Gå til innhold

Misunne

Medlemmer
  • Innlegg

    168
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Misunne

  1. Expert kjører kampanje på en 15,6" maskin.

     

    Tyngre men billigere, ellers omtrent tilsvarende.

     

    1,4 kg vs 2,4 kg. 2590 kr + frakt vs 1999 kr (kan hentes lokalt)

    Glemte å nevne at jeg ønsker helst en liten pc siden jeg er lat og vil helst slippe å dra med meg så mye som mulig frem og tilbake. :-)

     

     

    Er ikke denne like bra, men billigere? http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=783705 (Acer Aspire V5-131 11,6" HD sort)

    Så litt på denne, og vurderer denne istedet siden den var litt billigere enn den jeg hadde sett på tidligere (den jeg skrev om i første post).

  2. Hei,

     

    Jeg har begynt å studert informatikk og trenger derfor en laptop til å kjøre Linux. Jeg er helt fersk innen feltet, og har veldig lyst til å kjøpe en 11'' laptop for å slippe å drasse rundt på en svær maskin, i tillegg til noe begrenset økonomi. Derfor lurer jeg på om disse maskinene er for små/har for lave specs til å kunne dual boote windows 8 (eventuelt 7) og Linux? Eller om jeg blir nødt til å bare instalere Linux på maskinen (om det er mulig).

     

    Foreløpig har jeg sett på Asus VivoBook s200, som har Intel Celeron 1007, 4GB RAM, 1600MHz 320GBharddisk, Intel HD Graphics. (Den har også touch funksjon vel og merke. Kan dette bli problematisk?), men er åpen for andre forslag om det finnes andre alternativer rundt 3000,- som jeg har satt av.

     

    Takker på forhånd for svar!

     

     

     

     

  3. Hei.

    Tenker å investere i et nytt speilrefleks. Har tidligere hadd et Sony a300, men for øyeblikket står valget mellom Canon 550d og 600d.

     

    Såvidt jeg har forstått er 600d "oppfølgeren" til 550d, men samtidig skal vist 600d huset være ganske mye større og tyngre enn 550d sitt, og det er vel egentlig hovedgrunnen til at jeg vurder 550d fremfor 600d.

     

    Så det jeg lurer på er om 600d er verdt den lille ekstra vekten/størrelsen og forsåvidt en tusenlapp dyrere fremfor 550d?

     

    - Ina

  4. Hei.

     

    Det er sikkert mange som har spurt om dette tidligere, men finnes det noen norske nettbutikker som tilbyr å fremkalle analog film? Sånn, som at man sender filmene i posten til de, også sender de de ferdige fremkalte bildene tilbake. Har hørt det skal finnes, men sålangt har jeg ikke funnet noe i Norge. Siden jeg for øyeblikket bor ganske uttilgjengelig butikker, hadde det vært kjekt i med en nettbutikk.

     

    Det er 35mm filmruller jeg trenger å få fremkalt.

     

    Om det ikke finnes noen nettbutikker som tilbyr tjenesten, hvilke fotobutikker i Norge tilbyr dette fremdeles?

     

    Takker for alle svar :)

  5. Hei.

     

    Holder på å søke hybel i Oslo gjennom SiO, men er litt usikker på hvor det er lurt å søke. Da tenker jeg først å fremst i forhold til om det er steder med mer "bråk"/kriminalitet, og/eller om det er noen studentbyer man burde holder seg unna.

     

    Det er første gang jeg søker hybel, og jeg er ganske ny når det gjelder Oslo, så er skikkelig usikker på dette.

     

    Foreløpig har jeg sett på hybler i studentbyer mellom Grünerløkka, St.hanshaugen og Ila, samt Pilestredet (tullinløkka) og Sogn.

     

    Hadde vært supert om noen her som har bodd i Oslo en stund kunn gitt med en liten pekepinn om hvor det er lurt å søke, eller om det egentlig kommer på det samme.

     

    - Ina

  6. Eaasy!

     

    - Sennheiser HD25 ll

    Fantastisk hodetelefon som egentlig er laget for proff-markedet. Selv har jeg et stort antall hodetelefoner til nokså stive summer! -Disse er helt klart blandt favorittene :)

    Google litt rundt, og du skal se at det ikke bare er jeg som er fornøyd!

     

    Selges på Prolyd i Oslo til ca. 1300kr.

    Liker, liker! Både i forhold til hva du og mange andre brukeranmeldelser sier, og i tillegg størrelse, utseende og pris. Tror jeg skal se etter disse. :)

     

    Men i tilfelle jeg ikke skulle finne de, finnes det noen lignende alternativer?

  7. Det blir vel i det største laget med Steelseries Siberia V2, men jeg personlig bruker disse rundt omkring på busser, tog osv. Skal du da ned til ørepropper, prøv ut sennheiser eller bose. De gir omtrent like bra lyd. Det er syk diskant og dyp bass i begge proppene.

    Steelseries sine ser veldig lovende ut,men som du sier, kanskje litt i det største laget. Vil helst holde meg til hodetelefoner siden jeg har en tendens til å få vondt i ørene av propper (er ikke helt sikker på hvorfor, mulig fordi lyden kommer for nær/proppene sitter inn i øret).

    Har hørt mye om senneheiser og bose. Vet du hvordan de er i forhold til hodetelefoner, eller er det plugger de gjør best? Takk :-)

  8. Hei folkens!

     

    Nå har jeg hatt mine Koss Portra pro i et par år og har lyst til å investere i en par nye. Reiser til Usa over påske så tenkte jeg kanskje kunne se om jeg fant noe der (og som kanskje ligger på en lavere pris enn her i Norge).

     

    I hovedsak leter jeg etter noe med god lyd, spesielt når det gjelder bassen. Hører for det meste på elektronisk musikk.

     

    Budsjett: Helst ikke over 1500,-

     

    Størelse: Mine gamle Koss Portra Pro er jo veldig små i størrelse. Jeg kan godt gå opp i størrelse om det gjør at lydkvaliteten, men helst ikke så store at de blir liggende hjemme. Vil helst ha mulighet til å ta de med meg på bussen osv.

     

    I tillegg er det viktig at de er komfortable og ser utseendemessig noen lunde greie ut.

     

    Kommer til å bruke de på iPhone og laptop.

     

    Håper på å finne noe som er merkbart bedre enn mine gamle koss portra pro når det gjelder lydkvalitet. Så om noen her vet om noen hodetelefoner som kan passe meg, er det bare å komme med det! :-)

     

    - Ina

  9. Bra artikkel!

     

    Skjønner ikke hvorfor mange lager sånn oppstyr over dette. Greit nok at homofili ikke er like akseptabelt i enkelte land, men jeg vil tro at INGEN spill tvinger deg til å gjøre "homofile-handlinger" handlinger for å få utbytte av spillet. Om man ikke liker det, la vær å utforsk det. Enkelt og greit.

     

    Tror det er bare et pluss for utviklerne av spillene siden de da vil trekke til seg eller inkludere et større publikum, noe som er bra for begge partene.

  10. Har prøvd i gjenomrette slik at det ikke er noen ting på telefonen, men det fungerer heller ikke.

     

    Har lagt merke til at om jeg tar ut simkortet så fungerer telefonen (den er ganske unormalt treg, men det har den vært lenge), men om jeg setter i simkortet igjen oppstår problemet nesten med engang. Det som er merkelig er at jeg har testet simkortet i to andre telefoner og det fungerer helt fint. Kan det hende at iPhonen rett å slett ikke vil ta imot simkort lengre?

  11. Hei

     

    Jeg har hatt min Iphone 3GS i 2,5 år men den har holdt seg ganske fint. Helt plutselig her om dagen begynte den å slå seg av å på helt av seg selv. Eller, la oss si at den er på og skjermen er slått av. Pluselig dukker det Apple merket opp (slik som når den starter) og slik er det opp til 10 minutter uten at jeg klarer å gjøre noe med det, før skjermen slukker igjen og den fungerer som vanlig. Problemet er at dette skjer hele tiden, så det er umulig å bruke den. Problemet oppstod i sammenheng med at jeg skulle lade telefonen fordi den var utladet.

     

    Er det noen som vet hva jeg kan gjøre, eller om det er noe som kan gjøres? Har ikke mistet den i bakken i det siste, men må jo bare innrømme at i løpet av de 2 og et halvt årene jeg har hatt telefonen, har den falt en del ganger i bakken.

     

    Takker for all hjelp jeg kan få!

  12. Hei. Sitter for øyeblikket hjemme med et Koss portrapri set, men ønsker å investere i et nytt et til hjemmebruk (siden portrapro er fint egnet til utebruk, kan jeg jo ha et ekstra til innebruk).

     

    Vil holde under tusen lappen og setter lydkvalitet(god bass er viktig) og komfor først.

     

    Har så vidt sett på Shure srh240, noen som vet om hvordan disse er samenlignet med Portapro?

     

    Takker for alle svar :)

     

    Ina

  13. Hei. Jeg er desperat om å fikse dette problemet!

    Kjøpte for leden en Dell xps 15, men raskt etter jeg fikk den oppdaget jeg at når jeg spilte av musikk på youtube, spotify, snakket på skype o.l, skjer det at lyden "henger seg opp" eller at det kommen rar susende lyd (høres nesten ut som om når man starter en bil). Bildet på skjermen fryser samtidig som dette skjer, men etter noen sekunder går denne "susingen" over og så blir det bra igjen en stund, før det skjer igjen. Det er ikke ofte, en gang tok det over en halvtime før jeg hørte noe. Jeg har også prøvd å spille av mp3 filer i iThunes, og da virker det som problemet er borte. Altså det virker om problemet kun oppstår i sammenheng med internet. Jeg har prøvd å bruke forskjellige trådløse nettverk uten at det hjelper.

     

    Jeg trodde etter å ha forsøkt å fikse problemet, at det var noe galt med selve maskinen, så jeg sendte den inn til Dell og fikk en spitter ny PC. Desverre har denne PC-en akkurat samme problemet, og jeg kan ikke skjønne at begge maskinene er deffekte (det er heller ikke samme maskin siden de har forskjellig nummer).

     

    Jeg vet erlig talt ikke hva jeg skal gjøre. Om jeg skal levere denne tilbake også og heve hele kjøpet og i stedet kjøpe et annet merke. Men jeg frykter samme problemet kan være på en annnen model også. Har så vidt kommet innpå tanken om at det er selve Operativsystemet det er noe galt med, eller lyddriverne. Hadde vært supertaknemlig for hjelp!

     

    Maskinen er av type dell xps 15 l502x

    Windows 7 Home premium 64bit

    Lyddrivere er Realtek HD Audio

     

    Dette har jeg prøvd:

    Reinstalere lyddrivere

    Skru av "audio enchantments"

    Reinstalert hele PC-en og instalert alle drivere på nytt.

     

    Vær så snill og hjelp! Jeg er serøst desperat etter å få løst dette problemet! Takker og bukker for all hjelp jeg kan få!

     

    - Ina

  14. Hei. Jeg tenkter på å skaffe meg en ny laptop, og står for øyeblikket mellom Dell XPS 15 og Dell XPS 15z. Har ikke helt 100% bestemt meg for konfigurasjoner, men regner med den kraftigste av begge. Det jeg lurer på er om noen kan si noe om hvordan disse to er opp mot hverandre når det kommer til ytelse, hvor godt de er bygt osv? Er jo helt klart at 15z er mye, mye lettere, men hvor mye dårligere er ytelsen i forhold til 15.

     

    Her er link til begge laptoppene:

    Xps 15

    http://www.dell.com/no/p/xps-l502x/fs

     

    Xps 15z

    http://www.dell.com/no/p/xps-15z/fs

     

    Håper på noen gode svar.

     

    - Ina

  15. Takker for tilbakemeldingen.

     

    PC-en i linken virker for meg som en bærbar mest designer for å spille, men siden spill ofte krever en litt kraftig PC, vil det si at den vil klare å kjøre Adobe programmer lett på den også?

     

    Nesten 4 kg er kanskje litt vel tungt, men ser for meg at den blir stående på skrivebordet/pult for det meste uansett, så det har kanskje ikke så alt for mye å si så lenge den er kraftig nok. Men om det finnes lettere alternativ, hadde jeg ikke hatt noe i mot og høre om de også. : )

  16. Hei. Jeg trenger en ny bærbar, men må inrømme jeg har veldig lite peiling innenfor dette emnet, så kunne trengt noen anbefalinger.

     

    Maskinen skal brukes hovedsaklig til Adobe sine programmer (Photoshop, Illustrator, Indesign osv) og burde helst klare å kjøre opptil flere av disse programmene samtidig om mulig. I tillegg må den klare litt spilling her og der (tenker ikke på de mest krevende spillene på markedet, men noe på linje med World of Warcraft, the Sims 3, Dragon Age og lignende)

     

    Har satt av rundt 10 000,- til bruk.

     

    Ellers er det jo en fordel om den er lett minst mulig "klumpete", men det er mindre viktig enn kriteriene listet ovenfor.

     

    Så om noen har noen anbefalinger, hadde jeg satt stor pris på det! : )

  17. Hei.

    Har tenkt på å kjøpe en billig ukulele til ei venninde i julegave, men tenkte jeg skulle gjøre et personlig preg over den og male noe på den. Det jeg lurer på er om jeg i det hele tatt kan bruke maling på treverket eller om malingen kommer til å ødelegge intrumentet på noen måte? Er det noen spesielt maling jeg burde bruke? Osv.

     

    Takker for svar :)

  18. Heisann.

    Jeg tenker å ta et år på folkehøgskole til neste år, men har ikke helt greie på hviken jeg burde ta. Har sett på folkehogskole.no på tegning, maling, grafisk design og lignende (det er der interessen ligger) men det så sykt mange skoler å velge i mellom. Foreløpig har jeg såvidt peiler meg inn på Skjeberg (grafisk design), Bjerkely (tegneserier), Ringebu (strek og striper) og Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole (grafisk design), men er som sagt, sykt usikker. Er litt skeptisk til Bjerkely og og kristne folkehøgskoler, siden jeg er redd for at det skal være veldig mye kristent innhold, siden jeg selv ikke er kristen. Stemmer det?

     

    Så, det hadde bært superfint om noen hadde noen erfaringer og kanskje anbefalinger fra noen som har gått på noen av disse skolene, eller bare folkehøgskoler generelt. :)

     

    Takker på forhånd !

×
×
  • Opprett ny...