Gå til innhold

TroubleDouble

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TroubleDouble

  1. Legg det i logon scriptet burde være enkelt nok.

     

    hvis bitlocker = off

    enable bitlocke

     

    Alternativt kan du jo alltids aktivere bit-locker med jevne mellomrom på de pcene som mangler det manuellt via psexec for eksempel. Det spørs jo litt på antallet.

     

    Hos oss aktiverer vi bitlocker automatisk ved installasjon av windows.

  2. Hei jeg er en overvektig mann på kanskje 150 kilo, jeg tør ikke se på vekta lengre og tanken på å sykle i tettsittende sykkelskjorte og bukse frister ikke akkurat.

     

    Jeg ønsker å finne noen nøytrale klær jeg kan ha på meg når jeg sykler, men husker fra da jeg var yngre at treningsbukse ikke fungerte særlig bra den alltid satte seg fast i sykkelen. Er det noen her som har gode råd?

     

    Ellers trenger jeg en god sykkel som er lett og ikke ruster så fort og som ikke minst tåler vekten min. Jeg er ikke villig til å bruke mer enn 10000 kroner på sykkelen med mindre det finnes en veldig god grunn til å gjøre det.

  3. Vet dette er en gammel tråd, men den dukker opp når man søker etter fiber i Molde, så til dere andre som måtte lure. Det er nesten ingen fiber som tilbys til private i Molde. Istad har derimot bygget ut til bedriftene.

     

    Det har til og med vært oppslag i lokalavisen om at molde er en "fibersinke". Den høyeste hastigheten du kan få i dag er fra Canal Digital som leverer 70/10 linje noen steder i byen, men det er kabelnett og ikke fiber.

     

    http://www.rbnett.no/nyheter/article7067405.ece

    • Liker 1
  4. Navn på Outfit: Cotnorth - Crusaders of the North

    Faksjon: Terran Republic (TR)

    Server: Woodman

    Nettside: ps2.cotnorth.com

     

    Hei vi prøver å forme en i hovedsak Norsk Outfit som ønsker å spille Planetside 2.

     

    Nettsiden vår er ikke mye å skryte av ennå, men dere finner oss på ps2.cotnorth.com om dere ønsker å joine. Vi ønsker alle velkommen. Vi er fortsatt i oppstartsfasen, men tar i mot søknader fra alle som ønsker å spille med oss.

  5. Du burde sjekke opp dynamips/gns3. Gratis og bruker ekte cisco IOS i virtualisering av rutere. Har også innebygget støtte for qemu om du bruker det. Kan også bruke cloud for å koble opp virtuelle maskiner.

     

    ER det noen som bruker det i produksjon da? Høres ganske jalla ut.

     

    Nei tror ikke dette egner seg i produksjon. Men det fungerer fint i lab etter hva jeg har forstått.

  6. Hei.

     

    Jeg har fått opp en server med DHCP, DNC, Domene kontroller og filserver. Også har jeg satt opp katalogstruktur, grupper og laget en del testbrukere med forskjellige rettigheter. Også har jeg laget ett logon script som mapper opp nettverkstasjoner, printere og hjemmeområder.

     

    Men for at en bruker skal få ett hjemmeområdet så må jeg inn i ad og skrive inn hvor hjemmeområdet skal ligge, samme gjelder logon scriptet (hvilken fil det er). Er det ingen måte å automatiser dette på, så jeg slipper å gjøre det på hver enkelt bruker?

     

    Det skal være mulig å velge alle du vil endre dette for og så å sette instillingen. Du kan bruke ett wildcard som %username% for å sette inn brukerens navn i strengen med brukermappen.

     

    \\Servernavn\eventuellundermappe\%username%

     

    Kan være lurt å teste dette med noen få brukere for så å kjøre det i stor skala.

  7. Hei,

     

    Jeg vurderer Drift av nettverk og datasystemer eller Informasjonssikerhet ved Høyskolen i gjøvik..

    Er det noen som kan fortelle meg om disse to studieretningnene, da jeg er veldig i tvil hva jeg vil velge..

     

    Vil du få gode jobber med en av disse utdannelsene, og hvordan ser næringslivet på disse to studieretningene i forhold til andre ?

     

    Kan noen fortelle litt gennerelt eller noe ?

     

    EDIT: emnetittel..

     

    Ta det som gir deg mest mulig spesialisering innenfor ett eller flere tema. Det er viktig å ikke være generalist i dagens jobbmarked og du får også bedre betalt som spesialist.

  8. men hver klasse har bare en fellesbruker.... hadde vi kunne gjort det på brukernivå hadde saken vært enklere...

     

    To problemer med den løsningen, bruker elevene riktig nettleser fungerer det ikke å blokkere via Gruppepolicy.

     

    Man kan blokkere port 80 men da kan elevene benytte en proxy som befinner seg på en annen port.

     

    Du kan selvfølgelig ta fra dem den fysiske internettforbindelsen og kun slippe dem inn på lokalnettverket.

     

    Du kan bruke brannmursregler og kun tillate trafikk mot serverne elevene trenger.

     

    Ett annet alternativ er å ganske enkelt overvåke trafikken i nettverket og gi dataene til lærerene etter prøven/eksamen. Selv her kan brukerne kryptere trafikken så du ikke ser at det er http trafikk.

     

    Du kan jo også kjøre løsningen en av lærerne mine kjørte en gang i tiden, fortelle alle at internett er skrudd av når det ikke er det.

     

    Den eneste løsningen som egentlig fungerer her er å blokkere alt og kun gi adgang til nødvendige ressurser i nettverket via brannmur.

     

    men hver klasse har bare en fellesbruker.... hadde vi kunne gjort det på brukernivå hadde saken vært enklere...

     

    Sett det på maskinnivå da. Mener du skal kunne sette policyer på maskiner også. Ikke bare brukere :D

  9. Tja, helt grei PSU, men i følge hardware.no, ikke fullt så stille ved høyere last, men helt grei opp til 400W. Du vil nok uansett ikke komme så høyt en gang med det oppsettet der foreløpig. (kanskje 300-350W). Forsåvidt er mange av de "stille" PSUene egentlig kun veldig stille ved lav/middels last, men vifta spinner fort opp når belastningen blir høyere. Så MISTen er nok et helt kurant valg.

     

    Planen er å benytte dette oppsettet for å kjøre en haug med virtuelle maskiner oppå windows 7 som testlab for 2008 server og ulike deployment løsninger. Tror du dette er nok til å skape betydelig med støy.

     

    Kanskje jeg burde gå for en 600W PSU i steden. Har dere noen anbefalinger.

  10. Kjæresten min skal ha seg en ny arbeidspc for det som hovedsakelig er arkitektrelaterte oppgaver; tunge photoshop-jobber, jobbing med store tegninger i ArchiCad og 3DSMax og langdryge rendringsjobber. Ikke akkurat vanskelig krav å tilfredsstille, men det er ett viktig kriterium: STILLHET.

     

    Og det er derfor jeg henvender meg til dere: Jeg har hørt at "merkepc-er" fra Lenovo og Dell gjerne er stillere enn det en selv mekker. Selvfølgelig vet jeg at en ivrig selvbygger kan dille rundt i evigheter med asfaltmatter, gigantiske kjøleribber, 14dB vifter, etc. , men jeg lar nok Komplett bygge pc-en for henne og da utgår slike DIY-prosjekter.

     

    Ganske enkelt: Hun vil ha en kjapp arbeidsstasjon som skal være stille, til en studentvennlig pris (maks. 10000kr). Hva bør hun gå for?

     

    Hardware messig vil det antagelig innebære:

    - min. quad-core CPU

    - 4-8 GB minne

    - 512 MB GPU, trenger ikke FireGL eller andre proffløsninger.

    - SSD, minimum 80GB. Systemdisk. Kan ev. kjøpes ekstra.

    - HDD til filer? Kanskje en stille 2.5'' ...

     

    Den vil kjøre 64 bit Windows 7.

     

    Proffe Workstations som Lenovo S10 utgår pga pris.

    Kompletts Workstation pakke ser fin ut, men så var det lydnivået da.

     

    Byingeniøren i kommunen jeg jobber bruker primært 7900p modellene til HP, ikke noen kjempegode grafikkort, men de kan kjøpes utenom. Maskinene er veldig stille og får gjort jobben. Nå må det sies at jeg ikke tror de kjører noen vanvittige autocad modeller, men likevel tror jeg ikke dette er dumme maskiner.

×
×
  • Opprett ny...