Gå til innhold

Two-headed boy

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Two-headed boy

  1. 1. FREMLEIEFORHOLDET


    Fremleieforholdet reguleres av individuelt fastsatte

    bestemmelser inntatt i kontrakten side 1, disse alminnelige

    bestemmelsene og hovedleiekontrakten. Ved motstrid går

    individuelle bestemmelser foran de alminnelig og

    fremleiekontrakten foran hovedleiekontrakten.


    Leieforholdet gir tilgang til bofellesskapets felles arealer –

    og fasiliteter, samt eksklusiv tilgang til ett rom.


    Fremleieforholdet anses etablert når fremleiekontrakt er

    signert og rettidig innbetaling av forskuddsleie og leie for

    første måned med tillegg av bofellesskapets fellesutgifter,

    er mottatt til hovedleietakers konto.
  2. Jeg ligger an til å tape store beløp her.

     

    Jeg inngikk i august i fjor en ett års bindende leiekontrakt av hybel. Altså må jeg betale ut juli. I desember flyttet jeg, og da jeg er bundet av kontrakten måtte jeg ordne fremleier. Det ordnet seg kjapt og jeg fikk fremleier fra januar av. Han må betale inn husleien til meg, da selve hovedkontrakten står i mitt navn.

     

    Problemet her er at i kontraktsprosessen tok jeg et par snarveier, da jeg var veldig travel. Vi bruker en standard fremleiekontrakt, men det står også at den ikke er gyldig før en mnd forskuddsleie samt første avbetaling er på min konto. Jeg tolker dette som depositum + leie. Er dette riktig? Samtidig gav jeg nøkkelen til en jeg kjente, og fikk han til å gi nøkkelen til fremleier før vi skrev under kontrakt. Dette fordi jeg var i utlandet når fremleier flyttet til byen. Dette mener fremleier at gjør kontrakten helt verdiløs. Er dette også riktig?

     

    Frem til nå har betalingene komt inn, men ene kom alt for sent. Da svarte han verken telefoner eller meldinger, så jeg så meg nødt til å oppsøke han. Da gav han klar beskjed om at han kommer til å slutte å betale snart. Han gav også klar beskjed om at han ikke kommer til å besvare telefoner eller meldinger fra meg videre. Jeg sa at han måtte i det minste si i fra når han flytter, så jeg kan få nøkkelen slik at jeg kan skaffe ny fremleier, men det var han ikke interessert i. Vil presisere at jeg her forholdt meg helt saklig og behersket. Vi snakker altså om en person med holdninger fra helvete. Han flytter først i juni, men sier selv at han anser det som "helt idiotisk å fortsette å betale", ettersom kontrakten ikke er verdt noe. Jeg blir altså snart nødt til å betale husleien for han for å unngå innkasso, om jeg ikke foretar meg noe. For meg innebærer dette at jeg må betale 11 000 i husleie i mnd, derav halvparten er husleien til fremleier. Det innebærer forbrukslån, avlysning av alle ferieplaner til sommeren for meg som ikke spesiellt pengesterk student.

     

    Mitt spørsmål er enkelt og greit: hva kan jeg foreta meg? Kan jeg rettslig kreve inn penger, selv om kontrakten har slike "hull"? Kan jeg kreve at vi ordner en gyldig kontrakt, slik at jeg kan starte innkrevingsprosess mot han om han gjør som han sier? Eventuellt kan jeg få han kastet ut, slik at jeg kan få en ny fremleier? Hvor lang tid tar eventuellt en slik prosess? Om det tar 3 mnd så er jo det helt verdiløst. Eller kan det faktisk være slik at jeg risikerer å måtte betale 5500 i mnd i husleie for en idiot jeg ikke kjenner en gang, og som ikke besvarer meldinger eller telefoner, dersom jeg skal unngå krav mot meg?

     

    Setter pris på litt innspill, da jeg i worst case faktisk kan tape 20 000 her.

     

  3. En uke er ingenting, du greier ikke en gang å bruke opp internett på den tiden. Det er bare til å akseptere situasjonen og være tolmodig så går det helt ok. Jeg vet hva jeg snakker om, da jeg til nå har bodd 8 uker på sykehus i sommerferien etter en alvorlig skade. Jeg hadde aldri maktet det om jeg hadde vert så utolmodig som TS virker :p

     

    Men over til tips. NRK-tettv har gitt meg timesvis med underholdning. Jeg har også hatt meget stor glede av å se en serie som hetter Riget. Det er en dansk serie på 8 episoder, som omhandler livet på et sykehus. En slags Scrubs møter Twin Peaks. Fantastisk! Det å bare slappe av, med øynene igjen er også meget undervurdert som tidsfordriv. Det reddet meg den første uken eter skaden, da jeg ikke kunne gjøre annet enn å ligge helt i ro, på ryggen å stirre i taket.

  4. Husker jeg var i en lignende situasjon for noen år siden. Kom i skade for å gi bort nummeret mitt til en jente jeg møtte på en buss, noe som resulterte i at hun sendte meg 5-10 meldinger per dag og flerfoldige telefoner i flere uker etterpå. Hun ble stadig frekkere og dristigere. Hun bodde også noen timer unna (heldigvis).

     

    Løsningen min var enkel og faktisk ganske artig. Jeg satte enkelt og greit hardt mot hardt, så jeg og en 10-20 venner drev intensiv telefonterror i noen dager. Etter det hørte jeg aldri noe fra henne.

  5. Jasså, det var jeg ikke klar over. Takk for den informasjonen :)

    Så pilsen er altså rundt 4 grader der nede også?

     

    Min erfaring var at pilsen var temperert likt som øl du får på en vilkårlig uteplass i Norge, sikkert rundt 4 grader ja. Men igjen kan jo dette variere fra pub til pub. De stedene jeg kjøpte hjemmebrygget, mørkt øl (U Fleku og en til) var det litt mer temperert mener jeg å huske.

     

    Kan anbefale Tsjekkia til alle ølentusiastene, det er mye godt å prøve ut der nede. Prisene er også utrolige, den billigeste halvliteren jeg fant på butikk kostet 1,50 norske kroner, på pub fant jeg halvliteren nede i 7 kroner.

  6. Vanskelig å forklare forskjellen, men ølet var mye fyldigere og friskere. Jeg tror også temperatur har en del å si. Når jeg drikker Urquell her, så hiver jeg dem i kjøleskapet og drikker dem når de er iskalde. Det er forsåvidt godt nå på sommeren, som du sier, men man mister en del av smaken. På menyene i Praha sto det hvor mange grader ølet var, Urquell var fra 10-12C. Dette tenkte jeg forsåvidt ikke så mye over, ølet kjentes faktisk like kalt og friskt ut som en iskald flaske rett fra kjøleskapet, men hadde også den mer fyldige smaken av litt høyere temperaturer.

     

    Ikke helt riktig det du skriver. De gradene er ikke temperatur, men heller et mål på hvor mye maltekstrakt det ble brukt i bryggingen, noe som igjen gir utslag i alkoholprosenten. Når du sier at ølet kjentes ut som kjøleskapstemperatur, er det nettopp fordi pilsneren holder kjøleskapstemperatur der nede også. Dette kan jeg bekrefte, da jeg var i Tsjekkia (Plzen og Praha) i sommer. Fantastisk land!

     

    What are these "degrees" you mentioned?

     

    Beer is measured here with degrees, according to the method devised by Professor Balling in the 17th century. The degree sign caused some confusion for consumers in the past, as international norms used it to signify the temperature of brewing and other things. So it was changed to a percentage sign, which causes confusion among consumers today. Many think that the percent is the amount of alcohol, but it's actually the amount of malt extract used in the brewing process. The percentage of alcohol is about a quarter of the "percent" shown on the bottle, so 12% beer is roughly 3.1% alcohol, though it's often higher. Czech beer comes in degrees from 6-19%, but 10% and 12% are the most common.

    Kilde

  7. Du sa du likte et tjekkisk øl. Hat du prøvd Gambrinus? Det er et lettdrikkelig øl med en meget god ettersmak med lav bitterhet. Det burde være lett å oppdrive og ikke så alt for dyrt heller. Jeg tror jeg gav 27-28 kr for halvliteren på min lokale Rema.

  8. Det med alarm var ingen dum ide. Har tenkt litt lengre, og konkludert med at å smøre inn myntene med noe smertefullt er en smule uansvarlig. Ikke fordi jeg ikke unner tyvene smerten, men fordi de mest sansynlig kaster fra seg lommeboken slik at "spøken" går ut over noen uskyldige som tilfeldigvis kommer over den på gaten. Tror jeg kjøper inn noen slike alarmer og et par billige jallalommebøker.

  9. Jeg skal til Praha i sommer. Etter hva jeg har lest, kryr det av lommetyver der. Det er da jeg tenker: hvorfor ikke gi de en lærepenge?

     

    Planen er å ha en falsk lommebok stikkende opp av baklommen. Det er enhver lommetyvs våte drøm, og jeg regner med den forsvinner ganske kjapt.

     

    Det jeg vil er at tyven skal angre kraftig på at han sjal lommeboken. Jeg har tenkt litt på å marinere en seddel eller smøre inn mynter i sterk chilliekstrakt (type 1 million+ scoville), for så å håpe tyven klør seg på øynene etterpå.

     

    Er det noen som har andre ideer til hva jeg kan gjøre med lommeboken?

  10. Når vi er inne på Sørlandschips, er det noen som har prøvd det nye sortimentet deres med pannestekte rotgrønsaker?

    Jeg kjøpte noe chilli og lime-søtpoteter og en pose med lettsaltete rotgrønsaker (rødbeter, pastinakk og gulrot). Førstnevnte smakte nokså godt, men hadde en udelikat bløt konsistens. De lettsaltede grønsakene smakte nesten naturell. Var bløtere enn vanlig chips, og nokså søtt. Det var ikke spesiellt godt. Jeg tror ikke jeg kommer til å kjøpe noe av det igjen, men liker produsenter som våger å satse nytt.

  11. Jeg skjønner ikke hvordan det kan være et minstekrav å passere 1000 ord i f.eks. et kåseri. Da pleier jeg som regel å stoppe på rundt 6-700, og ligger mellom 4 og 5 nesten hver gang.

    Det er irriterende og unødvendig å måtte dra ut allerede tynne poeng, for å tilfredstille krav til lengde. Det var tilfellet med min stil i dag. Desverre.

  12. Fyttigrisen. Vi ble frarådet av norsklæreren vår (som gjør endel sensorarbeid) å passere 1000 ord. Jeg stoppa på 800 og følte jeg hadde dradd teksten litt langt allerede da, men så er jeg lite oppfinnsom da. Følte ikke det gikk så bra denne gangen. Tror jeg traff OK på oppgaven (tok oppgave 2) men jeg gikk litt tom for stoff. Selve komposisjonen av teksten er jeg heller ikke helt fornøyd med. Kort sagt en av mine dårligere tekster. Håper på 4 men frykter 3.

    Min lærer sier at 1000 ord er et absolutt minstekrav for en langsvarsbesvarelse. Tydelig at det er forskjellige oppfatninger her. Skrev forresten oppgave 6 og endte på 1200 ord.

  13. Min og de andre telefonene i familien (totalt 5) har blitt oppringt gjenntatte ganger av en med skjult nummer. Sansynligvis over 50 ganger totalt, og hovedsaklig på min telefon. Oppringingene har vedvart i snart to uker nå, og finner sted på kvelds- og nattestid. Det er ingen som svarer i andre enden, eneste jeg hører er bakgrunnsstøy.

     

    Tror dere dette er god nok grunn til at politiet kan utlevere nummeret til meg? Jeg er ekstremt nyskjerrig på hvem (som jeg sansynligvis kjenner til) som finner på slike perversiteter.

  14. Var på ICA nå nettopp og ble sjokkert over prisen på Tuborg (14,9) vs. Borg (10,9), da kan en like så gjerne kjøpe Haandbryggeriet istedenfor Tuborg. Ble forresten Borg på meg, faktisk så er den bedre enn Tuborg.

    Kom over 0,33 med Tuborg til 17,90 i dag! ICA Maxi.

     

    I dag som i går (skjærtorsdag), eller i dag som i langfredag? Uansett tror jeg du må ha drømt. Ingen butikker åpne verken i går eller i dag.

    Siden det betyr så veldig mye så mente jeg onsdag, en liten glipp altså. Poenget er likevel det samme. Skal nevnes at prisen er inkludert pant.

     

    Til mitt forsvar var glippen et resultat av det denne tråden omhandler.

  15. Var på ICA nå nettopp og ble sjokkert over prisen på Tuborg (14,9) vs. Borg (10,9), da kan en like så gjerne kjøpe Haandbryggeriet istedenfor Tuborg. Ble forresten Borg på meg, faktisk så er den bedre enn Tuborg.

    Kom over 0,33 med Tuborg til 17,90 i dag! ICA Maxi.

×
×
  • Opprett ny...