Gå til innhold

Decline

Medlemmer
  • Innlegg

    4 154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Decline

  1. Dette er ikke et standard webhotell-spørsmål ;) Det jeg lurer på, er om det fins noen nordisk webhost som har java hosting med 1-2 gb minne på serveren, Tomcat, MySQL etc. Ser at blant annet Syse Data har Java Hosting, men det er alt for lite minne for vår bruk (maks 256mb). Etter litt googling fant jeg et par utenlandske potensielle, men hadde vært greit med en server i norden, da systemet først og fremst skal brukes i norden + enklere support, og det føles tryggere ;)

     

    Noen tips, fins det?

  2. xaco, sant nok. Men da er problemet dette med tilgang til dataene og fleksibilitet. Ok, de kunne kanskje tatt på seg å koble til nye disker vi sender inn, for en ekstra penge. Men la oss si vi må hente ut 3 terra, da må vi enten laste det ned fra serveren via nett, eller trappe opp der?

     

    Men ser jo at det er endel styr å sette opp et slikt system, så det blir jo også et spørsmål om man bør ofre litt fleksibilitet mot den forenklingen det er å la andre ta seg av det. Noen andre som har erfaringer her?

  3. Takk for bra svar arni90, nettopp slike ting jeg ikke vet fra før...

     

    Tenker vi går for RAID5 da, med 3 eller 4 disker i første omgang. Det er vel ikke noe problem å legge til nye disker i et slikt RAID-oppsett? Har nemlig aldri brukt RAID før :/

     

    Av de to diskene du nevner, ser jeg at den billigste (seagate) har dobbelt så stor overføringshastighet som den andre, SATA-600 vs 300. Lønner det ikke seg å ta den billigste da, Seagaten?

     

    Diskkontrollere har jeg i grunn null peiling på, hva er funksjonen til denne? Ser den du linket til har 4x SATA-tilkoblinger, vil det si at den kan tilkobles fire disker, og at vi da bør enten ha en diskkontroller med flere tilkoblinger, eller flere diskkontrollere?

     

    Angående RAID-oppsett, nå har jeg altså aldri brukt RAID før, men det går kanskje an å dele 10 terra i f.eks 5 partisjoner med 2 terra hver?

     

    Elysium-kabinettet så jo greit ut, om man i tillegg kan koble til en hot-swap, burde det jo være plass til endel disker...

  4. Hei,

     

    På kontoret hvor jeg jobber trenger vi å sette opp en backup-PC hvor det lagres råfiler etter videoproduksjon. Vi må da i første omgang ha kapasitet til 10 terrabyte data (i RAID), for så å kunne bygge ut kapasiteten ganske raskt. Jeg er vel over gjennomsnittlig datakyndig, men akkurat dette har jeg lite erfaring med, så skulle gjerne hatt noen tips til hva vi trenger her, og hva det vil koste.

     

    PCen i seg selv trenger antakeligvis ikke være særlig rask, da dette først og fremst skal være et "bibliotek" for egenbruk, et backup-bibliotek bestående av råmateriale etter videoproduksjoner.

     

    Alternativet hadde vært å leie en slik tjeneste, men med slike mengder data, regner jeg med det blir ganske håpløst. Ny data som skal lagres, hentes nemlig fra 3-4 steder/personer i landet, og da kan vi ikke forutsette at de som laster opp har fiberlinje... så det er vel enklere å sende rundt disker i posten, som vi kobler til PCen på kontoret.

     

    Så, noen erfaringer, tips etc? Alt mottas med takk.

  5. Faktisk hjelper det mye, da arabiske land som har enormt mye felles med palestina-araberne skylder de jødiske flyktningene enorme mengder land og penger. Dette kan komme palestinerne til gode istedenfor, da det er umulig og kun ren utopi at jødene kan flytte tilbake til diverse arabiske land rundt omkring i midtøsten og få leve normalt der.

    De palestinske flyktningene, som er arabere og muslimer, derimot - kan.

     

    Men du som er såppas opphengt i etno-nasjonalisme,pan-arabismen og land-folk forhold, vil antakelig være imot slik praktisk tenking og heller gå for den ideologiske versjonen?

     

    Målet for de østlige jødene har da aldri vært å returnere til de islamske landene! En del av de jødiske flyktningene var jo heller ikke flyktninger, men frivillige reisende, og folk som reiste etter press og propaganda fra sionistiske organisasjoner. Sionistene var jo STOLTE over å ha fått sendt jøder fra islamske land til Israel - derfor kalte de disse operasjonene sånt som "Magic Carpet" og "Operation Ezra and Nehemiah". Ben Gurion og sionistlederne trengte "orientalske" jøder for å jobbe på åkrene og gårdene på landet de stjal fra palestinerne - mens de europeiske jødene var mer opptatt av å bo i byene og jobbe med industri, kjøpmannskraft, tjenestenæring etc.

     

    Dette er historien til en jødisk irakisk sionist som reiste fra Irak til Israel for å kjempe for landet sitt, mens som endte opp desillusjonert: http://ifamericansknew.org/history/ref-giladi.html

     

    Hele analogien mellom palestinske flyktninger og jødiske flyktninger er dødfødt. The World Organization of Jews from Arab Countries (WOJAC) var de som først på 70-80-tallet tok til orde for denne feilslåtte teorien. Tidligere hadde man vært klar på at jødene kom til Israel pga. sionismen - i 1975 sa Knesset-president Yisrael Yeshayahu (som var fra Yemen og hadde vært med på organiseringen av "Magic Carpet")følgende:

    "We are not refugees. [some of us] came to this country before the state was born. We had messianic aspirations."

     

    Det er mange flere som har sagt lignende, fordi de er stolt av sin fortid, de ser ikke på seg selv som ofre, men som å ha fulgt en ideologi ved å flytte til Israel.

     

    Så mens mange jødiske "flyktninger" dro frivillig og i samarbeid med sionistiske organisasjoner, dro de palestinske flyktningene ufrivillig. Analogien er historisk tåpelig, og er kun et instrument for sionister som søker å relativisere flyktningespørsmålet. De såkalte jødiske flyktningene fra øst eksisterer ikke lenger, mens det fins millioner av palestinske flyktninger som bor i flyktningeleire og i diasporaen. I et desperat forsøk på å unngå å diskutere flyktningespørsmålet, har man altså begynt å bruke denne falske analogien. Hva med å heller være litt konstruktive, og komme med tanker på hvordan man kan løse det palestinske flyktningespørsmålet, som eksisterer her og nå i dag?

     

    I tillegg må man ta høyde for hva flyktningene faktisk vil selv, man kan ikke gjøre som du gjør her - avfeie alle deres vilje totalt, tenke over hodene deres, og søke å handle over hodene deres. Det er en stygg form for elitisme, som ikke vil kunne løse problemet på lang sikt.

  6. Hvem vet *hva* jeg kunne bidratt med, men jeg ville gjort mitt for å forsvare landet mot fremmede makter. Geriljakrig, infiltrasjon, sabotasje, folkelig motstand, etc. - slik skal det gjøres.

     

    Dog tror jeg ikke vi blir direkte invadert på ei stund, det er vel heller fare for terror, så lenge vi har alliert oss med verdens mektigste pøbler, og lager bråk og helvete verden rundt hos de som er svakere enn oss, og derfor ikke kan invadere.

    • Liker 1
  7. Det du sier er:

    "Hamas er et politisk parti, ergo trenger de ikke anerkjenne Israel."

    Den setningen er fullstendig strippet for logikk.

    Det er klart Hamas, som en sentral, om ikke største representasjon for palestinerne(iallefall ved deres eget demokratiske valg), må forholde seg til Israel, og dette forholdet vil være av ekstrem viktighet for konflikten.

     

    Hamas er ikke palestinernes representanter utad, det er feil. PLO er palestinernes representanter utad. Akkurat like lite som Fatah skal anerkjenne Israel, skal Hamas anerkjenne Israel. Det er PLO som palestinernes representanter fra en haug ulike partier som skal anerkjenne Israel, for palestinerne. Se, det er ikke så vanskelig.

     

    Dette "tullete liksom-kravet" er avgjørende for fremtiden til 5,7 millioner jøder.

    Ved å ikke anerkjenne Israel som jødisk stat, kan Fatah/PLO fortsette terrorisme og væpnet kamp mot Israel selv etter at Israel har oppfylt sin del av en fredsavtale, da de kan si at Israel fortsatt er en jødisk stat.

     

    Se, der gjør du det igjen. Setter opp en paranoid forestilling om at palestinerne egentlig er ute etter å drepe alle jøder. Det er en arkaisk og nærmest rasistisk fremstilling av palestinerne, som et blodtørstig folk av natur. Slik er det selvsagt ikke. Som en del av den arabiske ligas fredstilbud til Israel, var det full anerkjennelse av Israel og FRED med naboene. PLO kan da selvsagt ikke drive noen krigføring alene og forvente å vinne mot en av verdens største militærmakter med atomvåpen, det sier seg selv. Det har de heller ingen interesse av (med unntak av en og annen politiker med andre tanker).

     

    'Had the US and Israel realized, before Oslo, that all that was left of the Palestinian national movement and the pan-Arab movement was a wooden horse called Arafat or the PLO, they would never have opened their fortified gates and let it inside their walls . . . This effort could have been much better, broader and more significant had we made it clearer to ourselves that the Oslo agreement, or any other agreement is just a temporary procedure, or just a step towards something bigger bigger . . . We distinguish the strategic, long-term goals from the politically phased goals, which we are compelled to accept temporarily due to international pressure . . . Palestine according to the higher strategy is "from the river to the sea." Palestine in its entirety is an Arab land, the land of the Arab nation.' Faisal Husseini PA REPRESENTATIVE FOR JERUSALEM AFFAIRS [Al-Arabi, Egypt, 24 June 2001]

     

    "The Palestinian people accepted the Oslo agreements as a first step and not as a permanent settlement, based on the premise that war and struggle in the land is more efficient than a struggle from a distant land . . . "The Palestinian people will continue the revolution until they achieve the goals of the '65 revolution." ( destruction of Israel ) Abd El Aziz Shahian PA MINISTER OF SUPPLIES [AlAyyam, 30 May 2000]

     

    Ja, det fins pluralisme i Palestina også, du finner politikere som både er for en demokratisk enstatsløsning for både jøder og palestinere, og du finner de som er mer erobrings-hungrige. Akkurat som i israelsk politikk, ved Likud, Yisrael Beyteynu, Shas osv. Men akkurat som venstresida i Israel er relativt kompromissvennlige, er Fatah det også.

  8. Nei, politiske partier må ikke anerkjenne andre stater. Det gir ingen mening, det er overhodet ikke vanlig. Heller ikke i Israel. Som sagt.

     

    Men PLO må anerkjenne Israel, og det har de gjort. Forhåpentligvis blir PLO reformert slik at det kan inkludere også Hamas i fremtiden, men samtidig anerkjenne Israel. Men ikke som en jødisk stat. Det er et nytt og tullete liksom-krav israelske myndigheter har funnet på for å legge sperrer i veien for fredsprosessen.

×
×
  • Opprett ny...