer bare opp en melding om at siden er blitt hacked av noen muslimer som kaller seg "Arhack Team".

     

     

    Men selve siden er oppe og går, men jeg har prøvd å legge inn cutenews-innlogginssida på nytt, men ingenting skjer. Så da tenkte jeg at jeg skulle prøve å kontakte shed49, men når jeg prøver å logge inn på shed49.com, står det også at den siden er hacket av Arhack-team.. Prøver jeg kundehjelpen kommer det opp en feilmelding med noe allah-greier involvert..

     

    Jeg har lastet ned arkivet og de aktive nyhetene mine, men jeg lurer på hva jeg skal gjøre videre? Og opplever noen av de andre som blir hostet av shed49 at de ikke kommer seg inn på medlemssidene? Noen som har erfaringer med dette arhack-team-opplegget?

     

    Setter pris på alle mulige innspill og kanskje hvordan jeg kan forhindre dette i fremtiden..

  15. Denne uken blir det:

     

    Mandag: Soyapølser med hjemmelagd blomkålsmos

    Tirsdag: Seifilet med stekt løk, kokte gulrøtter og hjemmelagd ostesaus

    ONsdag: Svinefilet med wokede grønnsaker (gulrøtter, brokkoli, blomkål, gulrøtter, bambusskudd) og soyasaus

    Torsdag: Kebabkjøtt med hjemmelaget hvitløkssaus og salat med paprika, agurk og rødløk

    Fredag: Fullkornsspaghetti med kjøttdeig, frisk champignon, paprika, løk og tomatpure

    Lørdag: Taco (med hjemmelaget tacokrydder)

    Søndag: Hjemmelaget Moussaka.

     

    Spiser ikke "sukker", minst mulig transfett, minimalt med hvetemel, stivelse og smaksforsterkere så må holde meg veldig langt unna halvfabrika :) Men soyapølser, soyasaus og fullkornsspaghetti nekter jeg å lage selv.

  16. Swifty bare går rundt å whiner hele tiden. Tror han har det så jævelig tøft fordi warrior bruker rage, men egenlig er warroir en faceroll class med SKILLSTORM(bladestorm).

     

    Han gikk jo rundt å sa at han skulle rerolle RET paladin bare fordi de var OP. Også tar han betalt for at folk skal få lov til å se filmene hans gjør han bare mer patetisk.

     

    Helt latterlig å se fanboys som går rundt å sier han er best .

    swifty er gjennomsnitt ++ god pvp spiller..

×
×
  • Opprett ny...