Gå til innhold

stianj

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av stianj

  1. Har noen her erfaring med Sennheiser MM 450-X TRAVEL eller MM 550-X TRAVEL?

    Jeg har flere ganger nesten bestilt meg MM 550-X TRAVEL fordi den har det jeg ønsker, som thehunger skriver: "støtter Bluetooth OG støydempning OG har samtale/lyd knapper OG er sammenleggbare OG kan brukes når batteriet er gått tomt OG ser noenlunde greie ut på hodet."

    Men når jeg leser tester får ikke den akkurat skryt for lydkvaliteten - spesielt ikke med støydemping på. Så da heller jeg mot disse, da... Hmm.

  2. se#: Du har helt sikkert rett i at man aldri får nok tele, så slik sett vil det jo være et ok alternativ med 14-140 på GF1, og 100-300 på GX1 (eventuelt GX2...)

     

    Enig i at søker er ekstra interessant med tele, og også enig i at å kjøpe LVF1 nå er galskap. Ellers veldig interessant det du (og 43rumors.com) skriver om rykter om ny GX i april... Jeg tar mye bilder innendørs, og slik sett er høy-ISO ytelse veldig interessant. Men GX1 går jo for spottpris, spesielt i USA. GX1 for 265 dollar - det er cirka 1500 (+ frakt og mva, men jeg kjenner folk som stadig vekk er i USA). Det er det ganske sikkert verdt...

     

    Rowdy Yates: http://www.malamala....y_Wildlife.html - Jeg skjønner at dette er marketing, men også på Tripadvisor skriver folk at dyrene ofte kom helt inntil bilene (og når man ser på bildene fra Tripadvisor ser det faktisk ut som en del hadde for mye tele også (http://media-cdn.tri...rivate-game.jpg og http://media-cdn.tri...phant-tusks.jpg for eksempel) Uansett har du sikkert rett i at dette ikke blir noe problem i praksis.

     

    Forøvrig har jeg tatt meg tid til å lese litt tester av 100-300 mm, og selv om testene ikke har vært overveldende positive, virker det til å være nogenlunde konsensus om at det slettes ikke er verst til den prisen. Og når jeg ser på Flickr-gruppen tilegnet det objektivet så ser det ikke ut som om det vil være linsen som begrenser bildene. Det er nok fotografen :)

     

    Får gruble litt på det, men tror det blir 100-300mm, ja. Olympus sine linser er mer eller mindre uaktuelle da jeg har Panasonic hus, og bør vel ha stabilisering på slike brennvidder...

  3. Jeg ser det er prat på vidvinkel - jeg har Panasonic 7-14 mm, og synes den er forbasket bra! Kunne gjerne vært f2.8, men... ;)

     

    Men jeg har et spørsmål om andre enden av zoomområdet. Jeg og samboeren skal på Safari i Sør-Afrika i høst. Mala Mala Game Lodge, for de som måtte være lokalkjent.

     

    98% av alle bilder jeg tar er tatt enten med 20mm eller 7-14 mm. Har også Panasonic 14-45, men den blir altså praktisk talt aldri brukt. Jeg føler uansett at 45 mm kan bli litt snaut på en safari.

     

    Samtidig ser jeg på bilder som andre har tatt at iblant kommer dyrene helt innpå bilene. Da er det litt kjipt å ha 100-300 mm. Da blir det mye elefant hvis den står fem meter unna... Lurer derfor på om 14-140 hadde vært det lureste, eller om jeg skal gå for 45-175/200... Noen med tanker/erfaringer rundt dette?

     

    I samme omgang lurer jeg også på om GX1 er en vesentlig oppgradering fra GF1, eller om det blir mest det samme? Foretrekker formfaktoren på disse framfor G5 og GH3. Uansett har ingen av dem GPS, som forsåvidt er det jeg helst skulle ønske meg. (vet GH3 har det via mobilapp, men det antar jeg spiser batteri og blir for tungvindt). Hvis jeg ender opp med å kjøpe nytt kamera, så er det jo mulig å ha med to kamera med forskjellige linser (ett til hver av oss). Det er kanskje det beste alternativet - om enn ikke like praktisk. Jaja.

     

    Takker for svar :)

  4. Takk for svar. Jeg var vel litt kort i den posten. Jeg vet jeg må ha et styringssystem med KNX - og det har jeg nok tenkt å ha. Det blir bare ikke fullskala i leiligheten her.

     

    Vi er i ferd med å kjøpe oss tomt, og skal i løpet av et par år bygge nytt. Min far er elektroingeniør, og jobbet i begynnelsen av karrieren som elektriker. Han skal derfor være elektriker i nybygget, sammen med en kamerat som står for ansvarserklæring etc. Får alt materiell til innkjøpspris. Selv er jeg dataingeniør og kan programmere flere programmeringspråk - og har også vært en del borti bus-kommunikasjon.

     

    Derimot har jeg ikke vært borti KNX, og ser på dette som et utmerket prosjekt for lære litt før vi går fullskala. Derfor vil det bare være varmepumpa i denne omgang, men jeg er inneforstått med at det innebærer uforholdsmessig høye kostnader.

     

    Så tilbake til saken, hva trengs? Jeg skjønner at det trengs en temperaturføler i rommet et sted, samt et panel for å stille inn temperatur etc. Og som sagt sikkert en kontroller eller mer.

     

    Planen er altså at pumpa kan stå på f. eks. 18 grader om natta og mens vi er på arbeid, men at den går på 22 grader og kanskje "Powerful" den siste timen før vi kommer hjem - og når temperaturen er oppnådd slår den av powerful. Det er i hvert fall ett tenkelig scenario...

  5. Hei!

     

    Denne tråden er blitt forsåvidt lang at dette kan godt være dekket tidligere (eller faktisk helt sikkert).

     

    Jeg kunne tenkt meg å styre en ganske vanlig Panasonic luft/luft-varmepumpe (HE9DKE) litt mer intelligent enn man kan med fjernkontrollens timer (on/off...).

     

    Jeg lurer litt på hva jeg trenger. Har sett på http://www.zennio.com/products/clima/irsc

     

    Denne ser ut til å være midt i blinken. Jeg har skjønt det finnes andre metoder, IrTrans osv. Men jeg vil ha noe mest mulig "ferdig".

     

    Men hva mer trenger man? I utgangspunktet er det her kun snakk om nevnte varmepumpe, ikke noe lys etc. ellers (men hvem vet hva som kommer...). Jeg antar det trengs en slags kontroller her?

     

    På forhånd takk for svar :)

  6. Men ok, jeg fikk forsåvidt svaret jeg forventet. Da bruker jeg bare et annet kamera innendørs :)

    Hvorfor det - P fungerer da glimrende innendørs. Du klarer vel å slå på blitsen selv?

     

    Eller kjøp en 20mm f/1.7 hvis du ikke har en allerede. Jeg bruker den mye på GF1 selv og da klarer jeg meg oftest uten blits; ISO 800 er til å leve med på GF1.

     

    Jeg mener den er sånn på P-også. Jeg skal sjekke, det er fryktelig sjelden jeg bruker blitz. Har hatt kameraet i øyeblikkelig to år, og det er i grunn bare på vinteren det er noe problem at det blir for mørkt.

     

    Jeg har 20mm-en, og bruker stort sett den. Og det var den jeg brukte da jeg i helga tok bilde av noen unger som lekte på gulvet på kvelden. Når det blir så mye bevegelse greier ikke jeg få bilder som er brukbare uten blitz, problemet er at på auto (og 95% sikkert på P, men det skal jeg dobbeltsjekke) får jeg ofte lukkertid på 1s, og det gjør liksom ikke bildene noe bedre...

     

    Men takk for svar :)

  7. Og noen ganger blir bildene jeg tar på auto med blitz også som forventet, men ofte ikke.

     

    Hvis du vil ha noen som helst kontroll over hvordan bildene blir, og få det forventede resultatet hver gang, så bruker du noe annet enn auto. Bruk heller P, S, A eller M, alt etter situasjonen. Problem solved :)

     

    S, A og M bruker jeg titt og ofte. P også, men det hjelper ikke på denne artifakten. Og iblant vil man gjerne ta bilder fort og gæli uten å måtte sjekke om innstillingene stemmer først.

     

    Har tidligere brukt Canon 20D, og det var definitivt ikke slik. Ei heller mitt LX5.

     

    Men ok, jeg fikk forsåvidt svaret jeg forventet. Da bruker jeg bare et annet kamera innendørs :)

  8. Hei!

     

    Jeg har et spørsmål vedrørende GF1... Det skal sikkert være slik, men jeg kan ikke skjønner jeg har opplevd det slik på andre kameraet.

     

    Med blitz på auto (iA) får jeg iblant lukkertid på 1 sekund. Det kan sikkert argumenteres for at bildene tatt med den interne blitzen ikke blir spesielt bra uansett, men det hjelper virkelig ikke at lukkertiden er 1s. Det gjelder flere linser, så har tilsynelatende ikke noe med det å gjøre. Tilsynelatende skjer det mest når det er i grenseland for mørkt til å ta bilder uten blitz.

     

    Bruker jeg shutter priority med høvelig lukkertid blir bildene som forventet. Og noen ganger blir bildene jeg tar på auto med blitz også som forventet, men ofte ikke.

     

    Jeg kan ikke skjønne jeg har hatt lignende problemer med andre kameraer noen gang.

     

    Hva skjer? Er dette forventet oppførsel?

  9. Fortrinnsvis på pc-en, men har også prøvd med Fennec, selvsagt uten at det gjorde noen forskjell...

     

    Jeg tror jeg misforstår noe her. Trodde du snakket om å bruke N9 her, ikke PCn. Maybe I just dont know what youre trying to do at all :| .

     

     

    Tror du bare ikke forstår hva vi snakker om :) "BankID på mobil" er en tjeneste som gjør at når man logger inn i nettbanken via en pc (eller en hvilken som helst device, egentlig), så taster man inn mobilnummer og fødselsdato. Da får man opp en prompt på mobilen der man må taste inn en forhåndsvalgt kode. Når denne koden er tastet inn, så fullføres nettbankinnloggingen automatisk.

     

    Egentlig fryktelig praktisk, så slipper man å drasse rundt på den BankID-dongelen.

     

    Skandiabanken har jo engangskode på SMS, så der er det ikke så farlig, men jeg har også konto i en Terra Bank, og der er BankID eneste alternativet.

  10. med standard browser, opera eller firefox/fennec?

     

    Fortrinnsvis på pc-en, men har også prøvd med Fennec, selvsagt uten at det gjorde noen forskjell...

     

    Jeg har ikke fått så mye til å fungere en gang. Får bare opp feil og det etter ganske mange minutter. :S

     

    Hvis du har nytt simkort må du bestille BankID på ny... Jeg får alltid opp den første boksen.

  11. Veldig, veldig fornøyd med Nokia N9, har ikke vært så fornøyd med en telefon siden Sony Ericsson P990i.

     

    Men er det noen som har fått BankID på mobil til å funke noe særlig? Det har virket noen få ganger, men generelt kommer bare det første bildet opp, der det står "Bekreft referanse bla, bla, bla". Når jeg da trykker ok, kommer bare unntaksvis "Tast ID-PIN:" bildet opp.

     

    Men også de gangene det bildet faktisk kommer opp, og jeg får tastet koden min, er det bare noen ganger påloggingen i nettbanken min faktisk går gjennom...

     

    Antar andre har samme erfaring?

  12. Denne pågangen er vell ikke større enn en middels stor amerikansk nettavis vell? Og her snakker vi om enkle html siden.

     

    Jeg har prøvd å holde meg for god til å kommentere en del ting i denne tråden, men her klarte jeg ikke å dy meg.

     

    Greit nok at sidene er "enkel html", men du innser at de er ulike for hver eneste pålogging? Jeg antar det ikke er to like selvangivelser i Norge, og disse dataene må hentes en plass i fra, og kan derfor ikke caches.

     

    Ellers er det vel forholdsvis liten tvil om at det her har skjedd noe annet uforutsett enn at det er mange som vil sjekke skatten. Det at det fremdeles, klokka 23:30 ikke er mulig å logge seg på er vel et ganske godt bevis på at det er andre/flere problemer enn skalering.

     

    Sist, men ikke minst; hvor mange av dere som uttaler dere så kritisk til Altinn jobber med applikasjonsutvikling og databasedrift hvor dere bokstavelig talt kan få millioner med requests samtidig? Feil kan forekomme, uansett hvor godt planlagt det er.

    • Liker 1
  13. Jeg er helt enig med espenoen her. Rett nok er jpeg så utbredt at det kanskje er det filformatet det finnes unntak for, men mange svært utbredte filformater på midten av 90-tallet begynner det å bli skralt med støtte for.

     

    Jeg har mye tekniske illustrasjoner som jeg laget i Micrografx Designer, som i praksis er tapt nå. Jeg har fortsatt filene, men de er pokker ikke lett å få brukt til noe.

     

    Mens bildene oldefaren min tok på glassplater ikke er noe dårligere i dag enn de var for 100 år siden - og mye lettere å se på.

     

    For min egen del har jeg gode backuprutiner, og har ikke mistet data siden midten av 90-tallet. Men alle gamle filer som blir med framover er ikke alltid så greie ha med å gjøre...

     

    (Ok, jeg har fremdeles min Micrografx Designer 4.0 og en virtuell Windows 98 til å kjøre den i...)

  14. Ok, takk :) Dette gjelder alle nattbilder (eller bilder med store mørke partier) på mange filmer, mens de andre bildene på filmene er ok. (Ikke bra, men ok...)

     

    Så da er det store spørsmålet, har du eller noen andre et firma å anbefale som gjør det her med forhåpentligvis bra resultat?

     

    Det er prat om 10 APS-filmer, så jeg føler det blir litt overkill å kjøpe skanner, i hvert fall så lenge hele 135-samlingen allerede er digitalisert med tilfredsstillende resultat.

  15. Blouberg: Jeg er fullstendig klar over at APS er et lite format, og som jeg også skreiv så antok jeg at bildene var så dårlige helt til jeg flere år etterpå faktisk tok en titt på papirkopiene, og de var fullt brukbare.

     

    Trondster: Sikkert ikke umulig, men det er faktisk veldig mye støy (dog ikke like ille) på bilder tatt i dagslys - f.eks. på svarte jakker eller lignende.

     

    se#: Det er riktig gjettet :) Det høres kanskje sannsynlig ut at det er en autoeksponeringsfunksjon som har gått litt bananas... Hmm. Så tror du det kan være verdt forsøket å sende filmene et annet sted, og se hvordan det blir?

     

    Som du sier, et scan skal være minst like bra som papirkopien...

  16. Hei!

     

    Jeg har et spørsmål vedrørende skanning av APS-film. Jeg har digitalisert min negativsamling for noen år siden, hos en av de større norske fotobutikkene (vil ikke henge dem ut her, jeg antar de er uskyldige inntil videre).

     

    Det var i hovedsak 135-film, men også noen ruller med APS. Kvaliteten på skanningen av 135-film er jeg godt fornøyd med, men APS er jeg slett ikke fornøyd med.

     

    Dette ble (som sagt) gjort for noen år siden, og da jeg mottok filene stusset jeg over at kvaliteten på APS-bildene var såpass dårlig, men antok at APS-film ikke er bedre - ikke var kameraet særlig bra heller.

     

    Helt til jeg tidlig i sommer faktisk satt og bladde i et gammelt album, der de originale kopiene fra disse filmene var. På papir var det jo utrolig mye bedre enn filene jeg hadde mottatt.

     

    Jeg kontaktet derfor stedet de ble digitalisert, og sendte med filen de hadde skannet, samt samme bildet der jeg hadde skannet papirbildet på min 10 år gamle 1500-kroners skanner. Jeg lurte på om dette virket riktig, og fikk forsåvidt bare til svar at de godt kunne prøve å skanne dette på ny. Jeg sendte inn, de skannet alt på ny, og jeg fikk igjen filer som var akkurat like dårlig.

     

    Derfor spør jeg her, om noen har begrep om dette faktisk er å forvente. Og hvorfor papirbildet ble så mye bedre? Dette er mest synlig på mørke bilder, men ser man nøye etter er de ikke bra på de lysere bildene heller.

     

    Vedlagt er filen jeg fikk fra butikken, samt det jeg skannet fra papirkopien med en kjip skanner. Begge filene er ubehandlet.

     

    post-13159-1287607956,6121_thumb.png

    post-13159-1287607927,8699_thumb.jpg

     

    Jeg antar det er opplagt hvilket jeg er misfornøyd med :) Problemet er forsåvidt største når bildet vises i full størrelse.

     

    Uten at jeg har noe greie på skanning av negativer, er det vel lett å tenke at det ikke finnes noen skannervalg som lager bildene slik - men hvorfor søren er papirbildene så mye bedre?

  17. Det er nok ikke direkte på grunn av ønsket om å spare penger bedrifter ikke er så oppgraderingskåte.

     

    Indirekte kan derimot bedriften tape enorme summer ved at (tjeneste)produksjonen stopper fordi man installerer en patch som ikke er nøye nok testet i produksjonsmiljøet.

     

    Dette er noe de fleste it-ansvarlige ved selvsyn har opplevd at skjer, mye spesialprogramvare kan slutte å virke av en tilsynelatende helt harmløs Windows-patch. Og det er ikke alltid nok med en uninstall av den patchen.

     

    Ruller du ut en ikke tilstrekkelig testet patch via WSUS (eller SCCM), og shit hits the fan, så kan du selv tenke deg at arbeidet står stille noen dager mens man legger inn image på tusenvis at pc-er.

     

    Derfor er bedrifter forsiktige. (Okei, nå ser jeg at det er OS vi prater om, ikke patcher... Men poenget står fortsatt. Det tar fryktelig lang tid å kvalitetssikre kompatibilitet, eventuelt utvikle ny programvare for å være kompatibel med nye OS.)

×
×
  • Opprett ny...