Gå til innhold

chrisAK

Medlemmer
  • Innlegg

    255
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av chrisAK

  1. http://connect.dpreview.com/post/7903063822/sony-xperia-z1-sample-gallery

     

    Xperia Z1 virker lovende, men noe skeptisk var jeg til en over 20 Mp bildebrikke på en mobiltelefon.

    Fra flere steder kan jeg lese at bildekvalitet på foto ikke er spesielt imponerende. Det samme viser vel tildels testen fra dpreview, som kanskje er den mest seriøse testsiden av kamera og foto.

     

    Tror heller Sony hadde gjort det klokere med samme størrelsen på bildebrikken, men gått ned på antall megapixel; si 12-13 Mp. Kamerahypen her minner litt om kamerahypen Lumia 920 fikk rett før release. Kvaliteten på 920 var direkte skuffende...

     

    Da har jeg langt mer trua på bildekvaliteten på iPhone 5C.

  2. Heldigvis kjører den IKKE Windows Phone 8 sier nå jeg! Jeg har nå lenge vært ganske sikker på at det blir en iPhone 5S på meg (med litt forbehold om hva som skjer 10.september så klart), men med Sony Xperia Z1 endret dette seg drastisk. Nå ble jeg plutselig veldig usikker. Og jeg som ikke skulle ha noen Android igjen...Om ikke iPhone 5S blir som jeg håper, så er Z1 førstevalget. Helt rå!!!

    • Liker 2
  3. Dette er ikke aktuell problemstilling for Samsung, siden ingen har samme pågang som Apple ved nye lanseringer. Dessuten trenger ingen Samsung/ Android fanboys rakke ned på Apple service. Jeg har aldri fått så elendig service som fra Samsung da jeg eide en Note 1! Med Apple har jeg alltid fått topp behandling! Hvorfor trangen her inne til å spy ut negativt vinkla kommentarer HVER gang det er nyheter om Apple. Android fanboys...hm!

    • Liker 2
  4. Synes egentlig det ikke er noe vits å lansere en ny mobil hvert år, når forandringene på selve mobilen, og OS er så og si ikke eksisterende. Har sel iPhone 5, men det er den eneste iPhonen jeg skal ha, har ikke tenkt til å kjøpe meg en ny en, bare for å "ha det", da jeg så og si aldri bruker iPhonen til annet enn nettsurfing osv, bruker lite tid med SMS og ringing.

     

    Merkelig innlegg. Selvfølgelig er det endringer i en ny modell fra år til år. Om endringene er "ikke eksisterende" for deg, så betyr ikke det at det er det for andre. Dersom ryktene stemmer vil jeg si at å gå fra 8 Mp kamera til 13 Mp ikke er uvesentlig. Regner med at Axx-prosessoren er en del raskere og med mer RAM innebygget. Og med iOS 7 så blir dette en meget god lansering av ny iPhone!

     

    Jeg gleder meg i hvertfall veldig til iPhone 5S og skal garantert kjøpe. Og kommer det en iPhone 6 med 4,7 eller der omkring skjerm, så blir jeg å kjøpe den og.

     

    10.september altså...:-)

    • Liker 1
  5. Vel, hvis du sjekker prisjakt.no så får du følgende priser:

    Samsung Galaxy S4 16gb 4580,-

    HTC One 16gb 4140,-

    Apple Iphone 5 16gb 4875,-

     

    Å dra fram priser inkluderer (dyre) abonnement ser jeg ikke helt poenget med.

    Uansett, hvordan kommer dette i konflikt med mitt argument? Mitt poeng var bare at Android kommer ofte i plast eller polycarbonat (som er en mer eksklusiv plast, men likeså plast). Android er i et billigere segment; med at de faktisk HAR billigmodeller og at deres toppmodeller er billigere enn iPhone (nå 5).

     

    Iphone er stort sett aldri på tilbud før ny avløser kommer. Da detter modellen som avløses litt ned i pris. Android er kjapt ute med å kutte prisene, selv på toppmodellene. Om du ser på prisjakt og lignende pr. 19.6.13 så ligger S4 på rundt 4800 kroner. Ser man noen uker tilbake da Amobil testet mobilen, skrev Amobil ca. 5200 kroner. Og i mitt eget hode minnes jeg og at startprisen de første 2 ukene for S4 var rett over 5000.

     

    Så litt tilbake til topic, så tror jeg mange kunder kan gå fra Android til iOS igjen; dersom Apple nå kommer med en skjerm på rett rundt 5" og kanskje til og med en billig modell.

     

    Hovedforskjellen, hardwaremessig, mellom iPhone og f.eks S4 er at iPhone ALLTID føles eksklusiv. I mine hender er hverken S4 eller min forrige Galaxy Note særlig eksklusiv. Samsung er ikke ekslusivt, punktum. Og mitt poeng var at mange folk kjøper mobiler i aluminium og glass, fremfor plast når de først skal legge nærmere 5000 kroner på bordet.

     

    Nå har både HTC med sin One og den kommende Nokia 925 også har skjønt at toppmodeller skal være i aluminium og glass. Ikke polykarbonat/ plast.

  6. Spøk med tanke på hva da? Her må du nesten spesifisere litt..

    Tenker du på åpenhet, frihet, stabilitet, sikkerhet, integrasjon, optimalisering?

     

    For her kommer det helt an på hvilke felter du verdsetter mest, for Android er slettes ikke feiende flott og best på alt og ingenting hvis det er det du innbiller deg selv.

     

     

     

     

     

    For det første så er polykarbonat en form for termoplast, ergo det er plastikk. Og hvis du leser innlegget hans engang til så burde du klare å forstå hva han mener.

     

    Det han sier er at en gjennomsnittlig nordmann tenker følgende når han er i butikken:

     

    Telefon nummer 1: Koster 5'500kr

    Telefon nummer 2: Koster 2'500kr

    Telefon nummer 3: Koster 1'500kr

    Telefon nummer 4: Koster opprinnelig 5'000kr men er på tilbud til 3'990kr

     

    Kunden ender ofte opp med alternativ nummer 4 fordi de føler det gir mest for penge på grunn av det er på tilbud, han valgte ikke alternativ nummer 1 fordi det blir for dyrt, og valgte heller ikke alternativ nummer 2 eller 3 da vedkommende innbiller seg selv at de telefonene "er for dårlige".

     

     

    Er det en ting nettstatistikk viser så er det jo nettopp det at mye av den høye veksten for Android sin markedsandel kommer av en eksplosjon i billigsegmentet. Kunder som tidligere kjøpte seg billige Nokia telefoner til 200 - 1'500kr kjøper nå Android modeller fordi det er det som er tilgjengelig på markedet, disse kundene verken oppdaterer telefonene sine, legger knapt inn noen apps, ei heller bruker de mobilen på nett i noen særlig grad.

    Godt sagt og my point exactly :)

  7. Min restartet seg selv også, og tredje rep så fikk jeg hevet kjøpet og pengene tilbake.

     

    Min kones 920 holder på med akkurat det samme, og den er nå inne til 1.rep. Da jeg kjørte en fabrikk reboot på telefonen hennes for å slette alt før jeg leverte den inn, så hang den seg og den kom ikke tilbake til menyen. Kun disse tannhjulene som gikk rundt og rundt. Forsøkte med soft reset knappene også, men tannhjulet var tilbake med en gang. Så den ble levert Telekiosken med telefonen i full heng.

     

    Nokia vet nok ikke hvordan de fikser problemet med random reboots. De som har blitt bedre etter siste firmware, er ren tilfeldighet tror jeg. Feilen er i hvertfall så vesentlig, at også konas telefon skal reklameres fullt ut dersom den fortsetter med re starter. Ikke holdbart. Og om det bedrer seg ved å kutte 4G, så blir det omtrent som å kjøpe seg en ny sprek bil, men du kan ikke bruke 3. giret ved forbikjøring...helt uaktuelt, Nokia!

     

    Ikke imponert over Nokia. Telefonen som skulle vinne kunder, tror jeg heller har skremt veldig mange. 925 er bare et knepp bedre enn 920, og tror jeg ikke kommer til å gjøre noen stor forskjell på Nokias allerede skakk-kjørte økonomi. Men for all de,l, WP8 var greit nok. men i mobilmarkedet nytter det ikke å komme med halvfabrikater. Da straffes de hardt. Noe Nokia må merke. Hvorfor velge Nokia WP når det finnes langt bedre Android mobiler og Apple mobiler der ute??

    • Liker 2
  8. Jeg bruker mobilen min til akkurat det jeg vil :) Er det feil å gå lei ett OS også nå? Det får vel være opp til hver enkelt hvor vidt de ønsker å bytte OS nå og da, uten at man skal få pekefingen i mot seg på internett.

     

    Har jeg en android mobil, skal det godt gjøres for min del å ikke la nysgjerrigheten ta overhånd. Har vel rootet og lekt meg med hver bidige android mobil jeg har hatt til nå. Klør i fingrene når det gjelder slikt, for det er utrolig morro når man sitter på en såpass fleksibel telefon. Uansett syns jeg det er sundt å bytte beite med noe års mellomrom. Jeg har ihvertfall opparbeidet meg erfaring fra begge hold som jeg kan ta med meg ved evt. kjøp av neste mobil, være det seg Android eller iOS.

     

    Nå vel vel også hovedgrunnen til bytte til iPhone 5, å få en ny rask telefon i en mer passende størrelse for meg sånn sett :)

    Veldig enig! Derfor har jeg og grundige testet og eid både iOS, Android og Windows Phone. Og nå går jeg tilbake til iOS:)

     

    Hvorfor bruker du slike elendige priser?

     

    EDIT: Bare lurte altså.

    Jeg har Djuice, og sjekket totalprisen hos dem. Klar over at det varierer, men jeg opplever stort sett at Apple produkter koster mer enn Android produkter.

  9.  

    Du motsier deg selv.

     

    Så sier du:

     

    Ser du? Du sa nettopp selv at de fleste med iOS ikke kan noe om mobil. De som kjøper billigmodeller vet oftest heller ingenting om mobil, eller så har de dårlig råd.

     

    Android-mobiler er ikke billigere enn iPhoner, det er løgn. De kommer i forskjellige prisklasser, og de beste er ofte dyrere enn iPhone når de blir lansert. De bruker heller ikke plast, oftest aluminium, glass eller polykarbonat (Billige modeller bruker ofte plast.)

    Det var det jeg tenkte, at du ikke klarte å hverken argumentere eller dokumentere dine påstander.

     

    Jeg refererte til min lille krets av mobilkjøpere. Jeg skrev "veldig mange av de jeg kjenner"... Vi snakker 10-20 stk hva gjelder mobilkunder.

     

    Du skrev "de fleste som kjøper iPhone"... Hvilket betyr millioner av kunder, noe også du ser forskjellen på eller...Men hvor tar du din påstand fra.

     

    Nå koster den splitter nye Galaxy S4 kr. 7387. HTC One k r. 7087.

    iPhone 5 kr. 7574 (og den er straks ett år gammel) Da sammenligner jeg med Android toppmodellene. Av andre finnes billigmodeller av Android som Apple ikke har. Prisene er hentet fra Djuice. Så stort sett er iPhone dyrere enn toppmodellene til Android.

     

    Poenget mitt er at flere Android fanboys generaliserer voldsomt hva gjelder iOS brukere! Noe det er lite belegg for. I tillegg kan man bli litt lei de gamle frasene om at Android er så mye mer avansert. Avansert og enkelt trenger nemlig ikke være motsetninger. Mange ser på iOS som genialt enkelt. Det er avansert med at det er lett å bruke og får jobben gjort.

  10. Han kommenterer på en artikkel, da er det jo greit å få med seg litt av innholdet.. Uansett så var jo kommentaren totalt blottet for noe som helst av relevant iforhold til både artikkelen og diskusjonen. Et helt tydelig provokasjon a.k.a trolling forsøk og ingenting annet.Bare tullete å late som om ingen skulle bry seg om iPhone lenger, som tross alt er den mest selgenede telefonen i markedet. Hadde forøvrig en samtale med en fra Telenor i dag som gikk litt innpå utbygging av 4G-nettet i Norge og hvorfor de har valgt å fokusere å legge opp til at det skal støtte iPhone 5, iPad Mini og iPad 4 selv om det betyr å benytte andre frekvenser enn det som var opprinnelig planlagt. Grunnen var i bunn og grunn det faktum at iPhone og iPad, ja iOS generelt sto for soleklart største nettbruken i Telenor sitt nett så det ville rett og slett være idioti å ikke legg opp for det om de skulle ha ambisjoner om å få sving på 4G bruken i Norge.
    Jeg har aldri sagt at jeg støttet kommentaren, men de fleste som kjøper iPhone er de som hører på reklamene og tror den er best. Uansett hva. For de teknologi-interesserte, er det veldig mye gammelt med iPhone, derfor kjedelig.

     

    Ok. Kan du komme med noe håndfast og dokumentert her? Tipper vel at du ikke kan det! "De fleste som kjøper iPhone er de som hører på reklame"? Ok. Hvor har du det fra? Dette er jo sprøyt fra ende til annen...

     

    Veldig mange av de jeg kjenner som har kjøpt Android-mobil i steden for iPhone er pris. Android-telefoner er langt billigere, med sine plastdeksler og selvsagt interne priskriging. De aller fleste i min krets sier de stort sett ikke vet hva Android er, ei heller iOS; men den var på tilbud, er ofte svaret.

    • Liker 1
  11. Salgstallene for Galaxy S4 har neppe innfridd, og selger langt dårligere enn Samsung håpet på. Det viser seg at at mange kunder er lei plasttelefoner med stor skjerm og oversaturerte farger. Folk ønsker glass, aluminium og kvalitetsskjerm. Noe som føles langt mer eksklusivt. Kanskje også derfor at HTC One har solgt såpass over forventning.

     

    Så dersom iPhone kommer i både 4", 4,7", 5,7" og kanskje en billig-modell; vel da tror jeg at Android kommer til å merke det knallhardt.

    • Liker 1
  12. Sant nok og jeg ser det, men for meg er det ganske uvesentlig hvor godt kamerat er, de aller fleste jeg har vært borti de siste 2 årene har vært helt kurante.

    Ja, nå er heller ikke jeg av den oppfatningen at kameraet er det viktigste på en mobil :) Men det ble nevnt i åndedraget av forventninger til neste iPhone som lanseres i september.

  13. Mener jeg har lest at s4 kom bedre ut generelt ut av det jeg har lest. Kan være selektiv hukommelse såklart, men gjerne post litt sammenligninger som trekker den konklusjonen=)

     

    Jeg skal prøve å nyansere min oppfatning, her :)

     

    De klareste eksemplene i tester jeg har sett er med direkte sammenligninger på Youtube reviews. Dersom man zoomer inn bilder til helt maks, så vil så klart antall Mp nyte godt av dette. Og man kan garantert tweeke bildene ved å etterbehandle de på S4, og at de da blir mer optimale. Helt klart. Men bilder på vanlig auto, tatt i dagslys så er iPhone-bildene bedre synes jeg. S4 har litt mer utvaskede farger i lyse omgivelser og mister litt kontrast i skyggepartier. Men for all del S4 er et meget godt kamera. Derfor jeg nevnte de to er at S4 er splitter nytt, mens iPhone 5 er straks 1 år gammelt...

     

    Her en test fra Youtube som sammenligner iPhone 5, Galaxy S4, LG, HTC....

    http://www.youtube.com/watch?v=HfYr69uVZPk

  14. Hehe, du er artig du. Du kritiserer andre for å ikke vite hva som er nytt i operativsystemet, men kommer ikke med et eneste lite hint som du mener er nytt bortsett fra kameraappen (når Nokia kommer med Lumia 925 vil Apple skjelve i buksene). Joda, det kan hende det er litt raskere nå og har noen nye, flotte ikoner som danser 5mm over bakgrunnen, men det er ikke spesielt revolusjonerende. Mange fanboys vil rope hurra og blåse de som ikke bryr seg i ansiktet, men alt i alt har Apple presset lite ut av iOS. Er det noen som er uvitende her så tror jeg det er deg.

    Huff så modent, da :huh:

    Nå så jeg ikke helt grunnen til at jeg skulle ramse opp alle nyhetene i iOS 7 her, når de ligger tilgjengelig andre steder. Og når du ikke har giddet å lest de der, så gidder du neppe å les de om jeg hadde ramset de opp.

     

    Det jeg påpekte var at kritikken flere kom med mot iOS 7 var at de ikke likte fargene, og at låseskjermen var kopiert fra Android. Greit nok, men iOS 7 er mer enn dette.

     

    Tviler på at Apple "skjelver i buksa" av Nokia 925. 925 er avleggs allerede NÅ, men skal ikke slippes før langt ut på høsten :hmm: Hvor den da vil være enda mindre imponerende. Jeg håper for Nokia sin del at kameraet i 925 blir bedre enn 920. For makan til hype Nokia kom i forkant av 920 har jeg aldri opplevd. Kameraet var ikke i nærheten så bra som de andre toppmodellene (med unntak av rene nattbilder). Dagbildene var blurry og manglet fokus, noe Nokia etter flere måneder fikset noe på, men det ble aldri så bra som de først skrøt av!

     

    Så du som da ikke er så uviten, og i samme åndedrag nevner Nokia 925. Hva er så mye bedre med WP8 i forhold til det vi pr nå vet om iOS 7??

    • Liker 1
  15. Har aldri skjønt denne facinasjonen med mobilkameraer, virker jo som halve tech-pressen bruker det som den viktigste faktoren når de dømmer en telefon.

    Det er nok viktigere enn du tror. Her om dagen så jeg pressen tv-intervjuet en politimann på et brannåsted med sin iPhone 5. Dette klippet ble senere vist på NRK, og kvaliteten var utrolig bra til et mobilkamera å være. Så jo, både gode mobilkamera og videokamera blir viktigere og viktigere. I min jobb har vi mer eller mindre kuttet å bruke strømslukende kompaktkamera, og tar stort sett foto med iPhone. Og skal man ha noen riktig fine bilder av barna, så går man til fotografen eller kjøper seg speilrefleks. Men kamera i dag er langt mer enn å lime inn noen enkle bilder på Facebook... :)

    • Liker 1
  16. Så det hele koker ned til at du får kritisere andre OS basert på egen, begrenset erfaring, men andre skal holde seg for gode til å komme med negative utspill mot iOS7 basert på de opplysningene som er tilgjengelige?

    Min "egen begrensede erfaring med Android"? Vel, jeg har fortsatt min HTC Desire HD som back-up telefon, og den har jeg trykket på siden den var ny. Jeg ble og plukket ut som pilottester av Samsung Galaxy Note av Samsung, da den kom og skrev en ganske omfattende omtale av telefonen. Galaxy Note hadde jeg i ett år, og hvor jeg blant annet kjørte Root og la inn custom ROM. "Så min begrensede erfaring med Android" som du kaller det, er nok ikke så begrenset :wee:

     

    Jeg forhåndsbestilte Nokia Lumia 920, og fikk den ved lansering i november 2012. Denne har jeg hatt frem til forrige måned, hvor den ble returnert med pengene tilbake pga feil som de ikke klarte å fikse.

     

    Så jeg vil si at jeg har ganske grei erfaring med både Android og Windows. WP8 var fint nok det, og spesielt dersom man har PC og Windows fra før. Men det har ikke jeg. Men mangler på gode og kjente apper, elendig bugfixing av software, og i det hele virket WP8 som ganske uferdig OS. Lovende, ja, men uferdig.

     

    Så jeg har trykket MYE både på Android ogWP8, og det til tross for at jeg har Apple TV, Macbook Air, iMac 27", iPad 3 og flere iPod i huset. Å prøve nye ting er spennende og lærerikt.

     

    Men jeg opplever at iOS 7 er en del mer enn bare fargeendringer på ikonene og en ny låseskjerm. Og hvem som ligner på hvem av Android, WP8 og iOS; vel-vel, her har vel alle blitt inspirert av hverandre :closedeyes: . Hvem som var helt først med det de mener er sitt eget, er det jo tross alt ingen av dem som er enige i enda; derav alle søksmål frem og tilbake fra både Samsung, Apple og Google.

     

    Men en ting jeg ikke fikk tak i med Android, var: "hva er egentlig Android"? Samsung har sin TouchWiz, HTC sitt Sense, Sony har TimeScape, Motorola har MotoBlur, Google har Holo; og nå kommer jammen i meg Android i ren form også, en slags Android Pure. Og for de som fortsatt ikke klarer å finne seg en Android-mobil med UI de er fornøyd med, så anbefales det å Roote telefonen og legge inn custom ROM :omg:

     

    Vel, med iOS så er det en felles plattform, og som selvfølgelig fungerer glimrende med deres egne Apple produkter. Det integreres sømløst med Apple TV, Airport Extreme, Mac og de andre iOS enhetene. Så kan man like det eller ikke, men å si at iOS ikke er bra eller at iOS har store begrensninger blir veldig unyansert etter min mening. Ok, Android er et mer åpent OS, men åpenheten har også sin pris. Android er plaget med spam, virus og trojanere på et helt annet nivå enn det iOS er. Og nå herjer en skikkelig trojaner på Android igjen! I tillegg blir Playstore så utrolig uoversiktlig og fylt til randen med lavkvalitetsapper, hvorpå Appstore er langt ryddigere og hvor Apple har luket bort det meste av dritten.

     

    Fra min side synes jeg de mest spennende endringene i iOS 7 var den nye layouten med gjennomsiktige menyer. Jeg syntes dette så grise-lekkert ut, og veldig mye mer moderne enn alt annet av UI-layout til nå (og da med WP8 som en god nr. 2) Men også velkomment var de store endringene i Safari og at AirDrop nå integreres i iOS 7. Og med AirDrop bli plutselig hverken Android Beam eller NFC så viktig for meg lengre i hvertfall. Airdrop virker langt mer funksjonelt og enkelt. :)

     

    Da er det bare å vente på iPhone 5S/ iPhone 6. Og jeg håper det blir like spennede. For nå har jeg gått runden med andre OS, så denne høsten blir det ny iPhone på meg :wee:

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...