Gå til innhold

Katnosa

Medlemmer
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Katnosa

  1. Jeg skal male huset og har forhørt meg i malebutikk og lest endel på nettet.

    Min lokale malebutikk sverger til Tjæralin, mens jeg har hørt masse fint om Drygolin.

     

    Fordel Tjæralin: trenger ikke å grunne først, mer fargestoff

    Fordel Drygolin: lenger tid mellom malingen

     

    Er det noen som kjenner disse og hvem kan anbefales best?

  2.  

    Jeg har allerede en modul på kaffe/espresso-maskinen, men det største problemet med det er at jeg må fysisk trykke på en knapp på maskinen for å slå den på! Om noen har en løsning på det så si for all del i fra! smile.gif

    Fysisk knapp på kaffemaskinen: Solenoid?

    Autmatisk aktivering når du står opp: bevegelsesensr på soverommet + en scheduler som kun starter kaffemaskinen i aktuelt tidsrom om morgenen (Homeseer?).

     

    Jeg bruker Tellstick med en iPhone-app som styrer en Nexa hvor kaffetrakteren er plugget inn. Så lager jeg kaffetrakteren klar om kvelden, slår den av med appen og slår den på om morgenen når det behager meg å stå opp.

  3. Jeg har blitt frastjålet min iPhone.

    Forsikringsselskapet mitt har gitt meg ett oppgjør hvor de selv bestemte erstatningen. Den ble basert på en økonomisk levetid på telefonen på 3 år. Dvs at siden min telefon var ett år, fikk jeg 1/3 bruksfradrag på nypris.

    Jeg synes 3 år er temmelig lite, selv har jeg en gammel Siemens-telefon som jeg bruker daglig, og den er 6 år. En venn av meg bruker også daglig en 4 år gammel (første generasjon) iPhone.

    Finnes det noen norm eller retningslinjer, dommer eller noe jeg kan holde meg til?

  4. Det er eg litt usikker på. I forhold til kjøpsloven bør det være urelevant at varen sendes fra et annet land, forutsett at den ellers er lik en som kan kjøpes i Norge(ladekabel og menyspråk, osv). Men betalingsgarantien fra FINN sier jo at den kun gjelder for bruk i Norge.

     

    Her gjelder ikke Kjøpsloven (privatsalg), men Avtalerett. Selger har ikke oppgitt en vesentlighet og da har du rett til å heve kjøpet. Med Finn betalingsløsning har du jo også en praktisk løsning. Men hva med å diskutere med selgeren og forsøke å få ned prisen?

  5. Hei!

     

    Lurer på om jeg har noen krav eller rettigheter i denne saken:

     

    Kjøpte iPhone 3GS i mai 2010. Allerede i juni begynnte den å skru seg av, og mikrofonen og høytaleren ble ødelagt.Dette uten at jeg hadde mistet den ned eller gjort noe for å forårsake dette. Dette var Network Norway, som jeg kjøpte iPhonen fra, enig i siden den ikke hadde noen synlige ytre skader. Iphonen ble derfor sendt inn på reperasjon, og jeg fikk den tilbake 1 1/2 mnd etterpå. Til min store skuffelse var høytaleren fortsatt ødelagt, og iPhonen skrudde seg fortsatt av når den ikke skulle. Igjen ble den sendt inn på reperasjon i slutten av juli. Så tok det over en mnd uten at jeg hørte noe. Jeg ringte Network Norway for å høre om den sanrt var ferdig, men fikk til svar at "det tar sin tid med iPhone". Jeg ringte igjen når det hadde gått en og en halv mnd, men fikk akkurat det samme svaret. Dette gjentok seg 3-4 ganger helt til forrige uke (38), da jeg fikk snakke med en annen person. Han stusset på at det hadde tatt så lang tid, og skulle ringe når han visste noe mer. Uken gikk, og jeg fikk ikke noen tlf fra Network Norway, så jeg ringte selv denne uka(39), og først da fikk jeg svaret: Iphonen hadde ligget hos posten i nå over 2 mnd, for de hadde sendt den til feil adr, og først nå blitt sendt inn til reperasjon. Dette fører nå til at jeg minst må vente en mnd til før jeg får iPhonen min. Det vil si at jeg si at jeg ikke kunne ha brukt iPhonen i 6/7 mnd , til tross for at jeg ringte opptil 7 ganger for å finne ut hva som hadde skjedd, hadde de bare latt det ligge helt frem til nå.

    Så det jeg lurer på om de har lov til å gjøre slik uten å få noen konsekvenser av det? Jeg skjønner at alle kan gjøre feil, men dette er uholdbart. har jeg rett til å heve kjøpet og få tilbake pengene mine? Eller noe sånnt?

     

    Takk på forhånd, Marthe

     

    Sannsynligvis har du nå en hevingsrett.

    I allefall har du nå absolutt (det har du hatt lenge..) rett til en lånetelfon å bruke i den tiden din egen er til reparasjon.

    Husk også at hvis de ikke heller denne gangen ikke får reparart den skikkelig (samme feilen 3 ganger) har du også hevingsrett.

  6. Ringte Statens Innkrevningssentral og fkk utdypet/bekreftet det Bikeridr skriver.

    Norge har ingen avtale med verken USA eller Irland og vil ikke forfølge dette hvis hun ikke betaler. I mellomtiden påløper det halvannet retssgebyr, ca 1200.- i omkostninger. Kravet står i 10 år før det foreldes. Det vil få konsekvenser hvis hun søker om Norsk statsborgerskap innen den tid.

    Hva gjelder "Førerretten" for bil, fikk jeg ikke bekreftet det, men det høres rimelig ut.

  7. Nå er det vel en kjent sak å kunne unngå det du skriver. Følger man med og er observant på at det er feks. 60 sone her, så slurer man ikke opp i 80 bare fordi man har dårlig tid. For man sparer ikke noe ved å øke farten et par km, også følge grensen igjen. Å unngå parkeringsbøter er ikke noe problem hvis man følger med, å betaler for seg der hvor det må betales for å parkere.

     

    Det er så flott at du er rettskaffen og ærlig med høy moral.

    Men jeg minner om at jeg ikke søker moralopplysning men informasjon på mine faktiske spørsmål.

    Men jeg skal ta med din moralpreken og virkelig ta meg sammen, jajamen, for vi vil alle være som deg.

  8. Hvorfor i all verden skal folk drive på som dette? Hvis man så skal kjøre bil, og attpå kjøre for fort. Bør man kunne klare å stå for sine egne handlinger.

     

    Jada, jeg skjønner at man kan provoseres av at jeg ønsker å komme meg unna denne boten. Jeg er absolutt ikke stolt av det, men jeg er uføretrygdet, har forsørgeransvar, og har vanvittig dårlig råd. Og må velge mellom denne boten og ferie med barna, tøfft liv. Og lett valg for meg hvis jeg kan velge.

    Men du fremstiller det litt skjevt; "å attpåtill kjøre for fort".... Dette er ikke noe man gjør med vilje, og det var min første fartsbot på 18 år. Har du alltid vært 100% rettskaffen i din tid? Aldri feilparkert? Selvangivelsen alltid 100% ærlig? Ikke for mye tax-free?

    Men for ikke å provosere deg og andre, forandrer jeg historien til følgende: jeg og min tvillingbror kjørte bilen vekselvis, men husker ikke hvem som passerte akkurat denne fotoboksen...

  9. Hjelp

     

    Min datter har lånt bilen en uke og vært på Norgestur med en Amerikansk venninne.

    Akkurat da de kom til Oslo i dag, begynte det å komme noen ulyder så de tør ikke kjøre videre hjem.

    Hun ringte meg og fortalte dette og jeg skal derfor inn til Oslo i morgen for å titte på problemet.

    Jeg er helt fjern på bilrep., og i allefall i Oslo-området (jeg bor i Moss) og må ha råd:

     

    Er det noen som kan anbefale et bra og billig verksted som kan kaste seg over bilen på en fredag? Jeg er "Fattigmann" og må nok på de rimelige alternativene, ja...

    Bilen står nå på Grønland.

  10. Ifølge straffeprosessloven er du ikke pliktig til å oppgi hvem som er fører av bilen dersom det er medlem av nærmeste familie. Det byr meg imot å hjelpe mennesker som utviser så stor mangel på moral, men du stilte nå en gang et juridisk spørsmål.

     

    Jada, dette er som nevnt lav moral, og jeg takker for svar. Men svaret dekker altså ikke spørsmålet mitt.

    Her er det jo snakk om enten meg eller min dokumenterte tvillingbror. Er denne tvilen nok?

  11. Jeg ble tatt med for mange km/t i fotoboks.

    Jeg har fortsått det slik at politiet må kunne sannsynliggjøre at det er meg som fører bilen via bildet. Er bildet dårlig og føreren ikke kan identifiseres, henlegges saken. Er det ikke slik?

    Jeg har en tvillingbror som er temmelig lik meg. Kan jeg påstå at det "kanskje" er han som er føreren og dermed så usikkerhet og tvil?

     

    Og ja, til alle dere moralister der ute: dette er lureri, men jeg har altså ikke råd til å betale denne boten. Vennligst ikke bland moralprekner etc inn i diskusjonen....

  12. Forøvrig er de i sin fulle rett til å kreve inn pengene, men det spørs om det gidder da det er kronglete, dyrt og tidkrevende når det er snakk om at personen befinner seg i utlandet og ikke er norsk statsborger.

     

    Vet du dette her, eller driver du også å synser, gjetter og tror?

    Jeg setter pris på at noen gidder å engasjere seg i problematikken, men ber om forståelse for at jeg er oppgitt over folk som slenger ut en ukvalifisert mening. Det kan fort bli mer villedende enn veiledende.

     

    Jeg regner også med at politiet har rett til å ilegge boten, spørsmålet er om de i praksis vil innkreve pengene. Fikk selv en bot i New Zealand hvor jeg ikke hørte noe mer.

  13. En venn av meg, en Amerikaner, fikk en fartsbot i dag. 72 i 60-sone, 4000 kroner.

    Hun skrev under på et forenklet forelegg.

    Men har politiet rett til å ilegge henne denne boten?

    Er det sannsynlig at de vil kreve den inn?

    Hun bor for tiden i Irland, men reiser om noen måneder tilbake til USA.

  14. Mobile vinner hvis de fleste vil ha en dingsboms med alle funksjoner i en og samme enhet.

    Men det er det ikke alle som vil ha. I alle fall ikke jeg. Det er absolutt ikke alltid jeg trenger en iPod, men jeg trenger alltid en mobil. Det ble det for mye drass.

    Jeg gikk til innkjøp av en iPhone, men har nå solgt denne. Den ble for stor, og det ble for mye pes å huske øretelefonene slik at jeg kunne bruke den som iPod.

    Nå koser jeg meg med min gamle iPod Nano og gamle Siemens-telefon og tar med iPoden bare de gangene jeg trenger det.

    Men jeg solgte den til en venn av meg som er overstadig entusiastisk over konseptet. Så: som jeg innledet: en kopbi greie passer ikke for alle.

     

    Men jeg lurer på å kjøpe meg en iPod Touch....

×
×
  • Opprett ny...