Gå til innhold

Zink

Medlemmer
  • Innlegg

    3 150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Zink

  1. At dere gidder...

     

    Poenget med å spørre her er selvsagt at en lege /person med en viss ekspertise svarer, her. Tanken bak var også at kanskje flere har nytte av å se belyst et forholdsvis problematisk og tabubelagt område av helsen.

     

    Men det vil ikke dere ha noe av? (ta slikt på legekontoret, og ikke plage oss med det?)

     

    Jada, jeg vet også at det finnes bedre fora enn dette, f.eks. kreftlinjen, men nå står det altså her.

    Du har ingen garanti for at en her inne som sier han/hun er lege, faktisk er det. Om du er villig til å ta den sjansen, og noen kanskje får et "farlig" svar, så værsågod. Ingen grunn til å bli ufin pga. det. :)

    Selvsagt har man ingen garanti for slikt... men så er man altså utstyrt med en viss fornuft og kritisk sans i omgang med forum. Nå har jeg faktisk både ringt Kreftlinjen og snakket med lege selv, forlengst, men ingen følte seg så sikre at svaret er noe å bringe videre.

     

    Du må gjerne ha synspunkter på det faktum at jeg tar opp tema her, men vennligst bli ferdig med å sabotere tråden for meg! Har du videre synspunkter på dette, bruk PM.

  2. At dere gidder...

     

    Poenget med å spørre her er selvsagt at en lege /person med en viss ekspertise svarer, her. Tanken bak var også at kanskje flere har nytte av å se belyst et forholdsvis problematisk og tabubelagt område av helsen.

     

    Men det vil ikke dere ha noe av? (ta slikt på legekontoret, og ikke plage oss med det?)

     

    Jada, jeg vet også at det finnes bedre fora enn dette, f.eks. kreftlinjen, men nå står det altså her.

  3. Er ikke det litt vel høy temperatur? Kan det være skadelig i lengden?

    Som det blir nevnt her, så kan det være at sensor oppgir feil temp i BIOS (fordi det er vel der du leser av temp?) - Siden avviket er så stort, anbefaler å sjekke hovedkortprodusentens webside, om det ligger rettelse til en oppdatert BIOS klar for nedlasting.

  4. Jeg kan nok desverre fortsatt ikke gå i videre detaljer, men for øyeblikket går det meget lovende med positive resultater kontra hva konvensjonell medisin kan tilby. Prosjektet har holdt på i litt over et halvt år fra Staten sin side, og virker som "de" viser stor interresse for hva resultatene tilsier så langt. Personen jeg direkte kjenner selv har fått tilbake mye av livskvaliteten konvensjonell medisin hadde tatt fra ham.

    Interessant! :) Da har jeg noen spørsmål du kanskje kan svare på, selvsagt uten å kompromittere vedkommende eller det aktuelle prosjektet:

     

    Vet du hva slags sykdom dette gjelder

    Vet du i hvilken form cannabisen blir konsumert (som hasj i pipe, vannpipe, marijuana i joint, piller, olje i bakst etc.)

    Vet du hvordan den er balansert, THC vs. CBD etc.

     

    Det er forskjellige holdninger også blant leger mht. alternativ behandling. Har du inntrykk av at det finnes lignende paralelle forsøk rundt om i landet som vet /ikke vet om hverandre?

     

    edit: typo

  5. @Zink,

    Jeg må si at du hadde en merkelig tolkning av det jeg skrev.

    Jeg nevnte verken straffevilkår eller fengsling av cannabisbrukere, men når du først kom inn på det så kan jeg jo legge ut min persjonlige mening om det.

     

    I kommunen jeg bor så har iallefall ikke politiet forvane å jage rundt på cannabisbrukerne, jeg tror ikke dette er tilfelle i noen by i norge?

    Jeg synes ikke det er nødvendig å legalisere cannabis når det virker som politiet ikke håndhever det like strengt som det står.

     

    Som en avslutter kan jeg informere deg om at jeg hverken er avholdsmann eller anti cannabis, men jeg mener at bruket av rusmidel har en altfor stor rolle i de fleste ungdommers liv.

    Det siste er jo et greit synspunkt, men siden du later som om straff ikke er nevnt /med i bildet, da får jeg gjenta hva du skrev:

     

    (Tjorven #138 @ 06/12-2009 : 14:22) Jeg har ikke noe problem med å skjønne at Cannabis ikke er legalisert som rusmidel da jeg ikke har særlig stor tro på at folk vil ruse seg med cannabis istede for alkohol, det vil troli bli et supplement.

    Og vi har ikke akkurat problem med at folk ruser seg forlite?

    Alkoholrus er klart den værste, men altså lovlig. Selvsagt havner du i strafferegisteret selv om du eventuelt har den minste minste bønna i bygda... Vennligst ikke lat som om det er uten betydning.

  6. Jeg har ikke noe problem med å skjønne at Cannabis ikke er legalisert som rusmidel da jeg ikke har særlig stor tro på at folk vil ruse seg med cannabis istede for alkohol, det vil troli bli et supplement.

    Og vi har ikke akkurat problem med at folk ruser seg forlite?

    Om så var, for deg er altså det nok til at cannabisbrukeren settes i fengsel og alkoholbrukeren går fri... Det sier en del om hvilken elendig kvalitet på lovverket vi kan vente oss hvis "Tjorven" får styre her... mao. fullstendig korrupt.

     

    Men hvorfor det ikke skal være åpning for å produsere medisin av planten er for meg helt uforståelig.

    Noen som kan forklare meg det?

    Det er nevnt tidligere i tråden at det i et fåtall regioner på vestlandet er åpnet for slike eksperimenter.

  7. CIA mister mange intekter hvis drugs blir lovlig

    Prinsipielt synes jeg også at poenget ditt er relevant, men i denne tråden holder vi oss til cannabis bla. fordi paradoksene kommer tydeligere frem enn om "war on drugs" generelt er grunnlaget for debatten.

     

    Men som du er inne på, det er noe muffens med hele problematikken imo. Både myndigheter og de som innfører cannabis har nytte av at status quo blir opprettholdt. Myndighetene opprettholder mytene ("cannabis er et kjempeproblem") og departementene er sikret fast arbeid og stødige bevilgninger hvert år. Disse byråene gir gjerne skinn av at de fører en både nødvendig og nyttig kamp mot drugs generelt, og har nytte av at alt er presset ned i samme mørke kjeller.

     

    Bakmennene er strålende fornøyd, fordi forbudet sikrer dem fortsatt gode inntekter også fra tunge droger. Det er også et bevisst politisk aspekt her som jeg har tro på, og som er gjentatt i årevis. Nemlig at Taliban o.l. ekstreme er ute etter å styrke sin egen organisasjon på lang sikt, samtidig som de svekker "oss vantro hunder" her i vesten.

  8. Takk for tipset, det skal jeg definitivt gjøre. Beklager sent svar, det kom en liten fødsel i veien her ;-)

    Det var da en særdeles hyggelig grunn for sent svar ihvertfall :thumbup:

     

    BTW, årsaken til sent svar herfra er ikke hyggelig i det hele tatt, men nok off topic. Det jeg skulle nevne, var at noen av disse hovedkortene får visstnok strøm til BIOS /CMOS kun via en spesiell kondensator. Slik at hvis kondisen er gåen så er det ikke snakk om å bytte batteri, og følgelig (hvis det stemmer) noe mere plunder - men det kan de sikkert lese av på serienummeret hvilken utgave hovedkort du har.

  9. McAfee har jeg aldri hatt.

    OK. Det er forsåvidt ikke nødvendig at en må ha hverken McAfee eller tilsvarende program nyinstallert, men at det går i bakgrunnen. - dvs. samme type programvarekonflikt er verdt å se etter imo. :)

     

     

    - i forbindelse med sikkerhet og nettverk

    - rester av gamle drivere våkner til live

     

    - hva skjer i sikkermodus

    - får du tilgang til å kjøre et gjenopprettingspunkt

     

     

    Mulig er det maskinvarefeil, og evt. ei lang regle.. - fra signallekkasje (hvor bra er BIOS for å justere volt f.eks ) til kass hdd og svidde chip.

    Btw. hvor tilfeldig /hyppig slår den seg vrang - etter 2 sek til 4 timer med rom imellom eller mere som mellom 10 s og 1 min?

     

    edit:add

  10. Hei, har nå sluttet å bite negler. De er lengre enn vanlig naturligvis, og dere som biter negler kjenner vel raskt igjen negler en har sluttet å bite på da det er en hvit linje der fremme. Hva gjør jeg nå? Jeg har for lenge siden passert ukesregelen min om å ikke bite så relaps er ikke et problem, men jeg må vite hvordan jeg skal gå frem for å gjøre neglene "normale" igjen. Det er her problemene har pleid å oppstå.

    Bra jobba! Hvordan ser de ut, f.eks. avstand fra neglebånd til der hvor den slipper huden på fingertuppene? Er nok enklere å bedømme skade og tiltak hvis du lemper inn et par bilder - ett fra siden også, som viser om neglene eventuelt er presset opp av fingertuppene.

     

    post-13087-1258448336_thumb.jpg

  11. Merkelig at de endrer navnet fra EXTREME, burde jo egentlig være mer ekstremt en EX58-EXTREME (1) :).

    Tja, dette er kanskje ei ny linje fra Gigabyte (tviler på det) - de har ihvertfall ikke hatt problemer med å skille hovedkorta med kun en bokstav eller ett tall før. For den del disse PCB-revisjonene, som nesten er "usynlige" hvis man ikke er klar over dem på forhånd eller er utstyrt med falkeblikk. Flott hvis de har tenkt å snu på flisa, slik at forskjellene blir tydeligere.

     

    Tror faktisk det er verdt å vente litt og se hvordan det utvikler seg. Er jo litt dumt å satse alt på et "gammelt" hovedkort når den nye standarden er rett rundt hjørnet.

    Det som ofte skjer med slike nyskapninger er innkjøringsproblemer og korrigering av drivere i forskjellige konfigurasjoner. Det pleier jo å gå seg til slik at folk blir fornøyd etterhvert, og det behøver ikke være tilfelle med dette kortet. Har ikke peiling på om det har vært slike problemer med P55. Bare at en tar høyde for litt knot hvis man ønsker det siste.

     

    Det som jeg synes var merkelig var at SATA III kom først ut på X55 kortet... Burde jo egentlig ha startet med topp-kortene og deretter nedover, synes jeg.

    Syns jeg også, for normalt er det sånn som du nevner (P55). Kan det tyde på at de legger om litt der også, slik at vi får se mere av det fremover - dvs. at de utstyrer kort med nyheter som er mere mainstream og har større salgsvolum? Det står igjen å se :)

  12. Er ikke satt noen lanseringsdato. Det blir nevnt noe i løpet av desember, og det kommer visstnok til Asia før Europa, men ikke godt å si hvor mye slike rykter er å stole på.

     

    Noe annet som er verd å merke seg, at allerede før lanseringen av GA-EX58-EXTREME 2 er modellbetegnelsen endret til GA-X58A-UD7 - for å unngå forveksling med GA-EX58-EXTREME.

     

    edit: Oops, det skulle jo tatt seg ut hvis de endra modellbetegnelsen etter at det var kommet i butikkene ;) - men altså, det gjelder å følge med og det skal jo bli interessant å lese testene som kommer etterhvert.

  13. Nå er det forskjell på den fysiske påkjenningen av 20 stk. sigaretter pr. dag vis-a-vis en joint i ny og ne. Men at avgasser er skadelig for helsen er det ingen tvil om.

    Helt klart, godt poeng :) Det er trolig rusmiddelet tobakk og papiret i jointen som dreper først og fremst. At den ene straffes og den andre går fri, det er et paradoks som sliter på troverdigheten og logikken bak. Da burde ihvertfall tobakken forbys imo. For selv om den gir svakere rus, så er den trolig mere giftig og vanskeligere å holde nede på et moderat forbruk.

     

    Og hvorfor skulle vi legalisere cannabis av den grunn? Det er minimum 20 år for seint å si nå, at cannabis er et nytt rusmiddel som "vi ikke trenger", og som noen prøver å introdusere... Cannabis er et svært utbredt og mildt rusmiddel som de aller fleste ikke får problemer med, og på høy tid at vi finner ut hvordan det skal omsettes legalt.

     

    edit: Dette er ikke noe som hverken moralistene eller de som lever av omsetning av cannabis m.m. liker å høre. Moralistene, fordi de klarer sjelden å se en sak fra flere sider. De kriminelle mister en viktig del av inntekten også fra de tunge stoffene, hvis cannabis ble legalisert.

  14. Bra kommentar, Dark:)

     

    Fikk tilslutt mail i går om at problemet med oppkoblingen hadde med Nextgentel å gjøre. ting er fucka i dag og:(

    Jeg bruker også å streame (fordi TV'n er kass, sa opp lisensen). Problemet her er at Ice.no har strupa linja. Når jeg måler tempo på nrk viser det 200 kbps, men det ramler ned til 48 kbps etter få sekunder. Det samme skjer om jeg kjører programmene som er lagret på nrk.

     

    Streaming tar stor plass, så kanskje du også har lasta mer enn en eller annen begrensning som alle leverandører har? Ice struper hvis mengden overstiger 2,5 GB/uke. Har nettopp kjøpt et program http://www.dumeter.com/?LangID=EN som gjør det greit å følge med, men kanskje det fins noen gratis som gjør samme jobben?

     

    Hmm var ikke klar over slike begrensninger, men uansett tror jeg ikke det burde gjelde meg (jeg driver ikke og laster ned filmer og musikk i hytt og gevær). Men det kan jo ikke utelukkes.

    OT, men bare for å oppklare litt :)

     

    Mengden forbruk har ikke nødvendigvis noe å gjøre med at man laster ned, hvis du tenker på torrent (P2P), slike ting? Jeg laster ikke en eneste strofe musikk og ikke film.

     

    Men hvis du streamer levende bilder, som f.eks. en sportssending på nrk i nogenlunde kvalitet (1200 kbps), da går det ikke mange timene før en er oppe i 1GB i samlet forbruk (last opp/ned). Selv om en ikke streamer, men bare vil se opptak. Det fyller fort opp, slik at det kan nok være linja di som er strupa likevel.

     

    Ice.no praktiserer det slik at de åpner linja igjen først etter en uke i strupe-fart... For å si det sånn, det tok litt tid før jeg skjønte at det ikke var noe feil med nettverket eller maskina - abonnementet mitt er det dyreste de har. Tips: jeg klagde til Ice og de betalte DUMeter-lisensen min, siden de ikke har lagt ut noe kontrollverktøy.

  15. Bra kommentar, Dark:)

     

    Fikk tilslutt mail i går om at problemet med oppkoblingen hadde med Nextgentel å gjøre. ting er fucka i dag og:(

    Jeg bruker også å streame (fordi TV'n er kass, sa opp lisensen). Problemet her er at Ice.no har strupa linja. Når jeg måler tempo på nrk viser det 200 kbps, men det ramler ned til 48 kbps etter få sekunder. Det samme skjer om jeg kjører programmene som er lagret på nrk.

     

    Streaming tar stor plass, så kanskje du også har lasta mer enn en eller annen begrensning som alle leverandører har? Ice struper hvis mengden overstiger 2,5 GB/uke. Har nettopp kjøpt et program http://www.dumeter.com/?LangID=EN som gjør det greit å følge med, men kanskje det fins noen gratis som gjør samme jobben?

  16. bob-bob... Ser ut som 550w er på kanten, men psu'n du har er ihvertfall av god kvalitet.

     

    Hvis du tar med alle komponenter (inkl. vifter og harddisker mm), så fins det psu-kalkulator som viser temmelig nøyaktig hva den bør levere http://www.extreme.outervision.com/pro.jsp

     

    Jeg ser at de har begynt å ta betalt, kanskje det finnes tilsvarende gratis på andre nettsteder? Kan være lurt og ta høyde for litt ekstra power mtp. eventuelle oppgraderinger senere.

  17. Jeg bryr meg ikke, men så er jeg av typen som ikke bruker rusmidler av noe slag uansett.

    Greit nok, men du bryr deg i hvertfall såpass at du poster her med et synspunkt - bra det :)

     

    Ser ikke på det som noe fremskritt hvis enda flere stoffer blir introdusert som lovlige, dog.

    Og hvorfor ville ikke det være et fremskritt? Problemet er likevel at tunge stoffer er mere utbredt i dag enn noen gang før. Det svinger litt opp og ned, men skadene for den enkelte og samfunnet er betydelig og som det brukes mye ressurser på.

     

    I samme slengen er cannabis forvist til den svarte økonomien, på linje med heroin osv. Hvis det heller ikke betyr noe for deg, siden du tilsynelatende ikke er berørt personlig, da er det vel lite å diskutere i denne saken...

  18. Cannabis er ikke et rusmiddel som rydder opp i sosiale og personlige problemer, ingen rusmidler gjør det.

    Å si ingen er feil, men ikke cannabis, psilocybin og LSD terapi med fagfolk derimot kan rydde opp i problemer.

    Joda, skal ikke være for kategorisk hvis terapi også er med i bildet. Den type behandling er trolig regnet som kontroversiell fremdeles, men det kan nok være en mulighet ja :)

     

    Her var det imidlertid snakk om 15-16-åringer, og det er vel tvilsomt at så unge kan (lovlig) behandles på den måten. Det viktigste er nok at disse unge menneskene blir sett av sine nærmeste, og at de generelt føler seg mere verdsatt av samfunnet enn de blir for tilfellet.

     

    Det er også grunn til å tro at det kommer til som en ytterligere belastning, det faktum at cannabis er ulovlig. Dvs. at de som har problemer i utgangspunktet må gjemme seg, slik at foreldre og ansvarspersoner ikke aner hva ungdommen driver med. Man må huske at villet selvskade ofte er forbundet med skam og skyld og mentalt kaos, og det bidrar ytterligere til lidelse i ensomhet.

     

    De som eventuelt drikker alkohol kan vanskeligere skjule forbruket, og vil på den måten mye tydeligere signalisere at de har problemer. Det er enklere å se og følge opp, slik at problemene eventuelt ikke blir så dype som for de som bruker cannabis.

  19. Ser at cannabisens fortreffelige sider fremdeles forsvarer. Nok en gang kommer det argumenter mot hele svineriet.

     

    http://www.forskning.no/artikler/2009/november/234073

    Nok en gang tar du ting ut av sammenheng for å skåre billig. Fordi det står også:

     

    "Det er ikke Cannabis i seg selv som er årsaken til mer villet egenskade blant ungdom. De som bruker det er mer problembelastet enn ungdom generelt".

     

    Det er nærliggende å tro at en 15-16-åring som "trøster seg" med cannabis og skader seg selv, har alvorlige problemer både hjemme og sosialt. Cannabis er ikke et rusmiddel som rydder opp i sosiale og personlige problemer, ingen rusmidler gjør det. Har man seriøse problemer i utgangspunktet, så virker det opplagt at hverken cannabisrøyking eller noe annet rusmiddel er positivt.

     

    Jeg har heller ikke sett noen steder at det anbefales for barn å røyke, hverken hasj eller tobakk. Tvert imot. Det er viktig å understreke.

  20. Finnes det virkelig noen som tror at THC kan gi en person overdose?

    Er nok mange uopplyste som tror det. Hvis du derimot kobler spørsmålet til undersøkelsen om overdosedødsfall, så sier den at det ble funnet THC i kombinasjon med bl.a. alkohol hos 4 av de 35 som døde av legale stoffer. Hvilket av disse som var dødsårsaken er uklart.

     

    Det virker naturlig at en nedbrutt person med svak helse som drikker mye og røyker er utsatt, enten det gjelder tobakk eller hasj. Jeg visste ikke at det er mulig å dø av bare Benzodiazepiner heller (28 funn), eller Acetylsalisylsyre for den del, så tipper på kombinasjon med andre stoffer der også. Omstendighetene, alder /helsetilstand osv. sier undersøkelsen ingenting om.

     

    Problemet ligger jo i det at THC er et sløvende stoff, og vi vet ikke virkningen det vil ha på den norske kulturen å innføre dekriminalisering eller legalisering av stoffet i Norge. Det er en mulighet for at dette vil svekke utdanningssystemet vårt og gjøre oss enda dummere enn vi allerede er, noe jeg vil påstå ikke er en positiv ringvirkning.

    Den norske kulturen og utdanningssystemet rett i dass... Er det ikke ca 30% som dropper ut av videregående skole i dag, eventuelt, hva er så bra med det? Tror du at vi endrer personlighet, mister herredømmet over oss selv og går til grunne?

     

    Hvis du mener at vi ikke må endre straffepolitikken ang. cannabis fordi risken er for stor, så er jo det et greit standpunkt og i tråd med status quo... så får vi ikke endret noenting. Jeg tror det er en kombinasjon av internasjonale avtaler (hestehandel) sammen med myter og feighet som holder liv i dagens urett.

     

    Derimot er det stor sannsynlighet for at legalisering av cannabis vil hindre folk i å komme i kontakt med tyngre droger, samtidig som man får en viss kontroll på mengden og potensen til de forskjellige stoffene som eventuelt ville blitt solgt.

    Det er spesielt de yngre jeg er bekymret for, rekrutteringen til tunge stoffer, kriminelle og voldelige miljøer. Bortsett fra uretten i seg selv som rammer alle brukerere av cannabis i dag, så ville det bli enklere å distansere seg fra disse miljøene. Vi som har vært med noen år kjenner til fellene og er ikke så utsatt lenger, men det er altfor kostbar erfaring som ligger bak. Det burde ikke fortsette slik, nå som både forskningen og vi vet mer enn nok til å legalisere.

  21. Når det gjelder cannabis (Δ9-tetrahydrocannabinol) forbundet med overdosedødsfall i Oslo (2007), ble det registrert 4 funn hos totalt 109 døde. Tabellen viser imidlertid at hver av de døde brukte flere medikamenter, dvs. totalt 90 funn hos totalt 35 døde (heroinrelaterte overdosedødsfall er holdt utenfor).

     

    http://www.tidsskriftet.no/index.php?seks_id=1909503

    http://www.tidsskriftet.no/self.php?seks_i...92&a=tabell

     

    Hvis staten tillater dyrking og salg i kontrollerte former, ville legale cannabisprodusenter mest sannsynlig ta markedet fra kriminelle. Og ikke minst al-qaida-lignende ekstremister som forsyner befolkningen vår med heroin o.l. Da ville politiet kunne frigjøre betydelige ressurser og trappe opp mot de som virkelig står for problemene.

     

    Cannabis er så lite representert i dødsstatistikken, at de store omkostningene med dagens strafferegime må jo endres radikalt.

×
×
  • Opprett ny...