Gå til innhold

tibia

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tibia

  1. På det første bilde synes jeg det blurry gresstrået i front burde vært unngått. Ellers ville jeg skrudd ned ISO og heller kompensert med lengre lukketid (eller må du kanskje ha såpass med lukketid med den brennvidden for at det skal bli skarpt? Jeg må ærlig innrømme at jeg er helt uerfaren med brennvidde over 55 :blush: )

     

    Det andre var bedre, litt forstyrrende elementer i venstre hjørne.

     

    Ingen av disse er vel makro - faller nok i kategorien nærbilde. ;)

     

    Lykke til videre med fotograferingen! Speilrefleks er gøy.

  2. Du må bruke deg selv ganske aktivt syntes jeg. Ikke vær redd for å spille klovn og vise annsiktsuttrykk du vil at de skal ha. Har de det gøy så vises det veldig på bildene.

     

    Kan også si meg enig i det å vise dem bildene av seg selv, det hjelper veldig på motivasjonen.

    9149775[/snapback]

     

    Enig med MartheMa. Det viktigste når man skal fotografere en fremmed unge er å prøve å få en umiddelbar kontakt. Det er lettere å komme i kontakt med barn hvis man tøyser litt med de, det er lov å være litt barnslig. Straks han/hun kommer inn, henvend deg til barnet, si hei, spør om du får lov til å ta noen bilder av ham/henne.

    Barn er veldig forskjellige, noen er svært sjenerte, andre er utadvendte. De aller fleste er likevel litt sjenerte til å begynne med når de møter helt fremmede. Derfor må du "bryte isen". Da blir alt mye lettere. Lokking (i sær med godteri) bør være unødvendig, mener jeg.

    Hvis du får en god tone med barnet, blir alt mye lettere.

    Få det til å virke mer som lek enn noe alvorstynget.

     

    Lykke til!

  3. Underholdende tråd. :!:

     

    Jeg vet ikke om det er en fordel å være dama i forholdet .. :hmm:

     

    Han har akkurat "lurt inn" sko til flere tusen, så da bør det vel være uproblematisk å komme med et nytt objektiv og en ekstern blitz snart?

    Men om jeg tør å avsløre prisen er en annen sak ... Jeg tror ikke helt han forstår hvorfor jeg må ha en blitz til over 2k, og enda mindre et nytt objektiv til over 3k - "du har jo et fra før".

     

    Men jeg tror nå at vi begge er litt rimelige i forhold til hverandres utskeielser, dessuten har vi ofte lyst på de samme duppedingsene (LCD-TV, ekstern harddisk, DVD-spiller ... ).

  4. cv-trial: Poenget er at jeg ikke har en ekstern blitz, så jeg tenkte å prøve en dlags fattigmannsmetode for å få mer naturlig lys fra den interne.

     

    Og ja, tanken bak var å å endre retningen på lyset slik at den ikke kom forfra, men mer likt når man faktisk vrir en blitz (som er vendbar) opp mot taket og lyset reflekteres og treffer motivet ovenfra.

  5. På hvilken måte kommer kitobjektivet til kort? Synes du at du ikke får "zoomet" nok inn? I så fall kan det hende det objektivet du linker til er noe for deg, det er nemlig en telezoom.

     

    Og det er vel strengt tatt ikke noe særlig hvis det er landskapsfoto du ønsker å ta. Til sportsfoto der du står langt unna motivet kan det derimot gjøre nytte.

  6. Ja, du kan begynne på tannlege i år og så søke på medisin (med primærvitnemålet) og begynne der om du kommer inn. Men da begynner du på nytt igjen, selv om det første året kanskje var helt likt. Jeg vet ikke om du kan få fritak for eksamener .. det bør du nok spørre UiO om. (De som har ansvaret for disse utdannelsene)

  7. Har du bilde av oppsettet eller er det ikke så mye å vise frem?

    9097143[/snapback]

     

    Ja, det var det. Jeg skulle gjerne hatt et bilde av oppsettet. Problemet var å få fotografert oppsettet siden det jeg fotograferer med var selve motivet. ;)

    Men det er veldig enkelt altså. Jeg tok bare litt aluminiumfolie, brettet noen ganger slik at det ble et langt rektangel, surret dette rundt blitzen et par ganger, klemte helt nederst så det satt fast og formet en åpning rett opp (hadde litt luft mellom blitzen og folien).

  8. Jeg har bare så vidt lest om hjemmelagede softboxer og slikt, og har registrert at aluminiumfolie kan være en ok ting da det reflekterer lyset.

    Så jeg tenkte jeg skulle prøve noe enkelt. Jeg tok litt aluminiumfolie og surret det rundt kamerablitzen på min 300D, så formet jeg folien slik at det ble en åpning som vendte oppover (mot taket ca). Bare for å prøve å se om det ble noe forskjell.

    (Takk og vegger i rommet bildene er tatt er hvite)

     

    *bilder fjernet*

     

     

    For ordens skyld er alle bildene tatt med lukketid 1/100 sek, F/2,8 og ISO 100 (om jeg ikke husker feil). De er tatt i RAW, men er alle direkte konvertert til .jpg-format, forminsket og oppskarpet.

    Jeg ønsker ikke kommentarer på kompisisjon og slikt, poenget var bare å illustrere forskjellen. Ideelt skulle jeg tatt bilde fra samme vinkel, men det glemte jeg helt.

  9. Jeg har noen spørsmål som jeg håper noen kan svare meg på. Jeg har lest litt rundt, men tar nå latmannsvarianten og spør her.

     

    Jeg har et Canon 300D som jeg nå har lyst til å skaffe meg en bedre blitz til som også kan brukes eksternt.

     

    Jeg vurderer vel disse to:

    Sigma Electronic Flash EF 500 DG Super/ST

    eller Canon Speedlite 430EX

     

    Hva er egentlig forskjellen mellom ST og Super?

     

    Jeg forstår det slik at Sigmaen er kraftigere og er også billigere. Er det noen andre ting som skiller disse?

    Hva ligger i "ledetall"?

     

    Jeg fotograferer hovedsaklig mennesker/portretter og tenker å bruke blitzen endel innendørs og ute (mot sollys/for å utjevne skygger). Uansett er det ikke snakk om lange avstander.

     

    Men jeg lurer på hva jeg egentlig trenger for å kunne bruke en av disse eksternt? Jeg ser jo at det finnes en slik trådløs ting, men jeg har litt lyst til å komme litt billigere utav det enn å måtte punge ut med nærmere 2k.

     

    Ellers lurer jeg på hvor mye nytte man har av å kjøpe slike stæsj man kan feste på blitzen. Eks bounce? (Jeg ønsker minst mulig typiske blitzstemninger og kan gjerne bruke noen lapper på å få et resultat som blir mest mulig naturlig - jeg er helt anti den innebygde blitzen for tiden)

     

    I tillegg har jeg blitt veldig fristet av studiosettene fra Kaffebrus.

     

    De jeg vurderer er

    Studioset 2x110Ws

    eller Studioset 2x110Ws Lite (heller nok mest mot denne)

    eller til nøds Studioset 3 x 120Ws (hvis noen skulle overbevise meg om at det er verdt de ekstra kronene)

     

    Hvordan virker egentlig den radiosenderen? Hvordan utløser man egentlig disse blitzene? (jeg trenger en t-skje-innføring her)

    Jeg kan vel bruke blitzen (jeg uansett skal kjøpe) som en lyskilde sammen med de to andre i de to første settene?

    Og vil stryken på disse være tilstrekkelig tror dere? Jeg tenker jo å bruke disse innendørs, også når det er bekmørkt ute (så man ikke får noe lys fra vinduer).

     

    Jeg er veldig redd for å gå til anskaffelse av masse tekniske duppeditter som jeg kanskje ikke forstår meg på ... :blush:

     

    Her ble det sikkert mange spørsmål, håper noen kan svare meg på noe. Gi meg gjerne linker til t-skje-innføringer hvis dere har. Jeg føler meg helt grønn på dette, og detter helt av når jeg leser gamle diskusjoner og det plutselig dukker opp masse ord jeg ikke forstår i det hele tatt. :blush:

  10. -Alder: 21

    -Bosted: Siden det er frivillig å svare i det hele tatt, regner jeg med at det er frivillig om man ville besvare alle spørsmålene ller ikke. ;)

    -Kamera: Canon 300D

    -Hvor lenge har du holdt på: Har hatt kamera siden jeg var 9 år. Digitalt i ca tre år. Ble vel egentlig ikke ordentlig interessert (utover det å bare bruke kamera til å dokumentere) før i fjor da jeg kjøpte speilrefleks. Men har stått litt på hvil og har nå fått en boost etter at jeg kjøpte nytt objektiv.

    -Hvilken andre kameraer har du: Ingen jeg bruker.

    -Hvordan kom du på denne interessen: Litt tilfeldig. Jeg startet kanskje i andre enden. Har lekt meg en del i Photoshop i de siste årene, og tror det trigget ønsket om å kunne ta litt bedre bilder selv. I tillegg til at en bekjent fikk seg digitalt speilrefleks, ble litt inspirert da.

  11. Kanskje litt enig med forrige, angående glinsen i ansiktet.

    Personlig ville jeg kuttet litt nærmere, for å få vekk det i bakgrunnen til venstre. Hun er også litt langt "ned" i bildet, dvs jeg ville ha fjernet litt av luften oppe.

    Men det er jo bare min personlige mening. Totalt synes jeg det var et fint portrett av en gammel dame. :) Fine farger også.

  12. Det vanskligste med medisin er poengkravet

    Var 7,2 her et år dvs 6ere i ALLE fag på vidregående + 1-2 år med enda flere fag fra vidregående og gjerne 6er i dem også.

    Hadde flere elever på skolen som var ferdig med 3årig vks men gikk 2 år til med fordypning i alt som var mulig bare for å sammle poeng til opptaket.

    Sånn går det når mange vil inn.

    8659699[/snapback]

     

    Hørt om tilleggspoeng? Det er ytterst få som går ut fra vgs med kun seksere, og ikke alle disse vil studere medisin heller. Synes det sier seg selv at man ikke må ha seks i snitt for å komme inn, men tydeligvis er det noen som tror det.

    At man må ha gode karakterer er sant, men man kommer glatt inn hvis halvparten av karakterene på vitnemålet er seksere og resten er femmere. :)

     

    Det er riktignok vanskeligere å komme inn på medisin enn siv.ing. Hva som oppfattes som lettest å komme seg gjennom er nok personavhengig. Jeg tror likevel at en større andel har mulighet til å komme seg gjennom medisinstudiet enn et siv.ing.-studie. Har man ikke en viss forståelse for matematikk/fysikk eller slikt tror jeg et siv.ing.-studie er vanskelig å gjennomføre (kanskje ikke umulig, men vanskelig). På medisinstudiet er det derimot masse pugging, og ikke like store krav til "dybdeforståelse" som jeg antar det vil være på siv.ing.

×
×
  • Opprett ny...