Gå til innhold

Snor

Medlemmer
  • Innlegg

    80
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snor

  1. Jeg har kommmet over en mulig delebil, som står i Norge, med skilter fra et annet europeisk land. Er det noen feller å gå i ved å kjøpe den, eller er det greit, siden jeg bare skal plukke deler av den?

     

    Regner med jeg ikke får vrakpant, men er det mulig å levere den til skroting gratis, eller må jeg regne med å betale for å bli kvitt den? Og er det noe annet jeg ikke har tenkt på?

  2. Når jeg lagde innlegget, så tenkte jeg på at prisene for en taxi er så mye billigere i feks New York? Og de kjører vel rundt i noen gamle Toyotaer elns.

     

    Lønnsnivået på serviceyrker er vesentlig lavere i Usa enn i Norge.

     

    Og som de andre sier, drosjer går så langt, at man må velge noe som går langt og er stabilt. Ser dog at flere velger feks Skoda sin stasjonsvogn i taxi-bransjen også, og den er jo et godt alternativ, og såpass mye billigere at det er et poeng. Om man ikke får samme rabatt som på en MB får man samme mva- og skattefradrag, i prosentvis forhold til nypris. Priusen er også blitt populær som drosje, og er litt billigere i innkjøp enn MB den også.

  3. Kjenner jeg det Norske ressamfundet rett så kommer denne drapskvinnen til å få en veldig mild eller kansje til og med ingen straff. Hun er jo kvinne tross allt og kvinner kan ikke straffes vett.... :no:

     

    Hva med å sjekke rettspraksis? Sist gang man så full frifinnelse for drap på en sovende, voldelig mann var på 80-tallet. Ferskeste eksempelet er sykehusdrapet på sørlandet, hvor dette også ble debattert i etterkant siden dette er en uvanlig dom, og det er også mye som skiller denne fra Strømner-saken: http://nrk.no/nyheter/innenriks/3265737.html

     

    Dersom det stemmer at han sov vil jeg tro at det blir vanskelig å påberope seg nødverge i det hele tatt. Vi lever ikke i middelalderen lenger, og ingen norske kvinner må bli hos en voldelig mann, vi har såpass mange andre alternativer, og her har det skjedd mye bare siden 80-tallet. Feks hadde det vært mer nærliggende å pakke sakene sine og reise til nærmeste krisesenter mens han sov. Og det at siktelsen er utvidet til overlagt drap tyder jo på at politiet tenker i samme baner, så saken er på ingen måte en åpenbar frifinnelse.

  4. Varebiler er uansett laget for å gå langt, både på slitestyrke og ergonomisk tilpassing. Dette er like viktig om man kjører en sammenhengenhengende langtur, eller mange småturer 10 timer hver dag. Men komfort er litt individuelt, og en varebil skal heller ikke være så komfortabel at man sovner bak rattet, vanligvis er de lagd for å unngå ryggproblemer osv, så det beste er å prøvekjøre og se hva du liker og hva passer til din høyde/bredde/osv.

    • Liker 1
  5. Grunnen til at de fleste kjøper vi menn er nettopp pga bildene.

     

    Har du noe som helst belegg for denne påstanden, i form av statstikk eller lignende? Mulig det var noe i det for tredve år siden, men med den tilgjengeligheten vi har på porno via nett ol i dag kan du ikke forvente å bli tatt seriøst med denne formen for synsing.

  6. I utgangspunktet er det ingen grunn til å kvitte seg med hunden, mest sannsynlig vil hunden og barnet ha stor glede av hverandre.

     

    Det dere bør passe på er å ikke la hunden være alene med spedbarnet, og vær oppmerksomme på hvordan hunden reagerer på barnet i starten. Det er også viktig at hunden får lov å "delta" når barnet kommer i hus, sjalusireaksjoner fra hunder skyldes vanligvis at de føler seg tilsidesatt av det nye familiemedlemmet, hvis de får mindre aktivisering og oppmerksomhet.

     

    Når barnet blir større må dere også lære det å være snill med hunden, og dersom hunden har en fast soveplass bør dere lære barnet at når hunden går dit må den få være i fred, så den har ett "fristed" hvis barnet blir for masete.

     

    Den eneste grunnen til å kvitte seg med hunden er dersom den begynner å bli aggresiv mot barnet. Isåfall bør den omplasseres til noen som er klar over dette, og ikke skal ha barn selv, eventuelt avlive.

  7. Elektrisk halsbånd er med god grunn forbudt å bruke annet enn i spesielle tilfeller i Norge.

     

    Overdreven vokting er som regel ett tegn på usikkerhet, og å zappe hunden vil evt bare forsterke frykt og usikkerhet. Moren din gjør tydeligvis ett eller annet som forsterker usikkerheten hos hunden, så dere bør prøve å finne ut hva dette er. Ofte kan det være at man duller for mye med hunden, snakker med lys stemme og trøster den når den er usikker osv. Moren din bør jobbe med å fremstå som trygg og rolig rundt hunden.

     

    Det virker også som om hunden er for knyttet til henne, i forhold til resten av husstanden. Så det er viktig at dere andre også bruker kvalitetstid med den, lufter den, mater den og driver mental trening. Feks godbitsøk, hvor dere gjemmer noen godbiter i stua eller hagen, og får hunden til å bruke nesa for å finne dem. Dette er veldig god trening for hunden, og krever minimalt med innsats fra oss mennesker.

     

    Hvis dere ikke greier å finne ut hva som trigger denne adferden fra hunden anbefaler jeg at dere snakker med en profesjonell adferdstrener for hund, siden det er vanskelig å diagnosere sånt nærmere via nett.

  8. 1.

    Jeg tenker på å kjøpe meg en Mac som bl.a. skal brukes i forbindelse med virksomheten min. Regner meg at jeg kan føre den som utgift for foretaket? Er det riktig at jeg også slipper å betale momsen?

     

    Hvis du omsetter for mer enn 50.000 blir du mva-pliktig, og du kan da evt trekke fra den mva'en du betalte inn da du kjøpte mac'en. Du må altså betale mva som vanlig når du kjøper den, men behold kvitteringen, så får du betalt tilbake pengene hvis du går i underskudd på mva, eller du får trukket dem fra mva overskuddet ditt. Du kan også føre den som utgift for firma, slik at du slipper å skatte av pengene.

     

    Anbefaler også at du har egen konto for firmaet, siden det er lett å begynne å rote uten. Vær veldig nøye med å sette av penger til skatt og eventuell mva fra starten. Det beste er å ha tre kontoer på firmaet, en brukskonto, en skatt/mva-konto og en sparekonto.

  9. 1. Nei, det stemmer ikke. Statskirka har en egen post i statsbudsjettet, uavhengig av antall medlemmer. Mens de andre trossamfunnene får overført penger pr medlem, basert på hvor mye statskirkas støtte utgjør per medlem i statskirka, sammenlagt med de som ikke står i noe trossamfunn.

     

    2. HumanEtisk Forbund er vel det nærmeste, de har status som trossamfunn, men er mot religion.

  10. Sannsynligvis var det en uformell forståelse for at det var okei. Stod det ikke i vedtektene at du ikke hadde lov til å være påvirket på skolens område? For jeg har lest rundt på nettsidene til ganske mange folkehøgskoler, og jeg tror alle jeg har sjekket har det i reglene.

     

    Nå er det noen år siden jeg gikk der, men i følge dagens skoleregler står det at det ikke er lov å være påvirket på skolens område, så det stemmer nok det. Det at man kunne komme påvirket tilbake til skolen så lenge man var stille og rolig var en muntlig presisering fra lærerne. Hvilken skole det var er egentlig ikke relevant, siden det var så lenge siden jeg gikk der, at de fleste av lærerne er byttet ut, og da er nok praksisen også annerledes nå.

     

    Hvis dere lurer på dette i forhold til skoler dere vurderer å søke på er vel det beste å finne noen som går der nå, og høre hva praksisen er. De fleste folkehøyskoler har åpne dager hvor folk kan komme innom å se hva de tilbyr, og da går det jo an å prate med de nåværende elevene. Ellers er mitt inntrykk at de mest frilynte skolene er de som ikke er kristne selvsagt, og de som henvender seg til de eldre elevene.

  11. De har ikke lov å sende noe til inkasso uten å ha sendt minst ett inkassovarsel til den adressen du har oppgitt til dem. Så send brev til både dem og inkassobyrået om at du bestrider kravet, da du aldri har sett noe inkassovarsel, og tilby deg å betale det du skylder dem før inkassoutgifter. Jeg hadde heller ikke godtatt å betale renter på ett slikt krav, når det er de som har somlet med å kreve det inn.

  12. De aller fleste folkehøgskolene har som regel at du ikke kan komme tilbake til skolens mens du er påvirket. Også de frilynte.

     

    På den ikke kristne folkehøyskolen jeg gikk på var det lov å drikke ute, og komme hjem påvirket, så lenge man ikke ravet dritings rundt og lagde bråk. Gikk man stille og rolig på rommet og la seg var det ok. Det som var forbudt var oppbevare og forbruke på skolens område, men også det så de gjennom fingrene med så lenge man var diskre.

     

    Grunnen til at folkehøyskoler har forbud er bla at de ofte har noen elever som er under 18 år, og at de ikke vil at skoleåret skal være en eneste stor fyllekule.

  13. Størrelsen på hunden har ikke så mye å gjøre med bitekraft men heller hodestørrelse. En borzoi er gigantisk men har tynn og lang hode som neppe har samme kraft som en hund med brad og kraftig hode men bare er halvparten så høy som borzoi'n.

     

    Den eneste tendensen som har kommet fram i forskning på dette vært at bitekraft stort sett sammenfaller med størrelse på hunden, og de fleste store hunder ligger på rundt 320 lbs. I eksemplet med en labrador og en pitbull er dette også to veldig like hunder når man ser på hodet, bortsett fra at pitbullen har litt kortere snute, og labradoren i snitt er litt større.

     

    Her er en gjengivelse av de få testene som er gjort på dette, hvor Apbt'en gjorde det dårligere enn både scäferen og rottweileren: http://dogfacts.wordpress.com/2008/02/03/n...pressure-tests/

  14. Pitbullene er kjent for å ha kort lunte, og det i USA den hunden som biter flest mennesker. Det er en tankevekker.

     

    Det er feil, rasen er kjent for å ha lang lunte, og være spesielt omgjengelig med mennesker, og blir mye brukt som redningshund, terapihund osv i Usa og andre land der den er lovlig.

     

    Grunnen til at "Pitbull" ligger høyt på amerikanske bittstatistikker er at "Pitbull" i Usa er en slangbetegnelse for korthårete løshunder av mange ulike raser. Så hvis en korthåret, mellomstor løshund biter noen blir den som regel kalt pitbull i statistikken uansett hva den egentlig er. Det vi kaller Pitbull heter i Usa American Pitbull Terrier, som forkortes APBT.

     

    Hehe, en Pitbull har MYE sterkere kjeve og bitt enn en Golden.

    Så der tar du nok rimelig feil.

     

    Når man har målt kjevetrykk hos hunder har man funnet at det stort sett samsvarer med størrelsen ellers. Dvs at en labrador har høyere kjevetrykk enn en pitbull, siden det er en større hund.

  15. Noen tusenlapper holder nok neppe...

     

    Jepp, tar de det på forsikringa må man beregne både egenandel og tap av bonus, og ofte tar man slike skader utenom forsikring, og da må man betale det skaden koster å fikse. Er det eldre biler har de neppe kasko i det hele tatt, og da dekker ikke forsikringen det.

  16. Hva slaks personer er det som oversetter? De må jo kunne skrive godt siden det ikke bare er å oversette direkte, man må jo lage norske setninger. Og om man kan skrive så godt, hvorfor ikke heller skrive egene bøker? Er de forfatter som er inne i en ide tørr periode, misslykka forfattere som må ha noe på si for å leve, eller er det helt anderledes enn å være vanlig forfatter?

     

    Mange som er dyktige til å skrive, men ikke nødvendigvis like kreative. Jeg kjenner også en del som jobber som overesettere for å jobbe med noe relevant, til de har greid å slå igjennom som forfatterre, eller ved siden av å være forfatter, siden det er veldig få som greier å leve av forfatterskap alene. Man er ikke mislykka som forfatter om man må gjøre andre ting ved siden av, de aller fleste i Norge må regne med det.

×
×
  • Opprett ny...