Gå til innhold

Stumble

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stumble

  1. Laptop er lovlig ja. Når det kommer til kamera så vet jeg ikke hvordan det er andre steder i landet, men på Sola blir man nå nektet å ta med nyere IPOD`er da disse har kamera. Regner derfor med at ett kompaktkamera ikke ville vært noe suksess ;)

     

    Har dette skjedd nå nylig? Har aldri hatt problemer med nyere iPoder. Eneste de ber om er å få se iPoden for å sjekke at det ikke er en telefon. Tok eksemepelvis en iPod touch 4g med meg ut den 28.07.11 uten problemer. Laptoper går også helt fint, trenger ikke medbringertillatelse (noe du måtte ha for noen måneder siden).

     

    iPad er jeg usikker på, viss det er mulig å ringe med den så tror jeg ikke den er lovlig å ta med ut.

  2. Kan bare snakke av egen erfaring her. Fikk læreplass i ConocoPhillips og videre fast jobb etter læretiden. Det kan være ganske vanskelig å få fast jobb i offshore firma pga. mengden søkere. Det enkleste er nok å få seg jobb i et innleie firma som feks. IKM og AddEnergy.

     

    Det virker ikke som om firmaene bryr seg så forferdelig mye over hvilken bakgrunn du har, med tanke på hvor du har jobbet. Her er det mye viktigere med gode referanser og lignende, har du ambisjoner og viser dette gjennom å feks. prøve å ta noen ekstra studier så hjelper nok dette mye.

     

    Anbefaler ikke å bruke sparepengene dine på kurs, foruten det grunnleggende sikkerhetskurset. Viss firmaet ønsker deg så bryr de seg lite om du må sendes på kurs.

     

    Dette er bare mine egne erfaringer da, og stort sett bare ConocoPhillips. De andre oljefirmaene har jeg ikke så mye kjenskap til.

  3. Jeg har et problem med løsningen din.

     

    Når jeg måler gruppene A og B blir de like. (Da vet jeg at nøkkelen ligger i C)

     

    Når jeg da tar ut B og erstatter den med halve C står vekten stille igjen. (Da vet jeg at den er i den andre halvdelen av C, men jeg vet IKKE om nøkkelen er tungere eller lettere!)

     

    Noen som har en idè? :)

     

    Det har du helt rett i, la ikke merke til den der :p

  4. 1. Du deler nøkklene opp i gruppene A, B og C. Der gruppe A og B består av 3 nøkkler hver og C av 6 nøkkler.

     

    2. Legg gruppene A og B på hver side av vekten. Beveger den seg så vet vi at nøkkelen ligger i enten A eller B. Står den i ro ligger nøkkelen i C. (Første forsøk)

     

    3. Ligger den i A eller B, legger vi B til side og bruker C som referanse (vi vet nå at om gruppe A beveger seg opp eller ned vil dette fortelle om nøkkelen er lettere eller tynge en alle andre). Beveger vekten seg, ligger nøkkelen i A. Viss ikke, ligger den i B. (Andre forsøk)

     

    4. Nå vet vi at nøkkelen ligger i A eller B (og vekten på nøkkelen), da tar vi den gruppen nøkkelen ligger i og legger 1 nøkkel på hver side av vekten. Beveger vekten seg vet vi hvilken nøkkel det er siden vi vet fra pkt. 3 at nøkkelen er lettere eller tyngre. Beveger den seg ikke, er det nøkkelen som ikke er lagt på vekten som er den rette. (Tredje forsøk)

     

    5. Viss det viser seg på pkt. 2 at vekten står i ro, gjør vi samme prosedyre med gruppe C fra pkt. 3 og utover.

     

     

    Viss jeg ikke har rotet til forklaringen nå så skulle dette stemme.

  5. Har et spørsmål nå rett før det nye året. Jeg skiftet bank for noen måneder siden fra fokus bank til srbanken, det meste ble overført utenom BSU kontoen, noe jeg ikke har fått rettet opp i ennå.

    Da jeg skiftet bank hadde jeg vell satt inn omtrent 15000-16000, denne kontoen har stort sett gått i glemmeboken siden jeg har hatt fast trekk. På grunn av bankskiftet har det faste trekket stoppet og jeg sitter enda med bare ~16000kr (for dette året) på BSUen.

     

    Vil jeg miste retten til å ha en BSU konto nå som jeg ikke har fått fylt den opp til det maksimale?

  6. Kjøpte et lite hjemmekinoanlegg for en liten uke siden (LG HB905SA). På blu ray spilleren er det en sånn docking stasjon for iPod og iPhone, det jeg lurer på er om noen har erfaring med å få denne spilleren til å spille gjennom Spotify på iPhonen? Eller er det ikke mulig i det hele tatt? Prøvde meg litt frem men vet ikke om jeg gjorde det riktig, for jeg tror jeg bare endte med å gå inn på spillelisten til selve iPhonen (som er veldig tom) :)

     

    Takker for alle svar.

  7. Bestilte nettopp http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/lcd-led-og-plasma-tv/tv-50-tom-og-st%C3%B8rre/lg-50pk550/128564.3115/

    Tror ikkje PCen har HDMI inngang (er offshore så får ikkje sjekket atm), hadde planer om å kjøpe blu-ray plater ja.

     

    Det så jo bra ut det du linka til, selv om jeg ikke har noe spesielt peiling på det :) Kan nevne at det er ikke forferdelig farlig om prisen går over 5000kr, viss det ikke skal så mye til for å få et greit anlegg.

  8. Hei,

     

    Noen som har forslag til hjemmekinoanlegg for rundt 5000kr? Det kommer til å bli mest brukt til TV, PC og xbox360 (kanskje ps3). Kan så å si ingenting om hjemmekinoanlegg så hadde vært fint om noen kunne hjelpe meg litt.

    Vil gjerne at det er forholdsvis små høytalere da jeg ikke har så veldig stor plass i leiligheten (gjør ikke noe om de ser bra ut og) :).

  9. Hei,

     

    Har vurdert ganske lenge nå om jeg skal begynne å investere i eiendom. Tenker da på leiligheter som jeg leier ut i noen år for deretter å selge viss leiligheten har steget i verdi. Har noen generelle spørsmål jeg håper å få svar på.

     

    Hva er bankens syn på å gi ut lån for kjøp av leiligheter som skal leies ut? Jeg har ikke store egenkapitalen, men klarer å dekke 10-20% av lånesummen. I tillegg til at jeg nettopp har kjøpt egen leilighet. Så det totale lånet vil ende opp i ~4mill. kr.

     

    Er det en fordel å starte med en utleiemegler? Har de noen garantier på at leiliheten blir leid ut over en viss periode?

     

    Hvilke typer utgifter kan jeg regne med å få? Vet om de vanlige, dokumentavgift osv. Er det noen flere "skjulte" utgifter jeg kan ende opp med å betale?

     

    Hvilke pliker har jeg som utleier? Tenker da på reperasjoner, møbler og lignende.

  10. Hei Thorbjørn!

     

    Takker for kjempe bra svar :)

    Den skjermen ser jo veldig bra ut da, ser jo ut til å ha alt jeg trenger. Blir skjermbildet veldig grøtete når jeg spiller? Jeg er ikke så veldig nøye på grafikken, er det sånt man virkelig legger merke til viss man ikke har en LCD-tv rett ved siden av som sammenligning? En kompis har en plasma skjerm men kan ikke si at jeg legger merke til noe blury bilde der.

     

    Igjen, takker for svar.

     

    - Joachim

  11. Skal endelig flytte hjemmefra og må da handle inn en flatskjerm :)

     

    Størrelse:

    Vil helst ligge på 46-50".

     

    Prisklasse:

    Rundt 10.000kr skal være greit, vil helst ikke gå så veldig mye over dette siden jeg har en god del møbler og lignende jeg må handle i tillegg.

     

    Hva slags spesifikasjoner mener du tven bør ha?

    Har egentlig ikke noe spesielle krav da jeg ikke er helt sikker på hva jeg trenger.

     

    Hva slags kildesignal har du?

    Det blir vell kabel-tv eller digital kabel-tv. Er ikke sikekr hvilken (eller forskjellen) men får det fra Lyse.

     

    Hva annet enn tv skal du bruke den til?

    Den blir nok for det meste brukt til spilling, data og film.

    Skal du koble til pc?

    Blir sikkert en god del surfing på nettet samt litt spilling.

     

    Er ikke så veldig inne i hva som er bra/dårlig ved en tv-skjerm så håper dere kan hjelpe meg. Er det noe mer info dere ønsker er det bare å spørre.

  12. stelar7: Prøvde å ta den fra hverandre å sette den sammen igjen tidligere, har samme problemet enda.

     

    Robbansvenske: Har USB på mus og tastatur ja, problemet er at jeg får ikke opp noe bilde på skjermen i det hele tatt. Virker som om jeg ikke får strøm til skjerm, tastatur og mus.

  13. Hei, holder på å skifte hovedkort på PCen og etter jeg skiftet vil ikke PCen starte opp. Får strøm til alle vifter og lignende, men får ikke strøm til tastatur, mus og skjerm. Noen som vet hva problemet kan være?

     

    Hovedkortet er helt likt det gamle, måtte bytte fordi det gamle bare klarte å kjøre stabilt med 1 ram brikke.

  14. Hei, måtte kjøpe nytt hovedkort da det gamle var defekt (klarte bare kjøre med 1 RAM brikke). Fikk et lite problem når jeg skulle sette i prosessoren.

     

    Problemet er at vifta er festet til prosessoren så jeg får ikke satt i prosessoren skikkelig. Noen som har ideer om hvordan jeg kan få satt den i uten å ødelegge noe? For meg så ser det nesten ut som om det er fysisk umulig å sette i den prosessoren. Er det kanskje meningen jeg skal ta av vifta? Var litt redd for å prøve å løsne på vifta da den virker ganske fastlimt til prosessoren.

×
×
  • Opprett ny...