Gå til innhold

KFS86

Medlemmer
  • Innlegg

    284
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KFS86

  1. Men Karamell, du vil jo ikke innrømme at Digipost er en besparelse på antall fysiske brev som skal ellers måtte oppta transportbånd kapasitet og lastevolum? Og at dette igjen leder til denne annen hver dag policy'en man ser er i emming.

     

    Det vi ansatte får høre internt er: "Posten har skapt Digipost fordi noen andre vil komme og lage en slik tjeneste om ikke vi gjør det."

     

    Og Posten tjener penger på Digipost fordi det er avsender som betaler og ikke du som mottaker. Hvis f.eks. DNB eller NAV skal sende deg noe på Digipost må de betale for den tjenesten. Aner ikke prisen, men sikkert lavere enn porto+papir+konvolutt+blekk.

    • Liker 2
  2.  

    ...

     

    Det virker som du har to argument:

     

    1) Det er merarbeid at personer mottar store mengder pakker i brevpost og dette medfører et merarbeid for den individuelle postmann/kvinne. Jeg ser ikke helt hvordan dette skal være et argument. Er det ikke slike pakker postrutene skal overleve på? Det er begrenset med brev og reklame kan ikke posten leve på alene vil jeg tro.

     

    2) At Posten taper penger på internasjonale postavtaler, gjennom subsidier av forsendelser fra mindre utviklende land, er ikke forbrukers problem. Dette må posten ta med ansvarlige myndigheter.

     

     

    1: Postrutene overlever ikke på disse pakkene fordi vi går med tap ved å håndtere dem. Hadde vi innført moms fra første krone og et fortollingsgebyr hadde vi stoppet "problemet" med 10 pakker for 50 kr ferdig levert (satt på spissen). Jeg skjønner jo at du som forbruker vil ha pakka di for 5 kr selv om det går på bekostning av Posten og dermed staten (som igjen er våre skattepenger). Disse billige pakkene er da i praksis subsidiert av alle som betaler skatt her i landet fordi staten må kjøpe ulønnsomme tjenester av Posten og fordi Posten har dårligere lønnsomhet som igjen betyr mindre utbytte til eier. 

    At disse pakkene medfører merarbeid for meg som postbud er for meg likegyldig. Jeg får lønn og eventuelt overtid om det er aktuelt, så om tiden går med til norske aviser eller kinesiske pakker er ikke det noe som påvirker meg.

     

    Hadde vi (Norge) slått ned på dagens praksis og endret systemet så hadde postvolumet gått ned og det hadde nok medført noe mer nedbemanning hos Posten, men det kunne sikkert også ført til høyere lønnsomhet for færre ansatte da trengs for å få unna volumet. Jeg jobber forøvrig nær Oslo og her er postvolumet fortsatt så stort at hvis vi hadde gått over til levering annenhver dag i morgen og beholdt rutestørrelsene er jeg sikker på at vi hadde gått 3-4 timer overtid hver dag fordi volumet som samles opp på 2 dager er så voldsomt fortsatt. Det hadde selvfølgelig betydd bortimot en halvering av antall postbud også fordi 1 ansatt da håndterer 2 ruter og fortsatt jobber fulltid.

     

     

    2: Jeg personlig synes det er rart at ikke det er gjort noe med disse avtalene per dags dato når det skaper så mye problemer i høykostland. Lavkostlandene som eksporterer fryder seg jo over den økte handelen vil jeg anta.

    At Norge har mulighet til å påvirke disse postavtalene mellom land har jeg ikke noe særlig tro på da dette sikkert vil skape andre negative konsekvenser, men Norge har full mulighet til å innføre moms fra 0 kr og et gebyr på fortolling som hadde stoppet veldig mange av de som idag handler tilfeldig "drit" fra Kina. Dette hadde redusert eller eliminert "problemet", men DU hadde selvfølgelig ikke fått pakka di for 5 kr lenger.

     

     Jeg vet ikke om du ønsker å beholde Posten eller om du ønsker at private skal ta over markedet fullstendig, men jeg kan love deg at verken Postnord, Norpost, DHL, UPS, TNT, FedEx eller noen andre gidder å levere en pakke til deg for prisen Posten har på levering av disse pakkene.

    • Liker 1
  3. Jeg jobber i Posten og jeg skulle gjerne sett at Posten Norge hadde mulighet til å innføre et slikt gebyr på alle pakker fra utlandet.

     

    Grunnen til det er at jeg har mye erfaring med hvor utrolig tungvindt det er å håndtere disse billige "kinapakkene" i alle ledd. Har du aldri jobbet innen post har du mest sannsynlig ingen aning om hvilke prosesser en liten pakke med f.eks. en totalverdi på 10 NOK må innom fra den krysser landegrensa til den ligger i postkassa di.

    Jeg kan garantere at MINIMUM 3 norske arbeidere med norsk lønn må håndtere den manuelt og vri og vende på den for å finne mottaker og adresse, en jobb som gjøres ekstra tungvinn av at en stor andel av disse pakkene har et helt idiotisk format (slapp liten plastpose med like mange tegn på som en middels barneskolestil).

     

    Jeg ser daglig at enkeltpersoner mottar opp mot 10 stk av disse pakkene på en enkelt dag og i jobben som postbud er jeg siste ledd ut mot kunden og det er meg leveringskvaliteten til syvende og sist avhenger av. Jeg er derfor 100% nødt til å studere hver eneste av disse pakkene nøye for å forsikre at jeg legger den i riktig postkasse. Hender både titt og ofte at tidligere sorteringsledd har lagt slike pakker feil sammen med en stor haug med andre pakker så jeg kan selvfølgelig aldri bare ta hele haugen og kaste i postkassa uten å gå gjennom hver enkelt.

     

    Nå har ikke jeg kompetanse til å si noe om hva Posten Norge AS får i kompensasjon for en pakke som mottaker har betalt 10 kr til Kina for, men om det er så mye som 1 kr så er det lett å skjønne at når vi 3 med rundt 200 kr i timen i lønn har håndtert den og den er levert så går vi med susende underskudd på akkurat disse pakkene.

     

    Hadde det vært frivillig for Posten Norge å levere disse pakkene er jeg sikker på at vi hadde sagt stopp for lenge siden. Ikke et eneste logistikkfirma med et snev av fornuft hadde tatt på seg jobben med disse pakkene frivillig om betalingen var slik den er i dag.

     

    Jeg vil anta at vi daglig i Posten kaster bort tusenvis av overtidskroner pga. håndteringen av disse pakkene. Har du aldri jobbet i Posten aner du ikke hvilket volum det er snakk om HVER ENESTE DAG.

    Til slutt er det jo skattebetalerne som betaler regninga for dette fordi Posten er en statlig bedrift.

    Når Posten trapper ned ytterligere på antall dager med levering per uke og vi f.eks. får levering 1 dag per uke gleder jeg meg til å se de haugene med sånne billigpakker vi klarer å samle opp til enkeltpersoner i løpet av en uke. Tviler ikke på at enkelte da vil få 30+ pakker i slengen, noe jeg tipper at vil koste meg som bud minst 5 minutter ekstra å håndtere. OM jeg fortsatt har en jobb da pga. nedskjæringene.

     

    NB: Dette er bare min personlige mening og representerer ikke hva Posten Norge mener.

    • Liker 4
  4. Er 99% sikker på at det var Telenor eller Viken. Prøvde Google bildesøk for å finne et sånt skilt, men fant ingenting.

     

    Vet ikke om noen andre har noe innsikt i hvem som pleier å sette planker med informasjon i grøftene der det skal legges fiber?

     

    Er det bort langs Gjerivegen eller Sandumsvegen du skal bo er det nok ikke så lett som i de nyere feltene mot andre siden av Gjerdrum.

     

    Bor selv på Neskollen som er et ganske stort felt helt sør-vest i Nes kommune og jeg priser meg lykkelig for at Canal Digital leverer her som egentlig er ganske langt på landet så jeg får 100/20 av dem. Ble oppringt for et par mnd siden av en som lurte på om jeg var interessert i fiber, og jeg tror aldri han har fått et så raskt JA!, men har dessverre ikke hørt noe mer. Naboene er vel mer en fornøyd med CD kanskje. Jeg har heller ingenting å utsette på dem, for jeg ligger alltid stabilt på 102 mbit/s ned, men synkron linje er jo alltid fristende. 

  5. Er rimelig sikker på at det er fiber i dette området av Gjerdrum ihvertfall:

     

    http://kart.finn.no/?lng=11.00391&lat=60.07356&zoom=16&mapType=normap

     

    Jeg er postbud og gikk mye der før. Husker godt det sto planker i veikanten med "her installerer vi fiber" for noen år siden.

     

    Kanskje ikke så mye hjelp i det, men du må ikke til Kløfta eller Skedsmokorset for å finne fiber ihvertfall :)

  6.  

     

    Elendig timing på Witcher 3 - hadde det kommet en uke før så kunne en tatt seg fri fredag 15. og fått en ekstra lang langhelg å spille det på.

    Ja, både overraskende og skuffende at en polsk utvikler ikke tar hensyn til Norges nasjonaldag :p

     

     

    17. er jo en søndag uansett... :) Men torsdag den 14. er himmelspretten og den feires jo i en del andre land enn Norge også, så med en liten fridag på fredagen så hadde en hatt 4 fridager å spille på - enda bedre for de land som ikke må bruke tid på tog og pølsespising på søndagen mao :)

     

     

    Mulig du har fri mandag 25. mai da siden det er 2. pinsedag. Tar du fri fredag 22. får du da 4 dager ganske tett på lansering ;)

    • Liker 1
  7. Fikk min fra komplett.no i går (3/9). Ble litt overrasket over at den kom så tidlig.

    3990 kr for Day One edition med kinect og forza 5, FIFA 15 og dance central spotlight (tror jeg det het :-P).

     

    Veldig fornøyd jeg ihvertfall :-D

  8. EDIT: Skulle sjekke hva prisen ble og det viser seg at Amazon ikke sender dette produktet til Norge så da er ikke det noe alternativ.

     

    Eneste måte da er JetCarrier eller lignende, men det tar altfor lang tid.

     

    Er nok best å kjøpe den i Norge.

    Det du sier er at de ikke sender kniven i det hele tatt, eller at man KAN gjøre det med JetCarrier?

     

    Det fungerer med JetCarrier for da ser Amazon bare en amerikansk adresse. Problemet er at de sender ikke produktet utenfor USA eller ihvertfall ikke til Norge i dette tilfellet.

     

    Ingen problemer med å få den sendt til en adresse i USA ihvertfall :-)

  9. Velger du "Priority International Courier" blir den levert med UPS eller DHL. For meg tar det praktisk talt under 48 timer fra den er sendt til den er levert på døra her. Jeg bor rett utenfor Oslo og jeg vet ikke om UPS (som de oftest bruker) dekker hele landet.

     

    Blir fort like dyrt som i Norge selvfølgelig da, men hvis den koster 250 fra Amz vil den uansett bli stoppet i tollen og du må betale moms + noe over 100 kr for fortolling.

     

    Når du bruker Amazon+UPS slipper man faktisk fortollingsgebyr pga. at man forhåndsbetaler moms rett til Amazon ved bestilling. Da betaler du produktet+moms+fraktkostnad.

     

    EDIT: Skulle sjekke hva prisen ble og det viser seg at Amazon ikke sender dette produktet til Norge så da er ikke det noe alternativ.

     

    Eneste måte da er JetCarrier eller lignende, men det tar altfor lang tid.

     

    Er nok best å kjøpe den i Norge.

  10. Ser spillmagasinet også ga spillet bare terningkast fire mens de klarer å gi F1 2011 fem.

     

    Faktisk så er de dårligste anmeldelsene forza4 har fått på verdensbasis omtrent alle fra norske medier.

     

    Spillmagasinet.no 4/6

     

    Litt merkelig. Eller kanskje ikke. Sony dominerer enormt i norge så skulle vel bare mangle at de fleste "journalister", som nordmenn flest, ikke er altfor glade i xbox.

     

    Er det noen som leser den skrøpelige siden der da? Etter den anmeldelsen skal jeg ihvertfall ikke begynne.

×
×
  • Opprett ny...