Gå til innhold

Frikken

Medlemmer
  • Innlegg

    56
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frikken

  1. Les igjen, du har misforstått. Det står at prosessorer med 125W TDP ikke støttes. Phenom II X6 1055T nevnes ikke engang i den linken du postet, så jeg skjønner ikke hvordan du kan konkludere med at det ikke burde gå. 1055T finnes i utgaver med både 95W og 125W TDP, så versjonen med den laveste TDP-en burde fungere.

    • Liker 1
  2. Prøv alle kombinasjoner av kompatibilitetsinnstillinger, og se hva som fungerer. Du kan starte med å kun forandre kompatibiliteten til forskjellige operativsystemer. Start med Windows 2000, for eksempel, og arbeid deg nedover. Hvis ingen av disse innstillingene fungerer, så kan du prøve å kombinere med innstillingene for oppløsning, farger, osv.

  3. Etter å ha installert spillet kan du iallefall starte med å patche til en versjon som fungerer i Windows XP. Patchen kan du få tak i herfra.

     

    Slik har jeg fått Flåklypaspillet til å virke i XP, men jeg har aldri prøvd det på Windows 7. Mitt beste tips videre er at du får prøve å kjøre spillet i kompatibilitetsmodus hvis det ikke fungerer.

     

    Men hvis du altså ikke engang får installert spillet kan du prøve å kjøre selve installasjonsprogrammet i kompatibilitetsmodus.

     

    Håper dette hjelper.

  4. Jeg kan anbefale DVD Shrink. Det er et program jeg har brukt mye til ripping av DVD-er selv. I dette programmet har du muligheten til å rippe fullstendig ukomprimert, og DVD-en rippes til en egen mappe der du beholder det samme mappesystemet som det er på DVD-en. Denne mappa kan du deretter høyreklikke på, og velge "Spill av med VLC", hvis du for eksempel har VLC installert. Denne måten å rippe DVD-er på holder seg mest mulig likt kildematerialet. Hvis du heller vil ha DVD-en i en videofil, er det for eksempel mulig å åpne DVD-mappa i Handbrake, og konvertere der.

  5. Fra testen av A8 3850:

    Når det gjelder overklokking, fikk vi ikke gjort mye med dagens testprosessor, da prosessorens multiplikator var låst. Videre var det begrenset hvor mye en kunne øke prosessorens bussfrekvens, da dette også overklokket flere andre parametere, som raskt førte til ustabilitet. Har en planer om overklokking, bør en derfor velge noe annet enn AMDs Phenom A-serie.

    Fra testen av F1A75-I Deluxe:

    AMD-prosessoren, A8 3850, som ble benyttet i denne testen har låst multiplikator. Dette betyr at en må øke systemets bussfrekvens om en ønsker å overklokke prosessoren. Etter litt roting i BIOS havnet høyeste stabile prosessorfrekvens 3,6 GHz, med en FSB på 125 MHz.

    I den opprinnelige testen av APU-en var overklokking uaktuelt, men nå kan den plutselig overklokkes. Forskjellen i testoppsettet mellom testene var forskjellige hovedkort, der ASRock A75 Pro4 ble brukt i den første testen. Det er ikke noe galt med overklokkingegenskapene til det hovedkortet (se for eksempel denne linken).

     

    Da begynner jeg å lure på hvordan samme anmelder kan komme med to så forskjellige utsagn om overklokkingen av A8 3850. Er det bare jeg som synes noe er galt her? Anmelderen motsier jo seg selv!

     

    Ikke det at jeg er bitter eller noe, men den åpenbare feilinformasjonen om overklokkingen av A8 3850 burde rettes opp, slik at det ikke skapes unødvendig forvirring.

     

    Forøvrig så var dette en bra test, av et tilsynelatende bra hovedkort. AMDs APU-er gjør seg godt i m-ITX formfaktor.

  6. Jeg er enig i det du sier. Men når det er sagt, så er E-350 et godt alternativ til Atom. Også der kan man benytte dedikert skjermkort av eget ønske. Dessuten har E-350 fordelen av å yte litt bedre, samtidig som den bruker litt mindre effekt. Men her er det verdt å nevne at forskjellene er små, siden både ytelsen og strømforbruket er beskjedent i utgangspunktet.

     

    Selvsagt er ikke APU-ene det beste valget i alle situasjoner. Hvis vi ser på det andre forslaget du kom med, så får man bedre CPU innenfor det samme budsjettet ved å gå for noe annet enn en APU. Altså:

     

    • Athlon II X4 640: 650 kr
    • Hovedkort: 500 kr (880G-brikkesett regner jeg med)
    • GeForce GT 520: 300 kr
    • Totalt: 1450 kr

    Like dyrt APU-oppsett:

     

    • A6 3650: 800 kr
    • Hovedkort: 650 kr (A75-brikkesett)
    • Totalt: 1450 kr

    Oppsettet med X4 640 gir altså mer CPU-ytelse, mens APU-oppsettet gir mer GPU-ytelse. Imidlertid bør APU-en helst ha RAM på minst 1600 MHz for at GPU-en skal få nok minnebåndbredde til å gi optimal ytelse. Dette kan være en fordyrende faktor ved å velge APU, selv om RAM koster lite for tida. APU-en har fortsatt fordelen av at det ikke trenger å være plass til et skjermkort i kabinettet, sånn at man kan bruke et mindre kabinett.

     

    Hva man velger kommer nok an på hva man synes er viktig, logisk nok. Hver mann, sitt system. De forskjellige oppsettene har sine styrker og svakheter, og man velger naturlig nok det man har mest bruk for.

  7. Jeg begynte å skrive dette før noen av de foregående innleggene i tråden kom. Jeg beklager hvis jeg sier noe som er sagt før, men jeg lar teksten min stå som den er:

     

    Hvorfor er det i det hele tatt inkludert ytelsestall ved bruk av et GTX 580 egentlig? Det ligger jo ingen logikk i det. Selve grunnen til at man kjøper en av disse APU-ene er jo for å benytte den integrerte GPU-en. Hvis man ønsker bedre grafikkytelse kjøper man selvsagt et dedikert skjermkort, men da ville man også samtidig ha kjøpt en prosessor fra AMD (hvis man har bestemt seg for AMD) uten integrert GPU, siden man ikke skal bruke GPU-en likevel. Jeg kan skjønne at det er interessant å se i hvor stor grad et GTX 580 blir begrenset av CPU-delen av APU-en, men det egentlig helt unyttig informasjon. Ingen med vett i hodet ville bygd seg et slikt system likevel. Hybrid Crossfire er selvfølgelig unntaket når det gjelder bruk av dedikerte skjermkort sammen med disse APU-ene.

     

    Hva angår A6 3650, så gir den deg en grei nok firekjernet prosessor pluss et greit nok skjermkort til ca. 800 kr i skrivende stund. Altså grei CPU og grei GPU til 800 kr. Og hva kan Intel gi i samme prisklasse?

     

    For eksempel Intel-CPU + dedikert skjermkort. Den integrerte GPU-en i Intel-prosessoren er langt unna å kunne konkurrere med AMDs APU-er i denne prisklassen, og derfor trengs det et skjermkort i tillegg. Den integrerte GPU-en i A6 3650 ligger mellom HD 6450 og GT 430 i ytelse. Si derfor at vi velger GDDR5-versjonen av HD 6450 til ca. 400 kr, og bruker resten av de 800 kronene på en Celeron G540 til ca. 400 kr. Da er grafikkytelsen relativt jevnt matchet, men Intel-CPU-en er bare en dobbeltkjerne. AMD-APU-en har fire kjerner. Selv om Intel antakeligvis ligger litt foran i applikasjoner som ikke utnytter mer enn to kjerner, så vil AMD ha en god del bedre ytelse der alle de fire kjernene blir utnyttet.

     

    Samtidig har AMD også fordel av at APU-en kan overklokkes, noe man som kjent bare kan gjøre med utvalgte Intel-prosessorer. Og siden man slipper et dedikert skjermkort ved bruk av APU-en kan man benytte et mindre kabinett for at PC-en skal ta fysisk mindre plass.

     

    Selvfølgelig kan man bruke den integrerte grafikken i Intel-prosessorene også, og dermed få mye mer prosessorkraft for disse 800 kronene. Men poenget var å få grei nok ytelse både på CPU- og GPU-siden, og i denne prisklassen er det AMD som leverer det beste valget. I andre prisklasser kan situasjonen selvsagt være en annen, men jeg skal ikke begi meg ut på noen analyse av det.

     

    Alle som vil sammenligne APU-ene på pris og ytelse må huske på at det følger med et greit nok skjermkort på kjøpet. Og hvis man ikke skal bruke den integrerte GPU-en, så ville man aldri kjøpt en APU likevel. Sålenge man skal bruke dedikert grafikk så utkonkurreres APU-ene både av Intel og AMD selv. Men med dedikert skjermkort må man altså litt høyere opp i pris for å totalt sett få bedre CPU og GPU.

     

    Påpek gjerne synspunktene mine. Jeg hevder ikke å ha fasiten. Forskjellige folk kan tross alt stille forskjellige krav til systemet sitt. Dette var bare min innfallsvinkel.

    • Liker 2
  8. Ser at han over meg har skrevet at Sapphire's kort kommer med 820MHz, jeg vet ikke om det er helt riktig da jeg har kjøpt to stk. av disse, og begge hadde 825MHz kjerneklokkehastighet. Kan hende jeg bare var heldig da :p

    Det er godt mulig at jeg har tatt feil. Ettersom du har to slike kort, og begge har 825 MHz kjernefrekvens, så er det nok du som har rett. Men i prisguiden sto det 820 MHz, og jeg gikk ut fra at det var riktig. Link.

  9. Asus har to kort basert på Radeon HD 3870 X2. Det er EAH3870X2/G/3DHTI/1G og EAH3870X2/G/HTDI/1G. Forskjellene mellom disse er:

    - EAH3870X2/G/3DHTI/1G har en kjøler med to vifter og har fire DVI-kontakter.

    - EAH3870X2/G/HTDI/1G bruker referansekjøleren og har to DVI-kontakter.

     

    Bortsett fra dette er kortene fra Asus like.

     

    Vi kan da sammenligne kortene fra Asus med kortet fra Sapphire.

     

    Forskjellene er:

     

    - Kortene fra Asus har 825 MHz kjernefrekvens, mens kortet fra Sapphire har 820 MHz kjernefrekvens.

    - Kortene fra Asus kommer bundlet med spillet Company of Heroes – Opposing Fronts. Jeg har ikke klart å finne ut noe om bundelen til kortet fra Sapphire.

     

    For ordens skyld: Kortet fra Sapphire bruker referansekjøleren og har to DVI-kontakter, akkurat som Asus EAH3870X2/G/HTDI/1G.

  10. Antec Nine Hundred kan være et alternativ. Det ble best i test i Hardware.no sin test: Link

     

    Det har god kjøling, plass til mer enn tre harddisker og to CD-brennere, det er et miditower og det følger ikke med strømforsyning. Hvis du stiller ned hastigheten på viftene blir det nok stillegående også, det kommer an på hvor kresen du er på støynivået. Men jeg har ikke prøvd det, så jeg kan egentlig ikke uttale meg om støynivået.

  11. Tja, 512 MB RAM er litt lite nå til dags. Før du eventuelt kjøper bør du finne ut mer info om PC-en, som alex503 sa. Dersom det viser seg at resten av delene er av bra kvalitet/har bra ytelse, kan det kanskje være aktuelt å bare kjøpe mer RAM. Du bør også finne ut hvilke grafikkinnstillinger og i hvilken oppløsning han spilller CSS. For eksempel om han spiller på low i 640x480 sier det sitt. Men som du sa, du kommer tilbake med mer info i morgen.

     

    På den annen side er det ikke mulig å sette sammen en PC med nye deler til så lite som 700 kr, men personlig ville jeg brukt mer penger om jeg skulle ha kjøpt meg PC. Det er litt dumt dersom den ikke oppfyller systemkravene til et spill du har lyst på, og dermed må du oppgradere, og da hadde kanskje vært like greit å kjøpe en bedre PC først som sist.

     

    Men alt i alt avhenger dette av ditt bruksområde, dine krav og hvor mye penger du vil bruke.

  12. Hva kan jeg gjøre for å stille BIOS tilbake (...) ?

    Dersom hovedkortet ditt har en jumper eller en slags bryter kan du benytte deg av denne for å tilbakestille BIOS. Dersom hovedkortet ditt ikke har en jumper eller en slags bryter kan du ta ut BIOS-batteriet, la det være ute noen minutter, og deretter sette det tilbake, for så å starte opp igjen.

     

    finnes det noen annen måte for å få den til å funke normalt igjen?

    Dersom du kommer inn i BIOS kan du stille alle innstillinger tilbake slik som det var før du begynte å overklokke, eller du kan velge "Load defaults" i BIOS-en.

×
×
  • Opprett ny...