Gå til innhold

H.A.Hanssen

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av H.A.Hanssen

  1. Han har ikke RAW-filene heller, det hadde du funnet ut hvis du hadde lest hele tråden!

     

    Når det gjelder din kommentar "Og bruk bedre OS", kan du utdype dette? Dessuten, hvordan kan du tenke i slike baner da OP ikke ser ut til å være spesielt opptatt av datateknikk utover å bruke det som et verktøy?

     

    Jeg har lest hele tråden. Det var kun nevnt problemer med jpg filer, jeg så ikke noe sted hvor det stod at man ikek hadde bilder i RAW også, så derfor spurte jeg.

     

    Windows suger. Holder det ?

     

    Jeg bruker også bare OS som et verktøy, men jeg vil ha et verktøy som fungerer

     

    "Windows suger. Holder det ? " Ja, ja, noen tror de har skjønt det. At det går an!

  2. Jeg satt og skulle vise fram bilder fra dataen min da jeg så at bildene en etter en ble omformert og rassert i windows utforsker :S jeg kunne se forhåndsvisningen på ikonet på filen av bildet i to sek før windows oppdaterte mappen og da ble alt ødelagt :/

    kan nevne at bildene er flyttet over til en minnepenn av typen SanDisk for så og bli flyttet til min nye pc.

     

     

    legger ved et vedlegg slik at dere kan se hvordan _ALLE_ bildene mine ser ut :(

    er det noen som har opplevd eller vet hvordan jeg kan få fiksa dette?

     

    Sjekk for virus. Har du RAW filene?

     

    (Og bruk bedre OS )

     

    Han har ikke RAW-filene heller, det hadde du funnet ut hvis du hadde lest hele tråden!

     

    Når det gjelder din kommentar "Og bruk bedre OS", kan du utdype dette? Dessuten, hvordan kan du tenke i slike baner da OP ikke ser ut til å være spesielt opptatt av datateknikk utover å bruke det som et verktøy?

    • Liker 3
  3. Et viktig element for meg som kjøper av mobil, uansett om den leveres med Android, windows eller annet operativsystem, er at den kan synkroniseres fullt og helt med Outlook (ikke bare Microsoft Exchange) uten at det må betales for ekstra programvare. De Android-telefonene jeg så langt har arbeidet med har ikke en slik mulighet og det gjør de helt uaktuelle for oss proffbrukere. Noen som har gode ideer/løsninger i så måte (har prøvd alle gratisalternativene for synk med Outlook men de har alle en eller annen begresning som gjør de helt uaktuelle).

     

    Kanskje en ide å tenke på litt annet enn fine bilder og spill når det skal vurderes verktøy for de som bruker telefonen til jobb og trenger å synkronisere og bruke epost/web.

     

    :cry: Mvh en frustrert mulig kunde på ny telefon!

  4. Canon's eget pogram Digital Photo Professional og ZoomBrowser gjør det. De ligger på CD'en som kom med kameraet. Det finnes oppdateringer på nettet hvis du ønsker de nyeste versjonene.

     

    Et annet alternativ er Picasa.

     

    Men ingen av programmene lar deg se bildene som thumbnails osv. Men det finnes en tredjeparts utgave; men den har jeg ikke linken til.

     

    Tom

     

    Mente i vindows fotogalleri og som thumbs i mappene ja.

     

    Bruker digital photo professional til vanlig, men hadde vært greit å slippe å åpne et program for å se rawfilene. Og windows fotogalleri er hendig til å bla gjennom bilder. Synd den ikke tar raw.

     

    Du kan jo forsøke denne thumbnail vieweren fra ArcSoft, den virker for meg i Vista 32.

     

    Her er lenken:

    http://www.arcsoft.com/public/software_tit...ent=LANG_DETAIL

     

    Mvh

  5. Har hatt et K100D et par år, og er stort sett fornøyd med det, men det har et par "drawbacks". For det første har det en litt for klar tendens til å undereksponere i forhold til valgte verdier. For det andre synes jeg batteriene holder skuffende kort tid. Jeg har skaffet meg to sett, men det blir mye skifting. For det tredje synes jeg den automatiske hvitbalansen bommer stygt altfor ofte.

     

    For øvrig synes jeg kamera har gode egenskaper med tanke på billedstøy. Undereksponeringen fikser jeg for så vidt fint i Paint Shop Pro. Det er også moro av og til å leke seg med det gamle objektivet Pentax smc 50 1.2

     

    Ville det på denne bakgrunn være hensiktsmessig å bytte til et K200D?

     

    Gode batterier finner du her: http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=59032685

    og de heter CRV3. Bruker disse batteriene i mitt K100D og har aldri angret på valget. Har ikke sjekket hvor mange bilder jeg får ut av dem, men det er enormt mye. Vanlige oppladbare batterier fungerer i veldig kort tid pga. av spenningen er veldig lav i forhold til standard AA-celler, hvilket betyr at "batterimåleren" i kameraet er justert til å gi alarm ved en spenning som ligger noe under 6V (vet ikke grenseverdien), mens den egentlig burde vært justert til å ligge et sted under 4,8 V siden cellespenningen på oppladbare batterier er ca. 1,2V. Den kan kanskje være lurt å snakke med Fovi om dette kan endres på ditt kamera.

     

    Automatisk hvitbalanse i vanlig "glødelampelys" er ikke bra, velg heller glødelampesymbolet eller brukerjustering av hvitbalansen, det funger mye bedre med K100D.

  6. Jeg vil derfor gjenta mitt spørsmål: er det noen jeg kan sende en brenne-cd til, med frankert returkonvolutt, og få denne bruksanvisningen på norsk?

     

    Jaha, så for at du skulle spare penger ved ditt innkjøp og i etterkant finner ut at det er mangler ved leveransen så skal du "engasjere" andre til å arbeide gratis for deg? Underlig filosofi! Hvorfor ikke gjøre det eneste riktige, ta kontakt med JP og forlang en nordisk bruksanvisning, det er det eneste du har krav på. Regleverket i Norge er slik at det SKAL leveres nordisk bruksanvisning, ikke nødvendigvis norsk. Håper du ikke får den finske hvis du ikke er spesielt god i finsk da.

     

    Lykke til og gratulerer med nytt kamera som du ganske sikkert blir veldig fornøyd med, det er jo uansett et godt produkt du har anskaffet deg.

  7. Ok. Det var "forsvarstalen" :)

     

    Det jeg egentlig lurte på var som sagt dette med kundehåndtering. Har du selv dårlige erfaringer, eller har du nær kjennskap til noen har opplevd dårlig kundehåndtering fra Pentax sin side?

     

    Nå har det seg slik at jeg også har god erfaring med FOVI og de var ikke adressaten i det tilfellet. Via bekjente (mangeårige Pentaxbrukere i utlandet) er det fremkommet at både kundehåndtering og presision i servicerbeider fra Pentax har vært meget varierende i løpet av de siste to årene. Nå kan sikkert mye av dette tilbakeføres de omlegginger/oppkjøp som har skjedd med Pentax, trolig ingen enkel prosess for noen (Hoya-oppkjøpet), men det er jo synd at det går ut over den generelle kvaliteten. Det er jo å håpe at dette etterhvert bedrer seg. Da jeg anskaffet ny DSLR fra Pentax så var det etter mange og grundige undersøkelser for å avdekke eget behov og hvilket merke/produkt som kunne gi meg dette og da ble valget enkelt.

     

    Når det er sagt så har jeg ikke kjennskap til at den tidligere norske importøren FOVI har tilsvarende dårlig rykte, og det er jo bra da de fortsatt skal yte teknisk service Pentax-produktene.

     

    Mvh

  8. Det står 0c grader i boka.

     

    Jeg klarer heller ikke å finne noen plass der det står oppgitt att 0c grader er en grense, annet enn en plass i boka. Da jeg ser det som ganske sikkert att det er av allmenn oppfatning att ett kamera fungerer i noen minusgrader så forlanger jeg å se ett stort "OBS! Kan ikke brukes i kuldegrader" merke på all reklame for kameraet, om det faktisk ikke er meningen att man skal bruke det under 0c

     

    Hvis du klikker på følgende lenke: http://www.fovi.no/accounts/433774/File/SLR/K20D/17018.pdf

    så vil du finne at brosjyren sier 32°F til 104°F (0°C til 40°C), dog kan jeg ikke finne at det er nevnt i den norske brosjyren, og det er jo litt underlig.

     

    Mvh

  9. Når det gjelder værtetting så har vel den lite med temperatur å gjøre (hvis en da ikke ser for seg frosset damp som danner pakninger ;-) ).

    0-40 grader C er en utbredt spesifikasjon for "operasjonstemperatur" for DSLR. Det gjelder for D300'en min også. Poenget mitt er at hvis Pentax blir kjent som "det merket som kan få problemer med elektronikken i minusgrader", så vil det virke negativt inn på Pentax sitt image som blant annet bygger på robusthet og værbestandighet. Og selvfølgelig er temperatur en vital del av "været".

     

    Helt enig med deg i at temperatur er en del av "været", men i reklamen fra Pentax har det vel kun vært referert til at fornuftig plasserte pakninger hinderer inntrengning av støv og vann, ikke at det er gjort grep for å ivareta store/små/plutselige endringer i temperaturer, uavhengig av om dette er internt i apparatet eller omgivelsestemperaturen. Som du sikkert la merke til så slengte jeg på en smiley i det opprinnelige innlegget.

     

    Helt oppriktig så er jeg litt forbauset over de ting jeg leser om K20D. Rett før årskiftet, da det var gode priser hos Japan Foto, så reiste jeg til Manglerud-avdelingen for å kjøpe et K20D samt et Fuji F50, men den gang ei. I og med at det ikke var mulig å få prøve K20D på noen som helst måte så skrinla jeg begge kamera-anskaffelsene der og da. Så, her sitter jeg fortsatt med mitt K100D og Fuji F-10, og har konkludert med at det trolig blir overgang til Nikon om ikke lang tid både pga. driftsproblemer og ugrei kundehåndtering i samband med Pentax, synd men sant. I pressen og i brukefora så klages det på mange forskjellige forhold rundt K20D, de nye objektivene og generelt på en nokså betenkelig kvalitetskontroll. Alt dette tatt i betraktning er i ferd med å endre mitt mangeårige gode forhold til Pentax, man blir lei til slutt. Når det er sagt så er det jo ikke sikkert at gresset er så mye grønnere på den andre siden heller, men det er sjelden jeg hører at grunnleggede funksjoner skaper problemer i Nikon-produkter, men kanskje tar jeg feil.

     

    Ha en fortsatt fin dag.

  10. En moderne speilrefleks skal ikke oppføre seg sånn som det du beskriver. Ta en ny prat med Fovi.

     

    Dette kan diskuteres.

     

    Pentax oppgir et temperaturområde på 0°F - 104°F hvilket tilsvarer 0°C - 40°C.

     

    Innenfor disse grenseverdiene kan en forvente at kameraet skal oppføre seg som forventet, men over-/underskrides disse verdiene så vil elektronikken komme i en tilstand da avvikene kan gå i alle retninger, spesielt som en følge av at avvik i enkeltkomponenten kan påvirke i positiv eller negativ retning (f.eks. om en komponentparamter endre i negativ eller positiv retning som følge av en temperaturendring). Det betyr at bidragene fra enkelkomponentene vil bli betydelige og medføre en ikke-prediktiv totalrespons i systemet. Dette gjelder for all elektronikk, spesielt er dette synlig i konsumentproduktene, og en følge av at konsumenten ønsker mye og avansert funksjonalitet til en lav pris.

     

    Når det gjelder værtetting så har vel den lite med temperatur å gjøre (hvis en da ikke ser for seg frosset damp som danner pakninger ;-) ).

     

    At K20D har et slikt begrenset arbeidsområde temperaturmessig er selvsagt ikke helt bra for Pentax, men her har produsent vært helt klar og entydig i sine spesifikasjoner så kunder som klager har faktisk ikke satt seg inn i produktets bruksområder før de anskaffet det, og det kan en ikke skylde på produsenten, uansett hvem det måtte være.

     

    Som Pentax-bruker må jeg medgi at jeg også reagerer negativ på dette, spesielt i et land som Norge (og forsåvidt alle andre vinterland). Det betyr vel ikke annet enn at Pentax velges bort ved neste anskaffelse hvis jeg har et krav om å kunne fotografere i temperaturer lavere enn 0°C.

     

    Fortsatt god kveld til dere alle.

  11. Hei

    Jeg prøver å få tak i en ny filmskanner (USB 2.0) som klarer å skanne APS-film i tillegg til 135 negativ/dias. Siden Minolta DiMAGE skanner-serien forsvant fra markedet i 2006 (eller når det var) virker det som om ingen andre filmskanner-fabrikanter har tatt med APS-skanning i sine produkter.

    Er det noen her i forumet som vet noe annet?

     

    Et annet alternativ er å lete på finn.no, men en filmskanner med mye presisjons-optikk og -mekanikk kan være grei å kjøpe ny.

     

    Canon CanoScan FS4000US leveres med eget adapter for skanning av APS-filmer. Hvis du finner denne brukt så dekker den også 135 formatet.

     

    Jeg har en slik skanner selv og den fungerer greit nok, leveres med både SCSI og USb grensesnitt. Maskinen er ikke spesielt kjapp men skanningene er av akseptabel kvalitet. Er det mange APS-filmer du skal ha skannet?

     

    Mvh

  12. Jeg har ikke sett en eneste test hvor den har vunnet. Heller ingen tester der den har slått D300. Har du link eller referanser?

     

    Har ikke sett noen tester der de 2 er satt opp hverandre, så hvis noen har linker, hadde det vært interessant lesning.

     

    Har heller ikke sett noen tester hvor dette er en direkte 1-1 sammenligning, men det eksisterer en test som sammenligner K20D med bl.a. D300, se vedlagte lenke.

     

    http://www.trustedreviews.com/digital-came...-digital-SLR/p1

     

    Vet ikke om dette er hva OP henviste til men testen er jo bra den, både for Pentax og de øvrige produsentene som det vises til.

  13. Hei - fikk du gitt bort kameraet? Ellers er jeg meget interessert - :yes: vet ellers om en bruktbutikk i Oslo der de har flere, men prisen er relativt høy og siden man trenger filmen for å sjekke om kameraet faktisk fungerer har jeg aldri tatt sjansen på å kjøpe et. (Han som har butikken tar 250-300 per kamera, og vil ikke godta pruting)..

     

    Nei, kameraet er her enda. Du må gjerne komme å hente det, orker ikke å bruke tid på pakking og sending. Du kan sende meg en epost på [email protected] så avtaler vi overrekkelse.

     

    Fortsatt god kveld.

  14. Hei.

     

    Jeg har et Polaroid 600-kamera liggende og hvis du ønsker å ha et slikt så kan du få det hos meg hvis du bor i Oslo og kan komme innom å hente det selv. Hvis du svarer ja, så svar i personlig melding så skal du få mobilnr. mitt slik at vi kan avtale henting.

     

    Kameraet bruker 600-film, og den får du enda kjøpt, sjekk ut http://www.polaroid.no og velg så Norge, der finner du mer informasjon.

     

    PS! Jeg kjøpte dette kameraet av en bonde i Danmark i 1995 og har vel tatt 3-4 filmpakker med det. Kameraet er selvsagt brukt, men pent behandlet.

     

    Hei!

     

    Jeg trenger litt hjelp. Tingen er at jeg har lenge hatt interesse for polaroidbilder, men har aldri riktig forsøkt før å få i tak i et. MEN nå derimot har jeg bestemt meg for å faktisk kjøpe et.

     

    Jeg har ikke peiling rett og slett på hvor jeg skal kjøpe, og hva. Har tittet litt på ebay og slikt, men vet ikke riktig hva jeg vil ha heller.

     

    Er nok ikke noe fotografemne, men sånn for gøy mest...

     

    Så har du noen anbefalinger til meg kanskje?

     

    :)

  15. Først (pga. at du hadde en litt "irritert" undertone i innlegget ditt), det var ikke min hensikt å virke kverulerende. Jeg spurte fordi jeg faktisk lurte på hva du mente. Har hatt kurs i elektromagnetisme, mikrobølgeteknikk, måleteknikk, elektronikk og signalbehandling (m.m.) på universitetsnivå (begynner nå på siste året på sivilingeniør i kommunikasjon og mikroelektronikk), og føler således at jeg har kunnskaper nok både til å uttale meg og forstå dette, men påberoper meg samtidig ingen eksperttittel. Selv kommer jeg nok aldri til å drive reparasjon og vedlikehold av slikt, men det kan godt være at jeg kommer til å drive med utvikling av utstyr hvor tilsvarende problemer kan oppstå.  Kan i samme vending påpeke at jeg ikke tviler på at du har rett, men undres over hvordan og hvorfor det blir sånn.

     

    Batterigrepet "forsterker" ikke denne effekten men det introduseres nye ledningsbaner/ledninger og en konnektor. Hvis det ikke er HF-messig avkobling på disse enkle komponentene så forlenges både power- og jordplanet i kameraet. Det har aldri vært snakk om en internklokke i batterigrepet fra min side, men internklokken i kameraet, det var ganske tydelig skrevet. Om det er "fjernt for deg" at et ekstra sett ledere kan få betydning som antenner i denne sammenheng er forsåvidt greit, men det fjerner ikke det faktum at det i praksis er et reellt problem, som bl.a. avhenger av effekt og frekvens på innstrålt støy, og i noen grad også signalform/modulasjon. At problemet ikke blir borte på f.eks. en fjelltur kan ha mange forklaringer, den mest nærliggende at det er kameraets interklokke som er støykilden. En annen forklaring kan være at eteren er meget støyforurenset, noe den er, også på høyfjellet.

    At ledningsbanene virker som antenner er det ingen tvil om, men jeg synes det virker litt fjernt at ingeniørene til Nikon (og Pentax, åpenbart) ikke har tenkt på dét. Kostnadsbesparelse er selvfølgelig én mulig årsak, men jeg ville i hvert fall ikke spart på slikt.

     

    Det er ingen tvil om at det er nok av støykilder, især i det frekvensområdet mange digitale komponenter opererer på i dag (inkl. digitalkameraer), og at det ikke er store avviket som skal til før noe går feil. Periodiske støykilder er noe av det verste å håndtere, bl.a. fordi det ofte ikke nytter å filtrere dem ut, og fordi det er mange av dem, som du sier gjerne i komponentene selv.

     

    Det forundrer meg også at problemet ikke forsvant når man tok vekk batterigrepet igjen, og dermed er et vedvarende problem. Det tyder jo i hvert fall på at noe galt har skjedd med kameraet også, enten ved produksjon eller i ettertid, siden vi må gå ut fra at det ikke er en designfeil ved kameraet som medfører at det er vedvarende (kan jo godt kalle det en designfeil at de ikke har klart å sørge for at problemet ikke kunne oppstå i utgangspunktet, men det blir jo en annen sak).

     

    Når det gjelder likestrømskilder så kan heller ikke disse uten videre avskrives da de alltid vil ha en indre motstand (ved likestrøm) og indre impedans (ved vekslestrøm) slik at også batterier må avkobles korrekt for å hindre HF i å spre seg i et system via power- og jordplanet.

    Det er helt klart, men det er ikke klart hvorfor Nikon og Pentax ikke har gjort det, alternativt hvordan en feil har oppstått.

     

    Man skal ikke avskrive en problemstilling fordi man selv ikke har erfart den i praksis. Har selv arbeidet med profesjonell elektronikk (alle frekvensområder og systemtyper) i over 30 år og har vel sett og erfart at en ikke skal avskrive en problemstilling sånn uten videre da det meste lar seg forklare og dokumentere bare en tar seg bryet med å gjøre jobben.

     

    < snipp >

     

    At det i denne konkrete saken kan være sensoren i kameraet som er problemet virker like sannsynlig som at det kan være feil med andre kamerainterne komponenter/delsystemer, men det er vel ingen grunn til ikke å sjekke ut batterigrepet når dette var en del av symptombeskrivelsen, eller er du uenig i det også?

    Igjen, jeg tviler ikke på at du har rett, og har ikke avskrevet hypotesen din. Jeg ville også sendt med batterigrepet til service, da problemet ble forsterket idet dét koplet til, og det var også det jeg skrev til trådstarter.

    9186123[/snapback]

     

    Hei igjen, og god og interessant besvarelse fra din side. Interessant bakgrunn har du også innenfor et veldig spennende og givende fagfelt, tror du kommer til å få mye glede av din utdannelse.

     

    Vi har vel sagt det meste her, og det er kun en liten sak jeg ønsker å nevne, og det er ikke at jeg absolutt vil ha rett for det i seg selv har ingen mening. Det interessante er å kunne bidra til å løse et problem som kan være med å gi glede til de som sitter med problemet, det har alltid vært min drivkraft. En annen sak er jo at man kan lære mye nytt ved å undersøke alternative løsninger når en får en feilbeskrivelse, noen ganger er det en "rett frem sak", mens andre ganger så er ikke svaret like opplagt.

     

    Din kommentar om ingeniørene hos Nikon og Pentax var veldig bra fordi du setter fingeren på et av de vanligste problemene med konstruksjon og produksjon av elektronikk, nemlig at det skal spares inn der hvor det er mulig. I noen tilfeller fører dette til at en tar en snarvei uten å gjøre en fullstendig faglig vurdering, trist men sant. For Pentax har dette medført at det faktisk har oppstått problem med støy i samband med K10D når batterigrep påmonteres, og jeg mener å ha lest på Dpreview.com at Pentax har releatert dette problemet til dårlig avkobling av innstrålt støy. Mener også å ha registret at noen har opplevd problemer med sine kameraer i umiddelbar nærhet av GSM-telefoner, hvilket ikke er usannsynlig med tanke på modulasjonsformen og den forholdsvis store effekten en GSM-telefon sender med når innsignalet er lavt (langt mellom basestasjon og telefonapparat). Det er på grunn av slike forhold som nevnt ovenfor at jeg synes det er greit å være litt åpen i tankegangen (selvsagt uten å ha "høl i hue").

     

    Takker for hyggelig, nyttig og lærerik samtale.

     

    Mvh HAH

  16. Forklaringen er ganske enkelt at det er snakk om innstrålt høyfrekvent støy, fra f.eks. en mobiltelefon eller tilsvarende apparat med en internklokke eller en HF-sender. Andre kilder kan være internklokken i kameraet som da kan spre seg som støy pga. f.eks. et dårlig HF-messig avkoblet batterigrep. Dette er problemer som er velkjente i samband med elektronikk hvor det er innebygget internklokker/generatorer i en eller annen form. Generelt er dagens elektronikk bygget ihht. til spesifikke standarder for å unngå problemer relatert til EMC(Electro Magnetic Compatibility). Spesifikasjonene i denne sammenheng beskriver krav til maksimalt utstrålt støy (emitted) og følsomhet for innstrålt støy (susceptibility).

     

    Var forklaringen god nok?

    Det er greit nok, men jeg ser ikke helt hva i batterigrepet som skal forsterke denne effekten, og hvordan det skal påvirke sensoren. At du putter på en likestrømskilde, kan ikke jeg se at skulle gjøre noen verdens ting. Litt elektronikk er det vel, men ser ingen grunn til å ha internklokke i batterigrepet. Strengt tatt skulle det være tilstrekkelig med utelukkende ledningsbaner i batterigrepet også, selv om de skulle kunne virke som antenner virker det litt fjernt at det skulle få noen innvirkning.

     

    Dersom det er bare innstrålt støy som gir disse linjene i bildet, skulle man jo tro at problemet ble borte f.eks. på fjelltur el.l. og at det var i veldig varierende grad avhengig av forholdene. Eller mener du bare at innstrålt støy gir en varig skade på sensoren når kameraet blir utsatt for en (sterkere enn normal) dose HF-stråling?

    9185648[/snapback]

    Batterigrepet "forsterker" ikke denne effekten men det introduseres nye ledningsbaner/ledninger og en konnektor. Hvis det ikke er HF-messig avkobling på disse enkle komponentene så forlenges både power- og jordplanet i kameraet. Det har aldri vært snakk om en internklokke i batterigrepet fra min side, men internklokken i kameraet, det var ganske tydelig skrevet. Om det er "fjernt for deg" at et ekstra sett ledere kan få betydning som antenner i denne sammenheng er forsåvidt greit, men det fjerner ikke det faktum at det i praksis er et reellt problem, som bl.a. avhenger av effekt og frekvens på innstrålt støy, og i noen grad også signalform/modulasjon. At problemet ikke blir borte på f.eks. en fjelltur kan ha mange forklaringer, den mest nærliggende at det er kameraets interklokke som er støykilden. En annen forklaring kan være at eteren er meget støyforurenset, noe den er, også på høyfjellet.

     

    Når det gjelder likestrømskilder så kan heller ikke disse uten videre avskrives da de alltid vil ha en indre motstand (ved likestrøm) og indre impedans (ved vekslestrøm) slik at også batterier må avkobles korrekt for å hindre HF i å spre seg i et system via power- og jordplanet.

     

    Man skal ikke avskrive en problemstilling fordi man selv ikke har erfart den i praksis. Har selv arbeidet med profesjonell elektronikk (alle frekvensområder og systemtyper) i over 30 år og har vel sett og erfart at en ikke skal avskrive en problemstilling sånn uten videre da det meste lar seg forklare og dokumentere bare en tar seg bryet med å gjøre jobben.

     

    Som du sikkert er kjent med så er de fleste av dagens kraftforsyningsløsninger basert på svitsjede systemer for å få en best mulig virkningsgrad, og det gjelder både kameraer og annet som har interne reguleringer av de forskjellige internspenningene. Også disse delsystemene genererer med andre ord høyfrekvent støy i tillegg til internklokker for taktgenerering til uP og andre digitale komponenter som trenger en taktstyring i en eller annen form.

     

    At innstrålt støy kan gi varig skade på selve sensoren kan være mulig men jeg tror ikke det er problemet i denne saken, heller mer til at det er en spesiell frekvens eller over-/underharmoniske av denne som skaper et problem i kameraelektronikken. Det er vel ikke noe som utelukker at det kan være andre steder i kjeden mellom sensor og lagringsbrikke som kan addere støy/artifakter i sluttresultatet.

     

    At det i denne konkrete saken kan være sensoren i kameraet som er problemet virker like sannsynlig som at det kan være feil med andre kamerainterne komponenter/delsystemer, men det er vel ingen grunn til ikke å sjekke ut batterigrepet når dette var en del av symptombeskrivelsen, eller er du uenig i det også?

     

    Mvh HAH

  17. At batterigrepet kan innvirke på kameraet er ganske naturlig da det kan introduseres høyfrekvent støy som da vil spre seg i hele systemet som da består av både kamera og batterigrep.

     

    < snipp >

     

    En høyfrekvensavkobling av batterigrepet ser ut til å løse slike problemer. Håper du får tilbake ditt D200 i reparert tilstand.

    Høyfrekvents støy fra hva i batterigrepet?

    Det skulle gjerne jeg også hatt en forklaring på...

    9185232[/snapback]

     

    Forklaringen er ganske enkelt at det er snakk om innstrålt høyfrekvent støy, fra f.eks. en mobiltelefon eller tilsvarende apparat med en internklokke eller en HF-sender. Andre kilder kan være internklokken i kameraet som da kan spre seg som støy pga. f.eks. et dårlig HF-messig avkoblet batterigrep. Dette er problemer som er velkjente i samband med elektronikk hvor det er innebygget internklokker/generatorer i en eller annen form. Generelt er dagens elektronikk bygget ihht. til spesifikke standarder for å unngå problemer relatert til EMC(Electro Magnetic Compatibility). Spesifikasjonene i denne sammenheng beskriver krav til maksimalt utstrålt støy (emitted) og følsomhet for innstrålt støy (susceptibility).

     

    Var forklaringen god nok?

     

    Mvh HAH

  18. Tipper grunnen til at du får et annet resultat med batterigrepet på er pga. at du sikkert har hatt litt lite strøm igjen på batteriet da du prøvde uten grepet. Da synker spenningen litt. Med batterigrepet steg spenningen igjen og sensoren fikk et annet resultat.

    9181950[/snapback]

     

     

    Nope, hadde nyoppladet fullt batteri da jeg testet uten grepet ;)

    9182116[/snapback]

     

    At batterigrepet kan innvirke på kameraet er ganske naturlig da det kan introduseres høyfrekvent støy som da vil spre seg i hele systemet som da består av både kamera og batterigrep. At du får beskjed om å ikke levere inn batterigrepet bekrefter bare at supportavdelingen har liten eller ingen forståelse for de komplekse feil som kan oppstå i digitale systemer som fotoapparater. Forøvrig har det vært tilsvarende feilsymptomer på Pentax K10D hvor batterigrepet har vært en medvirkende årsak. En høyfrekvensavkobling av batterigrepet ser ut til å løse slike problemer. Håper du får tilbake ditt D200 i reparert tilstand.

     

    Mvh HAH

×
×
  • Opprett ny...