Gå til innhold

Kapitalix

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kapitalix

  1. En kamerat av meg forsøkte nylig å bruke AmEx på Elkjøp, men fikk beskjed om at Elkjøp ikke lenger godtar AmEx pga omfattende svindel. Dette gjelder visstnok Elkjøp på landsbasis. Kan noen bekrefte dette? Hvis dette er tilfelle, så føyer Elkjøp seg inn i rekken av store firmaer som "boykotter" AmEx. (IKEA og Shell har som kjent sluttet å akseptere AmEx.)

  2. Om du kjøper en Pro 2 for kameraetsskyld, så får du bare ha det så godt. :) Ikke en mobil for deg.

     

    Poenget mitt er at det er tilsynelatende veldig små forskjeller mellom Pro og Pro 2. Jeg tar stadig vekk bilder innendørs, på byen osv, og da er kameralys absolutt nødvendig. Jeg bruker denne funksjonen ofte som lommelykt også. Jeg synes ikke vippeskjerm osv veier opp for manglende kameralys. Derfor vurderer jeg Pro til å være en mer komplett telefon, i hvertfall til mitt bruk.

  3. Jeg har nå fått Touch Pro 2 billig ifm fornyelse av abonnement, men er i tvil om jeg skal beholde den. Jeg har Touch Pro fra før som jeg er meget fornøyd med, selv om den er litt treg.

    Hovedgrunnen til at jeg vil kvitte meg med Pro 2 er at den ikke har kameralys/blitz. Det var veldig skuffende egentlig. Så hvis den eneste forskjellen ut over det er at Pro 2 er litt raskere, så ser jeg ikke den helt store grunnen til å beholde Pro 2...

  4. For de av dere som nylig har mottatt nytt American Express-kort, kommer det med chip? Vet at AmEx i Norge skal innføre chip-kort, men jeg lurer på om de allerede har begynt å utstede kortene med dette?

     

    Etter planen mottar ikke jeg nytt kort før høsten 2010 (så sant jeg ikke ber om et nytt før den tid da).

     

    Vil det da si at man igjen kan benytte AmEx på Narvesen og 7-Eleven? Disse kuttet ut AmEx ved årsskiftet siden AmEx ikke hadde chip (visstnok). Lurer for øvrig på om et utenlandsk AmEx med chip ville ha funket, eller om de rett og slett sa opp avtalen med AmEx i sin helhet.

    7-Eleven ved Flytog-terminalen tok AmEx inntil veldig nylig.

    For øvrig har jeg funnet ut at Trafikanten ved Jernbanetorget tar AmEx, så da kjøper jeg mine Flexi-kort der ;)

     

    Jeg fikk nytt AmEx forrige uke, og det var uten chip.

  5. Hei,

     

    Kan noen hjelpe meg med bankkoden til Amex for å få betalt ICC-regningen? Det holder ikke med bare SWIFT-koden for å få betalt i nettbanken til DNB eller Gjensidige.

     

    Kapitalix: Kan du være litt mer spesifikk på statusen på hotellprogrammene? Det kan jo være stor forskjell på gull og platinum f.eks hos Starwood.

     

    Er Virgin statusen gyldig bare i ett år, eller så lenge du betaler årsavgiften?

     

    Jeg bruker ikke bankkode, men du må som Robbie sa bruke ordinær overføring og ikke ekspress (DnB).

     

    Hilton HHonors Gold VIP

    SPG Gold

    Jumeirah Sirius Gold

    PriorityClub (InterContinental) Platinum Elite

    Kempinski Private Concierge

    Sofitel Gold

    Radisson Gold

     

    Regner med Virgin Gold gjelder så lenge man betaler årsavgiften ja...

     

    Det er også en del "skjulte" fordeler for Centurion, bl.a. Club Floor Access på Peninsula-hoteller (muligens bare der jeg var?) og book to netter og betal for én på Mandarin Oriental-hoteller. Dette er mye omtalt på flyertalk.com.

  6. Da sitter jeg med to stk. Centurion-kort i hånda :thumbup:

    Hovedkortet er laget av titan og tillegskortet er av plast. Hovedkortet er ganske tungt og massivt og litt kaldt å ta på.

    "American Express" står skrevet med litt mindre skrift enn på tillegskortet. Hovedkortet har sort stripe på baksiden, og sort AmEx-logo, mens tilleggskortet har sølvstripe og blå AmEx-logo.

    Jeg har ikke rukket å lese gjennom alle fordelene, men jeg kan i hvertfall nevne Elite status (Gold/Platinum) på følgende hotellkjeder: Hilton, Starwood, Sirius (Jumeirah), InterContinental, Sofitel, Radisson SAS og Kempinski, samt Gold status hos Virgin Atlantic, Hertz og Avis og mye annet jeg ikke har oversikt over enda. Foreløpig ser det ut som Centurion overgår Platinum spesielt når det gjelder reise, men om det er verd den årlige medlemsavgiften på USD 2.800 gjenstår å se ;)

  7. Utstedt i UK. Vanskelig å si hva som er kravene. Jeg har inntrykk av at det er topp 1 eller 2 % av medlemmene som får tilbudet basert på forbruk og betalingshistorikk. For USA er visst kravet mer spesifikt, nemlig 250K USD i forbruk i løpet av ett år. Jeg lå i underkant av dette og fikk allikevel kortet. Formue var tilsynelatende ikke relevant, selv om de ønsket informasjon om den. Jeg tror årsavgiften er 2800 USD.

     

    Er det lenge siden dere mottok passord i posten?

  8. Jeg fant det betimelig å bytte avatar nå som AmEx Centurion IDC endelig er på vei i posten. :thumbup: Gleder meg!

     

    Kortet skal i følge folk på FlyerTalk være av titan. Jeg skal poste mer info når jeg får kortet om en uke eller to. (Er på reise i utlandet.)

     

    Jeg har jobbet aktivt mot dette i over to år ved bl.a. å la være å handle på steder som ikke tar AmEx. Det har vært slitsomt til tider, men nå har det endelig gitt avkastning! (Samt ikke så rent få Membership Reward points...)

    :new_woot:

  9. Bruker Eurocard Platinum samme Concierge Service som "alle" andre i Norge (Affinion Int)? Eurocard ligger vel under SEB og SEB Kort er en av kundene til Affinion Int.

     

    En gang skulle jeg (AmEx Gold) og en kompis (EuroCard Platinum) finne ut hvilken concierge som var raskest. Vi ringte samtidig. Han kom rett igjennom, men jeg måtte taste et par valg før jeg kom igjennom. Han ble ferdig et par minutter før meg. Etterpå ble han oppringt med svar på forespørselen, og jeg ble oppringt av samme person(!) to minutter etterpå. Det var ei svensk dame som ringte fra et svensk nummer. Dette er 2-3 år siden.

  10. Her er noe som irriterer meg med Touch Pro:

     

    - Når jeg klikker send og motta på Hotmail-kontoen, så kobler den til GPRS uansett, selv om jeg har aktivert WLAN. Ingen andre mailkontoer gjør dette.

     

    - Ordlista foreslår ikke neste ord i en setning slik som den gjør på HTC S710.

     

    - Telefonen er EKSTREMT treg når ordlista er aktivert. Teksten kommer flere sekunder etter at jeg har skrevet. Dette er fullstendig uakseptabelt. HTC S710 er MYE raskere.

     

    - Noen ganger tapper batteriet seg ekstremt fort selv om alle prosesser er skrudd av. Merkelig.

     

    Er det noen som har løsninger på disse problemene? (Unntatt å kjøpe ny telefon.)

  11. Jeg mener å huske at Saga Platinum har en kredittgrense på 200.000,- og ikke 250.000,-

     

    Skulle man allikevel ha behov for mer, er det sikkert mulig å ordne det.

     

    Samtidig er det ikke alle som har Platinum Card som har behov eller anledning til å bruke kortet for mer enn 200.000 pr. mnd.

     

    Jeg har en kredittgrense på 150.000 kr på mitt SAGA Gold MasterCard, så jeg vil tro at Platinum bør ha en betydelig høyere grense. AmEx har så vidt jeg vet en grense som justerer seg etter ditt forbruk og nedbetalinger. Grensa er omtrent det dobbelte av den høyeste regningen du har betalt...

×
×
  • Opprett ny...