Gå til innhold

Almighty_Malachi

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Almighty_Malachi

  1. Du lurte på hva grafikkort macbooken i dag kjører. Det er da Intel GMA X3100 (det innebygde Santa Rosa grafikkortet) ettersom Macbooken man får kjøpt i dag fra apple kjører Santa Rosa platformen. Det betyr at den også støtter 667 Mhz minnebrikker. Santa Rosa støtter ikke 800 Mhz brikker, så ikke sløs penger på det, men det kan hende at de vil fungere men da bare som 667 Mhz.

     

    Jeg kjøpte selv en MacBook i begynnelsen av desember og er veldig fornøyd med den. Har en 2.2 Ghz cpu og bare 1 gig med minne, men har bestilt 4 GB med minne som kommer i morgen. Kosta meg bare rundt 750 kroner. Leopard er veldig lett å lære og mye bedre enn Vista. Dønn stabilt og veldig mye mer estetisk og bedre operativsystem.

     

    Jer er som deg, og har en stasjonær PC som jeg bruker for å spille spill. En laptop vil aldri kunne spille spill med de grafikkinstillingene jeg liker å spille med, derfor liker jeg å ha en laptop som er liten og grei å dra med seg overalt. Derfor er en 13" laptop perfekt størrelse for det jeg bruker den til. 15" blir for stort synes jeg og er ikke vits å sløse penger på det. Jeg bruker MacBooken til å se på filmer og serier i 720p HD, spille lette spill, og selfølgelig for å surfe på internett og slikt. For alt dette er MacBooken genial og ser ikke vits i å sløse penger på en Macbook Pro som ikke vil kunne spille spill i nærheten av like bra som jeg liker det.

  2. Jeg leter etter en laptop som er 27" med full HD oppløsning, og de eneste jeg finner som har dette og ikke er latterlig dyre er faktisk dell. Dell kjører WUXGA oppløsning på alle 17"ersene sine. Hvorfor gjør ikke konkurrenten det? I den sammenheng er det noen som vet om det er mulig å kjøpe en mindre kraftig versjon av XPS m1730 med for eksempel mindre minne, mindre CPU, og mindre HDD for å spare litt penger? FOr så å kjøpe de delene fra netbutikker eller noe. 1730en er litt for dyr synes jeg. Eller er det noen som vet om noen andre 17" laptoper med full HD oppløsning til rundt 15000 -17000 kr?

  3. Mange Dell laptoper har noe som heter Media Direct, det gjør at man kan spilla av dvder uten å starte opp Windows. Media Direct bruker som regel en partisjon på rundt 2 GB med en spesiell versjon av Windows installert. Hvis du har sletta partisjonen så vil du finne at Media Direct har sluttet å fungere. Det er mulig å ordne det igjen ved å lage ein ny 2GB partisjon og bruke en Media Direct install cd.

  4. Vel, i motsetning til mange andre kan jeg jo trøste meg med at jeg har fått store deler av maskinen allerede ;)

     

    Har fått:

    - harddisken på 250GB

    - Turbominnet (robson) på 1GB

    - 4GB DDR2 667MHz

    - T7300 CPU`en

     

    ..for 4900kr.

    9191036[/snapback]

     

    Skal du montere CPU'en også? Regner med du kjøpte 1.5 Ghz CPU'en da? Hvor mye har du endt opp å betale for alt dette? Robson, hvordan skal du greie å montere det? Er det i det hele tatt mulig?

    9191750[/snapback]

    Jupp, bestilte absolutt billigste konfigurasjon med tanke på CPU, HD, WLAN, Minne og Uten Robson. Sparte meg ca. 8000kr. på å gjøre det slik :)

     

    Maskinen har 2stk. mini-PCIe slotter etter det jeg fant ut av brukermanualen, så da er Robson helt mulig. Robson sparer faktisk strøm i.flg. siste artikkel hos anandtech, dessuten kostet denne delen kun 190Kr.

     

    Jeg sitter dessuten igjen med 1GB RAM, 120GB sata HD, Wlan-kort og en T5250 CPU som jeg eventuelt kan selge eller selv montere i en billig barebook PC etter jeg har byttet alle delene. Jeg har også 250GB HD i steden for 200GB som var det største dell leverer med maskinen.

    9192000[/snapback]

     

    /stående applaus ^^

  5. Vel, i motsetning til mange andre kan jeg jo trøste meg med at jeg har fått store deler av maskinen allerede ;)

     

    Har fått:

    - harddisken på 250GB

    - Turbominnet (robson) på 1GB

    - 4GB DDR2 667MHz

    - T7300 CPU`en

     

    ..for 4900kr.

    9191036[/snapback]

     

    Skal du montere CPU'en også? Regner med du kjøpte 1.5 Ghz CPU'en da? Hvor mye har du endt opp å betale for alt dette? Robson, hvordan skal du greie å montere det? Er det i det hele tatt mulig?

  6. De fleste minnebrikker kan klokkes, er egentlig mer hovedkortet det går på, og med 680i SLI bør det ikke være noe problem. Vista Home Premium 64bit Edition støtter så mye som 16 GB minne. Ultimate støtter over 128 GB minne. Men hadde jeg vært deg så ville jeg kjøpt 4 GB med Kingston DDR2 HyperX PC9600. Siden man kan kjøpe vifta seperat, og den festes faktisk på socketen og ikke på minnebrikkene. Dermed vil den passe på alle minnebrikker. Oppgraderingen fra PC8500 til PC9600 er like stor som oppgraderingen fra PC6400 til PC8500, og koster bare 200 kroner extra for like mye minne (4GB). Jeg kommer nok til å velge PC9600 til broren min sin nye super PC. ^^

     

    Edit: Tror det var snakk om at Vista SP1 kommer til høsten.

  7. Har kikka litt på minne, og hvorfor ikke kjøpe PC9600 minne? Er jo bare 200 kroner dyrere for 4 gb av PC9600 og ifølge han fyren fra komplett så funker de på 680i SLI. Eneste problemet er at jeg finner ikke 2GB brikker i det, bare 1GBs brikker.

     

    Forresten, har testa BF2, og det funke flott på Vista 64bit. Ingenting å vær redd for.

  8. Tviler det vil koste penger for SP1. Eneste *buggen* jeg har lagt merke til var at med en gang jeg fikk Vista og installerte driverene fra nvidia til 680i SLIet mitt så så klikka PC'en hele tiden. Men dette var nVIDIA sin feil, og det hele endte med at jeg måtte bruke de driverene som kom med Vista :p. Har ikke fått bygd opp mot til å installere nye nVIDIA drivere til hovedkortet siden det funker. Hvorfor fikse noe som funker? ^^ Seriøst det er den eneste "buggen" jeg har komt borti, men utenom det er det mye mer stabilt enn xp i min erfaring, og har mye merr features. Derfor anbefaler jeg vertfall Vista over XP. Jeg tror vi har komt forbi det der stadiet hvor det gjaldt å være konservativt redd for Vista, men det er mulig jeg tar feil. :p

  9. Da har jeg testet bf1942 på Vista 64bit og det funker som forventet helt supert. Broren min har gjemt vekk bf2, så skal installere senere, men skjønner ikke hvorfor det ikke skal funke når bf2142 funker. Begge spilla bruker vel samme 3d motor og slikt. Altså som sagt jeg har ikke vært borti et spill som ikke fungerer på Vista enda, og har brukt det i over 6 måneder. Det vil bare være tull å installere XP 64bit i min mening ettersom jeg husker det ikke var mulig å kjøre mange spill og programmer på XP 64bit. Det var jo første forsøket til Microsoft på 64bit, Vista er nummer 2. Det er klart Vista er bedre.

  10. Jeg mener 64bit Vista Ultimate kan kjøre 8 GB minne. Vil anbefale deg å kjøpe 2 x 2GB minne og gå for Vista 64bit. XP 64bit tror jeg du vil slite med spill og programmer, og ikke minst drivere. Last ned en piratkopi av Vista Ultimate 64bit og prøv det i det minste.

    9164178[/snapback]

     

    64-bit OS klarer opp til 128GB minne. 32-bit OS har et adresse område på 4GB (2^32=4GB), men xp og vista bruker 1GB som adresseområde til kjernefilene i OS. Det betyr at maks 3GB systemminne blir utnyttet i XP og vista 32-bit versjoner. Men det skjer ikke noe galt selv om maskinen har mer enn 3GB minne, du får bare ikke brukt alt sammen.

    9164522[/snapback]

     

     

    Med andre ord, kjør Vista 64bit. Ikke vær redd framtiden. :p Jeg har hatt Vista 64bit lenge, og mener selv det er bedre enn xp.

    9164765[/snapback]

     

    joa.. men får jeg kjørt BF2 da? battlefield 1942? Worms world party? The sims (1)?

    9164820[/snapback]

     

    Helt sikkert. Har ikke prøvd men ser ikke hvorfor det ikke skal gå. Spiller du enda Sims 1? Taper! :p Etter jeg fikk vista spilte har jeg bare spilt bf2142, men kan teste i dag om bf2 funker, fikk litt lyst å spille uansett.

  11. Hørres stress ut det der med xp og dx10. Vista er ikke fienden, funker bra det. Jeg vil si det er bedre og mer stabilt enn xp, men ikke i nærheten av like bra som Mac OS X. Når det gjelder minne, så spurte du jo va du kunne bruke penger til, og det var mitt forslag. Mer minne er noe som kan gi deg en mer kraftig PC. Og btw, støttes 4 GB minne i xp i det hele tatt da?

    9163596[/snapback]

     

     

    jada.. 4GB pluss Windows Xp 64 bit = yummy:) Samme med Vista tror jeg.. har du 32 bits vista så fungerer ikke mer enn 3 gb har jeg hørt ?

    9163862[/snapback]

     

    Jeg mener 64bit Vista Ultimate kan kjøre 8 GB minne. Vil anbefale deg å kjøpe 2 x 2GB minne og gå for Vista 64bit. XP 64bit tror jeg du vil slite med spill og programmer, og ikke minst drivere. Last ned en piratkopi av Vista Ultimate 64bit og prøv det i det minste.

  12. Hørres stress ut det der med xp og dx10. Vista er ikke fienden, funker bra det. Jeg vil si det er bedre og mer stabilt enn xp, men ikke i nærheten av like bra som Mac OS X. Når det gjelder minne, så spurte du jo va du kunne bruke penger til, og det var mitt forslag. Mer minne er noe som kan gi deg en mer kraftig PC. Og btw, støttes 4 GB minne i xp i det hele tatt da?

  13. Forskjellen på de forskjellige vista versjonene vises greit her, home basic har også en ganske nedstrupa nettverksfungsjon, men alt det står det mer om på ms sine sider egentelig. prisdifferenasen er 200 kr, noe jeg vil si er hvert det.

     

    Det funker med over 4 GiB til XP 64 bit ja, men det er nok dessverre ikke den beste løsningen da det er lite driverer og slikt til det oset (noen 32 bit drivere funker på 64 også, mener jeg og huske, men det er ikke like bra som vanlig xp)

     

    hittil har bare jeg hørt om halo 2 som bare kan spillies på vista, og der har det kommet fiksre allerede. Ser ikke ut som om medal of honor : Airborne trenger vista, men er ikke sikker (ville vært dumt av dem da over 80% av hele pcmarkedet fortsatt er på XP).

     

    Hvis du vurderer en raptor fortsatt, raptoren vil kun gi deg bedre ytelse i spill om du har så lite ram at win begynner og bruke hardisken som ram, men med 4 GiB skulle ikke det bli noe problem med det første skulle jeg tro, det eneste den da vil hjelpe på er loading tidene, for da blir det som trengst lastet opp i rammen, om du syntes det er vært og betale 1500 kr for 2 til 5 sek raskere loading tider så kan du gå for raptoren, hvis ikke kan du bruke pengene på en ekstra disk, for 1500 kr får du jo til og med et raskt flash kort og utstyr til og bruke det som SSD disk! 1700 kr så har du  to CF kort m utstyr som rommer 8 GiB og leser og skriver 40 MB/s (raid 0)

     

    men ville heller tatt to 500 GB disker, eventuelt en og se ann om du trenger den andre på en stund.

    9160318[/snapback]

     

     

    ok.. da føler jeg at jeg blir litt mer overbevist til å velge unna Raptoren.. Men hva kan jeg da eventuelt bruke de ekstra 1500 kronene på?

    jeg starter med 500 gb.. og mulig jeg går for en 500 gb.. og en til og en til etterhvert.. men det er ikke i aller nærmeste fremtid.. Jeg får se.. Men fortell om de flashkorta eller hva du kallte det.. har ikke hørt om det.

    9161691[/snapback]

     

    En annen ting jeg ikke er helt med på er 4 x 1 GB minne? Hvorfor skyte seg selv i foten? Jeg ville tatt 2 x 2 GB minne. Da har du mulighet til å skaffe deg dobbelt så mye minne i oppgraderinger, 8 GB. Er temmelig sikker på at det er støttet i Vista Ultimate 64bit, som jeg bruker. Er mulig det blir litt dyrere, men siden du ikke tar med raptoren, et bra valg forresten, så kan du bruke de pengene til det. Forresten, alle spill kan bli kjørt i Windows Vista 64bit. Jeg er en gamer, og jeg spiller mange spill, gamle og nye, jeg har ikke møtt på ett spill som ikke kan kjøres i Vista 64bit, så bare slapp av. Det er bare tåpelig å kjøpe Vista 32bit i min mening når alle programmer kan bli brukt i 64bit Vista gjennom det der WoW opplegget som Microsoft kaller det.

  14. Men se på testen fra hardware.no da! Den viser at 500 gb disken fra Western digital er raskere til oppstart av programmer, raskere til skriving av filer, og like rask på oppstart av XP. Raptoren bruker ikke SATA2 teknologi en gang, den er gammel. De har ikke forfriska den harddisken på mange år. Noe jeg tror er grunnen til hvorfor den taper mot Caviaren på 500 GB. En annen grunn er at når man har 500 GB klemt inn i samme harddisk så bruker den bedre plater inni som er lettere å dra informasjon fra. Harddisker blir raskere og bedre jo større den blir.

  15. Hvis du absolutt skal gå for Vista ta home premium i hvertfall, home basic er veldig nedstrippa. videre ville jeg kansje sett på en ok luftkjøler og droppa raptoren, ikke vært pengene.

     

    Edit: husk at du må ha 64 bit vista for og kunne briuke alle de 4 gigabytene med minne du kjøper.

    9154071[/snapback]

     

     

    du.. Jeg bare lurer.. hvor stor forskjell er det fra Home Basic til Premium? Går det an å utnytte alle 4 gb på en 64-bits XP? Kan jeg ha både XP og vista på en maskin? Må man ikke ha Vista for å spille f.eks medal of honor : Airborne?

     

    Forresten : Når man har god tid før man faktisk skal kjøpe delene så endrer man mye.. dette blir oppsettet mitt.. som jeg har sagt sikkert 10 ganger allerede.. :)

     

    * 302888 Arctic Silver 5 Termisk Pasta 3.5 Gram

    * 335615 Corsair QUAD2X 8500C5DF DDR2 4096MB CL5 ,Kit w/four matched 1GB E.P.P DHX Dimm's

    * 326870 Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Professional, 64MB, EAX® ADVANCED HD?

    * 335103 EVGA nForce 680i SLI, Version-A1, Socket-775, 2xGbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16

    * 338084 Intel Core 2 Duo E6850 3.0GHz 1333Mhz Socket LGA775, 4MB, BOXED m/vifte

    * 331584 Microsoft Windows Vista Prem Norsk OEM DVD,64

    * 331635 NEC DVD-brenner AD-7170S Black OEM SATA

    * 327365 NZXT ZERO, Aluminum kabinett, 8 vifter, 2xUSB (Uten Strømforsyning)

    * 323796 Thermaltake Toughpower 750W, 6xSATA, ATX/EPS, 2xPCI-E, 20/24pin

    * 331024 Western Digital Caviar SE16 500GB SATA2 16MB 7200RPM

    * 320144 Western Digital Raptor 74GB SATA 16MB 10000RPM

    * 327330 XFX GeForce 8800GTX 570M 768MB GDDR3, PCI-Express, 2xDVI/HDTV/HDCP, 384-bit

    * 330802 Zalman CNPS9700 NT Ultra Quiet CPU Kjøler, Socket 775/754/939/940/AM2

     

    Noen gode tilbakemeldinger?

    9157696[/snapback]

     

    Så du ikke replyen min? Du vil enda kjøpe en bråkete 10000 rpm disk når Caviar 500 GB disken er raskere enn raptoren? Tåpelig asså, du kommer til å angre man, men er dine penger.....

×
×
  • Opprett ny...