Gå til innhold

larslem

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larslem

  1. Dette blir gjetting, men det er ikke usannsynlig at lageret på harddisken er tørt/slitt, slik at lesing av filer/skriving til disk blir unøyaktig og diskene vibrerer og lager lyd. Bortsett fra vifta, som ofte ryker, er harddisken den eneste mekaniske komponenten i laptopen som kan lage slike lyder(hvis du ikke har ssd).

     

    Hvis vifta er årsaken til tregheten, skulle det bety at PC'en går varm, og bildet fryser/PC krasjer. Men det burde du kunne kjenne på undersiden som da blir veldig varm. Lån en tom harddisk, og installer OS på den, og se om det løser saken. Hvis du ikke får tak i en, kan du få en gammel av meg.

     

    Er det harddisken som er årsaken, er det viktig å sikkerhetskopiere viktig innhold før den dør helt.

  2. Jeg hadde samme symptomer for en uke siden(ikke etter tordenvær). Da var det en av de to minnebrikkene som var gåent. Da tok jeg begge ut og prøvde med en om gangen, og fant ut at det ene var ødelagt.

    Hvis det ikke er årsaken hos deg, kan du bytte ut(som nevnt over) skjermkortet med et gammelt (hvis du har) og teste det.

    Jeg har ødelagt PC'en i to tordenvær, og begge gangene var det PSU'en som måtte byttes. Men da starta ingenting annet, så den er nok ikke gått hos deg. Det er neppe skjermen, siden du får beskjeden No signal. Jeg tipper minne eller skjermkort.

  3. Det er ikke bare å bytte harddisk. Det klarer du forresten lett (med riktig verktøy). Du må også installere OS på SSD'en. Jeg regner med at du ikke har installasjons-DVD til PC'en. Det du da kan gjøre er å klone din nåværende C-partisjon, lagre denne på en minnepenn, bytte harddisk og så kopiere kloningen inn på SSD'en.

    Jeg søkte forresten på Samsung 700, og fant at Samsung under kontrollpanet og strømstyring har stilt inn trådløs på sneglefart for å spare batteriet. Du må da gå inn og endre innstillingen til max. Hvis problemene dine bare opptrer når du går på batteri, er nok dette årsaken. Ellers er det et godt tips å defragmentere harddisken iblant.

     

    Lars

  4. Prøvde å kjøre Windows install fra disk istedenfor. Da blir alle drivere og slikt lastet inn, men så stopper det med samme blåskjerm igjen når det kommer så langt som til "Starting Windows".

     

    Dette høres ut som at det ikke er S-ATA-støtte i XP. Hvis du trykker F6 når du får tilbud om det i starten av installeringen, får du mulighet til å legge inn SATA-driver fra diskett (noen som har diskettstasjon lenger?). Mulig det går med minnepenn, har ikke prøvd.

     

    Lars

×
×
  • Opprett ny...