Gå til innhold

JoMs

Medlemmer
  • Innlegg

    106
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JoMs

  1. Det er mange gode forslag her, og her kommer min mening.

     

    Jeg begynte selv med håpet om å lage råheftige demoer i C++, dette skjønte jeg fort ble vanskelig. C++ er et utrolig abstrakt språk, og kan være vanskelig å fatte om man ikke har en god lærer+gode bøker+erfaring med programmering.

    Når jeg hadde lagd en demo i noe som heter fScript (ikke vurder dette en gang), utrolig simpelt språk, men greit for øvelsen gikk jeg over til C# og XNA. Det var en ganske så fantastisk opplevelse, da C# er et veldig konkret språk, og XNA er et godt grafikkbibliotek for nybegynnere. Ved første kjøring starter du med et vindu, her er det bare å begynne med å legge til grafikk med en gang. Det første man gjerne lærer da er 2D-grafikk.

     

    Om du vil hoppe over 2D og gå rett på 3D, anbefaler jeg spillutviklingsmotoren Unity. Jeg lagde min første (og hittil eneste) demo i Unity, dette gjør at du slipper unna masse tung matrise-tegning og får egentlig utrolig mye gratis av softwaren. Enda en fordel er at Unity-spill kan skrives i både JavaScript og C# (og boo (nesten ingen som bruker)). Dette gjør at du kan lære deg god programmering gjennom Unity om du skulle finne på å gå videre til litt "heftigere" ting som .NET (C#) med DirectX.

     

    For å møte mennesker som kan hjelpe deg i gang, anbefaler jeg deg å dra på TG. Trickset er å kjøpe Creative-ticket så du sitter i Creative loungen, og har god tilgang på utrolig flinke mentorer som hver har sine spesialfelt. De fleste deltagerene i Creative loungen kan vanvittig mye, og vil gjerne lære bort noen tricks :)

    En post jeg skrev om mitt første år i demoscenen, kan være den kommer til å inspirere deg: http://goo.gl/6niV7

     

    Det viktigste for meg var å bruke noe som viste resultater med en gang i stede for at du må sitte i flere dager for å skrive og skjønne en modelloader osv. C# med XNA og Unity gjør akkurat dette. Dette var utrolig viktig for å opprettholde motivasjonen og læreviljen i starten.

     

    Nok en fordel med C# er at det er et OOP-basert språk. OOP er noe du kan glemme i starten, men etter hvert vil du gjerne lære å skrive mer oversiktlig kode, og da er OOP veien å gå. Utrolig vanskelig å skjønne i starten, men helt herlig når man har fått taket på det.

     

    Husk at i starten trenger du ikke tenke på avanserte ting som "skal jeg tegne dette på GPU eller CPU?", eller hvilke språk som er kjappest osv. Tenk heller på hvilke språk gir deg mest for minst.

     

    Lykke til!

    - JoMs

  2. Hei,

     

    Etter at jeg begynte å jobbe har jeg endt opp med å ha haugevis med passord som gjerne må endres på forskjellige tidspunkt og så videre.

    Til nå har jeg brukt en Android-applikasjon som heter Keeper til å ta vare på passordene mine, men jeg er ikke helt fornøyd med den, derfor lurer jeg på tips til andre tjenester som Keepass, Lastpass og lignende som kan være verdt å prøve.

     

    Kravspesifikasjon

    • Android-applikasjon
    • Skylagring
    • Mulighet for autoinnlogging, såvel som bare å lagre for en windowskonto
    • Må kunne vise passordet i klartekst
    • Funksjon for generering av nye passord
    • Gruppefunksjon (jobb, privat osv)

     

    Alle forslag mottas med takk :)

     

    - JoMs

  3. "Det virker med andre ord lurt å holde seg unna forumet til Electronic Arts hvis du har spill på Origin."Nei, det som er lurt er jo å oppføre seg. En blir ikke bannet fra et forum helt uten grunn. Følg retningslinjer og bruk normal folkeskikk, så burde ikke dette være et nevneverdig problem.
    Er vel ikke rettferdig at hvis du kjøper en vare, og så blir utestengt fra butikken, så skal du ikke få lov til å bruke varen? Er jo helt dust.

     

    Om du kjøper en bil og kjører helt villmann med den kan den bli inndratt. Jeg ser det som en flott stopper at det har en faktisk konsekvens å ikke oppføre seg.

    • Liker 1
  4. Er det en måte å vise FPS og evt Ping med graf i BF3?

    Sliter en del med lag, men klarer ikke helt finne om det er FPS-drop eller om det er den generelle ytelsen.

     

    EDIT

    Kjører et 5870-kort, men det rare er at laggen oppstår stadig vekk uansett hvilke grafikknivå jeg bruker.

    Prøver med å laste ned oppdateringen nå.

  5. Hm, så utrolig teit. Har ikke fått somla meg til å bestille, så bestillte isted. Ser nå at jeg jeg ikke får beta access før torsdag. Står på Origin siden at man får early access om man forhåndsbestiller, men står ikke noe om før 25.sep der.

     

    Prøver å kontakte EA support via chatten nå, men er ikke akkuratt håpfull.

     

    Har vært nevnt flere ganger fra EA at en må bestille før 25. sep. Blant annet BF3 FAQen.

  6. Skjer i hvertfall noe veldig snart.

    IT WORKS!

    http://bf3beta.battlefield.com/

     

     

    Det som sikkert skjer er at de gir informasjon om at betaen kommer neste uke!

     

    It works!

     

    Dette kan tyde på at det blir kjørt linux/ubuntu på den serveren den internettsiden er på. Iallefall så får jeg

     

     

    "IT WORKS!" hvis jeg skriver inn ipadressen min til ubuntuserveren med firewall på :p

     

    IT WORKS!

     

    Det det faktisk tyder på er at det er en Apache (webserver) som kjører, litt overraskende med tanke på at Apache kan være litt tung når det gjelder høy trafikk.

    Apache kjører både på Windows og Linux, men høyst sannsynlig er det på en Linux server da de fleste velger IIS på Windows.

     

    Et underdomene er nok heller ikke noe de lager uten noen grunn, og syns det har skjedd nok i kveld til at det kan ligne på en nærliggende release av BF3:Beta :D

    • Liker 2
  7. Eneste måten man kan tukte problemet med dårlig oppførsel og feil holdninger på en server er aktive admins som kan server regler inn og ut. Det er kun en server i hele min BFBC2 tid jeg har vært på hvor dette har vært konstant. Og denne serveren er uten tvil min favoritt server. Samtidig virker det som det er forholdsvis faste folk på serveren som også liker systemet - og derfor følger regler osv. Alt i alt, helt konge. (Det hjelper vel at de også har fjernet alle recon våpen, samt M14 m/ACOG :))

     

    Hvilke server er dette?

  8. Hei,

     

    Jeg skal være med å arrangere et dataparty i August, og utleieren av utstyr vi tidligere har brukt har fått skadet lerretet sitt under en tidligere utleie og har ikke fått anskaffet nytt.

     

    Så jeg må finne noen som leier ut lerret på opp mot 8x7m mellom Oslo og Lillehammer. Det må ikke være eksakt denne størrelsen, men vi trenger noe i den duren.

     

    Alle tips mottas med takk

  9. Hei,

     

    I sammenheng med et lite programmeringsprosjekt jeg har begynt på har jeg tenkt å kjøpe meg en digital fotoramme som er vesentlig billigere enn f.eks. et lite nettbrett.

     

    Eneste kravet jeg har til denne fotorammen er at den skal ha støtte for trådløst nett og ha FTP-støtte så jeg både kan pushe bilder til den, og slette bilder automagisk.

     

    Prisklassen jeg ser på er rundt 100-150USD og touch er jo selvfølgelig alltid fint å ha.

     

    Finnes det i det hele tatt noe i denne prisklassen? Eller må jeg se etter andre alternativer? Da må den i såfall støtte trådløs sletting av bilder fra en linux-server.

     

    -JoMs

  10. Hva mener du å lage ? I hvilket språk skal du gjøre hva ?

     

    iOS/Andriod app ?

    Win/mac program ?

    Info på hjemmesiden din?

     

    Hvis du ikke forstår JSON så sjekk ut: http://secretgeek.net/json_3mins.asp (første treff på google).

     

    Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å skrive en test-app i Javascript, bare for å lære meg prinsippet. Men har nå begynt å skrive den i PHP, og har kommet et lite stykke.

     

    Inntil videre er det nok bare info på hjemmesiden. Etterhvert har jeg planer om å skrive en Android-app.

    Jeg har kommet ganske godt i gang med å bruke API-et, og begynner å få en ganske god forståelse av det.

  11. Har du registrert deg og fått tilsendt informasjon?

     

    http://labs.trafikanten.no/2011/3/22/trafikanten-aapner-sine-json-data-for-alle.aspx

     

    Jepp, har kommet så langt at jeg tror jeg kobler til selve API'et. Men siden jeg ikke aner hvordan jeg kan få ut noen form for svar så står jeg litt fast.

     

    Leste en tutorial med Twitter-API'et, men der måtte en vite parameteren en var ute etter for å få skrevet ut i klartekst. Og det aner meg at jeg må det med Trafikanten.no sitt API også.

  12. Hei,

     

    Jeg har bestemt meg for å prøve å lage noe som bruker API'et til trafikanten.no, men desverre har jeg allerede innsett at jeg ikke har peiling på hvordan jeg skal begynne.

     

    Derfor lurer jeg på om det er noen guider for dette som viser med trafikanten.no, evt om noen vet en spesifikk fremgangsmåte for hvor en bør begynne og for å få sett hvilke data en får i svaret osv?

     

    Mvh JoMs

  13. Hei,

     

    Jeg har nå tenkt å kjøpe meg ny TV. Og etter litt frem og tilbake har jeg kommet frem til en del krav:

     

    Pris: Max 15 000,- (butikken må ha avbetaling for de under 25år)

    Størrelse: 50" eller 55"

    Type: LED

    Merke: Samsung (åpen for andre forslag, men all-over har jeg lagt min elsk på Samsung)

    3D: Ikke et krav

    HDMI-innganger: 3 eller flere

    Oppløsning: 1080p (selvfølgelig)

    Internett: Ikke et krav

     

    Bruk: Den primære bruken vil være å se på Film og TV. Det er heller ikke usannsynlig at den vil kobles til PC'en innimellom for f.eks. å se på demoer eller spille.

     

    Jeg har bla. sett på Samsung UE55C6705, som har fått godt resultat hos lydogbilde.no.

     

    Noen som har erfaringer med UE55C6705, eller har forslag til andre gode kjøp?

     

    -JoMs

  14. For eksempel driver vi i svært liten grad med feilsøking på elektronikkprodukter, men derimot masse feilsøking i programvare.

     

    Det stemmer at en får opplæring i feilsøking på elektronikkprodukter på Dataelektronikk, men selv om det gis et sterkt inntrykk av at vi bare kan å fikse mp3-spillere er dette helt galt. Selv har jeg lært mere om feilsøking i datasystemer både SW og HW, vi har f.eks. fått grundig opplæring i software på server.

    Grovt sett skal vi kunne omtrent det samme som en IKT Servicemedarbeider, pluss at vi kan enda mere på hardware.

  15. Hei,

     

    Jeg er til våren ferdig med 3DEL (Dataelektronikerfaget), og har til nå enda ikke greid å skaffe meg lærlingplass tross ganske mange søknader til forskjellige firmaer.

    Det er primært IKT-bedrifter jeg har søkt i, dette grunnet at det er IT/IKT, drift og nettverk jeg er interressert i. Den primære grunnen til at jeg ikke har fått lærlingplass (tror jeg) er at jeg ikke er IKT-utdannet, kan det være noe i det? Og vet i da såfall ikke bedriftene hva de vil ansette av folk, da jeg mener jeg kan like mye som en IKT-utdannet person.

     

    Grunnen til at jeg gikk dataelektroniker er av den enkle grunn at på 1. året elektrofag fikk jeg meg fortalt av en lærer at vi kom til å lære minst like mye om data på dataelektronikk enn på IKT.

     

    Kan det være noe i dette?

    Og hva er da grunnen til at f.eks Mediehuset Tek søker KUN etter folk som er IKT Servicefag-utdannet og ikke dataelektronikere også?

     

    -JoMs

  16. Hei!

     

    Jeg skal fjerne dashbordet så jeg kommer inn til luft-styringshjulene så jeg kan skifte LED i de. Jeg har fått løst den delen som er midt i bilen. Altså alt opp til sigarettenderen er løs, men fra der er jeg litt stuck. Så, hvordan kan jeg få åpnet panelet med luftstyringshjulene?

     

    -JoMs

×
×
  • Opprett ny...